Keresés

Részletes keresés

arnyekxxx Creative Commons License 2015.01.20 0 0 3573

Abból szvsz lehetetlen lenne eladható sorozatot készíteni. Évszázados ugrások, mire megszeretsz efysehol egy űrcsata, szvsz esélytelen, vagy a cimén kívül semmi nem marad benne a regényekből.

Előzmény: Bateman (3572)
Bateman Creative Commons License 2015.01.20 0 0 3572

én 1 éve újra elkezdtem, de idő hiányában elakadtam. az élmény maximális volt. ezt úgy 4-5 évente újra lehet nézni. nagyon nehéz lesz ezt a sorit überelni, bár téma adott bőven! Asimov Alapítványától várok valami hasonlóan durva sorozatot.

mindenki senkije Creative Commons License 2015.01.18 0 0 3571

én néhány éve újranéztem, harmadszor már nem fogom :)

Előzmény: Biga Cubensis (3559)
Platon Creative Commons License 2015.01.16 0 1 3570

Kuusamo Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3569

Jó...akkor pl. a Star Trek DS9...de ez amúgy is szubjektív, szóval nem akarok én belemenni egy értelmetlen melyik a jobb játékba...amúgy is csak arra voltam kiváncsi, hogy mitől tartják sokan kiemelkedőnek a BSG-át.

Előzmény: arnyekxxx (3567)
arnyekxxx Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3568

Én is szinkronnal kezdtem nézni és valami szörnyű volt amikor Adama megszólat azon a hangon amelyik a gálvölgyinek szokta mondani, hogy "gyurunk vaze".  és közben a zene/háttérzajok is teljesen kiheréltek a szinkronosban, megvolt 2hangsávos verzió és sirhatnékom támadt amikor az eredeti nyelvről áttettem magyarra.

Előzmény: Biga Cubensis (3564)
arnyekxxx Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3567

Hasonló jellegűre gondoltam, tudod, van egy története ami kifut valahova, nem különálló történetek.

Egyébként mert jó színészek, összetett történet, szép kivitelezés.

nyilván ez nem mindenkinek jön be, ismerek olyat aki szerint a BSG nem jó mert nem olyan mint a csillagkapu.

Előzmény: Kuusamo (3563)
Kuusamo Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3566

Okés!

Előzmény: Biga Cubensis (3564)
Kuusamo Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3565

Az mondjuk igaz, hogy nagyítóval kell keresni a jó scifi sorikat és ha azon gondolkodom, hogy az elmúlt 10 évben készítettek-e olyat, ami úgy igazán megfogott volna, akkor egyértelműen nemleges választ kell adnom. Szóval ha ez így megy tovább, akkor valóban elő kell szedni a régi sorozatokat:)

Előzmény: Biga Cubensis (3562)
Biga Cubensis Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3564

még egy fontos dolog: a TV-ben szinkronosan adták, ha jól tudom. az valami borzadály volt, a katartikus, drámai részek 80%-át megsemmisítette.

ha gondolkozol, hogy újranézed, csakis feliratosan!

általában nem vagyok szinkronellenes, de itt kerülendő!

Előzmény: Kuusamo (3560)
Kuusamo Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3563

Végtelen határok pl. :)

Jöhet a 2. kör?:)

Előzmény: arnyekxxx (3561)
Biga Cubensis Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3562

hát... mondhatnám azt, hogy beszippantott, de gondolom arra vagy kíváncsi, miért :)

nekem talán ez volt az első olyan sorozat, ami mozifilm minőségű látványt, űrbéli részeket hozott (persze az elején még voltak gyerekbetegségei, de nagyon gyorsan eszméletlen jóra fejlődött) valósabb fizikával, amit sci-fitől elvárhatunk. voltak persze "olcsóbb" részek, de sok olyan rész volt, amiből két részt összeraknánk, esti mozifilmnek is elment volna.

professzionális volt a szereplőgárda, nagyon jól eltalálták a szereplőket. ma már sok az ilyen profi sorozat, ahol első osztályú alakításokat láthatunk (pl. Breaking Bad, de sori rajongók egy tucatot sorolnának), de akkoriban még több volt a B kategóriás sorozat, legalábbis a játékot tekintve.

