Az volna a kérdésem, hogy még megvan-e a "Diesel & Dust" Remaster CD+DVD, amit eladásra kínáltál egy-két hónappal ezelőtt? Érdekelne, ha nem adod túl drágán... Eddig akárhányszor rányomultam az ebay-en, mindig felüllicitáltak, aztán egy idő után meguntam és hagytam az egészet...
Ennek az olimpiai koncertnek és a fekete ruhának a sorry felirattal van (asszem) egy olyan előzménye, hogy az ausztrál miniszterelnöktől nagyon várta a közvélemény egyik fele, hogy kérjen bocsánatot a gyarmatosítók által elkövetett tettekért és a bennszülötteknek okozott szenvedésekért. Persze nem került a bocsánatkérésre sor, és ezért vették fel PG-ék ezt az öltözetet... Húzós volt, lehetett, gondoljatok bele, egy fél világ nézi, és ott a sorry felirat mindenkin. Akit érdekelt a dolog, utánanézett, rájött.... Nagyon kemény...
Igen, az Exxon buli zseniális volt! Nekem egyik kedvencem, amikor Ausztráliában turnéztak(azt hiszem, ez volt a híres Blckfella-Whitefella tour) és a Beds are burning-et kb 15-20 abo emberke hallgatja! Frenetikus volt! Mellesleg úgyanolyan lendülettel, élvezettel nyomták, mint egy teltházas Wembley bulit! Ezt is nagyon tisztelem bennük: semmi sztárkodás meg arcoskodás csak rákenroll, mondanivaló oszt jónapot! Basszerosunk írt Bones-nak, hogy játsza a Sometimes-t, erre Bonesy válaszképp küldött egy videót(!!!) amin ő játszik és megmutatta a kérdéses részeket! Lehidaltunk mekkora arc! Így is lehet "tisztelt" sztárocskák...
Fénykorukban pedig aktív környezetvédők voltak, nem egyszer egy környezetszennyezésre ( pl tankhajó ) ugy reagáltak hogy lebaszták a cuccot a cég bejáratánál, és elkezdtek zenélni, mire persze lett 10.000 ember és megbánult a vállalat :-)))))))
Áááááááá, de szívesen meghallgatnálak benneteket egyszer-kétszer, akár csak gyakorlás közben!!! Micsoda felüdülés lenne! ;)
Idén még Budapesten vagyok több napot hetente dolgozni, egyszer talán összejön...
Utánakeresgéltem most épp a Truganini c. dalnak hirtelen, illetve saját gondolataim is:
Truganinit az utolsó XIX. században elhunyt tiszta vérvonalú bennszülöttnek tartják, és a dal egyik témája az Ausztráliát gyakorta sújtó aszály, és ahogy kérdés az aszály miértje, ugyanúgy kérdés, hogy miért volt az európaiak kolonizációja, ami tönretette a bennszülöttek életét, kultúráját, világát...
Albert Namatjira is egy ilyen ismert régebben (XX. század) élt bennszülött volt, híres festő, művész. Mindketten ikonikus alakjai az ausztrál bennszülöttek népének.
Valóban nem tudok túl sok olyan zenekarról-zenészről(Sting), akinek VALÓS dolgokat boncolgat a dalszövege, sőt még tesz is azért, ami mellett kiállt a nótáiban! Ezügyben is ajánlom figyelmetekbe a New Model Army-t, hasonló karakterű angol banda!
Gábor: nagyszerű ötlet, én nem vagyok tisztában mindig a mögöttes tartalom- mal, bár a Blue Sky-nál ismertem a sztorit :) Fontosnak tartom, ha már nem saját zenét játszunk, ismerjük a dalok jelentését! A Blue Sky-t egyébként nagyon szeretjük játszani, talán ezért is... "There'll be food in the table tonight..."
Teljes mértékben igazad van, lendületesek, lehengerlők, történelmiek, értékmentők a tagok, a számaik, stb.
Tényleg fontos mondanivalóval. Soha semmi közönséges téma, kemény odamondogatós, ironikus hangvétel, imádom! De sokan megbámultak már, mert nem vettem észre, hogy az autóból kihallatszik, és mások hallják. Nem szeretem a térzenét, de előfordul.... :)))
Egyszer gondoltam rá, lehet, hogy a fórum apránként alkalmas is lenne rá, hogy egyes számaik mögöttes témáját előkeresgessem/sük.
