Keresés

Részletes keresés

zsiguponthu Creative Commons License 2014.01.10 0 0 1328

Az előző írásomhoz annyit tennék még hozzá, hogy a "projektben" résztvevők nem egy darab óra árát fizették meg ( már aki megfizette), hanem a teljes projekt 1/50 részét, bár ez már lehet hogy 1/59 rész. Ezen azért érdemes picit elgondolkozni, mert bár nem vagyok hozzáértő, és nincsenek órás kapcsolataim, pozitív hozzáállású amatőr kedvelőként is utálom ha átkÚrnak! Akkor most akinek van órája attól mit kérhetek? A meglévő alkatrészekkel mit kezdjek? Vagy a már órával rendelkezőktől kérjük vissza az átvett példányokat, azokat árverezzük el, és így kártalanítsunk mindenkit?

Keressünk egy kivitelezhető megoldást, és haladjunk!

Alpári Gnác Creative Commons License 2014.01.09 0 0 1327

Annyit tennék még hozzá, hogy kellene valaki, vagy valakik, akik vállalják a projekt végig vitelét.

Értsd nem addig, amíg az ő órájuk kész, aztán büszkén kivonulni a dologból, hanem felelősséggel, végig.

Előzmény: Alpári Gnác (1326)
Alpári Gnác Creative Commons License 2014.01.09 0 0 1326

Nekem elvileg bármilyen időpont jó, bár az Alexandra megszűnt, a múltkor a mozi kávézójában voltunk, talán az még működik.

A javaslatod rendben is lenne, ha a tokok készen lennének.

De ha jól vettem ki az információkból, nincs minden tok leöntve, így egy marék ezüsttel számolhatnál, ami az 1 db öntőforma mellett csekély sikerrel kecsegtetne.

Előzmény: nihao2 (1325)
nihao2 Creative Commons License 2014.01.08 0 0 1325

Üdv és BUÉK Mindenkinek !

Én már régóta javasoltam, hogy kapja meg mindenki a jussát ( tok, szerkezet , számlap,mutatók, korona, stb ... ) aztán vigye el az órásához , aki összerakja a dolgot. Nyilván plusz költségért, de legalább lesz végre ÓRÁja .

Nagyon szépen kérem fekvőrendőr kartársat , hogy adjon egy életjelet, illetve visszaigazolást a befizetésekről , hogy valami elindulhasson.

Találkozó ? Lurdy Alexandra Kávézó ? ( Ott volt legutóbb, ahol valami történt is... ) 01.14-15-16 ? Pl. 18.00 óra

Üdvözlettel : Nihao

ronin s8 Creative Commons License 2014.01.05 0 0 1324

Igen, Te elégedett vagy. Az enyém felhúzó tengelyét kézzel nem lehet kihúzni, mert annyira félre van fúrva. Ezzel én nem vagyok elégedett. Nem is lehetek. De sajnos nincs megoldás.Ésszerű legalábbis nem nagyon...

A többi jó úgy, ahogy van. A Sidol, vagy Poliwatch is belefér, csak ha elfelejtkezem az óráról, és pár hét után kihúzom a fiókot, hát elkeserítően néz ki! Ez van. Mindent meg lehetett volna szépen, jól is csinálni, de az illető úr NEM TETTE. :-(

Előzmény: CDBV (1323)
CDBV Creative Commons License 2014.01.05 0 0 1323

Én nem látom ennyire elkeserítőnek az órát:

"Van egy szép formájú ezüst tok, ami nagyjából kéthetente beoxidálódik, mert vagy gyenge ezüst, vagy csak úgy. Megoldás: le kellene ródiumoztatni."

Nekem ez a két hét inkább két hónap, de ennyi nekem belefér, elő a Sidolt és 1 perc után csillog, mint Salamon... :)

"Van benne egy átlagos szerkezet, ami lassan szervíz után kiált."

Ha minden igaz, akkor én szervizelve vettem át, hozta is stabilan a COSC-t!