nekem tetszett a mitológia, a technológia amit felépítettek, és számomra egy nagyon komplex világot alkottak. kétlem, hogy mozifilmben akár csak hasonlót lehetne alkotni. egy sima cylonok elől menekülős sci-fi nem tartott volna fel ekkora érdeklődést, de ahogyan beleágyazták az eredet/a Föld keresését, a mesterséges intelligenciát, a rejtélyes Final Five-ot, nekem nagyon bejött, még ha a lezárás nem is tetszett mindenkinek. 

emellett a dráma végig nagyon erős volt, volt jópár kemény rész. a színészek fejlődtek, átalakultak, kevés volt az egydimenziós karakter.

az egészre feltette a koronát a fantasztikus zene, ami sokat dobott az amúgy is jó hangulatán.

és tekintve, hogy ennyi idő eltelt, szerintem nem volt hasonló sci-fi téren, és ki tudja, mikor lesz, szóval meg kell becsülni.

na most, hogy ezt leírtam, most már tuti, hogy végignézem, kezdve a minisorozat, aztán az évadok, és volt még utána pár plusz rész, pl. The Plan.

a Caprica annyira nem jött be, illetve volt még valami Blood and Chrome, az meg egyenesen katasztrófa volt a BSG-hez képest....

arnyekxxx Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3561

első körben mondj jobbat :)

A caprica szerintem alapgondolatában elbaszott volt, a kiscsaj tudata bemegy a robotba oszt hisztispicsáskodik miközben a tenoristák robbangatnak. Én ennél azért többet vártam volna tőlük.

Kuusamo Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3560

Bár nem vagyok ebben a topikban régi tag, de anno én is láttam a sorit (még tévében)...és tetszett is meg minden, de hasra nem estem tőle. Felkerült a jó scifi sorozatok polcára, ennyi. Viszont azt látom, hogy jó páran ezt tartják eme kategória non plus ultrájának...kiváncsi vagyok, hogy miért? Mi az ami ezt a sorit ennyivel a többi fölé emeli? A vallás? A saját magunk gyártotta és fellázadt gépek elleni háború? A teljes kipusztulás rémképe? Valami más? Van egy hangulata a filmnek azt aláírom, de mégis...adjatok új impulzusokat és akkor más szemmel, de lehet, hogy újranézem a sorit mégegyszer:)

Más: Mi a vélemény a Caprica sorozatról? Nekem pl. anno az is tetszett, kár, hogy csak olyan rövid ideig élt...

Előzmény: Biga Cubensis (3559)
Biga Cubensis Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3559

lassan nekem aktuális egy újranézés.

kár, hogy a régi tagok elmentek innen, tök jó lenne megint egy kibeszélős együttnézés. :)

a "fénykorban" összejött egy kis társaság, és csináltunk egy BSG estet, a legjobb megszavazott 2-3 részt nagy TV-n újranéztük egy vendéglőben... 

Előzmény: Bateman (3558)
Bateman Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3558
Biga Cubensis Creative Commons License 2015.01.14 0 0 3557
Biga Cubensis Creative Commons License 2014.11.24 0 0 3556

nahát, a végén kiderül, hogy a Mars a Föld I a BSG-ből :)

Marsonkívüliek pusztították el a Marsot

Legalábbis egy lelkes fizikus erre jutott. Különben hogy kerülne ennyi épületmaradvány a bolygóra? Tovább »

forrás: Index.hu

arnyekxxx Creative Commons License 2014.11.17 0 0 3555

Meghalt Glen Larson, a Knight Rider és a Magnum sorozatok atyja

Volt olyan időszak, hogy egyszerre öt sorozata futott a tévében. Tovább »

forrás: Index.hu

Kuusamo Creative Commons License 2014.05.13 0 0 3554

Ismét scifiben szerepel a Battlestar Galactica szőkenője

Mégpedig Tricia Helfer, nem Katee Sackhoff. A sorozat a SyFy-nál készülő Ascension, egy hatórás "event series" azaz minisorozat, amiből a részek számát elnézve nemigen lesz folytatás, de mit lehet tudni ilyenkor még. A sorozat nagyjából, arról szól majd, hogy 1963-ban az[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Bateman Creative Commons License 2014.04.10 0 0 3553

ennek a mozi frencsájznak semmi köze nem lesz a sori univerzumához. ez egy tök új dolog lesz. vagy bejön, vagy nem. meglásssuk.

