Keresés

Részletes keresés

CSABEE Creative Commons License 2006.07.19 0 0 26
A napokban került a kezembe egy régi Képes Sport, ahol Mészöly - a VB előtt -pont a Kiss Laci-Törőcsik- kettősről beszél, miszerint kettejüket nem fogja többet együtt játszatni. a jobb oldalon Fazekas, a bal oldalon Pölöskeiben bízott (akkor még). Szentes Lázár, Kiss, Törő - ebből a hármasból variált középen.

Persze, akkoriban volt még választék csatárposzton: Bodonyi, Hajszán, Izsó, Szokolai, majd egy-két év múlva Esterházy, Májer, Szabó, Dajka, Mészáros, Kovács K., Kiprich...
Előzmény: Galgadio (23)
Szigi101 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 25
Galgadio Creative Commons License 2006.07.19 0 0 24

A lebonyolítási rend sem kedvezett nekünk, ugyanis, ha úgy bonyolítják le a spanyolországi VB-t, mint az utána következő 3-at, tudniillik, hogy a csoportokból a négy legjobb harmadik is továbbmegy, akkor lazán nyolcaddöntősök vagyunk.

Izgalmas kérdés, hogy kit kaptunk volna az egyenes kieséses szakaszba?

Szerintem jónéhány továbbjutó gáérda ellen komoly esélyünk lett volna.

Pl. Észak-Írország, Ausztria vagy éppen a házigazda spanyolok ellen. 

Galgadio Creative Commons License 2006.07.19 0 0 23

Érdekes volt ebben a gárdánban még a Kiss Laci - Törőcsik kérdés is.

Kiss L. föltűnése előtt a válogatottban Törőcsik volt a középcsatár, akkoriban a magyar válogatott még 4-3-3-ba állt föl többnyire.

Kiss L. azonban annyira jó volt középcsatárba, hogy kiszorította Törőt a balszélre, azonban a Dózsában is középcsatárt játszó Törő a balszélen abszolut nem tudta magát föltalálni. Ha jól emlékszem vissza, nagyon gyöngén játszott a selejtezőkön, talán gólt sem rúgott.

Kíváncsi lennék, hogy milyen személyes viszonyban voltak Kiss Lacival, bár akkoriban az újságok nem említették, hogy bármiféle nézeteltérés is lett volna közöttük.

Kiss Lacinak oroszlánrésze volt abban, hogy a válogatott kijutott a VB-re, a norvégok ellen Osloban is és a Népstadionban is sorsdöntő gólokat lőtt.

Érdekes viszont, hogy Mezey teljesen elfelejtette őt, a 86-os VB-re még a keretbe sem került be.

Pedig szerintem jobb csatár volt, mint a Kovács Kálmi....

Mondom, szerintem.

Galgadio Creative Commons License 2006.07.19 0 0 22
Nem tudom, de én is szívesen megnézném, ha megvan valakinek.
Előzmény: VS (20)
Galgadio Creative Commons License 2006.07.19 0 0 21

Varga Jóska alapember lett a Mészöly-féle csapatban, sőt a Mezey-érában is válogatott maradt.

a Honvédban balhátvéd volt, de a válogatottban néha balközepet játszott, mert ott a Dózsás Tóth Jóska volt az alap balhátvéd.

Számomra a harmadik számú kapus ismeretlen, az ki a túró volt?

Előzmény: k_dako (9)
VS Creative Commons License 2006.07.19 0 0 20

Noha nem vagyok egy masochista alkat, de:

meg lehet találni neten a belga meccset valahol?

Vagy legalább a kulcsjeleneteket? Érdekelne a Fazekas-Pfaff jelenet pl.

Galgadio Creative Commons License 2006.07.19 0 0 19

Szerintem ebből a keretből a Csuhai Jóska, a Rab Tibi és a Bodonyi Béci lógott ki egy kicsit lefelé a csapatból, meg talán a Sallai.

Több jó játékos is kimaradt a keretből, pl. Szántó Gabi, Hajszán Gyula stb. Mészölynek akkoriban még volt kikből válogatnia...

Előzmény: CSABEE (5)
Galgadio Creative Commons License 2006.07.19 0 0 18

Az a 10:1 a mai napig világrekord a VB-k történetében.

Ahogy elnézem a futball fejlődésének tendenciáit, valószínű, hogy az is marad.

Érdekes, hogy a 10:1 ellenére összességében az a Vb nem volt különösebben gólokban gazdag.

2,55 körül volt a meccsenkénti gólátlag, ha jól emlékszem.

Előzmény: VS (16)
Galgadio Creative Commons License 2006.07.19 0 0 17

A Naranjito nagyon népszerű volt akkor itthon is, még matricaként is árulták, vitték mint a cukrot.

A VB hivatalos indulója, a ¡Viva España ! pedig világsláger lett...

Előzmény: Törölt nick (7)
VS Creative Commons License 2006.07.19 0 0 16
Hát, igen, az még egy komoly válogatott volt, anniyra, hogy a 10-1-es győzelmüket Salvador ellen meg se említjük :)
Galgadio Creative Commons License 2006.07.19 0 0 15

Mészöly részéről elképesztő taktikai hiba volt, hogy a fiatal, tapasztalatlan Sallait állította rá az akkor már világklasszis Maradonára.

