Keresés

Részletes keresés

vfo Creative Commons License 2005.09.01 0 0 104
Forrás: http://www.kimclement.com/words/2005/July222005.htm
Előzmény: vfo (103)
vfo Creative Commons License 2005.09.01 0 0 103
Itt van egy hajszálpontosan beteljesedett prófécia ez év júliusából New Orleans-al kapcsolatban. A személy aki elmondta, Kim Clement. A lényeg, csak most nincs időm lefordítani, hogy New Orleanst a bűnei miatt árvíz fogja sújtani és a bűneik miatt meghaltak holttestei a vízen fognak úszni. 

On July 22nd, 2005, while in Texas ministering, I received a word from the Spirit which was spoken publicly at Christian Life Center in Humble, TX. Here is the word:

Servants of God; Gatekeepers of New Orleans:

"Enough of past curses reminding you of yesterday’s failures. Enough of New Orleans and its treachery. Enough of stealing the Ark of the Covenant from my people just because you had those surrounding you that had no faith. Caleb said "we are able to take this land;" Joshua said "we are able to take this land." But ten voices arose against the Lord God. And they would stone my servant Moses and say let us stone them and raise up another leader so that we may go back to Egypt. Would you go back to your dung? Would you go back to your vomit?

O New Orleans God speaks to you from Houston tonight and says enough of this! For a judgment is coming says the Spirit of the Lord, and I will take the men that have stood in faith, raise them above the flood that shall destroy those that constantly bicker and stand against my servant Moses, or my servant Bilbo. I want you to understand there are great men in New Orleans that have faith, but you have been set aside not to lose but to win. Enough of this! For I will take the curses and the bodies will even rise and they will come forth on the water, but I will keep you and the stench of death will only last a few days. And then what I promised two years ago will come to pass for August, September and October of this year I made a promise it would happen, and God said be strengthened now, be strengthened now, for enough is enough says the Lord."

ti_me Creative Commons License 2005.08.07 0 0 102

Hm. ..Nagyon érdekes!...én meg még ezt is kiemelném vastagon:

Ésa. 2.12.

"Mert a seregek Urának napja eljő minden kevély és magas ellen, és minden felemelkedett ellen, és az megaláztatik.

Előzmény: vfo (101)
vfo Creative Commons License 2005.08.06 0 0 101
Akkor egy újsághír a zindekszből:

"2005. augusztus 6., szombat 12:44
Öt éven belül számtalan felhőkarcoló épül, a rekordok szinte évente dőlnek majd meg. Ázsiában lesznek a legmagasabb épületek, de az évtized végére az Egyesült Államokat még Európa is lenyomja.

A 381 méteres Empire State Building 41 évig volt rekorder, ezt döntötte meg 1972-ben a 417 méteres WTC, majd 1974-ben 442 méteres chicagói Sears Tower. Aztán jött az újabb hosszú csend, amit csak az 1998-as malajziai Petronas Tower tört meg egy sunyi és halk húzással: 452 méteres magassága új rekord volt ugyan, de tornyai nélkül alig 378 méteres az épület. Igazi áttörésre 2003-ig kellet várni, a tajvani Taipei 101 (nevét emeletei száma után kapta) 448 méteres teteje nem kevesebb mint hat méterrel szárnyalta túl a chicagói csúcstartó rekordját.

Harminc évnyi stagnálás után a világ tele van frusztrált mérnökökkel, akiknek sosem adatott meg, hogy komolyan túlszárnyalják elődeiket. Ezt a frusztrációt pedig csak elképzelhetetlen magasságban lehet kiélni, ennek megfelelően a következő öt évben számtalan csúcsdöntő felhőkarcolót építenek világszerte.

Új csúcsok
Rövidesen hétköznapivá válik a négyszáz méteres magasság, e lélektani határnál nagyobb felhőkarcolókat építenek Tajvanon, kettőt Hong Kongban, kettőt Sanghajban, és kettőt Dél-Koreában. Ezek közül talán a legérdekesebb a sanghaji World Financial Center lesz, amely 2007-ben készül el, és teteje 492 méter magasan lesz, mindenféle trükk, meg torony nélkül. "

Erről az alábbiak jutnak eszembe, ugyanis tudtommal még nem teljesedtek be:

És. 30,25
"És lesznek minden magas hegyen és emelkedettebb halmon patakok, folyamok a nagy öldöklés napján, mikor a tornyok leomlanak.
És a holdnak fénye olyan lesz, mint a napnak fénye, és a napnak fénye hétszer nagyobb lesz, olyan, mint hét napnak napfénye; ama napon, a melyen az Úr beköti népe romlását, és vereségének sebét meggyógyítja!"

Sof. 1.15
"Haragnak napja az a nap, szorongatásnak és nyomorúságnak napja; pusztításnak és pusztulásnak napja; sötétségnek és homálynak napja; felhőnek és borúnak napja.
Kürtnek és tárogatónak napja a megerősített városok ellen és a büszke tornyok ellen!"