Előzmény: loire (3552)
loire Creative Commons License 2014.04.10 0 0 3552

Akkor ez amolyan -divatos szóhasználattal élve- reboot vagy miaszösz lenne. Egyébként oké, igazad van. Ha felépül valami új, abból tud csak igazán valami ütős kikerekedni. Viszont akkor meg tök mindegy, hogy illeszkedik -e ebbe az univerzumba vagy sem. Bár jómagam örülnék neki, de ezzel saját maga eredetiség faktorát csorbítaná. Magamban ugyanezt a paradoxont érzem a Stargate reboot kapcsán is, de ott az a különbség, hogy a készítőknek még plusz egy mozifilmmel is kell számolni.

Előzmény: Bateman (3551)
Bateman Creative Commons License 2014.04.10 0 0 3551

az, hogy egyszerű lövöldözős sci-fi lesz, nem lehet tudni. ebből a cikkből nem, de az eredetiből az jön le, hogy ez egy tök új adaptáció lesz. lássuk be, a BSG sorozatot egyszerűen nem lehetne egy mozi frencsájzba oltani. az pont azért volt jó, mert ezt az összetett koncepciót ki lehetett finoman bontani egy sorozat keretein belül. én inkább azt gondolom, hogy a BSG egy rohadt jó alap, megvan a kellő grandiózussága ahhoz, hogy moziba lehessen vinni. de persze más koncepcióval. a kérdés csak az, hogy ez kellően adaptálható-e ebbe a rendszerbe?

Előzmény: loire (3550)
loire Creative Commons License 2014.04.10 0 0 3550

Ez baromira szarul hangzik! Így a BSG-ból pont az fog hiányozni ami eredetivé tette (a remake-ről beszélek), mégpedig a vallásfilozófiai szál. Enélkül egyszerű lövöldözős sci-fi lesz :(

Előzmény: arnyekxxx (3549)
arnyekxxx Creative Commons License 2014.04.10 0 0 3549

Ez nem hangzik olyan jól

Lesz megint Battlestar Galactica

A hír ebben a formában igaz, de ki kell egészíteni egy kicsit: nem a tévében lesz nem a remake sztoriját viszi tovább A Universal ugyanis bejelentette, hogy mozifilmben támasztja fel a klasszikus, 1978-79-es sorozatot, ami az eredeti történet sztoriját dolgozza fel. Az[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Biga Cubensis Creative Commons License 2014.03.29 0 0 3548

jól hangzik

Előzmény: Bateman (3546)
arnyekxxx Creative Commons License 2014.03.12 0 0 3547

Erre kíváncsi leszek, az átjáró meg a túl a kék eseményhorizonton tetszős könyvek

Előzmény: Bateman (3546)
Bateman Creative Commons License 2014.03.11 0 0 3546

Új sorozat: Gateway  - Az EOne gyártja Frederik Pohl Hugo- és Nebula-díjas scifi regényéből (itthon: Átjáró). Író még nincs, de több showrunner is érdeklődik a kultikus könyv adaptációja iránt. Egy rég letűnt idegen faj által épített űrállomáson játszódik a sztori. A főhős a Földről érkezik, hogy megpróbálja vezetni az űrállomás több ezer űrrepülőjének egyikét, melyek technológiáját még nem nagyon értik az emberek, ezért roppant veszélyesek.

sorozatjunkie.hu

engem ez módfelett érdekel!

Platon Creative Commons License 2014.02.18 0 0 3545

Én nem nagyon emlékszem nagy fanyalgásra. :) 

Elég sikeres volt.

Bár az tény hogy az utolsó szezonban már bizony bőven akadt alacsony színvonalú epizód, úgyhogy pont jókor fejezték be mielőtt végleg elfogyott volna a szufla.

Előzmény: Biga Cubensis (3544)
Biga Cubensis Creative Commons License 2014.02.17 0 0 3544

Anno sokan fanyalogtak a BSG-n, de úgy látom, elég nehezen sikerül überelni vagy megközelíteni.

Előzmény: Platon (3543)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!