Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2006.08.31 0 0 692
Kedves magnum - mi tortenik itt a topicban? Viharos szelek - udvariatlan, durva emberek. . . :((
Előzmény: magnum13 (691)
magnum13 Creative Commons License 2006.08.31 0 0 691
en is talaltam hasonlot, de az edes kaposztaval van, biztos jo lehet. Szombatra meg is csinalom a zacskos csirkehez.
Előzmény: bd (690)
bd Creative Commons License 2006.08.31 0 0 690

savanyukáposzta-alma-méz

Törölt nick Creative Commons License 2006.08.31 0 0 689
Na végre! Köszönöm! Most már tudom, mitől leveses: a tejtől meg az írótól, ki fogom próbálni, még egyszer kösz!
Előzmény: Törölt nick (685)
ozeinafo Creative Commons License 2006.08.31 0 0 688
Köszi, nagyon hálás vagyok. Máris leírtam, és majd böngészem az oldalt, hátha sok titokra fény derül. (ui, te nem is vagy banya)
ZsuR Creative Commons License 2006.08.30 0 0 687
Itt egy nagyon egyszeru paradicsom salata - ha a paradicsom csodalatosan erett, friss, akkor nem is kell sok izesites neki.

Falatora vagni a paradicsomot (ha aprobb, akkor csak felbe), kockara vagott feta sajt, feher bor ecet (pezsgo ecet), oliva olaj, aprora vagott bazsalikom - ha nincs petrezselyem, frissen torott bors.
Lehet azonnal talalni.
ZsuR Creative Commons License 2006.08.30 0 0 686
Micsoda amerika majmolas folyik itt :))! KFC megminden :))!
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.30 0 0 685

Mire vagy kiváncsi? A saját  receptjeitekre, vagy a KFC -ére?

http://www.topsecretrecipes.com/recipedetail.asp?sessionid=&login=yes&id=57&agree=yes

üdv

egyasokamerikaibanyaközül 

Előzmény: ozeinafo (684)
ozeinafo Creative Commons License 2006.08.30 0 0 684
nem tudom, aki ezt küldte, mire gondolt, de a leirasa szerint pont arra, amire én. KFC coleslaw. Van kaposztA, sárgarépa, talán más is, esetleg hagymA v. sildling, meg vmi öntet, ami a majonézen túl lehet még tejföl, cukor, citrom, és mi??? erre lennénk igaztán kiváncsiaK, DE a sok buta amerikai banya beleszól. egymás receptjeire vagyun kiváncsaik,
magnum13 Creative Commons License 2006.08.30 0 0 683
itt csak egyszeruen arrol van szo, hogy en nem ismerem milyen a coleslaw, igy ebben nem tudok segiteni, sorry, en csak azt tudom, hogy en sem szeretem, ha sok levet ereszt.
Előzmény: Törölt nick (682)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.30 0 0 682
Fiúk-lányok, tévedés esik a levesességet illetőleg: ez pozitiv dolgog, mint ahogy a saláta édessége is. Egyfolytában a KFC-ban megismert coleslaw-ról beszélek, lehet, hogy ezt baromira lenézik a tengeren túlon. De itt, Mo-on ez jön be. sorry. Ennek a receptjére vagyunk kíváncsiak
magnum13 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 681
"lehet fogyasztásnál is sózni ízlés szerint"
ez igy igaz, de a csaladom kepes ugy megenni,ahogy kaptak, avval a jelszoval, hogy ok nem soznak utana semmit. A multkor a vegen kerdeztek, hogy tettem a salataba sot? :))
Előzmény: ribizli (680)
ribizli Creative Commons License 2006.08.29 0 0 680
Biztos lehet, de az nem ugyanaz. :)
De a nyers káposzta is egész más, mint a savanyú - én pl. a nyerset/frisset nagyon szeretem, a savanyút nem.

