Keresés

Részletes keresés

my boss Creative Commons License 2011.12.09 0 0 1516

Mi most jöttünk haza Qatar Airlines a javaslatom Doha átszálással mert pont félúton van Budapestről 5 óra és utána tovább Bangkok 6 óra és teljesen kényelmes óriás LCD minden fejtámlában. Mi a Dolce Vita irodával szoktunk foglalni nagyon jó árakat szoktak adni. www.dolcevita.hu

Kathy8 Creative Commons License 2011.12.09 0 0 1515

Sziasztok gondolom ezt megosztom ezen az oldalon , hátha valakinek kapóra jön:)

http://www.buyandfly.hu/

andi766 Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1514

Köszi! Próbálkozom ott is... :)

Előzmény: somi55 (1513)
somi55 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 1513
Előzmény: andi766 (1512)
andi766 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 1512

Sziasztok! Megy esetleg valaki decemberben Thaiföldre? Fontos lenne! Előre is nagyon köszönöm! :)

lilawadee Creative Commons License 2011.09.30 0 0 1511

Szia ,

Phuketen a legtöbb szállodának van ilyen programja . Keress rá a neten .

Előzmény: Ilycsin (1502)
savadikap001 Creative Commons License 2011.09.22 0 0 1510

Sziasztok!Pattayan lakok, van autom ha valakinek kell fuvar Bangkok reptérről Pattayara vagy a környekre magyaroknak szivesen állok rendelkezésre. itt tudtok elérni iceberg9299@gmail.com 

mokipoci Creative Commons License 2011.09.12 0 0 1509

Sziasztok.

Valaki tudna segíteni hogy melyik a jobb hotel: Graceland resort vagy Duangjitt resort?

A tripadvisoron olvastam ilyet is olyat is. szükségem van egy két magyar véleményre.

Előre is köszi

szkati Creative Commons License 2011.09.05 0 0 1508

A gyerekeimbe én is beletuszkoltam, de magunkba csak Thaiföld miatt. Hát ilyenek a szülők:)))

Előzmény: Tigabor (1507)
Tigabor Creative Commons License 2011.09.05 0 0 1507
En arra alapbol be vagyok oltva, mert kb annyi az esely itthon elkapni, mint es a doki Edesanyam belemtuszkolta, de nem Azsia miatt.
Előzmény: szkati (1505)
szkati Creative Commons License 2011.09.05 0 0 1506

Ne Veletek futottunk össze a királyi palotánál?( vagy valamilyen palotánál) februárban?

Előzmény: Zsolt_555 (1498)
szkati Creative Commons License 2011.09.05 0 0 1505

Ezt azért nem mondanám, mert azért a hepatitis A+B igencsak javallt minden fórumon, na meg ha szeretnél utcán enni, akkor is javasolt. Az utcai tisztaság tényleg nagy, de az ördög nem alszik. Én meg a banános palacsintát senki kedvéért ki nem hagytam volna.

Előzmény: Tigabor (1504)
Tigabor Creative Commons License 2011.09.05 0 0 1504

Semmilyen oltás nem kell.

Előzmény: mokipoci (1503)
mokipoci Creative Commons License 2011.09.05 0 0 1503

Sziasztok!

érdeklődnék, hogy volt már valaki a phuketi graceland resortban. Ha igen pls írjatok róla.

Tudom hogy nincs kötelező védőoltás, de sárgaláz meg egyebek ellen ajánlatos oltást adatni?

Előre is köszi

Ilycsin Creative Commons License 2011.07.03 0 0 1502

Sziasztok!

Az én kérdésem nem tudom mennyire kapcsolódik a topichoz, de hátha tudtok segíteni.

Sokat gondolkoztunk a leedő esküvőnkön, melyen 2012 tavaszán tartanánk. Felmerült (és ez az ötlet tetszik minkettőnknek) a legjobban, hogy -igaz család nélkül- de külföldön tartanánk. A "tipikus" tengerparti esküvő, egyszerű ruhába,c sak tanúk+ "anyakönyvvezető" + egy fotós. Van ebbe tapasztalatotok esteleg, aki már csinált ilyet ?:)

Előre is köszönjük.

