Hát igen, végülis annak is lehet nevezni! :D Mondjuk a rugómmal ha a helyzet megkívánja, tényleg én vagyok a "tank". Persze ez is csak akkor működik ha nem egy igazi nekem való instában vagyok, vagy ha nem egy rakat velem egyszintű vagy mégnagyobb támad rám. 3 velem egyszintűvel sokszor elbírok ha van egy healer is velem, ha egyedül vagyok 2-őt lazán legyapok. De mivel már tényleg elég régen játszottam, a rekordokat már nem nagyon tudom.. :S Az agrót meg tényleg csak úgy tudom tartani ha ide-oda csapkodok egyszer az egyiket, aztán a másikat püfölve, de ennek is csak akkor van értelme ha nem túl nagyok az ellenfelek, vagy ha sokan vagyunk ugyan, de nincs warrink. Volt hogy úgy mentünk le SM-be, hogy nem volt warriorunk. Már nem is tudom hogy voltunk, de megszavaztak engem, meg egy huntert tanknak.. na gondolom nem is kell mondani, hogy nem sokáig jutottunk el.. Főleg hogy egyszintő voltam azokkal, csak ők még pluszba elitek is.. Hát igen, eleve nehéz volt partyt találni, de jót meg már egyszerűen lehetetlen. Szal ennyit arról a szerverről. Na mindegy.. Amúgya warrinak is van olyan bigyója amivel tudja tartani az agrót! Csak ki kell fogni egy jó warrit, aki jól tudja hosználni a képességeit. Hát én már találkoztam pár elég idiótával is, egyiken többet röhögtem mint a másikon.. :D
A huntered nem nightelf? Lovat akarsz egy nightelfnek? Mondjuk az még nem néz ki olyan idétlenül, nade akkor is! :D
Hát én olyan 40 valahányas szintnél ragadtam le nagyon. Már szinte minden kvesztet megcsináltam, de volt egy csomó még instákba, csakogy lehetetlenség volt partyt találni. Na aztán meguntam a dolgot, és átmentem Tanarisba, de ott meg még a többség kicsit nagyobb volt mint én, úgyhogy elég lassan tudtam gyepálni, mert egyszerre mindig csak egyel tudtam foglalkozni, de ráadásul tele volt minden hordásokkal is.. PVP szerveren így elég nehéz fejlődni, főleg mióta meg van a kiegászítő.. Apropó kiegészítő, mostmár kijött a következő is, vagyis itt még lehet hogy csak úgy hogy előrendelhető, de más országokban már nagyban azzal játszhatnak.
Én elhiszem hogy nehétkes már Outlanden! Nekem még amúgyis voltak nehézkes időszakaim, nem is tudom mit kezdenék Outlanden. Na jó, még azt se tudom eljutok e majd a 60-as szintig! :D De ha majd egyszer eljutok odáig majd akkor ráérek tovább gondolkodni! :D Na de szerintem jól játszol, és nagyon jól haladsz is, szal le a kalappal! :))
Macskában nem tankolni szoktál, csak szimplán verekedni. :-D Merthogy a tanknak direkt az a lényege, hogy tartsa az agrot. Macskában viszont nem lehet, tapasztalataim szerint. És ha bemennél macskába, és mindenki téged püfölne, akkor kb két másodperc alatt simán levernének. Tudom, mert amikor maciban benyomom, hogy x másodpercig az összes mob engem támadjon (van egy ilyen képessége a druidának maciban), akkor hiába is hílel a pap engem egész végig nem is kicsit, de van hogy szart se ér, mert fogy az életem rendesen. Szóval tankolni maciban. Meg azt nem tudom, hogy a warriornak van-e olyan képessége, amivel direkt agrót fogja, és maga felé tudja fordítani az ellenséget. Mert mentem én már instába warriorral, és simán le tudtam szedni róla az agrót, amikor a kedvem tartotta.
Olyan szar, hogy a druidom még mindig 61. Sehogy se vagyok képes szintet lépni vele. Itt megrekedtem. De a druidámat már 70-nek akarom, csak olyan nehézkes, hogy mindig elcsábulok hunterezni. A hunteremnek meg lovat akarok, csak baj van a repuval. Merthogy exaltednek kell lennem, hogy a lóárus szóba álljon velem. Nekem meg csak honored van. Szóval most agyba főbe kvesztelek a kezdő pályákon, amiket nem csináltam meg (wetlands duskwood meg egyebek) mert utáltam azokat a helyeket, a sok kis fiszfasz kezdő meg beszól nekem, hogy mi a tökömet csinálok ott 40-es szinten. És amikor elmondom nekik, hogy azt csinálom, hogy a repunak kell, nem képes felfogni, és akárhányszor találkozunk, mindig vágja a pofákat, meg mondja, hogy már megint itt vagy? Az ilyen primitív hülyéktől már kiver a víz. Na midnegy, ez van. És azért is nem nagyon kapkodom el a 70-es szintet, mert a játék már kezd átmenni kötelességé. Mindig szinte lecsapnak rám, ha belépek, hogy jössz instába? Nagyon szívesen, csak egy idő után már rohadult unalmas. És már van hogy félek belépni, mert a kötelező program az insta. Ami jó is meg rossz is, merthogy jó az xp szempontjából, rossz pedig hogy már rohadtul unom. Meg mondjuk most le is vagyok maradva, merthogy én csak 61 vagyok még mindig, a többiek meg már rég 65. Dehát ez van, nem tudom magam rávenni soha, hogy játszak már végre a duridámmal, mert tök nehézkes már minden outlandon, vagy lehet, hogy csak én érzem így. Na de most már aztán tényleg szintet fogok máma lépni a druidámmal ha du játszok vele, mert ez már nem állapot.