"Van rajta egy acél korona, ami nem illik az ezüst tokhoz, és nem is szép."

Én is láttam már szebbet, de nem ordít csere után.

"A legnagyobb baj: maga a szerkezet úgy van beletákolva a tokba, hogy a felhúzótengely szorul, mert orosz órákat megszégyenítően gyalázatosan lett összefércelve a tok és a szerkezet. A tokban alul marási sorják és POLÍRPASZTA MARADVÁNYOK!  Ezt a hibát NEM LEHET KIJAVÍTANI, CSAK A KORONAFURAT BETÖMÉSÉVEL, ÉS ÚJRAFÚRÁSÁVAL. Ez magyarul azt jelenti: soha."

Én nem láttam a tokot belülről, de mint feljebb már írtam,az óra pontos, nagyob szórás nélkül dolgozik, bizom benne, hogy belül nem "rohad". A felhúzótengely prímán, egyenletes ellenálással, könnyedén müxik.

"A számlap mis nagyon szép, ezt el kell ismerni."

Ebben egyetértünk. :)

"Összességében egy nagyon szép órám van, amibe JOBB NEM BELENÉZNI, ÉS/VAGY BELEGONDOLONI, MILYEN AMATŐR KÖVETTE EL..."

Emlékeim szerint "a Mestert" sokan ismerik a fórumról és max azért fikázták, mert extra lassú. Valóban hanyag kókler és ez nem tűnt fel senkinek? A számlaphoz volt türelme, egy paszta kitörléshez a tokból nem?

Nem vonom kétségbe a tapasztalataidat, csak szeretném ha a várakozók hallanának egy pozitív véleményt is. ÉN ELÉGEDETT VAGYOK AZZAL, AMIT KAPAM!!!

Továbbra is azt javaslom, hogy kéne egy sorsolás, majd az itt kisorsoltak b@sztassák a Mestert. Nulla impulzussal soha nem lesz kész!!!

Előzmény: ronin s8 (1318)
Henok Creative Commons License 2014.01.05 0 0 1322

Szerintem is találkozni kellene, elmenni együtt a mesternek emlegetett úrhoz, és elhozni tőle a maradék ezüstöt és szerkezetet, majd elosztani. Amúgy egyetértek, a projekt azt bizonyította be, hogy nem tudtunk egy tokozást sem megoldani, amit az általunk annyira lesajnált és megvetett órahamisítók mesteri módon megoldanak. 

Előzmény: Alpári Gnác (1321)
Alpári Gnác Creative Commons License 2014.01.05 0 0 1321

Ez érdekes, azzal viszont nem értek egyet, hogy szarért szar jár, mert az a részemről 100 ezer forint még ma sem számít szarnak, nemhogy akkor, amikor befizettem.

Igaz, közben órát is láttam, egyet, kívülről, de az se lett az enyém.

A szerkezetről mindig is tudható volt, hogy átlagos darab.

Valamikor elkezdtem kibogozni, mi történt itt valójában, de már régen elveszítettem a fonalat.

Mindenképpen a találkozó mellett vagyok, mert a fórumos beszélgetés nem alkalmas semmiféle probléma megoldására.

zsiguponthu Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1320

Amit a kidolgozásról, megmunkálásról írtál a "komoly"! Ezt nem akartam olvasni erről soha.

Passionata Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1319

"En elegedett lennek a ram eso resz ezusttel ,szerkezettel ."

ronin s8 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1318

Én úgy kerültem ebbe a projektbe, mint Pilátus a krédóba, vagy még úgyse. Valahogy szerencsésen, kívülről csöppentem bele, és most van egy szép órám:  http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=124890745&t=9131455

DE!

Elvittem egyik kedvenc órásomhoz, hogy belenézzek, mit is vettem. A következők derültek ki:

- Van egy szép formájú ezüst tok, ami nagyjából kéthetente beoxidálódik, mert vagy gyenge ezüst, vagy csak úgy. Megoldás: le kellene ródiumoztatni.

- Van benne egy átlagos szerkezet, ami lassan szervíz után kiált. 