Zsolt_555 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 1498

Szia!

Mi érdekel, szivesen írok bármiről, csak feleslegesen nem akarok csacsogni.

Bangkok: Indra Hotelben voltunk, elvileg 4*, de ez a szobára nem volt érvényes, az csak 2* volt. A kilátás viszont kárpótolt mindenért: 16 emelet :)  Azért ezt választottuk, mert közel volt a reptéri transfer a "cyti line" magasvasút (280 Ft/fő/egyirányban/kb 20 perc). Majd mindössze 4 perc séta. Ez a szálloda egy bevásárlóközpot épületében van (mellette), ahol van egy mini McDodalds is. Közelben rengeteg kis ruha "butik", jobb-rosszabb minőségű. A tuk-tuk-ot kihagyni nem érdemes, de nem lehet taxi helyett használni. A tuk-tuk = 1-2-3 kötelező megállással, ahol be kell menni az aktuális boltba min 20 percre szétnézni a sofőr "kedvéért".

A sofőr megállónként ezért kap 5 liter benzint, ami természetes sokkal több mint amit mi fizetünk neki az egész útért. Minket körbevitt ingyen, csak 2 helyen kellett boltolnunk :)  Természetesen a feeling miatt végigcsináltuk, hozzátartozik Bangkokhoz. Sokan azt írják, hogy vigyázni kell a tuk-tukosokkal, mert behúznak. Felesleges harcolni ellene, ha ki akarjátok próbálni, mert nincs köztük kivétel, mindegyik bevisz a gyémántboltba, vagy az öltönyösökhöz.

Másnap megállás nélkül kértünk fuvart a tuk-tuk-tól, de ő erre nem vállalkozott, inkább fogott egy taxit :) és 1000 forintért elvitt a királyi palotához.

Phuketen 4 strandon voltunk egyik szebb mint a másik.

Voltunk látogatóban a Phi-phi szigeten és a James Bond sziklánál is. Mindkettő nagy élmény volt. Nagyon tetszett. Persze tudni kell, hogy az utazási irodákban látható képen általában nincs senki a parton, az életben pedig kb 100-300 ember plusz 10-20 kishajó. Szóval zsúfolt! Ezt tudva nem érhet senkit csalódás, a látvány viszont enenk ellenére csodás és feledhetetlen, cskúgy mint az út oda-vissza.

Tekintettel az utazási irodánkra, végül magunk szerveztük az utat. Nem bántuk meg, bár nagy segítségünkre volttak Robiék Phuketen, akik a lehető legjobb és leglelkiismeretesebb "idengevezetők" voltak. (transfer, szállás, fakultatív programok, kaja).

Előzmény: moonwalkr (1497)
moonwalkr Creative Commons License 2011.02.28 0 0 1497

Valami bővebb? Egy kis beszámolót írhatnál.

Előzmény: Zsolt_555 (1496)
Zsolt_555 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 1496

Természetesen az nem. Phuket fantasztikus volt !!! Csak rövid volt a 12 nap. Bangkok pedig sokkoló volt :)

Előzmény: moonwalkr (1495)
moonwalkr Creative Commons License 2011.02.21 0 0 1495

De azért Thaiföld remélem nem okozott csalódást.

Előzmény: Zsolt_555 (1494)
Zsolt_555 Creative Commons License 2011.02.21 0 0 1494

Senkinek nem ajánlom a RADISSON TRAVEL Kft. által "szervezett" utazásokat!

Rövid történet:

Amit csak lehetett azt rosszl intézte!

Bangkok, Pattaya 12 nap utazást lefoglaltuk, kifizettük a teljes vételárat.

Stornó biztosítást szerettünk volna, de közölték, hogy ez nem szervezett út, így 5% a díjja.

3 nap mulva, telefonáltak, hogy a Pattya szállást nem igazolták vissza, de

helyette tudnak ajánlani másikat fejenként 17 ezerrel drágábban (pénz vissza, helyette booking.com).