Én macska formában is simán tankoltam. Úgy pont olyan mint a rogue. :P Tudom hogy maciban van a legtöbb armorja, de az meg végülis olyan mint a warrior, és én meg nem rajongok a warrikért. De ez egyéni probléma, és azért át szoktam menni macia is! :D A ruha armorjára meg mindig érdemes odafigyelni, az mindig legyen jó nagy! :)
Na most sietek, játszom egy kicsit mielőtt anyu hazaér és ide jönne dolgozni a géphez! :P
De a druida is léder cuccban van, csak az a különbség, hogy a druida át tud menni maciba, és úgy rögvest megnégyszereződik az ármorja, és úgy még több is tud lenni, mint egy warriornak. Egyetlen egyszer vert rám egy pala, nem tudom miképpen volt fullra encsentelve, de neki több volt az ármorja. És nekem úgy volt annyi, hogy nem is gyúrtam ármorra, hanem tök szimpla cuccok voltak rajtam. Most már azért igyexem úgy válogatni, hogy az armorja is több legyen, meg legyen rajta jó sok stamina, az is nagyon fontos egy tanknak. Plusz még nyomatok egy kis kaját, ami 15 percre még ad plusz 20 staminát, és úgy a helszem már egészen kifogástalan szinten van. Amikor instázni megyünk, a többiek mindig néznek, hogy miért állok le folyton enni, amikor nem is vagyok megsérülve oly nagyon, akkor mindig mondom nekik, hogy azért mert stamina kell, nem pedig az életet töltöm vissza.
Ha van egy jó healer, akkor a rugó egész jó kis tank tud lenni! Sokszor hogyha nem volt warriorunk, akkor mindig a rugó volt az egyik legjobb tank. Meg volt hogy úgy mentünk csapatba, hogy 3 rugó meg 2 healer, és taroltunk ám rendesen! :D Meg a rogue az egyik legjobb dimage dealer! :) Amúgy nekem a druidom is leather cuccban van, neked nem?
Hát igen, a simens nem valami szuper jó márka. Én egy accer-re pályázom ha már laptop. Amúgymeg az hogy lehet e játszani rajta, az attól függ hogy milyen az összeállítása. Proci meg mit tudom én. Meg van olyan is ami kifejezetten játékra lett csinálva, jó mondjuk az nem valami occsó, dehát én amúgyse olyat akarok majd. :) Na de még úgyis van elég időm eldönteni mit is akarok, az árak is lassan mennek lefelé is, mondjuk 2-3 hónap alatt nem tom mennyit menne le, sztem semmit, de anyu mindig ezzel jön, na mindegy. Idén már amúgyse hiszem hogy lesz, megvárjuk a karácsony utáni "leárazásokat". :)
A GC-re meg még gyúrnom kell mert most költöttem el a félretett zsémet egy telóra, mert a régi bemondta az unalmast, de ez tök jó! :D
Rugóval tankolni? Az érdekes lehet. :-DDD Nem gyér egy kissé a léder cucc? :-DD
Nekem valami siemens laptopom van, mindenki azt mondta, hogy hamar be fog fingani, de úgy vigyázok rá, mint a szemem fényére, nem használom sokat, legfeljebb írásra, leginkább az asztalit használom. Hát nem valami nagy szám, de leginkább szövegszerkesztésre szoktam használni, tényleg nem arra találták ki, hogy játszak rajta.
A voice chat az egyik patch frissítéssel jött. Szóval ha elkezdesz játszani, és le fog tölteni milliónyi adatot, akkor ezt is rá fogja tenni automatice. Szal te is tudni fogod használni alapból, tök cool lesz.
Csak szerezz már egy gc-t!!!!!!!!!!!
A druidám meg soha nem lesz 70, legalábbis nagyon nehezen megy, még mindig csak 61-es. Igaz, mostanában nem is tudok annyit játszani, mert beújítottam egy fickót, és inkább vele vagyok. A gildben is állandóan ezzel szivatnak. :-D
Én is nagyon szeretem az állatos formákat, szintén azért (is) mert jó tank tud lenni, főleg persze olyan nagy szinten! És én szeretek is tank lenni, a rugóval is sokszor vagyok az, így legalább közelharc van! :D Mondjuk ahoz hogy valaki jó tank legyen, kell egy nagyon jó healer is! :) Meg mondjuk tényleg az is jó a druidba, hogyha megunom a tankoskodást, akkor még healer is lehetek! :D
Jé, jó lehet az a voice chat! Mondjuk csak akkor ha a másik fél is magyar! :D Jah, és ez amúgy a kiegészítőhöz van, vagy az egyik frissítésell jött?
A laptoppal kapcsolatban nem te kezdted a "lebeszélést"! :) Már egyik ismerősöm is mondta hogy miket nem szeret benne, meg hogyha képeket akarok szerkesztgetni vagy hasonlók, ahoz kéne egy nagyobbacska monitor. Mondjuk én nem elsődlegesen a jéték miatt vennék gépet, de ha már veszünk egyet, hát akkor azért már azt is elvárom tőle, hogy elfusson rajta egy pár jó játék is! :)) De mivel én annyit sem értek a gépek összerakásához mint tyúk az abc-hez, úgyis rábízom a fiúkra szinte az egészet. Elmondom nekik az elvárásaimat, aztán a többit majd úgyis ők fogják intézni! :D Ebben a laptop vs PC dolgban meg mindenkinek kikérem a véleményét akivel összefutok, aztán majdcsak lesz valahogy! :D És köszönöm a te véleményedet is! Amúgy milyen laptopod van? :)
Hát ja, ha kvesztelgetni van kedvem, akkor leginkább azt csinálnám, de mivel minden szerénytelenséget félretéve én vagyok az egyedüli valamire való tank a gildben, így muszájlana nekem mennem. És nem azért, mert annyira rettentően jól tudom kezelni a karakteremet (sőt, néha azt se tudom mit csinálok), hanem mert ha a druidát feralra talentozod (igen, az állatos formákra), akkor iszonyat jó tank lesz, és rohadt sok olyan támadása van, ami direkt az agrot segíti, és nem mindegy, hogy le tudod-e szedni a papról a támadóját, vagy sem teszem azt. Mert volt ott warrior is amikor instázni mentünk, de folyamatosan én tartottam az agrot, és annyira büszke voltam magamra! :-DD Jó, azér néha ő is szóhoz jutott...