Hátha.
Pl. elég ismert, hogy a Blue Sky Mining c. szám témája mi is:
Létezett egy Australian Blue Asbestos nevű társaság, aki kék azbeszt bányászatával foglalkozott Észak-Ausztráliában 1938 és 1966 között.
A munkások által indított perek miatt bezárt a cég, mivel a lebegő azbesztrészecskék belélegzése súlyos egészségügyi problémákat okozott.
A társaság tudott az embertelen körülményekről, mégsem tett ellenük semmit.
A kék azbeszt kb. 100-szor veszélyesebb, mint a fehér, mivel az elemi szálak sokkal kisebbek, és belélegezve idővel halálos tüdőbetegséget okoznak.
A mért mennyiség a bányában és környékén 1000 db per cm3 vagy több volt.
Az engedélyezett szám 176 db per cm3 volt 1967-ig, 1967 után a biztonságos szint 5 db per cm3 volt!
El lehet képzelni, hogy milyen heveny volt a betegség lefolyása.
No, és természetesen a társaság nem igyekezett a kártérítések kifizetésével, és sokan meghaltak mielőtt pénzhez jutottak volna.
Én lassan 20 éve - gimnázium óta - imádom őket, lendületesek, zeneileg pöpec, és van mondanivalójuk. Bámulatos, hogy egy zenekar mennyire tudja becsülni, tisztelni, ápolni a hagyományait, és védeni az őslakosait, történelmét. Külön kategóri a klippek: mindegyikhez történelmi esemény, monda stb tartozik.
Köszönöm a kedves szavakat, jó látni egy ilyen fórumot! Nem tudom, hogy beteges-e a "rajongás", de valóban sokat hallgatom P.G-t és bandáját :)
A zenekar 2 éve működik, eddig mindössze egy fellépésünk volt, saját cucc híján nehéz volt fellépni... Mostanság állt össze a motyónk, a nóták is egyre jobban mennek, úgyhogy szeretnénk belecsapni a lecsóba és minél többször, több helyen is koncertezni! Mindenképp jelezni fogom, ha fellépünk; ha jól értem nagy rajongói bázis van itt kis hazánkban :) Honlapunk most készül, addig iwiw(Epsg zenekar) és epsg@freemail.hu ahol elérhetők vagyunk. A banda neve(ezzel kellett volna kezdenem): E.P.S.G. azaz Enrico Palazzo SuperGroup, aki látta a Csupasz Pisztolyt az tudja miről van szó :) - L.Nielsen mint E.Palazzo énekli az ami himnuszt iszonyú hamisan, ezzel önkritikát gyakorolva utalunk még nem tökéletes vokális tudásunkra :)
Szeretném én is, hogy fellépjenek még- főleg Európában!!!- az auszi fanok drukkolnak is, nehogy újraválasszák P.G-t a köv. választásokon... Amúgy elképesztő volt ennyi kihagyás után, milyen jól énekelt Peter! Újfent kiderült: Rob Hirst egy "állat" és nagyon együtt van még mindig az Oil!
Egy újabb "betegesen" MO hívő??? :))))) Kevesen mondhatják, hogy ezeket a számokat játsszák a világon, és íme, itt vagytok ti Magyarországon? WOOOWWW!!!
Nagyszerű dolog a saját zenekar, gratula hozzá, hajrá, kitartást, energiát kívánok, drukkolok! Remélem, egy jó és állandó énekest is találtok mielőbb.
Mióta csináljátok már? Fel is léptek buliban, erre-arra, néha, vagy csak magatoknak játszotok? Vagy ennél komolyabban "nyomjátok"? Megtalálni benneteket neten?
A SoundRelief nem az utolsó volt szerintem... :))) Talán lesznek még alkalmak, ahol felléphetnek...
