Én nem adózok, úgy döntöttem!
Elég sápot húznak le rólam így is.
Elmegyek a fehér gazdaságba és önfenntartom magam. A társ.biztosítást fizetem, a többi levan. Nem érdekel a duma, hogy akkor miből tartják el a betegeket, meg a nyugdíjasokast, meg az utak, meg a kórházak, meg az iskolák.....
Azok határozzák meg a demokrácia játékszabályait, akiket megválasztunk a demokrácia játékszabályai szerint. Jelen esetben tök mindegy ki lesz a győztes. Minden marad a régiben. Kis reformocskák, bizottságosdik, pártharcok, stb. Én erre sajnálom a közös pénzünket. De ne feledd, belehalni azért nem kell, ez nem kuruc-labanc háború, meg a Dunába se lőhetnek bele, meg a Gulágra se küldhetnek el.
Végülis, ha úgy nézzük, egész jó:)))
Feltéve ha mindenféle angyalok itten forradalmat "töretnek" ki, de ők ott sem lesznek a forradalmon, mert éppen Bükkfürdőn (vagy máshol) gyógykezeltetik magukat állami pénzen, hiszen megfizették a 4800 Forintjukat:))
Nem tudtam, hogy ennyire képben vagy. De hogy annyira kurvára képben legyél, hogy esetleg biztosan tudd, hogy semmiféle stikli nem volt ebben a dealben ahhoz szerintem személyesen Mr Kókának kellene lenned.
Mindenesetre nem vitatom: igen, lehetséges, hogy éppen ez a deal egy humanitárius döntés volt, hogy legyen Nyíregyházán (ott nem ?) munka meg egyebek. Abszolút van rá esély.
Viszont enyhén ironikus kiszólásod, hogy akkor bizony nem marad más hátra számomra mint kirobbantani forradalmat némi kommentárt igényel:
1. Polgári engedetlenségi mozgalmat lehet csinálni. Nem Istent elleni vétek és nem kárhozik el az aki úgy érezvén, hogy hosszú ideje átverik megpróbál a talpára állni akár politikailag jelenleg kevésbé korrekt formában is. Az, hogy annyira idekenkedsz ettől a lehetőségtől annak ellenére is, hogy most már kormányokat láttunk regnálni valódi előrelépés nélkül az azt mutatja, hogy a manipulációs gépezet jól működött: sikeresen elkorcsosítottak benned néhány természetes reflexet. Most elhiszed, hogy majd a parlamentáris demokrácia az majd megold mindent. A szabadrablásnak meg kétes körülmények közötti privatizációknak meg birka tanúi vagyunk valamennyien (tudod például, hogy Széles Gábor 10-15 milláért vette meg az APV Rt-től az Ikarusz valamivel több mint 50%-át ? Majd szisztematikusan széttördelte a saját pitiáner tőkés érdekeinek megfeleleően míg szarrá nem vált ? A történet persze hosszabb és komplikáltabb de nagyjából ez a lényege.)
2. A történelem bővelkedik forradalmakban ill. forradalomszerű megmozdulásokban. Biztos azok előtt a forradalmak előtt is voltak akik úgy érveltek mint most te. Mégis megtörtént az ami akkor abban a történelmi kontextusban elkerülhetetlen volt. Az, hogy manapság mindenki aszociális bunkónak minősül aki nem csak a nyálcsorgatós, "mindenkit és mindent tolerálok" hetiheteses seggnyaló mainstreamében tud gondolkodni, nos az az egyik főprobléma.
Nyílvánvaló hogy a politikus urak egy része még mindig gengszetrválásban átmentett a többi avagy azok "örökösei".Persze vannak sokan "demokrata" "honatyák" de ők is szeretik tömködni a zsebüket. Lehetetlen eltávolítani őket a húsos fazéktól mert az ő kezükben van a hadsereg,de főleg a belügy a rendőrség.Ezért a "forradalom" az erőszakos kipenderítés kizárva. Ők határozzák meg a "demokrácia" játéxabályait is.Tehát alkotmányosan sem lehet mexabadulni tőlük. Nem látok megoldást a jelenlegi körülmények között.
Így 110 hozzászólás magasságában már érzékelhetnéd, hogy a topiktársak nagy többsége mélységesen megveti a társadalom ellenségeit: a "mocsadék" (kiemelés Tőled) adócsalókat.
Bemutatkozásod is híven tükrözi állapotodat: a nagy semmit, a tökéletes nihilt.
A magam részéről Révész Sándor "örökbecsüjével" kívánok Neked Minden jót: "Szállj, szállj, szállj fel magasra..." és kérlek, kerüld el a földet.
hiteles vezetőket válasszanak, akik olyan stratégiát dolgoznak ki, mely mindenki számára jó.
Na, ez úgy marhaság, ahogy van. Olyan stratégia, ami mindenki számára jó, nincs. A stratégia ugyanis a cél elérésének móccere, ez egyben azt is jelentné, h mindenkinek ugyanaz a célja, ilyen meg nincs ezen a világon.
Kirúgni az egész bagázst a parlamentből. Teljesen új garnitúrával megpróbálni még 1X.Talán sikerülne. Persze ez lehetetlen.Mert azokat az "urakat" max a padokkal eggyütt daruval lehetne elmozdítani.
A választás az csak olyan mint amikor egy multicég megtervezi a marketing stratégiáját. Mindegy kit választasz. Akik közül választhatsz azokat mind az a kontraszelekciós mechanizmus hozta választható helyzetbe amelyik pont a legocsmányabban megvásárolható embereket válogatja le.
Itt nem feltétlenül a legelső vonalban lévő politikusokra gondolok. Szerintem például Gyurcsány vagy Orbán kevésbé megvásárolható mint a második ill. sokadik vonalbeli döntéshozók. A Kókából például simán kinézem, hogy azt a koreai céget sem pusztán emberbaráti indulatból hozta ide. Persze, a másik oldalról is említhetnék ilyen embereket...
Szóval, a választás az egy cirkusz amely a tudatlan többség számára legitimálja ezt a demokráciának mondott szabadrablást...
2000-ben regisztráltam magam (vagy 2001-ben) akkor Orábn uralom volt és tél és csend és halál. Azóta úgy maradt de ebben ne lásd a marhaságaid igazolását, csak azért mert 2002-ben nem cseréltem le az idézetet mondjuk egy ilyen Benjámin László versre, hogyaszongya: "Tavasz van milyen szép tavasz van, de jó futkosni a szabadban"
Nekem dolgom van itt, ahol élek. Hivatásom. Azt szeretném, hogy a gyerekeimnek is hivatása legyen, nem feltétlenül munkahelye, kifizetőhelye, munkáltatója, alkalmazója, rabszolgatartója. Úgy gondolom, (a tévedés kockázatával) hivatástudattal rendelkezők és a gazdagok tudnak segíteni ennek az országnak. Az értelmiség és a tőke. Angyalunk nem tud, de nem is akar segíteni. Ő csak követetel, provokál. Úgy érzi, nem kapta meg azt, ami neki jár 4800 forintos alapon.
Még egyszer mondom: okfejtésed logikus, de nem egyezik a habitusommal.
Naja.A választásokon választhatunk hogy melyik demagóghazugrablóbanda lopja el az adóforintjaink jelentős százalékát.Jelenleg kettőből tehetjük ezt.Szép kis választás ez.