Hát szerintem (bár nem akartalak volna befolyásolni) a laptop nem igazán az, ami neked jó lenne. Egy olyan laptop, amin rendesen futna a játék, több százezer forint. Gondolom annyid nincs. Ha meg veszel valami kis olcsót, azon biztosan nem fog úgy futni a játék, mint kellene. Mert az én laptopomon is fut a játék, csak akad mint a fene, és hát amiatt, hogy a képernyője tök más, teljesen élvezhetetlen a látvány. Szóval laptopon leginkább csak szöveget lehet szerkeszteni, meg internetezni egy kicsit, és kész. Szal nem az ilyenfajta játékok precíz futtatására találták ki őket. Gondolom te meg szeretnél azért sokat játszani, és a laptop ki fog nyiffanni egy idő után, mert nem bírná. És ahhoz meg egy kissé drága. Meg amúgy is. Egy normális laptop fele árán egy ugyanolyan kategoriás teljes pc-t lehet venni. Szóval én a helyedben inkább egy asztali számítógépet vennék, még ha sok zsinórja van akkor is. Mondom ezt én, aki szintén teljesen rá van izgulva a laptopokra, de most hogy már van egy, én is azt mondom, hogy az asztali sokkal jobb. A laptopot csak írásra használom.
A voice chat az pontosan az, amit te is leírtál, hogy mikrofonon keresztül lehet beszélgetni a többiekkel, csakhogy nem kell hozzá külön program, mint az msn pl, hanem a játékban van ilyen funkció, és tök jól működik is. Legalább is nálam, mert van olyan gild társ, akinél néha nem működik a party chat, mert nem hallja, hogy mit mondok, de ha átmegyünk másik csatornára, akkor már hallja. De sztem ez csak az ő gépének a hibája, mert mindenki más hallja. Meg a huga se szokta hallani, de ott vannak egymás mellett két szomszédos szobában, szóval biztos náluk van valami.
Voice chat? Az milyen? Amúgy mi volt hogy úgy játszottunk, hogy mielőtt beléptünk a játékba, bejelentkeztünk msn-re és bekapcsoltuk a mikrofonokat, úgyhogy azon keresztül szépen tudtunk dumálni, és így nem kellett ordítoznunk a szobák között! :D
Hát én olyan laptopot akarok, amin lehet azért játszani is! Még nem tudom össze jön e majd, de ha veszünk egyet, akkor csakis olyat akarok, amin legalább a WOW meg az NFS is megy, bár az NFS-nek az új verziója tuti nem menne rajta. Amúgy még az sem biztos hogy laptop lesz, elég sokmindentől függ, és mivel grafikusi munkákat akarok rajta csinálni, jó képernyője kell hogy legyen, meg minden. Szal asszem még átrágjuk a dolgot párszor. Mondjuk a laptopban az a jó, hogy kis helyen is elfér és nem lőg belőle 1000 kábel, és hát nem utorsó sorban, hordozható is.. Tanácsokat, véleményeket szivesen fogadnék! :)
A feral combat az állatformás tallent bigyó ugye? Jól emlékszem? Mert asszem az van nekem is, és én is nagyon birom! Sztem tök jó! Hehh. Neked már az agyadra megy a sok insta, nekem meg az volt a bajom, hogy alig találni jó partyt, és ezért nem tudtam eleget menni! :D És ott azért legalább jól lehet fejlődni is nem? De ha questezgetni van kedved, akkor csináld azt, az is van olyan jó! :)
Ebben igazad van, én sem indítanék soha hordás karaktert, mert egyrészt rondák, másrészt meg gonoszak, szóval engem nem fogtak meg, mint nővérem pasiját. Ő mindig a gonoszokkal van, meg az alja népséggel. De az is igaz, hogy a hordások valahogy mindig jobbak csapatban. Ha már csak a BG-t vesszük alapul, akkor is. Különleges szerencse kell ahhoz, hogy az allisok nyerjenek. De akkor se indítanék hordásat. Meg BG-zni is úgy kéne, hogy összeállni raidbe, és úgy jelentkezni. Mindenkit szarrá vernénk. Dehát azt meg nem tudom, hogy meg lehet-e csinálni. Most, hogy működik a voice chat, már tökre jól meg lehetne csinálni, nem is kéne irogatni, csak szóban tudnánk mondani, hogy gyere erre, gyere arra, vigyázz, ott van a bokorban, stb. :-D
A laptopomon nem megy jól a wow. Egyrészt akad, másrészt meg tök béna a képernyője a laptopnak, és szétnyújtja az egészet. (Oldalra :-SS)
Naszóval a druidámmal már jó úton vagyok a 70 felé, de a hunteremet is nyomatni akarom, mert azzal is legalább annyira szeretek játszani, mint a druidámmal, meg a hunterrel iszonyat gyorsan lehet szintet lépni, mert bármit legyilkol, ami az útjába kerül, szóval azzal még gyorsabban fogok tudni fejlődni. Csak a sok rohadt instát nem bírom. Mertmivelhogy áttalentoltam feralra, és most mindenki engem akar instába, mert jobb tank vagyok még a warriornál is (:-DD). Én meg már ezért félek belépni, mert mindenki lerohan, és én inkább kvesztelgetnék, mint instáznék...