Szerintem a Coleslow-t lehet fogyasztásnál is sózni ízlés szerint, és akkor nincs levesedés-probléma.
ribizli
Előzmény: magnum13 (679)
magnum13 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 679
szivesen. En keves sot teszek bele, mert nem szeretem ha levet ereszt es igy meg masnap is elvezheto, felteve, ha marad :)). A multkor meg szortam ra egy kis durvara vagott diot is.

Ribizli!
az ananaszos kaposztat lehet rakok nelkul is ugye? Valaki regebben narancsos savanyu kaposzta salatarol irt, ilyen elven tudja nelkulozni es en is...

Előzmény: Törölt nick (675)
ZsuR Creative Commons License 2006.08.29 0 0 678
Megertelek - de nem masabb mint a parizsi :)).

Kaposzta salatat se vegyel - mivel sokaig elall, sokszor nagyon "elore" keszitik, gyorsbufekben. Jobb a friss otthoni.
Előzmény: ribizli (677)
ribizli Creative Commons License 2006.08.29 0 0 677
Öööö, nem fogok többet ilyen rákimitációt venni... (Mondjuk eddig se gyakran.)
Viszont apró rákocskákkal is nagyon finom a saláta. :)
ribizli
Előzmény: ZsuR (676)
ZsuR Creative Commons License 2006.08.29 0 0 676
Azert hig az ontet, mert a so kihozza a levet a kaposztabol. Kevesebb so - vagy semmi - es nem leveses.

A surimi a rakhus imitacio alapanyaga.
Előzmény: Törölt nick (675)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.29 0 0 675
Magnumnak is, ribizlinek is köszönöm a két receptet. Az előbbi hasonlít arra, amit én keresek: ez az a coleslaw, amit a KFC-ben lehet kapni. elég híg az öntetete, tehát a majonéz mellett van benne más is, és meglehetősen édes. Németországban ettem ananászos majonézes káposztasalátát, amennyire emlékszem, mazsola is volt benne és nagyon ízlett. Rák biztos nem volt benne, de mi az a Surimi?
Előzmény: ribizli (674)
ribizli Creative Commons License 2006.08.28 0 0 674
Pikáns káposztasaláta (egy régi Törzsasztaltárstól tanultam)
4-6 rész nyers fehér káposztát vékony szeletekre, aztán csíkokra vágunk, 1 rész ananászt apró kockákra vágunk, 1 rész koktélrákot vagy Surimit kissé megpárolva (aprítva) összekeverünk a káposztával és ananásszal, majonézt vagy tartármártást keverünk hozzá, ízesítjük még sóval, borssal szükség szerint, néhány órára behűtjük, hogy összeérjenek az ízek, aztán felfaljuk. Fantasztikus ízharmónia! Az arányok is hozzávetőlegesek, lehet másképp is.
ribizli
magnum13 Creative Commons License 2006.08.28 0 0 673
itt van egy nalunk nagyon sikeres:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=47785081&t=9128501
lehet, hogy be kell masolnod a cimet, mert a link kuldes a Mozillabol nem sikerul.
Előzmény: Törölt nick (672)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.28 0 0 672
Teljesen igazad van, politizálás, magánlevelek és személyeskedés helyett nincs valakinek egy káposztasaláta receptje?
Előzmény: Lektor (671)
Lektor Creative Commons License 2006.08.28 0 0 671

Mindenki nyugodjon meg, a veszekedők igyanak vizet, egyenek valami finom salátát, és folytassátok a beszélgetést kulturált hangnemben. Mindenkinek jobb, ha nem aktiváljátok a moderátort.

magnum13 Creative Commons License 2006.08.27 0 0 670
OFF
level ment.
"az egesz iskola izgult a kislany miatt"
hat bizony el tudom kepzelni, mi si izgultunk, de nem magunk miatt...
"Mi meg itt a kaposztasalatan vitatkozunk :((" ,mert mindenki a sajatjat erzi...
Nade nem akarok ezen filozni itt ON
Előzmény: ZsuR (669)
ZsuR Creative Commons License 2006.08.27 0 0 669
Ha nem nagy gond- szivesen vennem.

