A www.cdpince.hu oldalon, ha megrendeled, ők HÁZHOZ KÜLDIK! Én azért nem kértem ezt a lehetőséget, mert a postásunk egy rohadék, mindent eltör, és hetekig nem hoz ki fontos küldeményeket. Annyit kell tenned, hogy a megrendeléskor a házhozszállítást jelölöd meg, és akkor kiküldik. Amikor csütörtökön felhívtak a boltból telefonon, kérdezték, hogy postázzák-e, de mondtam, h. ne, azonnal megyek érte. Még az kellett volna, hogy a másfél órás út helyett még két hetet várjak rá:)
Azt hittem, elvesztél. A Yousenditről én se mindig szoktam tudni letölteni. Így kell: kinyitod a megadott oldalat, és nem kattintasz a letöltésre, hanem megvárod, míg magától felajánlja a lehetőséget. Elsőre a "fájl megnyitása" lehetőséget kell választani, akkor feljánlja mégegyszer, akkor lehet a "lemezre mentést" nyomni. Kiválasztod, hogy a gépeden hová tegye a fájlt, és már lehet is indítani. Nekem kb.6 percig töltötte, BS-playerrel gyönyörűen viszi.
Tessék. Újravágták az Attack klipjét, és erről a címről már le is lehet tölteni. Nincs sok változás, csak többet lehet látni az együttes tagjait, ami nem egy rossz dolog.
Helyiségnév... Le kéne állni ezzel az éjszaka közepén beírogatással, mert ezzel a helyesírással az általános iskola alsó tagozatából is kibukom. Az együttes ma este Denverben lép fel.
Az együttes ma este a coloradói Boulderben lép fel. Ez a helyiségnév, ha jól emlékszem, A ragyogásból ismerős. Mindamellett remélhető, hogy mindenki megússza a koncertet anélkül, hogy valaki megkergetné egy baltával.
De a lényegre térve: ma délután telefonáltak a CD pincéből. A kagyló lerakása, és a heveny sírógörcs után összekaptam magam, és bementem Budapestre. Háromnegyed négy magasságában már a kezemben tartottam az új albumot. Most ideírhatnám mindezt nagy betűvel, aláhúzva, és megdöntve, a lényeg az, hogy az államokbéli megjelenés után 3 héttel én is hozzájutottam a lemezhez. Amúgy 3200, vagyis 3190 forint volt.
A lemez meghallgatására csak később került sor, mert bementem meglátogatni a nagymamámat a kórházban (köszi, jól van), aztán a munkahelyemre, mert a barátnőmmel/váltótársammal megbeszéltük, hogy készít néhány sztárfotót a CD-ről, ha megjön. A lemez maga műanyag védőbugyiban van, így csak a "pucér fotóknál" látszott, hogy a tok egy kicsit meg van törve. Ekkor kaptam egy kisebb infarktust, de a lemez maga teljesen ép. (Egyébként most olvastam egy portugál lányzó levélkéjét, aki tegnap jutott hozzá a lemezhez, és egy kicsit "smashed" az övé is. Úgy látszik, a tengerentúli szállítmányt egy hangyányit... dobálták:)) Nem mintha ez elkeserítene, hisz ez máris JÓ OK arra, miért veszem meg a következő példányt a lemezből, ha a Zeneház is leszállítja. Amúgy is megvettem volna, de így legalább ok is van rá.:)
Itthon helyből a DVD-lejátszóba tettem a lemezt, mert azt hallottam róla, hogy a 98-as Windows nem viszi, és az én számítógépemen még az a program fut. (Aztán megpróbáltam lejátszani, és megy rajta, tehát 98-as vindóz rulez.)
A lemez csodálatos. A következő számok vannak rajta:
1. Attack
2. A Beautiful Lie
3. The Kill
4. Was It a Dream?
5. The Fantasy
6. Savior
7. From Yesterday
8. The Story
9. R-evolve
10. A Modern Myth
Bónusz:
11. The Battle of One
12. Hunter - ez az egyetlen szám, ami nem a zenekar saját szerzeménye, hanem egy Björk-feldolgozás.
Ezek közül az első négyet ismertem eddig, mind a négy nagyon hűha. A számomra újak közül hirtelenjében a The Story és a From Yesterday ütött nagyot. A Hunter is szép, az együttes tagjait egyszer arról kérdezték, kivel készítenének szívesen közös dalt, és ők Björkre gondoltak.
Hát, ennyi. Szorri a napom helyszíni közvetítéséért, de tényleg endorfinszint emelő túra volt.
"Yesterday, for absolutely no reason, I went out and bought another copy of ABL. I didn't go with the intention of buying it, but I was in Newbury Comics, and it was sitting there on the shelf, looking so pretty, plus it was on sale...the rest is history. So now I have a backup copy, I guess, for when my first one wears out. Plus this one isn't signed. Yet. I have gotten so much shit for buying it, though. "You already have one, why do you need another?" BECAUSE I love this band, I love this CD, it makes me happy. That's reason enough."
Ezt muszáj volt bemásolnom ide az együttes hivatalos fórumáról. Na, ezekről a rajongókról beszéltem. Ez az, amit mi nem tudunk eljétszani, hogy lekapjuk a lemezt a bolt polcáról, aztán hajrá. Mindamellett tegnap beszéltem telefonon a CD-pincésekkel. Még harmincegyedikén megrendeltem az új lemezt, és már tűkön ülök. Azt mondták, szerintük a jövő héten megérkezik, és akkor riadóztatnak telefonon. Egész héten készültségben leszek, a kezemben a CD árával, rajtra készen:)
És akkor lehet majd élvezkedni, hallgatni, lásd a képeken a szerencsés rajongókat.
No. A banda péntek-szombat-vasárnap végig koncertezik. Majd hozom a friss képeket. Most nem bírok többet írni, holnap még ki kell bíni egy 13 órás munkanapot, sorban a kilencediket. Utána értelmesebb bejegyzésekkel szolgálhatok.
Verivell. Vettem ám a lapot, csak kicsit fáradt voltam a részletes bejegyzéshez. Ezekben a napokban olyan bejegyzések futnak a Marslakók hivatalos oldalának üzenőfalán, hogy legszívesebben orrba vágnám az államokbéli rajongókat. Ott élnek, bármikor elmehetnek egy koncertjükre, élőben láthatják őket, stb. - és mindezt meg is teszik, de valahogy mintha képtelenek lennének felfogni, hogy az együttes tagjainak is jár némi magánélet. Ezek nincsenek teljesen tisztában vele, mennyire szerencsések, hogy láthatják a 30STM-t élőben.
Nem hiszem, hogy fenyeget minket az a veszély, hogy valaha is eljutunk egy koncertre, hacsak a banda be nem váltja a fenyegetését, és rá nem szánja magát egy európai turnéra. De mivel évek óta tologatják egy esetleges turné időpontját, egyre valószínűbb, hogy a hamut is mamunak mondjuk, mire az bekövetkezik.
Addig is, lehet gyönyörködni a vizen túl folyó koncertek képeiben.
Jupié. Sokan vagyunk! Csak nem idehaza. Ez a szegény topik nem bír lesüllyedni, mert valami megszállott minden éjjel ideírogat... No. Ha tetszenek a motoros képek, akkor tessék.