Hát igen, Oilily tudna mesélni a "live" koncertélményről... Talán meg is teszi röviden :)))
Főleg, hogy itt a fórumon elég családias hangulat. Magam, akiről minden ismerősöm tudja, hogy MO az első, csak kb. 10-15 emberről tudom, hogy ismeri és értékeli a zenéjüket. Ha a zenekarral, vagy bármivel kapcsolatban tudok segíteni, írj ide, keress mailen, vagy skype-on (dr<pont>forgacs<pont>gabor). Fent vagyok a dimeadozen.org torrent oldalon, kb. 25 DVD-nyi anyagom van koncertekből. Egy ideje már az audio anyagok közül csak a jó minőségűnek írtakat szedem le, no és a videókat mindet.
Ha "nyersanyag" kell, jelezd bátran, hátha tudok segíteni!
Kissé fura, hogy előbb a yahoo-s Oil- fórumot ismertem meg, de végre ide is eljutottam- köszönet Gábornak érte! Az nekem is feltűnt, hogy kis hazánkban nem sokan ismerik az Oil-t, persze ilyen média szutyokban mit is várunk... Magamról csak annyit, hogy van egy zenekarom három barátommal és M.O.-t játszunk :) A "fórumlakók" biztos láttak már egy-két Oil koncertet, nem véletlenül tartották őket az (egyik) legjobb koncert bandának! Elképesztő energia árad a színpadról! Most 4 év szünet után is úgy nyomták(sajnos valszeg) utolsó koncertjüket, hogy leesett az állam! Bocs a sok szövegért, örülök hogy végre magyarul is tudok "beszélgetni" egyik kedvenc bandámról!
sajna nem tudtam róla, hogy az inxs-t felkérték volna. de hát látva, hogy az ausztrál elit ott volt, nagyon hiányoztak.... csak hát felénk más szelek fújnak mostanság, de bízom benne minden rendben lesz
Úgy alakult, hogy hozzájutottam 3 olyan dologhoz, ami már korábban megvolt, ha valakit érdekel bármelyik, jelentkezzen emailen (gforg.kukac.freemail.pont.hu).
1. Diesel and Dust Remastered Audio CD + Blackfella/Whitefella Tour DVD 2. Bird Noises EP 3. Flat Chat Audio CD.
Mind eredeti, szinte új, gyűjtemény darabjai, sérülés és karcmentesek - természetesen.
'SOUND RELIEF' 24.02.09 The devastation of the current Victorian bushfires has left few unaffected. In response to our nation's greatest ever natural disaster Australia's music community have banded together for two stadium benefit concerts scheduled to run simultaneously in both Melbourne and Sydney on Saturday March 14, 2009 under the unified banner of SOUND RELIEF.
Michael Gudinski, Managing Director of The Frontier Touring Company said; "The Sound Relief concerts are for the survivors of the bushfires. The sad reality is that rebuilding their lives and communities will be a lengthy and costly process. It has been phenomenal seeing everyone pull together in this horrific time. Without doubt these concerts will be once in a lifetime events that will live on in the memories of everyone who attends."
Michael Chugg, Managing Director of Chugg Entertainment said; "Around the world, some of the words that are used to describe Australians include "big hearted", "generous", "battlers" and "troopers". These concerts will honour all of those characteristics of the Australian people, both those who have suffered so much through this terrible tragedy, but also saluting the heroes who fought against the fires, and the courageous people whose fight is just beginning. With the help of the Australian Music Community, these concerts hope to bring people together, not just on the hallowed turf of the MCG and SCG, but around the country as we share the joy of live music. We will remember those who have lost so much, and celebrate the heroes of this devastating story."
Both concerts will be held in their city's most iconic venue; in Melbourne at the MCG and in Sydney at the SCG. Some of Australia's most legendary artists will be joined by leading International and Domestic chart-toppers. In city by city alphabetical order the line-ups are:
MELBOURNE Augie March Bliss N Eso with Paris Wells Gabriella Cilmi Hunters & Collectors Kasey Chambers & Shane Nicholso with Troy Cassar-Daly Jet Jack Johnson Kings Of Leon Liam Finn Midnight Oil Paul Kelly Split Enz Wolfmother
SYDNEY
Coldplay (ACOUSTIC) Eskimo Joe Hoodoo Gurus Icehouse Jet Josh Pyke Little Birdy The Presets Wolfmother You Am I + more acts to be announced
Concert goers are encouraged to attend the concerts from start to finish as major artists will be spread across the bill right from the very start of the day. Coldplay and Kings Of Leon, who both have sold out concerts on March 14 in Sydney and Melbourne respectively, have kindly donated time from their busy schedules to perform 3-4 songs in the early afternoon.
