Én is kaptam 1 ilyen levelet a velarinvesttől.Szeretnék csatlakozni önökhöz. Nekem is van ingatlanjogász ismerősöm, remélem tud majd mondani valamit. Kérem engem is vegyenek fel az uj (30as klubba). Előre is köszönöm.
jaj nagyon örülök, hogy Rátok találtam! Egyedül veszem a lakást, és persze nem vagyok jogász, de már körüljárta a témát ingatlan-jogász ismerősömmel, és egyértelműen tanácsolja, hogy ebbe nem szabad belemenni, és engedni!
Teljesen tehetetlennek érzem magam, ahogy T. Anita is írta! Olvasgattam az előző leveleket! Szóról szóra ugyanaz a véleményem, és ugyanazok történtek velem, mint veletek.
Csatlakoznék a tiltakozok körébe, +1 fő! Nagyon jó ingatlan-jogász ismerősöm van, nagy segítségünkre lehet!
Arról írtok, hogy írásban válaszoltok, hogy nem fogadjátok el az eladó által támasztott új feltételeket! Ezt a levelet én is megírom, szeretném kérni a segítséget, pontosan hogy fogalmaztatok, hiszen itt minden számít, jegyzem meg sajnos!
Érdekes, mert elvileg megbízható embernek ismertem meg R. -t, jó hírnévvel rendelkezik a szakmában, és erre álmomban sem számítottam!
A minőségre vonatkozóan megjegyzés után - ismerősök tanácsára - én hajlok arra, hogy az átvételnél független szakértő közreműködését veszem igénybe, és mindent jegyzőkönyvezek..
Én is egy leendő tulajdonos vagyok/lennék a Dunyovházban, és engem is felháborít a szerződésmódosítási hercehurca. Szerintem itt egy megoldás van, mindannyiunknak közösen kell fellépnünk, mert mondjuk 30-unkkal szemben nehezebb bármiféle lépést tenni, és neki sem érdeke szerintem, hogy kiszálljunk a lakásból. Arról nem is beszélve, hogy én itt szeretnék lakni. Annyi gondom van, hogy novemberben két hétig külföldön leszek, és nem tudom hogy az alatt esetleg mi történne, ha most valami kompromisszunmot nem tudok kötni. Mindenesetre nem akarok többet fizetni az előszerződésben szereplő árnál. Ha van valami fejlemény, kérlek benneteket értesítsetek.
Sziasztok, gondoltam elérkezett az idő, hogy én is tiszteletemet tegyem a fórumon. Ezidáig csak külsősként, de mint leendő tulajdonosként figyeltem a fórumot, azonban mindenképpen szeretném veletek mielőbb felvenni a kapcsolatot én is. Úgy látom, hogy csak együttes erővel lehet eredményt elérni ebben az ügyben. Nem szeretném taglani, hogy mennyire inkorrekt az "ajánlat", de őszintén szólva az elején úgy gondoltam, arra a kompromisszumos megoldásra megy ki a játék, hogy a kötbért megússza. Mi elfogadjuk, hogy később lesz kész a lakás (megjegyzem figyelemmel kísértem az építkezést az eljétől kezdve és nem nagyon törték össze magukat a munkában), ők pedig a kötbér fejében elengedik a 2%-os emelést. Gondoltam... De ahogy elnézem a fórumot, egyre melegebb a helyzet. Természetesen én is felhívtam R. úrat, aki bokros teendői közepette nem ért rá velem foglalkozni, legalábbis a titkárnője ezt mondta. Gondoltam, akkor nem lehet olyan égetően sűrgős ez a szerződés, pláne úgy, hogy rajtam kívül vannak még vagy 100-an. Nekem már az is megfordult a fejemben, hogy ha nem lehet dűlőre jutni vele, akkor érdemes lenne a nyilvánossághoz (tv, rádió) fordulni és egy kicsit megszellőztetni az ügyet. Szinte nincs olyan ismerősöm, akinek simán zajlott volna a lakásvásárlás, mert mindenhol bepróbálkozott az építtető... vagyis nem egyedi esetről van szó. Az azért elég szégyelletes, hogy ilyen országban élünk, ahol a vevő ennyire kiszolgáltatott.
Én először is megvárom válaszát a levelemre, amit tegnap már az Anygalföldi utcai címre is elküldtem. Megmondom őszintén, hogy messze nem érdekel, hogy mikorra van már idő a szerződékötésre (mellékesen nem hiszem, hogy a szerkezetkész állapot megléte nálkül az emberek rohannának szerződést kötni.) Addig nem kötök végleges szerződést, amíg nem válaszol a levelemre, és nem teljesülnek az előszerződésben rögzített feltételek.
Azt azért megnézném, hogyan oldják meg a következő elképzelt szituációt: A lépcsőház, 3.emelet 10.lakás jövendő tulajdonosa nem egyezett bele R. úr által írtakba. Minden szomszéd (alatta, felette, mellette stb.) beleegyezett.
Ezek után elkezdik a házban a huzalozást, és az illető lakásnál elvágják azokat, majd hozzátoldják a gyengébb minőségűt x méteren, majd megint elvágják, és folytatják a jobb minőségűvel. Úgy-e ezt senki sem gondolja komolyan ????!!!!
Semmi garancia nincs arra, hogy ha belemegyünk az áremelésbe, akkor jobb minőségű munkát végeznek.
Az előszerződéshez csatolt műszaki leírás alapján pedig bármit eladhatnak nekünk.
Aztán napról napra egyre jobban megmakacsolom magam, mert egyre felháborítóbbnak gondolom még az ötletet is, nemhogy a levelet. Az általatok írt reakciókról már nem is beszélek.