Hát én semmilyen hordás karaktert se csinálnék, még ha úgyahogy tetszene is, mert akkor is csak abba a nagyon béna környezetben kéne lenni, és akkor is a többi béna karakter képét kéne bámulni, azt meg nem sokáig birom.. :) De tény hogy a hordások sokkal összetartóbban vagy nem tom, de csapatban mindig jobbak. Na jó, ha nem is mindig, de sokszor. Jah, a taurent amúgy én is birom, az legalább jól meg van csinálva. Mármint csak a pasi, ahogy te is mondtad. A csaj szerintem is nagyon béna lett.. Az undedekbe meg csak azt birom amikor táncolnak! Tisztára rokkerek! :D De egyik másik elég ocsmányul néz ki. Na meg az a csonváz ló! Elég morbid..
Allisok közül még tényleg az ember az ami úgy elmegy. A nightelf ugye a legjobb. :) A dranei-eket láttad már olyan hosszú palástal? Az aztán nagyon béna! :D Mert nekik ugye ott van a farkuk, és azt "tartja" a palástot. Mikor megláttam az első ilyent, szakadnom kellett a röhögéstől! :D
Öcsémmel pont ma beszéltünk a wowról, és mondta, hogy már kijött a 2. kiegészítője, ahol már lvl 80-asok lesznek, meg gondolom még pár új hely meg faj..
Háát, már én is tervezgetem, hogy milyen laptopot akarok majd, és gyülytögetek, hogy mire meglesz, meglegyen nekem is a saját accountom, meg a féléves GC is! :D Már tűkön ülök! :DD
Jaj a hordás karakterek nekem se tetszenek! De csak azért sztem, mert tök gonosznak vannak beállítva. Élőholttal nem leszek, mert ritka undorítóak, a bloodelfek valami hisztérikáknak vannak beállítva már ha csak a nevetésüket nézzük akkor is, egyedüli karakter, amit ha muszáj lenne hordást indítanék, az a tauren, mert az inkább állatiasnak van beállítva, mint gonosznak. De abból is csak pasit, mert a nők irtó hülyén néznek ki a kis melltartójukkal. :-DD Szóval maradok én is az allinál, még ha sokkal bénábbak is, mint a hordások. És én is jobban kedvelem a nightelfeket, csak az a helyzet, hogy nem lehet minden karakter night elf. Kezdjük a harcosommal, amivel gondolkoztam azon, hogy night elfet indítsak-e, és aztán rájöttem, hogy annak embernek kell lennie. Mert az ember harcos kap meg alapból olyan dolgokat, amiket azért kap meg, mert ember, szal a többi nem tudja. Meg az ember az még bejön, de a draeneiek már nem annyira. Sztem tök béna mozgást csináltak nekik, meg a draenei harcos is elég bénán nyomatja, de csak a nők mozognak bénán, a pasik elég jól csinálják.
Azon gondolkoztam, hogy a druidámat lehet, hogy át fogom talentozni 70-en gyógyítósra. Merthogy akkor már olyan nagyon más nem lehet majd csinálni, csak instázni, vagy bg-zni, és oda elkel ha atom király módon tudok gyógyítani. Csak a moonkinomat fogom sajnálni, meg a fákat, mert azok nagyon tetszenek, de lehet, hogy addigra megunom. :-D Még nem tudom. A sámánomat is gyógyítósra gondoltam talentozni, csak a sámánom még csak 8-as. Lehet, hogy megvárlak vele, hátha addigra már neked is lesz account-od. :-DD
A druidám már 55! :-DDD Igaz nem nagyon játszottam vele az utóbbi időben, szal sokkal több is lehetne már, de most mindenki rákapcsolt a gildben, kénytelen leszek én is, mert soha nem leszek 70! És én a druidámat mindenképpen 70-nek akarom, ha törik, ha szakad! Szóval tekerhetek. Meg a hunteremmel is szeretek játszani, csak nem tudok soha, mert a druidámat kéne nyomatni. Csak az a baj, hogy néha már tökre csömöröm van a druidámmal, mert néha tök nehéz, és nem is tudok kvesztelni, mert folyton meghalok, és olyankor átlépek a kiskarimra, és azzal játszom, csak akkor meg a nagy nem fejlődik semmit.