2 nap mulva ugyanez a Bangkoki szállással (pénz vissza, helyette booking.com)

De legalább a repjegy rendben, gondoltuk.

Utazáskor kiderült, hogy az ülőhelyet nem foglalták le a finnair gépen (pedig lehetett volna)

így a 9 órás útra már nem volt egymás melletti hely becsekkoláskor.

Zsolt_555 Creative Commons License 2011.01.05 0 0 1493

Köszi a válszt.

Mégjobban köszönöm a megnyugtató és biztató szavakat. Sokat nagyon lehúzták Pattayát.

Így el is döntöttük, ha NAGYON nem jön be akkor összeszedjük minden angol

tudásunkat és megyünk délebbre.De szerintem ebben a hideg szürke időben

mind1 lesz, csak meleg legyen :)

Időközben eldölt a Qatarr nem jöhetett szóba mert 8 óra várakozás lett volna az átszállásnál. A Finnair-lett a nyerő, ott csak 1 óra az átszállás.

3 éj Bangkok + 7 éj Pattaya megoldást választottam (4* és 3*), bár egy kicsit emelte az árat.

Február 2-án idulunk, ha valaki épp akkor lesz pattayán szivesen csatlakoznánk egy két kirándulás erejéig. Jomtien Thani Hotelben leszünk.

Előzmény: moonwalkr (1491)
keri29 Creative Commons License 2011.01.03 0 0 1492

Szia Zsolt 555!

Catlakozom az előttem szólóhoz.Az ár több mindentől is függhet.Bár szerintem érdemes csak reggelis ellátást választani.Kaja szempontjából rengeteg a lehetőség,főleg ha bevállalós vagy és szereted a tengeri és a thai ételeket.Kis pénzért nagyon jókat lehet enni.

Nekünk a Qatar bevállt,és árban is kedvezőbb, lehet több légitársaságtól is.

Hogy Thaiföld melyik részét érdemes választani?Samui nyugodtabb,pihenős ,míg Phuket nyüzsgős.ha az ember nem járt még egyáltalán Thailandon mindenképpen új,és nagyszerű élményekkel gazdagodhat.Mondjuk én minden utazást nagyon tudok értékrlni,legyen az Európa,vagy Magyarország,vagy bárhol.

Neked is ajánlanám Robit,a  http://www.thaifold-extrem.hu/ oldalon. Ha nem ragaszkodsz szállodához,nekik van apartmanházuk,ott is lehet szállást foglalni,meg minden programot.

Visszább írtam bővebben,lehet ott is találsz hasznosat.

Előzmény: Zsolt_555 (1490)
moonwalkr Creative Commons License 2011.01.03 0 0 1491

Mivel még nem jártál Thaiföldön, Pattaya is biztos nagyon egzotikus lesz, de ahogy olvashattad is már itt a korábbi hozzászólásokból, azért nem az igazi. A legnagyobb ellenérv az szokott lenni ellene, hogy nagyon kommersz, nagyon tömegturistás hely, sem a tenger, sem a környezet nem valami extra körülötte. És éppen ezért kerül "majdnem felébe" mint a többi úticél (Phuket, Samui, stb.)

Az ár nem különösebben rossz és nem is különösebben jó, bár azt nem írtad, hogy ez egy 3*-os, vagy egy 5*-os szállásra szól-e (megnézve a Radison Travel oldalát, valószínű, hogy ez inkább a 3*-os végét jelenti a kínálatnak), reggelivel, vagy teljes ellátással, stb. Összességében azt hiszem, hogy bármelyik thaiföldre utaztató irodánál találsz ilyen árat.

Hova érdemes elmenni: én a helyedben, ha mindenképpen utazási irodás megoldásban gondolkodsz, inkább a 3 éj Bangkok + 7 éj Pattaya megoldást választanám, mint egyben 10 éj Pattaya (pl. a Radison Travelnél is van ilyen kombináció lényegében azonos áron). Bangkokra kevés egy nap, bekirándulgatni pedig sok időt vesz el.

