Keresés

Részletes keresés

cincilifincili40 Creative Commons License 2005.12.01 0 0 346
Szia szemüveges! Én sem szeretnélek megbántani, de szerintem te félsz egy kicsit a vakoktól: Nem, de? Lehet, hogy te csak a billentyűzeten mered közzétenni a véleményed?     
Előzmény: szemüveges (339)
Spinderella Creative Commons License 2005.12.01 0 0 345
Sziasztok!

Örülök, hogy így meglódult a topik, hajrá!
Lenne egy kérdésem: erre a decemberi művelődési házas rendezvényre mentek? Tudjátok, amikor besötétítenek, és illatokkal jelölik a szobákat. Írtam már, hogy ez a program engem veszettül érdekel, semmi pénzért nem hagynám ki. Viszont senki se akar eljönni velem, hüpp, hüpp... Találkozhatnék valamelyikőtökkel előtte, hogy mégse álljak ott egyedül olyan hülyén?:-)))
erapilla Creative Commons License 2005.11.30 0 0 344
Szia cincilifincili! Lenne egy felajánlásom.Mitszólnál hozzá ha egy hétre kutyust cserélnénk? A Tücsök jólviselkedne nálatok, itt pedig pont egy kertimunkásra lenne szükség:-).
erapilla Creative Commons License 2005.11.30 0 0 343
Szia szemüveges! Talán féltél attól hogy veled is hajbakap valaki?:-)Szóval a viccet félretéve, nem tudom hol hallottad ezt a badarságot.Elhiheted hogy mi se többet ,se kevesebbet nem veszekszünk -vitázunk mint ti látó emberek.Tudod ez nem attól függ hogy az ember mennyit lát.Én mindenki arcán derüt és jókedvet tapasztaltam.Ha nem hiszed, legközelebb gyere el és győződj meg róla magad.
erapilla Creative Commons License 2005.11.30 0 0 342

Sziasztok! Mecsoda meglepi! Régi hozzászólók bukkantak fel,ennek örülök,és nemkevésbé az ujjnak is.

cincilifincili40 Creative Commons License 2005.11.30 0 0 341

Szia csin-csilla! Képzeld, egész este ment a teázás. örömmel tapasztaltam, hogy az embereknek tea mellett is jó hangulata van. Remélem aznap éjszaka mindenki jól aludt. Kár, hogy ritkán tudsz netezni. Én ki sem bírnám nélküle

Előzmény: Csin-Csilla (336)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2005.11.30 0 0 340
Sziasztok!

En is erdeklodom a tema irant. A latasommal semmi gond, viszont volt egy baratom, aki sajnos mar meghalt, erosen gyengenlato volt, az o kepernyojet lattam, es akkor elegge megdobbentem hogy mennyire nehez lehet ugy hasznalni a gepet.

vakbarat, teljesen vakon ilyen tokeletesen tudsz forumozni? Nagyon meglep, oszinten szolva. Soha meg nem mondanam hogy vak vagy, ha a hozzaszolasodbol nem derulne ki. Es ennek orulok.

Mennyi idobe tart mondjuk vegignezni egy weboldalt a szoftverrel, amit hasznalsz?

A billentyuzeteden meg gondolom vak-iras van es nem betuk.

Gyorsan tudsz gepelni?

Bocs ha butasagokat kerdezek de erdekel a tema.

drBJ
szemüveges Creative Commons License 2005.11.30 0 0 339
Előrebocsájtom, nem szeretnék senkit megbántani. A tea délutánra azét nem mentem el, mert azt a hírt hallottam, hogy a vakok olyan veszekedősek, illetve, hogy sokat vitáznak.
Előzmény: cincilifincili40 (338)
cincilifincili40 Creative Commons License 2005.11.30 0 0 338

Kérdezted Virág, hogy kivel élek: Vakbarát a férjem, van egy 16 és egy 18 éves lányunk, újpesten élünk egy kertes házban. Én teljesen vakon születtem. 3 hónapos koromban megállapították, hogy semmit nem látok és egy éves koromban megoperálták a jobb szemem, s azóta látok egy keveset. Négy napra rá, megoperálták a balszemem is, de az már nem sikerült. Sajnos a csökkentlátó ember sokmindenben segítségre szorul, így-hát én is. Nálam, ez helyzetfüggő. A hétköznapokban akadnak némi gondok a látás hiánya miatt. Olvasáshoz speciális szemüveget használok, ami csak gyengénlátók számára alkalmas. Egyenlőre ennyit magamról. Írjál! Írjatok!