- Van rajta egy acél korona, ami nem illik az ezüst tokhoz, és nem is szép.

- A legnagyobb baj: maga a szerkezet úgy van beletákolva a tokba, hogy a felhúzótengely szorul, mert orosz órákat megszégyenítően gyalázatosan lett összefércelve a tok és a szerkezet. A tokban alul marási sorják és POLÍRPASZTA MARADVÁNYOK!  Ezt a hibát NEM LEHET KIJAVÍTANI, CSAK A KORONAFURAT BETÖMÉSÉVEL, ÉS ÚJRAFÚRÁSÁVAL. Ez magyarul azt jelenti: soha.

- A számlap mis nagyon szép, ezt el kell ismerni. 

Összességében egy nagyon szép órám van, amibe JOBB NEM BELENÉZNI, ÉS/VAGY BELEGONDOLONI, MILYEN AMATŐR KÖVETTE EL...

Tehát felmerül a kérdés, mi történt valójában?

Válasz: túl olcsón lett kikalkulálva a munka, és aki megcsinálta, jobb lenne, ha visszaadná az iparengedélyét.

Az ilyen nem mester, mesterlevelet ezért nem mondok. Én magam törném le a kezét, ha elém kerülne. 

Megoldás:

Olyanra kell bízni egy ilyen munkát, aki ért is hozzá, és nem gányolja szét az ilyet. És ezt meg is kell fizetni! Úgy látszik ma Magyarországon annyi pénz, ami rendelkezésre áll(t) erre, nem elég. Szaré' szart kapsz...

Összességében, nézve ezt a heroikus küzdelmet, nekem az jön le, hogy Magyarország az itteni know-how-val és emberanyaggal, valamint a szokásos "vegyünk olcsón valamit" mentalitással nem képes előállítani még egy ilyen tokozást sem normális minőségben.

Le kell vonni a konzekvenciákat...

Előzmény: zsiguponthu (1316)
Passionata Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1317

En elegedett lennek a ram eso resz ezusttel ,szerkezettel .

Előzmény: zsiguponthu (1316)
zsiguponthu Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1316

Kedves Úraim!

Először is kívánok mindenkinek boldog, eredményekben gazdag új évet!

Potyoro, APT és a többiek basztatása nélkül kellene, vádaskodások és egyéb személyeskedések nélkül megoldást találni a problémánkra. Abban igaza van APT-nek, hogy passzívan, de mindannyian aszisztáltunk ehhez a kialakult helyzethez. De az is igaz, hogy én magam is azért veszek részt ebben a projektben, mert a korábbi meggyőződésem az volt, hogy a résztvevők szakmailag, kapcsolatok, vagy egyebek tekintetében olyan hozzáadható értékekkel rendelkeznek, ami ezt a projektet előre viszi, és végül megvalósul. Ha a magam erejéből kellett volna neki vágnom, akkor bele sem kezdek.

Arra gondolotam, hogy hozzunk össze ismét egy talit, ahol alkatrészek és pénzügyek tekintetében mérjük fel a lehetőségeket, és találjunk megoldást. Abban biztosan egyet ért velem mindenki, hogy pár ilyen-olyan alkatrésszel a vitrinemben nem leszek boldogabb.

Tehát megoldást keressünk!

Várom az építő hozzászólásokat.....

Zeno40 Creative Commons License 2013.11.14 0 0 1306

Mint leone, én is csak távolból követem. Mechanikus valóban pontosította a listákat, egy idő után viszont csend lett.

Előzmény: leone (1305)
leone Creative Commons License 2013.11.14 0 0 1305

Vidéki vagyok, de mindenképp szeretném követni a fejleményeket.

Előzmény: Henok (1303)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2013.11.13 0 0 1304

emlékeim szerint Mechanikus topiktárs folytatott levelezést több körben egy éve a találkozó után. 

Előzmény: Henok (1303)
Henok Creative Commons License 2013.11.13 0 0 1303

El kellene kérni a címlistát APT-től, és azután tényleg áttérni emailos platformra.