Tickets will be sold for $75 and will go on sale from Ticketek 132 849 www.ticketek.com.au on Wednesday March 4, 2009 at 9am. GA Standing on the field and reserved seating in the stands will be available for both concerts. 100% of the profits from the Melbourne concert will be donated to the Red Cross Victorian Bushfire Appeal.
For the Sydney concert 50% of the profits will be donated to the Red Cross Victorian Bushfire Appeal and 50% will be donated to The Premier's Disaster Relief Fund Appeal in QLD to aid the victims of the Queensland floods.
Particular thanks is extended to the Victorian Premier's Department, Cricket Australia and Cricket Victoria for their magnanimous decision to move the Sheffield Shield final out of the MCG, in turn freeing this iconic venue to be used for the Melbourne Sound Relief concert on March 14.
Tickets to Sound Relief go on sale from Ticketek 132 849 or www.ticketek.com.au on Wednesday March 4 at 9am. Get in quick for what is set to be a once in a lifetime concert event.
SOUND RELIEF SATURDAY MARCH 14, 2009 MELBOURNE - MCG & SYDNEY - SCG TICKETS FROM TICKETEK 132 849 WWW.TICKETEK.COM.AU
www.soundrelief.com.au www.redcross.org.au
----------------------------------------------------------------------------------------------------------- (Sajna az INXS nincs a fellépők között, nem szeretném, ha ugyanarra a sorsra jutna, mint az Oil, most nagy a káosz felénk...)
örülök, hogy tetszik. Az aspeni az csúcs. Most volt a napokban Micheal-ről egy dokumentumfilm a story tv-n, hát nekem lesett az állam amiket róla nyilatkoztak "érdemes" megnézni. Még mindig nem hiszem el, hogy ilyen volt, vagy ez lehetett az igazi oldala. Baromira hiányzik, remélem nemcsak nekem mint rajongónak....
(Aki kicsit is érdeklődik iránta, az jöjjön a magyar oldalra és nézze meg a magyar nyelvű dokufilmet) www.inxs.extra.hu
fjinxs, tegnap tüzetesen végignéztem az inxs koncertfelvételeket!
Hűűű, az ASPEN-i nagyon tetszett!!! A Rockpalast már nem annyira volt kiemelkedő, de élveztem azt is.
Kár, hogy a LLT és FMDH albumokról nem nagyon játszottak ekkora már számokat, de így is hálával tartozom a felvételekért.
Nem is tudtam egyébként, hogy MH ilyen mocskos szájú koncerteken. A rockpalast show alatt annyit káromkodik, azt hitttem nem jól hallok először... Még jó, hogy a közönség vevő volt rá. Biztos jobban ismerték már a stílusát, mint én :)
A pretty good audience video. The taper is on a level above the main crowd on the floor, so has a good clear shot above everybody's heads. It's pretty steady and zoomed in close on the band. There are only a few intances of the shot being obscured (looks like a jacket or something going over the lens presumably on the approach of security!). During the very last song of the show, the shot goes black and doesn't return, however the audio continued to record. I have used some shots from earlier in the video to give you something other than a blank screen to look at for that last minute or two.
Setlist:
Feeding Frenzy Bullroarer My Country Put Down That Weapon Drums Of Heaven Truganini King Of The Mountain Sell My Soul Renaissance Man Blue Sky Mine Warakurna Forgotten Years Beds Are Burning Sometimes Now Or Never Land The Dead Heart Read About It
Passzolom a kérdést, sajna nekem semmi infóm nincs ilyen témában.
A lemezt is Japánból hozta meg egy cimborám, mert a Sony nem hozta alapból Európába.
Ránéztem az Ebay-re, de ott sincs fent semmi, megkockáztatom, nem volt kislemez, utolsó album, szétállt már a zászló nagyon, talán emiatt nincs.
Megnéztem a minap letorrentezett 15 CD-s LIVE válogatást, de hirtelen ott sem találtam ilyen számot, de közelebből hétvégén tudom megnézni, most csak a torrent-et néztem meg...