Keresés

Részletes keresés

dolphin Creative Commons License 2005.11.10 0 0 88
"igy ha az otletre nem vevo a kozeposztaly (mert nem lett meggyozve annak hasznossagarol), egy-egy ilyen otlet feldobasa komoly politikai-tokeveszteshez vezethet."

5 percre ra, hogy ezt irtam olvastam egy felmerest, hogy pl. Nagy-Britanniaban a kozeposztaly 55%-a tartja magat a egy kategoriaval lentebb tartozonak. Erdekes lenne tudni, hogy Mo-n mekkora ez az arany, mert ha hasonloan nagy, akkor meg politikailag is van ertelme a felvetesnek, hiszen tobb, politikailag aktiv ember erezheti ugy, hogy neki is szol, mint ahany valoban ugy kellene erezze.
Előzmény: dolphin (9)
Wouldnotsayso Creative Commons License 2005.11.10 0 0 87
Itt van a multik támogatásának az esete. Bár a multik letelepedésének támogatása éves szinten fortinttízmilliárdokkal még mindig sokkal jobb, mintha a pénzt egy-az-egyben ellopnák, szvsz ezeket a forrásokat inkább a hazai ötletek termékké változtatására és piacra juttatására kellene fordítani.

Mert nonszernsz, ami itt van. A legjobb agyak ma hova mennek? Elmennek a multikhoz marketingesnek vagy a gyógyszergyárba gyógyszerismertetőnek, vagy adócsaló vállakozók lesznek, esetleg jól kereső, de semmi hasznosat nem előállító médiasztárok, sztárügyvédek, tanácsadók. Mert jelenleg ezek a területek adnak biztos megélhetést, nem azok, ahol valaki alkothat, legális vállalkozást épíhet fel. Boró megfogalmazta, hogy a hazai KFet kell támogatni, és a hazai termékek piacra jutását. És a középosztálynak garanciát kell adni, hogy az elit a támogatást nem költi luxusra.

WNS
tokhulye Creative Commons License 2005.11.10 0 0 86
Nem is kell újat kitalálnia: "nem kell nekünk az EU-t majmolni, egyenrangú tagok vagyunk, nem alárendeltek, stb. stb."
Előzmény: PJ Proby (79)
Wouldnotsayso Creative Commons License 2005.11.10 0 0 85
Bocs ezt nem értem. Mit fordítottam meg?

WNS
Előzmény: zvajda (81)
kestengo Creative Commons License 2005.11.10 0 0 84
Ez a szerencsétlen még nem tudja,hogy ez az osztály fogja "kihúzni a belét"!
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.10 0 0 83
onmagamat kell csak tamogatni mongya gyurcsi es demszki a 2 fo tolvaj
dez1 Creative Commons License 2005.11.10 0 0 82
Ez csak addig igaz, amig a szállítási költségeket az állam ennyire durván dotálja.....
Előzmény: Mr. Boró (78)
zvajda Creative Commons License 2005.11.10 0 0 81

"Lefordítom: A középoszálytól forrásokat kell elvonni a szegény rétegek felemelésére és az elit feltőkésítésére. Azaz kell egy vékony elit, (uralkodóosztály), meg egy nagy szürke a lumpen határára lezüllesztett plebsz. Latin-Amerika"

Ezért kár volt lefordítgatnod mert sikerült megfordítanod-gondolom nem véletlen.:o((

marmota Creative Commons License 2005.11.10 0 0 80
Megmagyarázza, ahogy az eladósodottságot, az Euro be nem vezetését, stb. Neki más a 'társadalomfillozófiája'.
Előzmény: PJ Proby (79)
PJ Proby Creative Commons License 2005.11.10 0 0 79
Mihez kezd a Gyurcsány a középosztály-ellenes új stratégiájával, ami gyökeresen ellenkezik az EU irányvonallal?

Kiadta a jelszót a Bizottság a kkv-k támogatására
Bruxinfo, 2005. november 10. - Ipar, vegyipar, gyógyszeripar

Átfogó programot indított útjára a Bizottság a kis- és közepes vállalkozások versenyképességének elősegítésére.

A kis- és középvállalkozások Európában kulcsszerepet játszanak a nagyobb növekedés és a több munkahely megteremtésében – idézte a lisszaboni stratégia két főmotívumát az ipari biztos. Günter Verheugen az új bizottsági politika bemutatásakor kiemelte: ahhoz, hogy a kkv-k boldoguljanak, meg kell teremteni a megfelelő feltételeket, továbbá olyan környezetet kell létrehozni, hogy még több ember fogjon saját vállalkozásba.