Én amikor kezdtem az egész wowot, és még abszolút nem értettem semmihez, egy troll sámánt csináltam, mert öcsém azt mondta, hogy azt próbáljam mán ki! Mivel akkor még sámánból csak troll volt, végülis hordás lettem, de nem sokáig bírtam, asszem komoly 8-as szintig vittem csak el, nem nem tetszett az egész hordás környék, meg a karakterek is olyan bénák.. Mondjuk már a leges legelején is a night elfek voltak a kedvenceim, mert öcsémnek is volt, és mikor mégcsak néztem ahogy játszik, már akkor kinéztem magamnak. Szal aztán én is csináltam egyet, a rugómat. :) Na de a sámánommal totemeztem én is. Aszem többféle van, az egyik gyógyít, a másik meg folyamatosan sebzi az ellenfelet, vagy erősebbé tesz, már nem is tudom. Jópofa kis karakter, de nem hiszem hogy a kedvenceim közé fog tartozni.. Habár majd ha egyszer lesz kiegészítőnk is, valszeg kipróbálom majd az allis sámánt is. :)
Jah, azt én is tökre bírtam amikor egy nagyszintű segít a questekben, főleg ha eliteket kell nyírni, azok meg pár ütéssel elintézik! :D Mondjuk xp-ben nem a legjobb, de vicces! :D
A rugóval meg tényleg csak lopkodással lehet fejleszteni a lock picket, egy bizonyos szint után, mert nagyon ritka ha az utadba esik egy igazi láda. Tényleg sok időt meg energiát igényel, de megéri szépen fejlesztgetni! Még nekem is sokat kell fejlesztenem, mert még mindig nem tudom kinyitni azokat a ládákat amiket STV-ben összeszedtem.. Mindet beraktam a bankba, szal már várom hogy ki tudjam majd nyitni! :D A méregkeverést én is szeretem, és nagyon hasznos is! Már névileg nem is tudom hogy melyikeket használom, de az egyik fegyveremre mindig olyat teszek ami folyamatos sebzést ad, és csomószor volt olyan, hogy el akart menekülni az ellenfél, ment 3-4 lépést, azt meghótt! :D
Gratula a kicsihez! :-DDD Tök jó! Milyen érzés nagymamának lenni? :-DD Lassan egész kis farmotok lesz. De látom Totya párja is valami egész csini fehér galambocska, szal nem adja alább az öregfiú. :-DDDD
Na hi! Bocsesz, hogy eddig elmaradtam, csak hát a munkahelyemen teljesen el voltam havazva, és otthon meg inkább játszottam. :-DDD A rugómmal már 27 vagyok, és én voltama hülye, mert már rég felvettem a méregkeverős kvesztet, csak éppen nem csináltam meg. :-DDD De szólvam a havernak, mert az volt a thottboton, hogy valami elitet kell kinyírni a torony tetejében, és aztán ki kell nyitni a ládáját. Namost azt az elitet biztos nem tudtam volna kinyírni, így aztán a haver elintézte két lövésből (50-es hunter, és a lövésre talentozott, szal tényleg kb két lövés volt, és kinyiffant az elit). Még fel se értem, és már kinyiffant. :-DDD Meg azt szívtam be, hogy ki kell zsebelni valami élőholt csávót. Én meg nem tudtam először, hogy melyik az, és mire észrevettem, hogy az az, már késő volt, mert észrevett, és ki is nyírt a fenébe azonnal. A haver meg nem mert beleavatkozni, mert nem tudta, hogy mit kell csinálnom, meg én se tudtam előszörre. Szal akkor meg is haltam, de nem baj, aztán már tudtam, hogy ő volt, és őt kell kizsebelni. Szal az a kveszt megvan hál istennek, és már tudok is mérget keverni. :-DD Tök röhejes, ahogy csöpög a fegyveremről az a zöld trutyi. :-DDD Aztán elmentünk a farkasemberes instába a haverral, mert neki kellett volna onnan egy kard vagy mi, az altjának. Hát amikor az alttal mentünk, akkor lépten nyomon meghaltunk, aztán elegünk lett, és visszajött a hunterével. :-DD Na akkor voltak nagy gyilkolászások. És azért mentem a rugómmal, mert volt egy pár locked láda, amit csak a rugó tud kinyitni, és hát úgy gondoltuk, hogy hátha abban van az a fegyver, ami kell neki. De amikor a rugómmal mentünk, akkor rohadtul nem volt ott egy locked láda sem, szal biztos ez volt a szivatás, hogyha rugóval mész, akkor nincs ott, ha meg anélkül, akkor ott van, szal így se úgy se tudod kinyitni...
A ládanyitogatásra meg rájöttem. Mert elmentem lakeshire-be, és azzal töltöttem csak egy délutánt, hogy felfejlesszem a lockpickinget maxra. És aztán meg elgondolkoztam, hogy most hogyan tovább? Van valami lockpicking tréner? Kérdeztem gildben, senki nem válaszolt, aztán utánanéztem a thottboton, és ott azt olvastam, hogy minden szintlépésnél kapok plusz öt skillpontot, amivel fejleszthetem. Szal elég gáz. Na mindegy. Wetlandsban is van egy csomó locked láda, ott is lehet gyakorolni. Meg a nővérem mondta, hogy az elfeknél is van olyan hely, ahol vannak ládák elszórva, de az is olyan max 25-ös szintig, szal magasabb szinten tényleg úgy kell, hogy lopkodsz, és így szerzel ládákat. Vagy hát nem tudom. Az ember egyszer-egyszer azért bele szokott botlani egy-egy locked ládába, szal lehet fejleszteni a nyitogatást, csak nagyon lassan.
De a hunteremmel már mindjárt 40 vagyok! :-DDD És csak azért ment ennyire lassan, mert közben kezdtem egy warriort, meg egy sámánt. A warriort kb most kezdtem újra harmadszorra. Mert először ember warriort indítottam. De hát az ember karakterek annyira nem tetszenek, és mondták a nővéremék, hogy a draeneiek tudják magukat gyógyítani még akkor is, ha warriorok, szal elkezdtem egy daeneit. Na az pont warriornak nem jó... :-DDD Merthogy míg az emberrel levertem kettő velem egyszintűt is egyszerre, a draeneivel nem ment, csak úgy, ha gyógyítottam magam közben. És ha az ellenfél két szinttel magasabb volt, egyszerűen semmit nem tudtam vele csinálni... Na akkor úgy döntöttem, hogy az rossz, mi legyen? Night elf? Kérdeztem a havert, hogy az mennyire gáz, jobb-e mint az ember, stb. Ő megnézte a neten, és azt mondta, hogy ha mindent egybe vetünk, akkor leginkább embert kéne nyomatnom, így hát visszatértem az emberre, és most már ennél is maradok! :-DDDD De tényleg nagyon cool az ember harcos, és egy csomó mindent csak az ember harcos tud, a többi nem. Szóval így a legjobb. :-D A sámánt meg most kezdtem, az természetesen draenei, de sámánnak kiváló, mert pont erre találták ki, de még csak alacsony szintű, van már totemem, tök cool, de még nem jöttem rá, hogy azok a totemek mire valók...