Előzmény: virag1 (334)
cincilifincili40 Creative Commons License 2005.11.30 0 0 337

Sziasztok! Tegnap nem tudtam írni semmit, mert az egész napom nagyon rohanós volt, meg sokat bosszankodtunk a kutyánk miatt, mert már legalább vagy 20 gödröt ásott a kertünkben és akkora koszt csinált a járdánkon meg a teraszon, hogy majd szétrobbantunk a méregtől.

Csin-Csilla Creative Commons License 2005.11.30 0 0 336

Sziasztok!                                                                                                                                  Persze hogy olvasgatom a topicot, csak nekem nemolyan egyszerü a dolgom mint azoknak akik otthonról neteznek.Nekem kikell várnom a megfelelő alkalmat, amikor írni tudok.Olvastm a dicséreteket a teadélutánnal kapcsoltatban. Biztos nagyon jó volt, sajnálom is hogy nemtarthattam veletek.A felsorolt teák is bizosan finomak voltak.Talán majd legközelebb én is a vendégetek lehetek.                                        

erapilla Creative Commons License 2005.11.29 0 0 335
Sziasztok lányok! akik a frontot tartjátok!Nem vesztem ám el, ezt cincilifincili tudja is csak ügyes bajos dolgaimat intézgetem.Hali virág ,örülök hogy te legalább írogatsz,nehogy leszokj erről a jó tulajdonságodról.:-)Képzeljétek ma hajnalban nemjutott eszembe a cseppentés és ez ki is maradt.Na bumm, szerintem ilyen mással is megesik,de amikor hazajöttem bepótoltam.
virag1 Creative Commons License 2005.11.29 0 0 334

Szia cincilifincili!

Csak ketten tartjuk a frontot úgy látom!

Na de biztosan sok dolguk van a többieknek. Mi is vagyunk így néha! Nem tudom erapilla hova lett, de biztosan jelentkezik előbb-utóbb! Te dolgozol valahol? Van családod? Kivel élsz? Van olyan dolog amiben segítségre szorulsz? Te mióta vagy gyengénlátó? A másik szemeddel mióta nem látsz? Szabad kérdeznem a korodat?

Én sem vagyok már mai csirke, 43 éves leszek nemsokára. De nem érzem és ez a lényeg.

Üdv. Virág

cincilifincili40 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 333

Szia Virág! Már azt hittem, hogy te is elvesztél, mint a többiek. Sajnos, tényleg kevés az érdeklődő a topicunk iránt. Ezek
szerint nem dobtunk föl olyan érdekfeszítő témát, amivel idecsábítunk másokat. Pedig annyira készültünk a teadélutánra is és reméltük, hogy új barátságok alakulnak ki. Igaz, ettől függetlenül nem panaszkodhatunk a bulira, mert nagyon jól sikerült. 
Kérdeztél a szemcseppről: Az a szemcsepp, amit nekünk felírt az orvos, az szemnyomáscsökkentő. Tudod, a szürkehályogos embereknek előbb-utóbb glaukomája lesz és-hát nálam sajnos már kialakult. Én csak az egyik szememre látok, de arra is keveset és most még ez a kis látásom is rohamosan romlik. Hát ez van, nincs mit tenni.      

Előzmény: virag1 (332)
virag1 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 332

Szia cincilifincili !

Elmondjátok ( leírjátok) nekem butának hogy mire kell és miért használni a szem cseppet amit írtok?

pusz! Virág

virag1 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 331

Sziasztok!