Kepzelheted, az egesz iskola izgult a kislany miatt - mire vegre hazjott. De nekik rokonok vannak ott. . .szornyu dolog ez.

Mi meg itt a kaposztasalatan vitatkozunk :((.
Előzmény: magnum13 (668)
magnum13 Creative Commons License 2006.08.27 0 0 668
OFF mintahogy megprobalunk "elsiklani' egy ilyen haboru felett is.
Ha akarod kuldok Neked egy kepes beszamolot, persze nem a haborurol, hanem a menedekhelyunkrol keszult kepekkel.

"Kolleganom kislanya par hete jott haza a "nyaralasbol". . ."

jo kis nyaralas :(( ON
Előzmény: ZsuR (667)
ZsuR Creative Commons License 2006.08.27 0 0 667
Hogy a fenebe lehet ilyen felett elsiklani??? Lehet, soha senki nem mondta neki, hogy bunko mosdon viselkedik??? Talan nem is tudja :))!

Mondd, mi van veled, mi van Israelben! Kolleganom kislanya par hete jott haza a "nyaralasbol". . .
Előzmény: magnum13 (666)
magnum13 Creative Commons License 2006.08.27 0 0 666
Sziasztok!
OFF Latom nagyon felhevult a hangulat, ott is meleg van meg, mert itt Israelben nagyon! :))
Zsur! Ilyenen nem erdemes felkapni a vizet, mert nem hasznal es csak magadnak artasz. El kell siklani az ilyenek felett, ha valaki neveletlen felnott korara (feltetelezem)
nem lesz jol nevelt 1-2 into szotol, tovabbra is irjad be milyen salatakat eszel-ettel es itt kerem a hozzaszolokat, hogy kulturaltan fejezzek ki a nem tetszesuket, mivel velemenyt nyilvanitani lehet, csak nem mindegy milyen formaban. ON
ZsuR Creative Commons License 2006.08.26 0 0 665
. . .ami nem biztos, hogy igaz. . .
Előzmény: FatMo (663)
ZsuR Creative Commons License 2006.08.26 0 0 664
Nem sertodtem meg - durva, faragatlan ember nem tud megserteni.
Ha nem tetszik valami, az egy dolog, ha meg leszarozol valamit az meg egy masik. Reges regen, meg az anyukam tanitott erre ( igen, Mo-n, ami nem "nagyon kulturalt" szerinted, mint Swajc ) - legyek udvarias, akarhol is elek, legyen az Swajc, Mo, vagy USA. Csak azert mert nem szemtol szemben allunk, meg nem kell durvanak lenni - mindenki ugy viselkedik itt is, ahogy az eletben, igazan, valojaban - amilyen.

Az a butasag, amit csinalsz - nem olvasol bele, csak felkapod a beszelgetes fonalat a vegen, es itelkezel a masik felett.

Ez itt egy beszelgetes, salatakrol - ha erdemben nem tudsz hozzaszolni, akkor mi ertelme annak amit beleirsz? Csak ugy mint aki vedelmere kelsz, salata nelkul :)), csak beleszolsz, ocsarolsz, kritizalsz.

Hallottal arrol valamit, hogy vannak emberek, akiknek soszegeny dietan kell elniuk? En is egy ilyen vagyok. Probalom az eteleket ovatosan megvalogatni, izletesen, valtozatosan fozni, mindezt so nelkul, vagy minimalis soval.
Azt hiszem, mind a ketten empatiabol elegtelent kaptatok nalam.

Előzmény: olivierfollmi (661)
FatMo Creative Commons License 2006.08.26 0 0 663
Mégvalami, olvastam, hogy most imerkedsz a netezéssel, akkor miért oktatsz ki mást arról??? Nem is értem!
Előzmény: olivierfollmi (661)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!