Ez nagyon jó volt!! :-DDDD De tényleg olyan volt, mintha a tükörképük lettek volna! Hogy a fenébe tudták ezt ennyire jól megcsinálni? Biztos gyakorolták egy jó darabig, míg ilyen lett. :-DDDD
Elvileg ez meg vmi kolyoktoll nala, majd levedli es akkor alakul ki a vegleges szine.
Mivel egy galambpar nem turne meg maga mellett egy "felnott" harmadikat, csak a sajatjuk lehet :) 7-8 het alatt elerik a vegleges meretuket a galambok. Volt nehany het, amikor Lili is Totya felvaltva jartak ide kajalni, akkor sejtettuk, hogy valoszinuleg valtva ulnek a tojason. Az volt kb. aug. vege.
Jobbara ket tojas szokott lenni (a szakirodalom szerint), ha itt csak egy darab vegeredmeny latszik :)
Hát igen, én is tudom! :D De azért jobb mint a semmi. Ha nincs ló, jó a szamár is nem? :) És öcsémmel azért egész jól elvagyunk, persze van hogy összekapunk a játékon, de még mindig jobb vele játszani mint bátyjámmal.. Aztán majd úgyis lesz nekem is! :P :D
Jó az a rugó! :P A lock picket tényleg nem egyszerű fejlesztgetni. Olyan mint Lakeshire-ben van, olyan nincs sehol máshol, de rá lehet bukkanni elvétve néhány ládára több helyen is. Meg a másik jó módja, tényleg a kizsebelés! Én vanamikor minden egyes humanoidot kizsebeltem. Még egy kis zsé is esik tőlük, meg néha doboz amit ki lehet így nyitni, de valamikor még healing poti is esik! Nagyobbacska szinten a kedvenc kizsebelő helyem az a vár volt ahol egy csomó elit izé van Arati-ban. Arrafele elég jól esenek a cuccok. De STV-ben is sok ilyen ládát lehet lopkodni, de én még azokat nem tudom kinyitni, szal rendesen kell még nekem is fejesztgetnem. Nem egyszerű, és eléggé időigényes munka, de megéri! :) A méregkeverős questet már nem is tudom ki adja és hol.. :S De azt is csak egy bizonyos szint után. Most hányas vagy?
Na hát így nem lehet játszani! :-DD Én megőrülnék, ha nem ülhetnék oda játszani, amikor csak akarok. Tegnap is apám szétszedte öcsém íróasztalát, merthogy kell neki az asztallap, meg a fiókok, mert akar csinálni egy másikat. És hát le kellett onnan pakolni a cuccokat, és véletlenül kihúzta a modemből az internetet. És leültem a géphez, hogy na most akkor majd jót játszok, erre meg nem volt internet. Azt hittem egy pillanatig, hogy sikító frászt kapok, merthogy nem tudtam, hogy miért nincs internet. Mert ha azért nincs, mert bekrepált a gépem, akkor az elég ciki. De aztán kiderült, hogy nem a gépemmel van gáz, hanem ki van húzva a net. Na akkor megnyugodtam félig, de elkezdtem izélgetni öcsémet, hogy rakja már össze. :-D Aztán megoldódott.
A múltkor előszedtem a rugómat egy kis nosztalgiára. Egész jól gyepáltam, és tényleg jó dolgokat lehet vele megcsinálni. Csak azt nem tudom, hogy a zárnyitást hogyan tudnám fejleszteni, meg azt sem, hogy azt a méregkeverős kvesztet ki adja oda. Mert voltam az SL:7-ben, és ott nem adta oda senki. A lakeshire-es doboznyitós kvesztet megcsináltam, és már olyan 70 körüli a skillem. De wetlandsban nem tudtam dobozt nyitni. És hát ez azért lenne jó, mert van southshore környékén az a farkasemberes insta, és vannak ott lezárt dobozok, amikből jó cuccokat lehetne kiszedni, és mondta a haver, hogy menjünk le oda egyszer, merthogy az ő sámánjának kellene onnan cucc, és nem dobták sehol, és gondoltuk, hogy akkor a csukott ládákban vannak benne. Csak ha szar a skillem doboz nyitásból, akkor nem biztos, hogy meg tudjuk csinálni. Szal valahol fejleszteni kéne. Mert aszongya a gildhaver, hogy lakeshire-nél lévő tóban is vannak ilyen zárt dobozok, amiket ki lehet nyitogatni. Csakhát az meg tele van murlokokkal azokat meg utálom. Meg elit dinókkal. Meg hogy zsebeljem ki az áldozataimat, mert akkor is szoktak dobozt dobni, és azzal is tudom a skillemet fejleszteni.
Ez se lehet rosz játék! :) Amúgy ennél hogy van, meg kell venni azért egy játékot, és akkor a neten játszol vele, vagy csak úgy a neten csinálsz egy accountot, és tök ingyen van az egész?