Megvagyok ám, csak egy kicsit vesztem el! Munkahelyen nem mindíg egyszerű levelezgetni. Olvani viszont olvastam , és nem csak itt, hanem más topicokban is. Itt egy kicsit elült a levelezési kedv! Vagy csak én látom így? Én kérdezgettem néhány dolgot de nem kaptam mindenkitől választ! Akitől kaptam azt nagyon szépen köszönöm! Erapilla kérdezed hogy én hol lakom. Hajdú-Biharban egy kisvárosban.

És te? Autóval ugyan em gond a közlekedés, mert már nagyon közel van az autópálya, de most egy kicsit megsérült a kocsim mert a fiam megstukkolta, és nem igazán szeretek vele így mutatkozni.  ( Azt mondják hogy a hülye szőke összetörte, pedig lassan húsz éve soha nem volt balesetem!) A hátsó ajót megnyomta. A javítás meg majd ha nem jövök dolgozni az ünnepek körül lesz esedékes.

Veletek mi újság többiek! Hol vagytok? Szeretnék továbbra is olvasni rólatok! A hétköznapokról és minden másról is!

Üdv. mindenkinek!  Virág

erapilla Creative Commons License 2005.11.27 0 0 330
Kedves vakbarát! Tudod már elég régen kellett cseppentenem  de azért még nemfelejtettem el hogyan kell csinálni. Amúgy köszi a jótanácsokat.Megsugom csak Neked:-)valóban egy kicsit hanyagul csináltam.De ma már pontosan követtem az utasításaidat.Nemazért hogy eddig valamit nemtudtam, de tudod hajlamos az ember elsiklani pici dolgok felett.
erapilla Creative Commons License 2005.11.27 0 0 329
Szia cincilifincili! Most valóban én is lazítottam egy kicsit,már mint a válaszra értem.Hol vagyok-hol nem,mint a mesében.Gondoltam én  hogy Katalingálra fogtok menni, mondtam is délután a gyerkőcömnek.Na milyenek a megérzéseim? Örülök hogy jól szórakoztatok,egy kis tánc már rám is rámférne.Remélem azért Ti még egyben vagytok?:-)
cincilifincili40 Creative Commons License 2005.11.26 0 0 328
Szia Erapilla! Te aztán jó soká válaszolsz az embernek. Mostanában nem lógsz annyit a neten? Képzeld Ma délután Katalinbálon voltunk a szövetségben és széttáncoltuk magunkat. Jó volt. 
Előzmény: erapilla (326)
vakbarát Creative Commons License 2005.11.26 0 0 327

Szia Erapilla! A szemcsepről szeretnék mondani valamit, ha tudod akkor bocs, de nem lehet elégszer elmondani, hogy nem szabad csak úgy lazán becsöppenteni. űEnnek is megvan az előjátéka.

Hajtsd hátra a fejed vagy feküdj le, nézz erőssen felfelé, a tiszta kezeddel ovatosan húzd le az alsó szemhéjad és amennyire csak lehet az ott keletkezett tasakba csöppents! A szaruhártyát károsíthatják a cseppek , illetve a nagy hőingadozás, ezért ne tartsd az ajánlott hőmérsékletnél alacsonyabban! Most jöttünk haza a buliból párásra táncoltuk magunkat. Jó éjt Pilla!