Ugyanakkor Garaba Imi, az akkori mezőny legkiválóbb magyar belső védője csip-csup feladatokat kapott.

Szerintem a Garaba Imiben megvolt a tűz, hogy akár levegye Diegot a pályáról...

Ki tudja?

Előzmény: zmuda (4)
Galgadio Creative Commons License 2006.07.19 0 0 14

Tényleg nagyon nagy kár volt azért a Cziernatinsky-gólért.

Ha Bubu megfogja, csoportelsők vagyunk az argentínok és a belgák előtt, ami azért világszenzáció lett volna.

A belgák meg mehettek volna repülőjegyet foglalni:)))

Ha mi nyerjük a csoportot, akkor a középdöntő csoportba a lengyeleket és a szovjeteket kapjuk. Akár még esélyünk is lett volna.

Habár abban az időben állítólag még ki volt adva a válogatottaknak, hogy a nagy testvér ruszkikat nem illik megverni....

Előzmény: zmuda (2)
Galgadio Creative Commons License 2006.07.19 0 0 13

Akkori szemmel nézve, de maival is ezek a fiúk valóságos hősöknek tűnnek a számomra.

Megkockáztatom azt is, hogy ez volt az utóbbi 30 év legjobb magyar válogatottja.

Az elért eredményei alapján mindenképpen.

Ez a gárda egyébként egy mai szemmel nézve nagyon nehéz selejtezőcsoportból jutott ki a VB-re (Anglia, Románia, Norvégia, Svájc).

Norvégiát oda-vissza vertük, Romániát és Svácot meg itthon vertük, odakinn döntetlen, ha jól emlékszem. Így még az is belefért, hogy az angoloktól oda-vissza kikaptunk.

Ebből a csapatból Nyilasi és Fazekas nemzetközi klasszis szintű focista volt, de Bálint és Garaba is kiváló futballisták voltak.

Elöl meg a csapat gólvágója, Kiss Laci ebben az időszakban fantasztikus formában volt, ontotta a gólokat.

Tényleg, vele mi lett a későbbiekben?

Galgadio Creative Commons License 2006.07.19 0 0 12

Üdv mindenkinek!

Örülök, hogy rátaláltam erre a topikra.

Másrészről viszont csodálkozok, hogy csak 11 hozzászólást élt meg.

A 82-es magyar válogatott ennél szerintem sokkal többet érdemel.

Én 13 éves fejjel félig még gyerekként néztem a 82-es VB meccseit és mondhatom, hogy ez egész életemre nézve meghatározó élmény volt.

Igaz, hogy az a VB mérföldekkel jobb volt, mint ez a jelenlegi...

Az egész ország óriási várakozással tekintett a magyar válogatott VB-szereplése elé, sőt már az utolsó VB-selejtezőkön fantasztikus volt az egész országban a hangulat.

Mellesleg 1978, 1982 és 1986 közül ez volt az egyetlen VB-szereplésünk, ahonnan emelt fővel távozhattunk, 50 %-os teljesítményel (1 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 12-6-os gólaránnyal).

Ez a gárda szerintem jobb volt a 78-asnál és a túlsztárolt 86-osnál is. Igaz, hogy a 78-as kudarcban (3 vereség) az is nagyban közrejátszott (3 vereség), hogy borzasztó nehéz csoportba kerültünk (Argentína, Olaszország, Franciaország) és az első meccsen a házigazda gaucsók ellen nagyon lejtett a hazai pálya....

Szóval arra gondoltam, hogy egy kicsit éleszük fel ezt a topikot!

zmuda Creative Commons License 2005.11.13 0 0 11
Bálint,Fazekas,Garaba,Nyilasi,Tóth J.,Kiss,Törő,Csapó(nem lépett pályára)
k_dako Creative Commons License 2005.11.01 0 0 9
Ki ez a Varga? hol játszott? a többit ismerem.
zmuda Creative Commons License 2005.10.31 0 0 6
mi az hogy!!köszi h. felraktad,aki tud még hasonló vonatkozású képeket,nyugodtan rakja fel!
CSABEE Creative Commons License 2005.10.31 0 0 5

Azt hiszem, ez a kép pont ide való...

zmuda Creative Commons License 2005.10.31 0 0 4

a fiatal Maradona Sallait többször megkeverte
zmuda Creative Commons License 2005.09.30 0 0 3
Mészáros Ferenc(kapus),most..
zmuda Creative Commons License 2005.09.30 0 0 2
és milyen potyagólt kaptunk..ha Mészáros kiüti,akkor csop.elsők vagyunk
Khrii Creative Commons License 2005.09.30 0 0 1

Kikaptunk az argentínoktól 4-1-re, aztán vezettünk a belgák ellen, de kiegyenlítettek és jöhettünk haza.

Erre emléxem.

Előzmény: zmuda (-)
bindera Creative Commons License 2005.09.30 0 0 0
s0k ?
zmuda Creative Commons License 2005.09.30 0 0 topiknyitó
tehát espana'82!hajrá magyarok!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!