Én mostanában ha játszani van időm, "sima egyszerű" játékokkal szotam játszani. Price of Persia, Neeg for Speed meg ilyesmi. Most öcsém letöltötte a Transformerst játékba, hát remélem sikerül kitömöríteni, meg remélem majd elindul. A kitömörítés elég bonyolult lesz, mert nem olyan a fájl rendszerünk, szal majd át kell pakolgatni pár dolgot hogy 1 bigyóra meg tudjuk csinálni, arra meg sosincs időnk, szal nem tom mikor fogunk játszani vele! :D Meg várink egy pár új játékra is hogy megjelenjen. :P
Én azért raktam a tallenteket is az állatformás bigyóra a druidommal, hogy közelharban se haljak meg hamar! :D Mondjuk én amúgy is mindig jobban szerettem a közelharcot, azért is szeretem a rogue-t is, meg a druidot is, és a huntert meg kevésbé. De hát ez egyéni probléma! :D
Mi végülis 2 accounton vagyunk. Egy van öcsémnek, egy meg bratyómnak. Én álltalában öcsém accountján szoktam játszani, mert mi még egész rendesen be tudjuk osztani egymás között, de bratyóm meg egész álló nap játszik, és olyan rohadt önző, hogy soha nem enged oda, még fél órára sem! De tényleg nem könnyű.. Főleg hogy mivel bratyóm soha nem enged oda minket a gépéhez játszani, így anyu gépére vagyunk mindannyian. Anyu meg itt dolgozik a gépen, és sokszor elég sokat, aztán ha végez, akkor osszuk be a maradék időt.. Most abban reménykedek, hogy lehet hogy fogok kapni egy laptopot, legkorábban december körül ha összejön, hogy tudjak én is azon dolgozni meg minden. Aztán ha lesz rá zsém, akkor én is megveszem magamnak szépen a wow-ot, és akkor már nem lesz több akadály! :D
Hát a főzést valahogy egyik karakteremmel sem fejlesztettem. :S De a többit azért egész szépen vittem. Mondjuk azért is fejlődök mindig olyan rohadt lassan, mert hogy alapból nincs elég időm játszani, és egy csomó idő elmegy csak azzal, hogy a szakmákat meg tudományokat fejlesztgessem, és akkor még questezni is kéne.. Meg főleg az első karimmal, egy csomót mentem felfedező utakra is. Instákba meg nem is mehetek annyiszor ahányszor akarok, mert nincs rá elég időm. Ha meg lenne, akkor persze nem találok partyt. De az a tök idegesítő, hogy pont mire találnék partyt, el kell mennem a géptől, mert vagy már más jön ide (ilyenkor sokszor elhúzom az időt hogy le tudjak menni), vagy már túl késő van, és a szüleim küldenek már a csudába hogy ne pötyögjek, meg ne zúgassam a gépet, mert apu rohadt korán kel.. Szal már nagyon várom hogy legyen egy saját gépem! :P
Westfallt én is nagyon utálom! De én nem is szoktam ott questezni! :D Nekem minden karim nightelf, (na jó, van egy 9-es palám is :D) és én tök jól elvagyok ott Darkshore-on meg Ashenvale-ben úgy 22-23-as szintig, és aztán ha már elfogynak a q-k akkor megyek át úgy igazán az emberekhez. De én mindig is az elfeknél szerettem leginkább lenni, sztem a többi elég gagyi hely. Nekem legalábbis. Öcsém is sokszor átment az emberekhez amint tudott, de én általában már csak akkor ha muszáj volt, ha már elfogytak a questek! :D Tanulni átmentem már hamarabbi is, vagy ha elmentünk DM-be, de aztán visszamentem. :)
Hát a wowban már ha ránézel egy karakterre, nagy valószínűséggel meg tudod mondani, hogy az leginkább közelharcban járatos-e, vagy távolról hatékony, a ruházata alapján. Majd szúrok be képet egy warriorról, meg mondjuk egy másik olyan karakterről, ami csak mágiát használ. Pl a druidámmal is az a baj, hogy közelharcban iszonyat szar, rávernek kettőt és meghal (kivéve a moonkin formban, amikor az armor-ja a 4x-esére nő), merthogy ennyire kis lezser ruhácskába van, mint te. Egy warriort meg püfölhetnek ahogy akarnak, mégse tudják egyszerűen kinyiffantani, mert olyan páncélzat van rajta, hogy azt üthetik. Szóval ha elmegyünk egy nehéz helyre, akkor az a minimum, hogy legyen ott egy tank, ami alapvetően warrior szokott lenni, de lehet paladin is, mert ő is tud páncélt viselni, de a warrior az mégis azért jobb, mert többféle támadása van, meg legyen ott egy gyógyító ami pl pap vagy druida, vagy paladin (de a paladin az ilyen összegyúrt hibrid, tud gyógyítani is, meg tud közelharcban is jó lenni, de éppen ezért nem olyan jó semmiben sem, merthogy mindenből van benne egy kicsi. Viszont, ha két paladin megy együtt, akkor szinte halhatatlanok. :-DD) És hát a ruházkodás is összefügg az ember armorjával, szal a magasabb armort adó cuccok azért brutálisabban is néznek ki.
Petje lehet bárkinek, nekem van fekete macskám, meg pillangóm, meg papagájom. :-DD De ezek olyan állatkák, amik csak úgy vannak, nem harcolnak, nem kell etetni őket, csak mennek utánad. A hunternek viszont olyan petje van, ami harcol mellette, és etetni is kell. És ott is elég széles a repertoár, hogy melyik állatot tudod befogni, és melyiket nem. Amikkel általában a küldetések során találkozol állattal, azt mind be lehet fogni. És aztán természetesen tovább is taníthatod őket, és még hatékonyabb lesz. Nekem egy szépséges hiénám van. :-DDD A hunteren kívül van még egy egész magas szintű druidám, meg egy warriorom, amit most indítottam. De paladinom is van, meg papom is, csak velük nem szeretek annyira játszani.
Hát itt úgy van, hogy az aukciós házban tudod eladni a cuccaidat, és venni is ott tudsz, már hogyha jó cuccokat akarsz venni. És ott meg elég idegesítő tud lenni, hogyha jön egy hülye kezdő, és tök olcsón adja a cuccokat, akkor persze neked is lejjebb kell vinni az árat, mert különben nem veszik meg. De tökre változó, hogy mit lehet kapni és mit nem, és hogy mennyiért. Szal itt is a játékosok határozzák meg az árat.