Előzmény: erapilla (326)
erapilla Creative Commons License 2005.11.26 0 0 326
Szia cincilifincili! Az én szemcseppem ,nem csípős ,de cseppentés után pár másodpercig sűrű párát látok a szemem előtt.Az első cseppentés után meg is lepődtem emiatt. A csepp neve AZOPT. Nálunk kevés hó esett és már el is olvadt az eső esik, és hatalmas szél fuj.,majd szét tépi a redőnyt az ablakon. Idebent jó meleg a radiátor és ez a lényeg.Írj nekem erről a szombatról.Na olvasgatok még egy kicsit,és ma hamar lefekszem.
cincilifincili40 Creative Commons License 2005.11.24 0 0 325
Szia csin-csilla! Írj nekünk, ha olvasgatod még a topikot!
cincilifincili40 Creative Commons License 2005.11.24 0 0 324
Szia erapilla! Kiváltottad már a szemnyomás csökkentőt? Te is cosopt-ot kaptál? Egy kissé csípős szemcsepp. Nálunk ma esett a hó, Péter lapátolt is. Imádja télen a havat hányni. Most egy darabig legalább a bogáncs sem ás gödröt, mert fagyos a föld.   
Előzmény: erapilla (322)
erapilla Creative Commons License 2005.11.23 0 0 323
Szia virág! Bocsi hogy így elvesztem de  azért napközben gondoltam ám rád!Hogy te biztos írtál én pekig nemtudok. Tényleg kár hogy nemvoltál ott velünk szombateste.De talán majd egyszer!Legalább azt áruld el hogy melyik megyében laksz? Holnap délelőtt talán kevesebb dolgom lesz és cseveghetünk kicsit.
erapilla Creative Commons License 2005.11.23 0 0 322
Szia cincilifincili! Én ma is eléggé elvoltam foglalva,de nemtudtam volna úgy lefeküdni hogy be ne nézzek ide.Látom nagy a csend, de holnap talán nagyobb lesz a lelkesedés.Jóéjt!
cincilifincili40 Creative Commons License 2005.11.23 0 0 321
Szia Virág! Tényleg kár, hogy nem voltál a bulin. Biztos jól érezted volna magad köztünk. Azt írod, hogy nagyon messze laksz tőlünk. Mégis milyen messze? Hol? Sajnos nagyon kritkán látogatják a topikunkat, és már megint a süjjesztőből vettem elő.
Helló Mindenki! Jár erre még valaki?   
Előzmény: virag1 (320)
virag1 Creative Commons License 2005.11.22 0 0 320

Szia erapilla!

Én sem tudok most sokat írni mert délelőtt be voltam havazva, délután meg nem dolgozom mert megyek a fiammal ügyintézni. Egyébként még mindíg olyan csend van itt. Sajnálom hogy én mint látó nem lehettem ott a bulin, pedig boztosan nagyn jó volt! De én nagyon messze lakom tőletek! Majd legközelebb próbálkozom!

A holnapi viszlát!  Virág

cincilifincili40 Creative Commons License 2005.11.22 0 0 319
Sziasztok! Sajnálom, hogy a látó topikozótársak közül nem jött el senki a bulira. Igaz, sokan voltunk, de örültünk volna, ha sikerül veletek személyesen is megismerkedni.
vakbarát Creative Commons License 2005.11.21 0 0 318

Sziasztok!
Kedv csinálónak leírom milyen teákból lehetett választani.

Earl Grey Special: (Ízesített fekete tea) Bermagott olajjal és rózsavirággal ízesítve.

Epres Joghurt: (ízesített zöld tea) Sencha teaEperdarabokkal ízesítve.

Kimba Flip: (gyümölcstea) Hibiszkusz, ananász, korinthen,
banán, meggydarabok, aroma.

Pina Colada: (gyümölcstea) Almadarabok, hibiszkusz, ananászdarabok, kókuszdarabok, ananász és kókusz aroma.

Szerelem íze: (gyümölcstea) Hibiszkusz, csipkebogyóhéj, alma, mandula, aroma.

Vadcseresznye: (gyümölcstea)Hibiszkusz, Csipkebogyóhéj,  almadarabok, narancshéj,  cseresznye és meggy darabok,  természetes aroma

erapilla Creative Commons License 2005.11.21 0 0 317
Szia virág! Neharagudj hogy ma még nemjelentkeztem,de jobban elvoltam foglalva mint pénteken.Jól szórakoztunk, tudod ottvolt minden kedves barátunk és velük eggyütt töltöttük az estét. Nekünk kicsit hosszúra sikeredett a hétvége, és még mindig fáradt vagyok.De azthiszem hogy majd csak a jövő hétvégén lesz alkalmam hogy kipihenjem ezt a hétvégét.Tudom hogy  nemvittem tulzásba a választ de a reggeli derüdnek talán elég.Majd holnap is errenézek, és váltunk sorokat.Üdv:erapilla

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!