Az EU-ban jelenleg 23 millió kis- és közepes vállalkozás működik, ami 75 millió munkahelyet jelent. A kkv-k rendkívül fontosak az innováció, a gazdasági és társadalmi kohézió szempontjából is. A kisvállalkozások megsegítése érdekében a Bizottság a „gondolkozz először kicsiben” elvet szeretné mind nemzeti, mind közösségi szinten az összes politikai területen érvényesíteni. A testület éppen ezért döntött úgy, hogy egy egységes koherens politikai keretrendszert hoz létre a kis és közepes méretű vállalkozások számára.

Mr. Boró Creative Commons License 2005.11.10 0 0 78

Kedves Mindörökké Csók Zenekar!

Félreérted a dolgot, nem arról szól a történet, hogy az "állami, félállami mukik" döntik el, mibe érdemes befektetni. Azt mi, vállalkozók döntjük el, az állam pedig optimális esetben segít sikerre vinni a munkahelyek teremtésével, adó- és járulékbevételek emelkedésével járó projectjeinket.

Bármilyen műfajt űzzön is az ember, van egy minimális üzemméret, amelyet el kell érnie a gazdaságos termeléshez. Ez egy-egy nemzetközi szinten is versenyképes termék esetén százmillió forintokban mérhető. Ha nincs ennyi pénze a magyar vállalkozónak (márpedig nincs), akkor a fejlesztés elmarad és a kérdéses terméket veszitek importból.

Boró

Előzmény: Mindörökké Csók Zenekar (77)
Mindörökké Csók Zenekar Creative Commons License 2005.11.10 0 0 77

Pont ezt mondom - az elöbb már el is kezdtem írni, de kitöröltem (néha melózni is kell...). Boróknak, meg a Te fajtádnak (:)) kell eldöntenie, mibe kell belefeccolni, de nem valami idióta állami, félállami mukinak. Abból csak hosszú engedélyezési, meg döntési közigazgatási eljárások lesznek. És biztos, hogy nem adófizetök pénzéböl kell valamiféle üzleti projekteket támogatni (mert nem minden adófizetö örvend, ha rizikóznak a pénzzel.)

Nézd, én az oktatást forszíroznám továbbra is, mert csak a távolabbi jövöben bízhatunk. Egy példa (szerintem): Szakmámból kifolyólag többször akad "összetüzésem" a magyar igazságszolgáltatással (bíróságokkal). Nekem mindig feltünik az alapvetö töketlenkedés, ami ott zajlik. Ez - szerintem - emberi lököttségre (= müveletlenségre) vezethetö vissza. Nem is (talán) szakmailag rossz a pl. bíró. De általános müveltsége (tehát az, hogy tudja, miröl is kell döntenie) sokszor sekélyes. Mivel szakmámat elsösorban Németországban üzöm, látom, hogy ott ilyen téren mi a helyzet, és - azt kell mondjam - sokkal életszerübb döntések születnek. Pedig pl. egy müködö és a gazdasági életet szabályozó jogi keretnek meg kell lenni, de szerintem ez Mo-n csak formálisan van meg. Ezért mondom, általános szemléletváltás, tehát oktatás fonti.

Én annak örülnék, ha egyre többen lennének olyanok mint Te meg "Borok", akik viszik az ország szekerét és nem várnak állami csodát.  

Előzmény: Devil Inside (75)
Mr. Boró Creative Commons License 2005.11.10 0 0 76
Azt hiszem, a jelenlegi helyett érdemesebb volna a BoRó nickkel kezdeni. :-)
Előzmény: Devil Inside (75)
Devil Inside Creative Commons License 2005.11.10 0 0 75
(Csak az info kedvéért: Boró is elég jól képben van, mibe érdemes befektetni, hogyan kell azt csinálni és sokkal komolyabb szinten műveli ezt mint pl. én. Ha pl. visszakeresed a hozzászólásait kiderül belőle, hogy a magyar állam inkább a bürokratikus akadályok fejlesztésében jeleskedik, minthogy a K+F-hez ill. a munkahelyteremtéshez bármilyen segítséget adjon.)
Előzmény: Mindörökké Csók Zenekar (69)
Pathmaster Creative Commons License 2005.11.10 0 0 74
A kért téma, amit viszont cipo sohasem fog neked megadni, mert már a téma felvetése is irritálja.
Előzmény: Wouldnotsayso (6)
Mr. Boró Creative Commons License 2005.11.10 0 0 73

"Na, az meg micsoda? Új értéket teremtö vállalkozás? Ezt ki definiálja?"