Ezen kívül belinkelek neked egy oldalt, ahol pattaya-i kirándulásokat gyűjtöttek egybe: http://www.pattayaingatlanok.hu/en/nyaralasi-lehetsegek.

Rengeteg a lehetőség.

A légitársaságos kérdésed viszont teljességgel értelmezhetetlen. Mihez képest kell megérnie 4-5 ezret a Qatarnak? Malév? Travel Service? Emirates? Stb? Szerintem a Qatar egy jobb minőségű társaság, de van jobb is. A charterekhez képest viszont abszolut megéri.

Előzmény: Zsolt_555 (1490)
Zsolt_555 Creative Commons License 2011.01.03 0 0 1490

Sziasztok!

Gyorsan az elején jelzem, még nem játam Thaiföldön. A teletext-en találtam egy kedvező ajánlatot Pattayára (Radisson Travel). Talán túl kedvező is. Mindenestől fejenként 260 eFt 10/13 nap. Ez ugye lehetséges ? Mert a többi út majdnem duplája.

Aki tud kérem segítsen az alábbi kérdésekben:

Ment e már valaki a Radisson Travellel ?

Pattaya-ról nem sok jót irtatok. Hova érdemes innen elmenni, mit érdemes feltétlenül megnézni ?

A légitársaságok között van különbség ? Megér e a Qatarr 4-5 ezerrel többet ?

Köszi-köszi!

Előzmény: keri29 (1489)
keri29 Creative Commons License 2011.01.02 0 0 1489

Szia,a Robiék kint élnek már pár éve.Fel tudod venni a kapcsolatot vele a Thaiföld-extrém.hu oldalon.Mindent megtesz a turistákért,mindennap nézi a leveleket.és lelkiismeretesen válaszol is.Ők Phuketen vannak.Bangkokkal kapcs nem tudok segíteni,de írj Robinak,Ő ott is jártas.

Előzmény: Barbyy29 (1486)
BonLaci Creative Commons License 2010.12.30 0 0 1488

olvas=olvasd

Előzmény: BonLaci (1487)
BonLaci Creative Commons License 2010.12.30 0 0 1487

ha még nincs szállásotok Bangkokban akkor ajánlom az alábbit:

http://www.indrahotel.com/

a hotellel szemben van a Pratunam piac, itt minden féle copyt megtalálsz, söt a hotel épületében működik az Indra Square, itt is van minden: http://www.asiafashionclothing.com/index.php?id=503

Robiék kint élnek, itt a honlapjuk olvas el figyelmesen, az összes kérdésedre választ kapsz, karon beach, vásárlás, kirándulásokat pedig csak velük, tényleg a legolcsóbbak,irjál nekik mailt, rögtön válaszolnak és segitenek mindenben:

http://www.thaifold-extrem.hu/

Előzmény: Barbyy29 (1486)
Barbyy29 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 1486

Szia...

azt szeretném kérdezni akit irtál Robi ő kinnt él phuketen?esetleg valami elérhetőséget tudnál neki adni?a másik kérdésem mi már voltunk bangkokban szervezetten most megyünk vissza de egyedül és tud valaki valami jó kis piacot bevásárló központot meg ha copy dolgokat szeretnénk venni(óra,táska stb)akkor azt hogy mondjam nekik mert amikor voltunk kinnt nem értették:)3 nap bangkok utánna phuket...a patong beach mennyire van a karon beachtól?és ott van valami vásárlási lehetőség(Karon)??előre is köszönöm!

Előzmény: keri29 (1484)
tech-nick Creative Commons License 2010.12.29 0 0 1485

Sziasztok!

Volt közületek már valaki a Best Reisen álltal szervezett 2 nap Bangkok (Royal Benja) és 9 nap Pattaya (Fairtex Pattaya Leisure) programon? Légitársaság: Travel Service.

Január elején indulunk. Infókat várnék: Légitársaság? Transzfer? Idegenvezetés? Programok? Szállodák, kaja? Mennyi költőpénz kell? Mit csomagoljunk?

A kokobgbg@freemail.hu-ra is várom az infókat.