Én hajlandó vagyok találkozni, és átgondolni a lehetséges lépéseket.

Előzmény: Alpári Gnác (1301)
Alpári Gnác Creative Commons License 2013.11.13 0 0 1301

Bocsánat, az utolsó mondatom nem pontos.

Ne várjon mindenki személyes mailt tőlem, hiszen a címek sem állnak rendelkezésre. APT bejelentésére szeretnék privátban válaszolni a lentebb vázolt okokból.

Előzmény: Alpári Gnác (1300)
Alpári Gnác Creative Commons License 2013.11.13 0 0 1300

Rendben, kérdezem mindenkitől, aki érdekelt az ügyben és nem Béla, hogy ki hajlandó egy találkozó keretében ismét átbeszélni a fejleményeket és valódi megoldás kimunkálásában segítkezni?

Fekvőrendőr részvétele, de legalább a naprakész kimutatások általa történő eljuttatása elengedhetetlen.

Nem hiszem el, hogy nem tudja ennyi okos ember ezt a logisztikai problémát megoldani.

A többi észrevételem az érintettek részére magánban, hogy ne adjunk Bélának újabb faszakodási lehetőséget.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.03 0 0 1298

Kedves APT!

Várok továbbra is a konstruktiv válaszodra:-)

Előzmény: APT (1295)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.02 0 0 1297

A Barorol meg ne is beszeljunk.........

Előzmény: APT (1292)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.02 0 0 1296

Kedves APT!

Konkretabb valaszt/valaszokat varnek a feltett kerdesekre!

Hiszen te voltal az egyik meghatarozo tenyezo a MMII prjektben, foleg tekintve te szakmai es informatikai hatteredet, igazan menedzselhetted volna ezt a mini projektet, es a sok meg orara varo kisember nem okolbe szoritott kezzel olvasna ezeket a sorokat.

Apropo P. Kiss: ha en megigerek valamit, akkor azt ugy teljesitem, ahogy azt megigertem. Mi ebben a furcssag, kerdem en??? Megertenem, ha ingyen csinalna, de FIZETVE VOLT/LESZ, akkor hol a problema???

Ja, es nem valaszoltal, hogy mi lesz az idokozben 99e forint fole emelkedett - kamatos kamat - befizetesekkel.....

Barati udvozlettel

APT Creative Commons License 2013.11.02 0 0 1295

Azért neked minden ráfér az arcodra...

"A felvetett kerdesekre nem adtal valaszt, hanem igyekszel mas nyakaba varni a potyoro kebelbaratod es altalad elkovetett mellelepeseket, hogy finoman mondjam."

Sorold fel ezeket a "mellélépéseket", légyszíves! Azt is, hol lenne most a project, ha mondjuk te intézted volna! Hja, hogy a P.Kiss lehet, hogy nem volt a legszerencsésebb választás? Lehet. Kérném felsorolni a felmerült alternatívákat... Azt is, hány óra is készült el a project első 4-5 (!!!) évében, amikor csak ment az agyalás, hogy mit és hogyan is kellene csináltatni...

Oldd meg jobban, ne a szádat járasd!!!!

"Ha P. Kiss elvallalta, hogy csinal 2 orat havonta, akkor mi akadalyozza ebben ot?"

Mit tudom én? Mi a búbánat közöm van hozzá? Én vállaltam el? Menj oda hozzá, és kérdezd meg tőle! Ezt tudom mondani a többi háborgónak is! Tőlem többet ilyet ne is kérdezzen senki - nem tudom, nem foglalkozom vele, és nem is fogok! Semmi közöm hozzá, világos?

ui: Teljesen biztos vagyok abban, hogy páran azért olvasták a büfidet az én reakcióm előtt is. Mégsem reagált senki. Ebbe a passzivitásba fog a project elsüllyedni!

Előzmény: Törölt nick (1294)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.02 0 0 1294

Kedves APT!

