E-maileket, zárt fórumról hozzászólásokat nem idézgetünk be, törölt hozzászólásokat nem másolunk vissza, vitánkat kulturáltan és megfontoltan végezzük.
A vitát nem is figyeltem, csak a de facto kijelentést vizsgálva:
Egyfelől az egyesületi trv. szerint kötelező valamiféle tagdíj
Ezt mégis honnan veszed, hogy kötelező a tagdíj a _törvény_ alapján. Mert abban ilyen nincs. Miért írsz olyat, amit nem tudsz? A törvény ilyet szó szerint nem mond ki. Egészen másképp fogalmaz.
Képeket csinálni, honlapot összeállítani valóban lehet egyedül is, ha valakiben van elhivatottság. De ugye sejted, hogy a VEKE tevékenységi köre nem ebben merül ki? Amúgy sok sikert a leendő honlapodhoz.
Veke jó kis Közlekedésbarát szövetség,csak NE KÉNE A HOBBINKÉRT BORSOS TAGDÍJAT FIZETNI!!!Talán akkor belépnék Én is!Szeretsz ilyesmit csinálni,és FIZETNI KELL ÉRTE??Elgondolkodtató!Maradj magánzó és nem jársz rosszul!Ha felülök vmeik járműre,akkor fotózom,utazom,jólérzem Magam egyedül is ebben a témában!
Köszönjük ezt a roppant tanulságos történetet. Most aztán radikálisan megváltozott rólad a véleményem, ha itt lennél még a cipődet is csókolgatnám, te kis mumin.
Hetedikes lehettem talán, tehát 13 éves, amikor legutóbb embert megütöttem.
Nem akarok én verekedni, még egy pofont sem, csak kiváncsi vagyok, mennyire vagy bátor, te szájberhuszár! Lenne-e vér a pucádban mindazon sértegetéseket, amiket nagylegényként osztogatsz, élőben is a szemembe mondani anélkül, hogy félrepislognál, da-da-dognál. De nem muszáj, ha nem akarod.
Tudod, egyre inkább konzervatív emberke vagyok. Valahol irigylem azon régmúlt halandóit, akik a sérelmüket képesek voltak szemtől szembe megvitatni embertársaikkal. Nem is volt annyi őrült, frusztrált dilis, beteg lelkű ember, mint jelenleg. A ween-féle gyalázatos sértegetők, provokátorok is csak az első párbajig éltek (természetes kiválasztódás). De weenre nem vagyok kiváncsi, vele nem kívánok beszélgetni, benne az EMBER halovány csíráját sem véltem megnyilvánulásai alapján felfedezni. Többszöri kétségbeesett próbálkozását az iwiw-en is mindig visszautasítottam. Így járt. Nulla. De veled lehet beszélni, emberi szót váltani. Ld. Fogas-topik. Téged még hajt legalább a közlekedés szeretete. És ennek nem szabadna elvesznie. :-)
Pártkatona: "Egyébként meg annak a pártnak, amelyre szavazni fogsz."
Ez vizont siralmasan gyenge viszontválasz volt. Talán a kampány végeztével kihevered. Egy komoly, választó és választható, büntethető felnőt embertől frappánsat vártam volna. Nembaj, tanulj, okosodj! :-)
Milyen déliben kéne, hogy meglátogassalak? Mit csinálsz te ott? Ennyire erősnek érzed magadat? Akinek a véleménye nem egyezik meg a tiéddel azt mindjárt meg akarod verni?
Egyébként meg annak a pártnak, amelyre szavazni fogsz.
Mikor látogatsz meg a déliben, hogy mindezt szemtől szembe, mint férfi a férfinak elmond? Vagy ahhoz még sok spenótot kell enned?
Mellesleg hadd kérdezzem már meg, melyik pártnak is vagyok a katonája? Ugyanis jelenleg egyetlen olyan politikai tömörülés sem létezik Kis Hazánkban, amelyet kompromisszumok kötése nélkül el tudnék fogadni.