Miért a rezes érv milyen? Nekem is ezzel jött. Nem rezet veszünk tőle, hanem lakást! Az összesített áremelkedés számít, ami közel nem éri el a 30%-ot, amikor a bíróság elkezdene gondolkodni....
Ez nagyon rossz duma. Úgy tudom, hogy kedden és csütörtökön van szerződéskötés (ezen a héten kedden volt először és ma "lenne" van másodszor. Szerkezetkész állapot után (ha addig nem reagál) felszólítom szerződéskötésre a 9.2 alapján. Ha nem akar akkor a foglaló 2x fogom perelni. Továbbra is azt javaslom, hogy írjunk egy közös levelet lássa már be, hogy ő jár rossz úton.
Csak annyit még, hogy az ÁFA nem tartozik bele az építtető saját bevételébe, az az államé, nem megtartható! Tök mindegy, hogy mennyi, 0% vagy 25%, be kell fizetnie, semmi köze a hasznához, attól az se több, se kevesebb nem lesz, nem hivatkozási alap, piszok rossz érv!!!!!
Szerintem ez csak egy marketing duma, mindenkinek ezt mondják. Nem hiszem el, hogy ekkora birkák lennének az emberek, hogy aláírnak egy szerződést és aztán örömmel kifizetik a plussz összegeket. Bennünket azzal próbáltak megfélemlítani, hogy mi vagyunk az egyedüliek, akiknek nem tetszik!!!!! Ehhez képest csak ezen a fórumon vagyunk lassan kb. harmincan. ÉS sokan vannak, akiknek megvan a józan esze, legfeljebb nem jut eszükbe a fórumkeresés. Bevallom őszintén, amíg nem volt gond, mi sem fórumoztunk. Szóval szerintem ne dőljünk be nekik!!!!
Ma beszéltem R. úrral. Természetesen előadta, hogy milyen minőségi munkát végeznek és a réz ára 70%-kal nőtt... Meg hogy az áfa csökkentés után is ugyanazon a nettó áron adták a lakást (ehhez mi közöm? - rossz volt az üzletpol.) és így már nem lesz rajta neki nyereség, ha nem emel (sajnáljam?). A határidő módosításra azt mondta, maradhat a szerződésben az ápr.1, akkor ő garantálja, hogy kész lesz a lakásunk, csak nem olyan minőségben. (szép, mi? amúgy nem csak egyszerre lehet átadni az összes lakást?). Ha nem akarjuk elfogadni az új feltételeket, a foglaló visszajár. (de nem kétszeresen) Azt javasolta kérjek időpontot a szerződéskötésre, mert már csak nov.közepére van. Emberek, mindenki rohan, hogy aláírja a szerződést?
Sziasztok! Gondoltam szólok, hogy eggyel többen vagytok. Minket is felháborított az a bizonyos levél és nem akarunk belemenni a szerződésmódosításba. Még ma írok nekik én is. De valamit elérni tényleg csak közösen lehetne. Terveztek újabb találkozót?
Na megjottem. MAr ki van ragacsolodva a nevuk, tenyleg ott vannak a 29-ben.Az epitkezes fellendult, mar az ablakokat (nyilaszarokat) teszik befele, es a 2.-3.-on falaznak.De felfele meg nem igazan no:-)
Kívülállóként kotyognék bele: én a Velarbau nemrég elkészült házában lakom (ahova a cég be is van jelentve, Gizella út 27.). Nekem szerencsére a tiéteknél pozitívabb tapasztalataim vannak, bár itt sem minden százas, sőt... Teljesen igazatok van abban, hogy nem akartok fizetni többet, nem is szabad. Egy jótanács csak: Radányi úrral lehet tárgyalni, amíg nyugodt hangnemben beszéltek vele, a számonkérő/veszekedő stílustól elsül a feje. Én eddig ha személyesen beszéltem vele, mindig elégedett voltam az eredménnyel.
Hi! En +neztem az Angyalfoldi ut 29-et es az 1 tizemeletes panel, es seho sem latom a nevuket. Lehet, h meg nem ragasztottak ki. Majd Du. +nezem tuzetesebben. Na csak ennyi.
Szerintem előszőr írjunk nekik levelet külön-külön, és várjuk meg a reakciókat. Mondjuk várjunk a szerkezetkész állapotig, akkor ha nem, vagy ha negatív választ kapunk, akkor közös jogi fellépést kéne alkalmazni, attól talán észhez térnek. Több jogász ismerősöm szerint is nevetséges, amit meg akarnak etetni velünk. Nekem van egy ingatlan-ügyekre specializálódott ügyvéd ismerősöm, már dolgoztam vele, tudom ajánlani. Mi is olyan levelet kaptunk, amin az Angyalföldi út a lev. cím, oda küldtük a levelet.
dCi. Igazad van. Beszéltem egy pár jogásszal, hasonló véleményen vannak. Valamint az esetlegesen visszajáró foglaló összege sem stimmel.
Ugyanis én nem akarok elállni, hanem az előszerződésben foglaltak szerint szerződést kötni..... Aki itt el akar állni az a Velar.. ilyen esetben pedig a foglaló 2szerese járna vissza ....
Kíváncsi vagyok, mit sikerül a egyeztetni a jogászokkal, már én is rajta vagyok...
A határidő kitolása pedig valóban egyetlen dologra jó...... 2 hónappal csúszik a kötbérfizetés kezdő időpontja.... az eredeti előszerződés szerint május 1-től már kötbért kellene fizetnie...