A legjobb modzser a vedekezesre a tamadas, ugye? Foleg, ha az ember soretes puskaval lo:-)

A felvetett kerdesekre nem adtal valaszt, hanem igyekszel mas nyakaba varni a potyoro kebelbaratod es altalad elkovetett mellelepeseket, hogy finoman mondjam.

Ha P. Kiss elvallalta, hogy csinal 2 orat havonta, akkor mi akadalyozza ebben ot?

Előzmény: APT (1292)
APT Creative Commons License 2013.11.02 0 0 1293

Amit még javasolnék:

- a project minden további ügyét zárt levelező listán kellene intézni, amelyen kizárólag a regisztrált, és a pénzt be is fizetett tagok vannak. Így más információhoz sem juthatna olyasmiről - amihez amúgy nincs is semmi köze...

- ezt a fórumot meg le kellene záratni a moderációval, hogy több hozzászólás ne is eshessen rajta, de archiválás után a törlése is megfontolandó. Meg kell szüntetni tetűbolondbéla homokozóját...

- Mind ezen, mind az összes többi órás fórumon a jóérzésű és normális topictagok végre közösítsék ki az elvárható módon béla reinkarnációit. Ha nem áll vele senki szóba, mindenki azonnal elküldi a rákba, akkor nem megy semmire..

Ha nem, természetesen nem, én többet nem tudok, nem is akarok, és nem is fogok tenni az ügyben. Sajnálom...

APT Creative Commons License 2013.11.02 0 0 1292

Jó ideje nem szóltam hozzá ehhez a fórumhoz, sőt, nem is követtem, nem foglalkoztam vele. Most is csak azért teszem meg, mert talán segíthetek ezzel abban, hogy a project ne süllyedjen el teljesen. Próbálok tényszerű lenni - a többit rátok bízom...

Nos, a project jelenleg sehogy sem halad, aminek az a nagyon-nagyon prózai oka, hogy senki, a világon senki nem foglalkozik vele. P.Kiss vállalta ugyan az órák további készítését, tudtommal haladt is vele valamit - de jelen pillanatban ott tart, hogy szó szerint kontaktusa sincs. Ha elkészül egy órával, vagy valami gondja-kérdése van, nem is tudja, kihez forduljon. Praktikusan nem áll kapcsolatban senkivel, a projecttel kapcsolatosan legalább 8-10 hónapja senki rán nem szólt, rá nem kérdezett, nem foglalkozott vele.

Akiket ismer, akikkel időnként szót váltott korábban - én, potyoró, báró és még páran - azok hallani nem akarnak erről az egészről. Hallani sem! Én is hangsúlyozottan delkaráltam, hogy kivonultam a projectből semmilyen módon nem vagyok hajlandó a továbbiakban foglalkozni vele, nem érdekel, mi lesz vele, ne is keressen senki semmilyen ezzel kapcsolatos kérdéssel. Semmi közöm és felelősségem sincs az ügyben, nem, hogy jogi, de még morális értelemben sem. Potyoró dettó.

És, hogy miért - az ok nagyon egyszerű: BÉLA.

Adott egy tetű, pszichopata gazember, aki a fejébe vette, hogy ezt a projectet tönkreteszi. És mára ezt a célját el is érte - a ti (és most ne vegyétek rossz néven, de igenis a TI) néma asszisztanciátok közepette. Az egy dolog, hogy ez a háborodott most is itt rajcsúrozik, saját magával beszélgetve, önmagát hergelve (csak a legutóbbi, most is itt lévő eresztésből A+O, sspa, gebig is mind ő természetesen), vádaskodik, rágalmaz, szemétkedik...

De amiről a többség nem tud, ez a senkiházi a háttérben is áskálódik/áskálódott kőkeményen, többünk nevében és elérési adataival (telefonszám stb..) más fórumokon hirdet, buzifórumokra regisztrál, éjszaka zaklat, névtelenül másoknál rágalmaz, szó szerint büntetőjogi szintű, és már tényleg a normális hétköznapi életvitelt zavaró "hadjáratot" indít mindenki ellen, aki elkezd tenni valamit az ügyben.

