Itt egy nagyon egyszeru paradicsom salata - ha a paradicsom csodalatosan erett, friss, akkor nem is kell sok izesites neki.
Falatora vagni a paradicsomot (ha aprobb, akkor csak felbe), kockara vagott feta sajt, feher bor ecet (pezsgo ecet), oliva olaj, aprora vagott bazsalikom - ha nincs petrezselyem, frissen torott bors. Lehet azonnal talalni.
nem tudom, aki ezt küldte, mire gondolt, de a leirasa szerint pont arra, amire én. KFC coleslaw. Van kaposztA, sárgarépa, talán más is, esetleg hagymA v. sildling, meg vmi öntet, ami a majonézen túl lehet még tejföl, cukor, citrom, és mi??? erre lennénk igaztán kiváncsiaK, DE a sok buta amerikai banya beleszól. egymás receptjeire vagyun kiváncsaik,
itt csak egyszeruen arrol van szo, hogy en nem ismerem milyen a coleslaw, igy ebben nem tudok segiteni, sorry, en csak azt tudom, hogy en sem szeretem, ha sok levet ereszt.
Fiúk-lányok, tévedés esik a levesességet illetőleg: ez pozitiv dolgog, mint ahogy a saláta édessége is. Egyfolytában a KFC-ban megismert coleslaw-ról beszélek, lehet, hogy ezt baromira lenézik a tengeren túlon. De itt, Mo-on ez jön be. sorry. Ennek a receptjére vagyunk kíváncsiak
"lehet fogyasztásnál is sózni ízlés szerint" ez igy igaz, de a csaladom kepes ugy megenni,ahogy kaptak, avval a jelszoval, hogy ok nem soznak utana semmit. A multkor a vegen kerdeztek, hogy tettem a salataba sot? :))
szivesen. En keves sot teszek bele, mert nem szeretem ha levet ereszt es igy meg masnap is elvezheto, felteve, ha marad :)). A multkor meg szortam ra egy kis durvara vagott diot is.
Ribizli! az ananaszos kaposztat lehet rakok nelkul is ugye? Valaki regebben narancsos savanyu kaposzta salatarol irt, ilyen elven tudja nelkulozni es en is...
Magnumnak is, ribizlinek is köszönöm a két receptet. Az előbbi hasonlít arra, amit én keresek: ez az a coleslaw, amit a KFC-ben lehet kapni. elég híg az öntetete, tehát a majonéz mellett van benne más is, és meglehetősen édes. Németországban ettem ananászos majonézes káposztasalátát, amennyire emlékszem, mazsola is volt benne és nagyon ízlett. Rák biztos nem volt benne, de mi az a Surimi?
Pikáns káposztasaláta (egy régi Törzsasztaltárstól tanultam) 4-6 rész nyers fehér káposztát vékony szeletekre, aztán csíkokra vágunk, 1 rész ananászt apró kockákra vágunk, 1 rész koktélrákot vagy Surimit kissé megpárolva (aprítva) összekeverünk a káposztával és ananásszal, majonézt vagy tartármártást keverünk hozzá, ízesítjük még sóval, borssal szükség szerint, néhány órára behűtjük, hogy összeérjenek az ízek, aztán felfaljuk. Fantasztikus ízharmónia! Az arányok is hozzávetőlegesek, lehet másképp is. ribizli
itt van egy nalunk nagyon sikeres: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=47785081&t=9128501 lehet, hogy be kell masolnod a cimet, mert a link kuldes a Mozillabol nem sikerul.
Mindenki nyugodjon meg, a veszekedők igyanak vizet, egyenek valami finom salátát, és folytassátok a beszélgetést kulturált hangnemben. Mindenkinek jobb, ha nem aktiváljátok a moderátort.
OFF level ment. "az egesz iskola izgult a kislany miatt" hat bizony el tudom kepzelni, mi si izgultunk, de nem magunk miatt... "Mi meg itt a kaposztasalatan vitatkozunk :((" ,mert mindenki a sajatjat erzi... Nade nem akarok ezen filozni itt ON
OFF mintahogy megprobalunk "elsiklani' egy ilyen haboru felett is. Ha akarod kuldok Neked egy kepes beszamolot, persze nem a haborurol, hanem a menedekhelyunkrol keszult kepekkel.
"Kolleganom kislanya par hete jott haza a "nyaralasbol". . ."
Sziasztok! OFF Latom nagyon felhevult a hangulat, ott is meleg van meg, mert itt Israelben nagyon! :)) Zsur! Ilyenen nem erdemes felkapni a vizet, mert nem hasznal es csak magadnak artasz. El kell siklani az ilyenek felett, ha valaki neveletlen felnott korara (feltetelezem) nem lesz jol nevelt 1-2 into szotol, tovabbra is irjad be milyen salatakat eszel-ettel es itt kerem a hozzaszolokat, hogy kulturaltan fejezzek ki a nem tetszesuket, mivel velemenyt nyilvanitani lehet, csak nem mindegy milyen formaban. ON
Nem sertodtem meg - durva, faragatlan ember nem tud megserteni. Ha nem tetszik valami, az egy dolog, ha meg leszarozol valamit az meg egy masik. Reges regen, meg az anyukam tanitott erre ( igen, Mo-n, ami nem "nagyon kulturalt" szerinted, mint Swajc ) - legyek udvarias, akarhol is elek, legyen az Swajc, Mo, vagy USA. Csak azert mert nem szemtol szemben allunk, meg nem kell durvanak lenni - mindenki ugy viselkedik itt is, ahogy az eletben, igazan, valojaban - amilyen.
Az a butasag, amit csinalsz - nem olvasol bele, csak felkapod a beszelgetes fonalat a vegen, es itelkezel a masik felett.
Ez itt egy beszelgetes, salatakrol - ha erdemben nem tudsz hozzaszolni, akkor mi ertelme annak amit beleirsz? Csak ugy mint aki vedelmere kelsz, salata nelkul :)), csak beleszolsz, ocsarolsz, kritizalsz.
Hallottal arrol valamit, hogy vannak emberek, akiknek soszegeny dietan kell elniuk? En is egy ilyen vagyok. Probalom az eteleket ovatosan megvalogatni, izletesen, valtozatosan fozni, mindezt so nelkul, vagy minimalis soval. Azt hiszem, mind a ketten empatiabol elegtelent kaptatok nalam.