Itt akármikor mehetsz világgá, csak az a helyzet, hogyha áttévedsz egy másik tök ismeretlen vidékre, akkor lehet, hogy rohadt magas szörnyekkel találod szembe magad, és már ha csak rádnéznek, attól is meghalsz. :-D De egyébként a küldetések során eléggé jól elkalauzolják az embert, hogy merre mehet, egy bizonyos szinttől már küldözgetik az embert erre-arra, és ha máshova is el akar menni, nyugodtan megteheti. Pl én a warriorommal az ember placcról egyből átmentem az elfekhez, és az út olyan tájon vitt keresztül, hogy a gyomrom görcsben állt, mikor fog valaki megtalálni és akkor nincs is esélyem, de egész jól átmentem, nem volt semmi gond, és aztán örömmel kezdtem el küldetéseket az elfeknél. :-DD Ez majd később fog sokat számítani, mert hogyha a reputációm jó az elfeknél, akkor lehet majd tigrisem, amin lovagolhatok, egyébként meg nem lehetne, mert ember vagyok.
Azért jó ez a játék, és azért is élvezem ennyire, mert nem csak a küldetésekről szól, hanem lehet szakmája az embernek. A druidámmal pl nyúzok és leatherworkingelek. Mindenféle tök jó bőr cuccot tudok csinálni. A hunteremmel herbalizmus és alchemy. Virágokat szedek, és abból mindenféle jókis italokat tudok csinálni. A warriorommal mining és blacksmithing, bányászok és abból mindenféle tök jó fém cuccokat lehet csinálni a fegyvertől kezdve a különböző vértekig. Két fő szakmája lehet az embernek, de mellette lehet még tanulni mást is, pl főzést, meg first aid-et. A first aid az a warriornak rohadt fontos, merthogy ő úgy egyébként nem tudja gyógyítani magát, de hogyha megtanulja, akkor csata után fel tudja magát gyógyítani egész jól. A főzés meg ezért jó, mert tudsz olyan kajákat csinálni, amik pl 15 perce megnövelik az életedet x százalékkal, meg erősebbeket tudsz tőle ütni, meg ilyesmik.
Aztán persze lehet specializálódni a szakmádban is, meg a karaktered ügyében is. Merthogy 10-es szinttől bejönnek az úgynevezett talent pontok, amit minden egyes szintlépés után kap az ember. Ezeket eloszthatod az egyes képességeiden, amiket azt akarod, hogy felerősödjenek. Ebből adódóan az egyik druida inkább a gyógyításra specializálja magát, a másik inkább az állatos formákban történő harcra, a harmadik meg inkább a mágikus támadásokra. Én a legutóbbira talentoztam, mert gyógyítani amúgy is jól gyógyít a druida, az állatos formákban meg amúgy is jól nyomja, szóval inkább erre tettem.
Nah akkor az elejéről: igen, vannak ugyanúgy küldetések, elvinni, visszahozni, megtalálni, megölni, meghallgatni az utolsó szavait, stb-stb. Ezzel plusz a különböző szörnyek likvidálásával lehet xp-t szerezni.
Vannak meditációval fejleszthető tanulnivalók és vannak fizikai gyakorlást igénylők. Minden klánnak megvan a saját kis bázisa, ahol az alapfelszereléseket beszerezheti, tanulni pedig úgy lehet, ha "adakozol" a klánkasszába, nem feltétlenül pénzt, hanem akár ruhát, fegyvert, rókaszőrt is :)
Eleinte mindenki a saját klán területén tud csak kolbászolni, ha kicsit nőtt, mehet világgá.
Tök jól meg van csinálva a piac is, ahol a neked felesleges dolgokkal ki tudsz ülni árulni, vagy megnézed a többiek shop-ját, hátha neked kell onnan vmi. A playerek lövik be a dolgok árát, amiből hiány van, felmegy az ára, amiből sok van időlegesen az jó olcsó. (na ezt pl. nem tudom hogy megy másféle játékokban)
Szakma nincs, csak az a 4 féle specializáció, amit írtam már. Igen, az enyém gyógyító, de amikor harcol, akkor azt a szép nagy baltát forgatja közelharcban :)
A ruhája amúgy úgynevezett "deco", alatta színes, összevissza-hasznos ruci van, de kívűlre lehet húzni mindent fedő dizájnosat :) Full harcos is nézhet ki így. Ilyen szempontból nincs nagy szerepe a ruháknak...
Pet nincs sajna :( A wow-ban ez afféle familiáris? Fejlődik ő is? Tanítható?
A hagyományos szerepjátékokban én mindig is imádtam a druidát, a természet papokat, a vándorokat.
Ha belegondolok, hogy az internet "kiskorában" ezek a játékok (pl. az Elveszett Világ és Brutália) karakteres felületen hogy néztek ki, és hogy mikkel játszunk mostanában... Hamarosan tényleg ott kocogunk a virtuális erdőben mellettünk a farkasunk, és porrá zúzzuk az elénk pattanó zombit... majd letesszük a spéci szemüveget, hogy kivegyünk egy joghurtot a hűtőből :)
Ez a kilenc sárkány is jó lehet. De nem tudom, itt is küldetéseket kell csinálni, és xp-t kell gyűjteni, és szinteket kell lépni? Meg lehet szakmákat is tanulni, meg first aidet, meg főzést? Meg lehet peted?
A te karid milyen? Szerintem az valami távolról hatékony lehet, vagy valami gyógyító féle tekintve, hogy kilátszik mindene. :-DDD