Ha nem vagy elég okos a kikövetkeztetéséhez, akár én is. :-) Általában a gyártást és a K+F-et sorolom ide.

"Az oktatást kell támogatni és remélni, hogy majd a jövöben többen lesznek olyan értelmesek, hogy maguk ráébrednek, mibe kell belekezdeni/befektetni."

Ez egy erősen felemás modell, mert nem lesz - mint ahogyan most sincs - magyar ipar, ami a tudást felszívja. Az én műfajomban (gyógyszerkutatás) pl. negyed milliárd forint a beugró, ez alatt gyakorlatilag nincs gazdaságos üzemméret. Azaz semmit nem érsz el azzal, hogy rájössz, mibe kellene befektetni.

Boró

Mr. Boró Creative Commons License 2005.11.10 0 0 72
Elnézést, rányomtam a frissítés gombra és elküldte...
Előzmény: Mr. Boró (71)
Mr. Boró Creative Commons License 2005.11.10 0 0 71
Szerintem az új értéket teremtő vállalkozásokat kellene támogatni. Ebből lehet több munkahely és magasabb adóbevétel.
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.10 0 0 70
Na, jól nézünk ki, ha már azt sem tudjuk meghatározni, hogy mi az új anyagi/szellemi érték! Az oktatásra forditott befektetés bőségesen megtérül, de csak j évtized/ek múlva! S persze, ha minőségi s nem mennyiségi oktatást valósitunk meg, s nem, csak gyermek/kamasz megörzőnek/csősznek képzeljük el az iskolarendszert. S az elit nem tud magán segiteni? Akkor kérdezd meg GyF-től, hogy miért is kellene tovább segiteni? De a K+F hogyan is fog menni állami segitség nélkül, a kis és középválalkozásokat hogyan lehet felfuttatni, ha kizsigereljük őket a segitendők miatt? Stb, stb...
Mindörökké Csók Zenekar Creative Commons License 2005.11.10 0 0 69

Na, az meg micsoda? Új értéket teremtö vállalkozás? Ezt ki definiálja? Egy állami alkalmazott??

Az oktatást kell támogatni és remélni, hogy majd a jövöben többen lesznek olyan értelmesek, hogy maguk ráébrednek, mibe kell belekezdeni/befektetni. (Megjegyzem, most is vannak, pl. - saját bevallása szerint - evildevil vagy kicsoda - bocsi.)

Sajnos, csak a jövöben bízhatunk. Addig meg arra kell ügyelnünk, hogy a nyugdíjas - aki nem tehet arról, hogy öreg - ne csak vegetáljon (morál - legalábbis az enyéme). Meg igazán szegénység (= éhhalál) ne nyerjen teret (szociális állam), hogy ne nyugtalankodjon (ld. az ellenpéldát, Dél-Amerikát).

Ezért, abszolút nem helytelen azt mondani, hogy ne támogassuk a küzéposztályt ELSÖSORBAN, hiszen az magán most is tud segíteni (mert tagjai nem hülyék). Hanem a fent említett kérdéseket kezeljük privilegizáltan.   

Előzmény: Mr. Boró (68)
Mr. Boró Creative Commons License 2005.11.10 0 0 68
Szerintem az új értéket teremtő vállalkozásokat kellene támogatni. Ebből lehet több munkahely és magasabb adóbevétel.
őszkaján Creative Commons License 2005.11.10 0 0 67

Nos, akkor most kit nem kell támogatni?

Ide jutunk ha mindent pénzben mérünk. Az elit sem homogén, nagyrésze simlis és főleg még többet akar. A szegények egyrésze sem akar felemelkedni, csak egy felessel többet. Az állam és a kormányok dolga most az lenne, hogy lehetőséget adjon annak aki valóban előre mozdít. A haza javára a magad hasznára, hogy fenkölt legyek. Én ezt a középosztályban látom, és szerintem ez régóta így van.

Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.10 0 0 66
Na ezt kellene minden érdekelt végigzongorázza a saját szituját illetően! Én elhiszem, hogy sokaknak a mostani helyzet megfelel, vagy akár ideális is, de akkor ne papoljanak másról, hanem mondják azt egyszerüen: a mai koala az én érdekeimet képviseli, ergo melletük állok, rájuk szavazok. Tiszta helyzet, de ehelyett idológiai maszlagot, az ellenfél lejáratását, a hiszékeny szegényebb rétegek hülyitését lehet részükről tapasztalni.
Előzmény: Devil Inside (64)
tokhulye Creative Commons License 2005.11.10 0 0 65
A szépséget a dolog matematikája adja: 1 genya gazdagtól X Ft leemelése és szétosztása N > 1 adminisztratív vagy valós rászorulónak, csak 1 elégedetlengkedőt eredményez, de potenciálisan N>1 gyurcsányigazságosozót. (Következmény: gazdagoknak pedig lenni kell.)
Előzmény: Devil Inside (64)
Devil Inside Creative Commons License 2005.11.10 0 0 64
Alapvetően nekem sem hiányzik semmiféle pénzbeli támogatás, de igen rosszul viselem, hogy miközben az előző években zsákszámra adtam be a közösbe pénzt és még a tulajdonostársaimmal együtt munkahelyeket is teremtettünk (még több adó), a jelenlegi kormánytól még kommunikáció szintjén sem kapok semmiféle megbecsülést, csak ezt az irigységre építő gazdag g..zést, akinek be kellene látnia, hogy még többet kell bedobnia a közösbe. Pedig amikor bármi komolyabb egzisztenciális beruházást (használt autó, fürdőszobafelújítás, stb.) hitelből kell finanszíroznom, akkor nem érzem ezt olyan roppantul igazságosnak...
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.10 0 0 63
Igazad van, tényleg differenciáltabb a kép, és bizony a - nevezzük most már jobb híján így - középosztály is nagyon megoszlott világnézetileg. Valóban mondjuk egy átlagértelmiségi középvezető, privát taasztalataim szerint is, nyugodtan támogathatja, pusztán szociálkulturális gyökerei, beágyazottsága okán, a gyurcsányista rendszert.
szuperlaszlo Creative Commons License 2005.11.10 0 0 62
Orbán Viktor nem szeretné, ha bármilyen, a parlamenten kívüli találkozó elterelné a figyelmet a nemzeti garanciatörvényről. A Fidesz elnöke a Nap-keltében a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által kezdeményezett találkozóval kapcsolatos kérdésre reagált. A volt kormányfő a műsorban beszélt a teljes foglalkoztatottság és a radikális adócsökkentés szükségességéről is. A garanciatörvény most a legfontosabb. http://www.mno.hu/index.mno?cikk=318224&rvt=2
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.10 0 0 61
Csakhogy csalóka a kép, mivel egy a világnézet, pártszimpátia és más az egzisztenciális állapot, müveltségi szint, életszintvonali elvárások, stb. Igy aztán az a réteg, amelyet középosztálynak nevezhetünk - s itt is voltak próbálkozások a definiálásra - sem homogén ideológiailag. Sok a neoliberális, sok a balos beállitottságú is a konzervativ/nemzeti/vallásos kategóriák mellett. Sőt jócskán vannak átmenetek is. A vállalkozókon, szabadfoglalkozásuakon kivül ide sorolható/sorolja magát a közalkalmazotti és köztisztviselői réteg, a magánszféra magasabban képzett szakemberei, a müvészvilág képviselői is. Mig az elit a ténylegesen vékony réteg, ha csak gazdasági/vagyoni szempontból vizsgálódunk. Igy aztán kérdéses, hogy ennek a heterogén társaságnak a ballibes szimpátiával rendelkező része erről az egészről mit gondol? 1. Büszke: - ld. pl. Timna-félék - jól megvagyok, nem kérek segitséget!- jelszó alattiak. 2. Magabiztos: - tudja, hogy ő mindenképpen a kivételezettek közé kerül, vagy az elithez tartozónak hiszi magát. 3. Gondolkodó: - átgondolja azt, hogy neki mi is a fontosabb, az elvei vagy az egzisztenciája? S ha az utóbbi, akkor némileg átrendezi eddigi elképzeléseit is a ballib eszmerendszerről! Igy aztán a problémához való hozzáállásuk is igen változatos lesz. Már ha egyáltalán tudomást vesznek róla!
Előzmény: Törölt nick (53)
Devil Inside Creative Commons License 2005.11.10 0 0 60
Baromság, az ismerőseim (rokonok, barátok, volt kollégák) tetemes része középosztálybelinek tekinthető, ugyanis van némi ingatlan és ingó vagyona, emelett munkával keresi meg a megélhetését biztosító pénzt, amiből nemcsak parizerre telik, hanem mozira, sőt nyaralásra, síelésre. Mégha nem is olyan szinten, ahogy egy osztrák vagy német középosztálybeli ezt műveli.
Előzmény: Mindörökké Csók Zenekar (51)
szuperlaszlo Creative Commons License 2005.11.10 0 0 59
Ha állami kézben van valami, máris manipulálhatja a piacot. Szerintem.Söt!
Előzmény: zsele5 (56)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!