Előre is köszi!

keri29 Creative Commons License 2010.11.06 0 0 1484

Szia Sisy0 és a többiek :-)Nincs  miért sajnálod,mi 10napot töltöttünk,Phuketen és 1 nap volt amikor borús volt és esegetett az eső.Éjszaka volt többször is.De az kit érdekel ? :-)Kb 35fok volt esetleg néha picit több.meg ezer ágra sütött a nap.szerintem az tök jó :-) egy ilyen nyár után,mint ami itthon volt :-) Élnek ott most is magyarok,6-7 éve és ők azt mondták nincs monszun,nincs esős évszak és nincs száraz évszak sem.Van az ápr-máj-tól szept-okt-ig tartó időszak,amikor sűrűbben előfordul eső,de az nem azt jelenti,h napokig,hetekig esik.Ezt még a helyiek sem tudják megjósolni több évtizedes tapasztalat után sem.De ugyan úgy eshet több napon keresztül a kevésbé esős időszakban is.

El kell dönteni kinek mi a megfelelő,és mennyiért.Van akinek elég egy olcsóbb,egyszerűbb hotel,apartman,esetleg egy szoba.Van akinek kell egy szálloda,ahol mindent megtalálsz.Mi szállodások vagyunk.Kinek mi az igénye.Egy évben egyszer megyünk nyaralni,ahol pihenni is szeretnénk.A szálloda tökéletes erre.Mellette mindig megyünk programokra,hogy lássunk az adott hely kultúrájából,szépségeiből,nevezetességeiből...Nem vagyunk hátizsákosak,de ez ne legyen már probléma :-) van akinek mindegy mikor utazik és van ideje repjegyet  keresgélni,h minél olcsóbb legyen.Nekünk a munkánk nem teszi lehetővé,h mindegy legyen.Találkoztunk olyanokkal is akik maguk szervezték az utat Phuketre és 3 nap volt az oda út.Apartmanban laktak,egy hetet töltöttek a szigeten,és kb 100e ft-tal lett nekik kevesebb a költségük - költőpénz nélkül -,mint nekünk.És mi lehúzós magyar utazási irodával mentünk (WINAIR-én írtam), 5csillagos szállodába (repjegy+illetékek,transzferekkel,reggelivel,ajándék vacsorával,kedvezményes ital fogyasztással) 10 ott töltött napra.És nem csöveltünk a reptereken.Szerintem így nem sok a különbség.Volt aki ausztriában intézte az utat,és neki CSAK 1400 euró volt a jegy!Mondta ezt Ő.(Bécsből Bangkokba).És Bécsig nem kellett utazni?És Bangkokból nem kellett Phuketre,Patongra eljutni??? Az,h Thailand-nak melyik részére érdemes menni,megint lehet vitatni..Aki soha nem járt még ott szerintem mindegy melyik részt választja,új  élményekben,kultúrában lesz része mindenképpen.Itt a fórumon mindenkinek más a tapasztalata,ami teljesen helyén van,de kár a saját véleményét másra erőltetni.Mint hogy sajnálták,h most megyünk,mert nagyon sok eső lesz...és nem volt ! Nagyon olcsó többnyire minden,csak a taxisok és tuk-tuk-osok szeretnek horror áron dolgozni.Feleannyi az üzemanyag,mint nálunk és ötszörös a tarifa.azért érdemes odafigyelni.Egyébként mi nagyon jól éreztük magunkat,sokat mentünk,igaz CSAK Patong-on voltunk és onnan mentünk Robival (hungarian center) több helyre is amit valószínűleg a szálloda nem kínált volna,és magunktól mi sem tudtunk volna először egy idegen helyen.Robin keresztül sokat láttunk a helyiek mindennapjaiból ami érdekessé és mozgalmassá tette a az ott töltött időt. Aki még készülőben van Thaiföldre,az találja meg számára a legmegfelelőbb helyet és utazást.Biztosan sikerülni fog :-)És semmiképp se hagyja ki a helyi kajákat :-) Meg még nagyon sok mindent :-)

Előzmény: Sisy0 (1480)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!