De most ne válaszolj, siess vissza, vár a che-ovóbácsi! :-)
Hogy jön ide ez a színvonaltalan hozzászólás? Huszonsokévesen rájöhetnél, hogy a politikusok közül egyik se jó kisfiú, aki azt szeretné, hogy bálintkának jó legyen. Az meg senkinek nem volt újdonság, hogy egy elvakult, kommunistázó, szemellenzős jobboldali pártkatona vagy.
Ezúton szeretném megosztani Véletek egy 2004. nyarán történt esetemet, amely érték(?)rend(?)etek demagógiátok és valóságlátásotok(*) alapján rávilágított ama szomorú tényre, hogy én, HB egy utolsó, liberálisbérenc gazember vagyok. :-)
(*)= kiindulva abból, hogy Vitézy úr miféle sárdobálásnak esik áldozatul, mert kivételesen, egyszer életében nem városházi köztörvényes bűnözőkkel döntéshozókkal mutatkozott egy fényképen.
Szóval Demszky úr(?) és én. A helyszín: Erdei Iskola, Fogaskerekű-állomás a 130. éves jubileum alkalmával:
HB békésen fényképezgette az érkező nosztalgiavonatot DG, (alias nyakigláb és málészáj egyben) megállás után átlépi a kocsi oldalfalát (**) és elhagyja azt. Odajön hozzám, előveszi legendásan gusztustalan cápamosolyát és ilyet szól:
DG: jónapot HB: jó napot, főpolgármester úr! DG: kinek dolgozik? (ez egy igazi szabadelvű kérdés, ilyet talán idősebb Pető úr kérdezgetett valaha az Andrássy 60-ban, maikűrözés -gyk: körömletépés- közben) HB: a Fogas honlapjának. DG: (hatásszünet) DG: (nem jut szóhoz) DG: (szóhoz jut) DG: akkor jó. DG: (körbe néz, riadt, tanácstalan, mint egy turista egy idegen országban, hiába, nem ebben a városban lakik) DG: hova lehet innen kijutni? HB: arra fel az Istenhegyi útra, és onnan 21-es busszal a Moszkva térre. (hangsúlyozással utalva arra, hogy gyorshajtás miatt akkortályt bevonták a jogsiját) DG: (tanácstalan, ijedt, rettegő arccal, mintha nagyon eltévedt volna) ... ööö... huszonegyes...? HB: igen, 21-es. DG: (észrevette az egyik sameszát) szólj a Feri/Béla/Pistának, hogy az Istenhegyi útra jöjjön értem! DG: (köszönés nélkül távozott)
Ennyit tud egy protokol évfordulón Budapest legszebb főpolgármestere.
A történet másik pikantériája, hogy mindezen pancser színjátékot Aba Botond úr közvetlen társaságában DLala úr is megtekinthette.
(**)= a kiszállási aktust a Magyar Nemzet Képeslap c. vasárnapi kiadványa is megörökítette. Főpolgármester úr, amint átlépi a zöld kocsi oldalfalát, golói picit fennakadnak, és közben ehhez méltó kifejezés ül babaarcára. :-)
Teljesmértékben igazad van. Nyakkendő szine nem befolyálsolja, hogy az ember melyik párthoz tartozik. A tőbbi kőrülmény viszont igen. De nem győzőm hangsúlyózni ez mindenki szuverén joga.
B+, hogy nektek egy ilyen szép napos vasárnap nincs jobb dologotok mint itt kavarni a szart. Teljesen feleslegesen... legalább valami új mócsingot dobnátok be, oszt azon rágódnátok!
Húha, van vörös nyakkendőm is, ráadásul asszem legutóbb pont abban mentem egy Gyurcsány-rendezvényre, ahol Bp.-ről és közlekedéséről volt szó. No meg kék, zöld, csíkos, mintás és még vagy ötvenféle nyakkendőm van. Ezek után viszont még jobban odafigyelek, hogy mikor melyiket veszem fel, eddig nem tudtam, hogy ennek ilyen üzenetértéke van, mindig tanul az ember. :)