A dolog odáig fajult, hogy rendőrségi feljelentést tettünk, a nyomozás már zajlik, igazándiból nagyjából már tudjuk is, kit tisztelhetünk ennek a tetűnek a személyében - és nemsokára bíróság előtt fogja magát találni. Mind büntető, mind polgári perben rendesen partvonalra lesz állítva, remélhetőleg csak a saját ügyvédi költségeire elverheti majd egy kocsi árát - de ennek megvan a maga lassú menete...

A fórum, az MMII közösség azonban nem védte meg a tagjait. A passzív tagok számonkérik az órák elkészültét, de semmilyen módon nem foglalkoznak azzal, ez mivel jár. Potyorót itt ezen a fórumon is olyan nyilvánvalóan hamis rágalmakkal illette például ez a xarházi, amely bőven elég ahhoz, hogy jó pár százezres kártérítést vágjanak majd a nyakába egy polgárjogi perben - de rajtam kívül gyakorlatilag senkit sem érdekelt ez.. Néhányan ejnyebejnyéztetek, de leginkább csak félrenézett a többség, oldják meg az illetők egymás között... Holott ezt a szemétkedést pontosan azért kaptuk a nyakunkba, mert foglalkoztunk a MMII ügyeivel... És ez jelen idő szerint azzal jár, hogy ha valaki elkezd ezzel foglalkozni - akkor tetűbéla azonnal rászáll, és a világból is megpróbálja kiszekálni. Nos, vagy megoldjuk/megoldjátok ezt a problémát valahogy - vagy le lehet húzni a projectet úgy, ahogy van a slozin... Nem fog elkészülni semmi, nem fogja senki átadni, senki nem fog semmivel sem foglalkozni, mert egy alattomos, arctalanul áskálódó szemétládát senki sem kíván a hátára sem - cserébe azért, hogy "társadalmi munkában" szaladgáljon másoknak örömet szerezni...

Amit ugyanakkor a múltkori "taggyűlés" ugyebár tisztázott, az alapján látható, hogy a project mindennel el tud számolni, a pénz egy részét a tisztelt tagok még be sem fizették, amit befizettek az vagy fizikálisan megvan még az MMII számlán, vagy szerkezetek/ezüst lett belőle vásárolva, és ki lett belőle az ötvös/órás már elvégzett munkája fizetve (az órák cca: egyharmada ugyebár már elkészült, és kiosztásra is került). Hiányozni tehát semmi sem hiányzik, ezt egyértelműen tisztáztuk, csak éppen mostanra teljesen kormányos nélkül maradt a hajó, senki nem csinál az ügyben semmit, senki nem koordinál semmit - és ahogy most kinéz, nem is fog...

Üljenek tehát össze az órát még nem kapott tagok, válasszanak ki maguk közül koordinátort (javaslom, ezt ne is hozzák nyilvánosságra, tetűbéla erről ne is szerezzen többé tudomást, akkor megúszható a zaklatás), aztán járjon az illető szépen a P.Kiss nyakára, foglalkozzon vele - és akkor el fog készülni a többi óra is, úgy, ahogy az eddigiek már elkészültek. Ha nem, akkor meg nem fog. Soha. Pont....

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.02 0 0 1291

Ez ma Magyarorszag, lenyulas, csusztatas minden kovetkezmeny nelkul:-((((

Előzmény: Alpári Gnác (1285)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.01 0 0 1290

Ami, ha figyelmebe vesszuk a kovetkezo adatokat nem is keves:-)

Idotartam: 10 ev

Befektetes: 50e 

Kamat: 7%

Vegosszeg 10 ev utan: 99e106 forint!!!!!

Előzmény: Törölt nick (1289)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.01 0 0 1289

Kamatos-kamattal egyetemben!!!

Előzmény: Törölt nick (1288)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.01 0 0 1288

Nem sirni kene, hanem az (ismert) felelosokon behajtani a zset!

Előzmény: Alpári Gnác (1285)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!