Ésa. 2.12
"Mert a seregek Urának napja eljő minden kevély és magas ellen, és minden felemelkedett ellen, és az megaláztatik.
És Libánon minden czédrusai ellen, a melyek magasak és felemelkedettek, s Básánnak minden tölgyfái ellen;
Minden magas hegyek ellen, és minden felemelkedett halmok ellen;
Minden magas torony ellen, és minden erős kőfal ellen;
És Társisnak minden hajói ellen, és minden gyönyörűséges drágaságok ellen."

fish12 Creative Commons License 2005.08.04 0 0 100

Aki tud angolul, annak javaslom, hogy a mai "This is Your Day"-t (Benny Hinn)..nézze meg.

http://www.bennyhinn.org/television/tiyd.cfm

A jobb felső részen az első sorban a "Watch Today's Show"-ra kell kattintani.

Elric_ Creative Commons License 2005.08.03 0 0 99
Jaja... a hangsuly a bigotton van.
Előzmény: vfo (98)
vfo Creative Commons License 2005.08.03 0 0 98
"(bigott vallasosok ilyen kijelentesek utan szoktak elkezdeni az eretnekuldozest ;) )"

Hehe. És nemcsak a "történelmi" felekezetekben. :))
Előzmény: Elric_ (97)
Elric_ Creative Commons License 2005.08.03 0 0 97
Hallottam mar ilyen beszedet bar nagyon ritkan es csak egyetlen alkalommal keresztenytol, de ennek lehet, hogy az az oka, hogy "rossz" tarsasagba jarok... :)

Sot nekem is szokott sikerulni rahangolodni erre az "isteni hullamhosszra". (bigott vallasosok ilyen kijelentesek utan szoktak elkezdeni az eretnekuldozest ;) )
Előzmény: fish12 (96)
fish12 Creative Commons License 2005.08.02 0 0 96
De, hogy a témánál maradjunk, mit szólsz ahhoz, hogy Istent lehet "fogni"? ..egyenes adásban! Hm? Hallottál már olyan beszédet, amiben "érezted", hogy természetfölötti beszéd??
Előzmény: fish12 (95)
fish12 Creative Commons License 2005.08.02 0 0 95

Azért..(és ezt csak nagyon halkan mondom)..mert nem kevés Isten-hívő sem olvasta el végig rendesen a Bibliát.. Neked pedig tiszteletem!:)

Előzmény: Elric_ (94)
Elric_ Creative Commons License 2005.08.02 0 0 94
A vilag folyamatosan valtozik, folyamatosan valtozok en is. Ezek ismereteben botorsag lenne azt feltetelezni, hogy a helyem allando maradna. De nem panaszkodok, elvagyok, mint a befott... ;)

Miert olyan fura/hihetetlen, hogy valaki elolvasta a bibliat? Az oszovetseget meg kepregeny formaban is olvastam, bar gondolom ez nem tul nagy ereny :)))
Előzmény: fish12 (92)
fish12 Creative Commons License 2005.08.02 0 0 93
A BTW ="By the way"..az kb azt jelenti, hogy : "egyébként"
Előzmény: Elric_ (91)
fish12 Creative Commons License 2005.08.02 0 0 92

elkezdtem keresni a helyem a vilagban...

És? Megtaláltad? ;)

Igyekeztem a szent konyveiket nyitott szivvel olvasni es el is toprengeni a melyebb jelenteseken.

Ezek szerint (el??)olvastad a Bibliát is?

Előzmény: Elric_ (91)
Elric_ Creative Commons License 2005.08.02 0 0 91
Talan az is "ertekmero" lehet az esetukben, hogy vallaljak-e "kinyilatkoztatasaikat" az egesz gyulekezet elott vagy csak szukebb "haveri korben" munkalkodnak...

Hogy miert erdekelnek ezek a dolgok? A lelek, a tudat es a test dolgai mindig is erdekeltek es ezert elkezdtem keresni a helyem a vilagban. Ennek a keresesnek volt resze a kulonbozo vallasok tanulmanyozasa is. Igyekeztem a szent konyveiket nyitott szivvel olvasni es el is toprengeni a melyebb jelenteseken. Haaat, ennyire futotta tolem ;)

Mit jelent a BTW?
Előzmény: fish12 (90)
fish12 Creative Commons License 2005.08.02 0 0 90

Igen, ez  Yó "vicc"!:)

Hát általában csak szűkebb körben műxenek az ilyen prófétácskák, mert egy igazi gyülekezetben  két lábbal rúgnák ki őket. (ennyit az igazi papokról ;)

(aaz "igazi"t azért kell hozzátenni, nehogy most meg a gyülekezet vagy a pap szónál ragadjunk le ;)))

*

Hmm. Nagyon érdekes. És, ha szabad érdeklődnöm, miért érdekelnek téged ezek a dolgok, ha nem is vagy keresztény?.., És honnan vagy ilyen jól informált ??? ..  BTW én szívesen beszélgetek nem keresztényekkel:)

Előzmény: Elric_ (89)
Elric_ Creative Commons License 2005.08.02 0 0 89
Haaat, kicsit elbeszeltunk egymas mellett.... ;)

Azok a keresztenyek akikrol irtal, azok valoszinuleg akkor sem ismernek fel Jezust, ha inni kerne toluk (de elotte megborotvalkozott volna). Viszont errol eszembe jutott egy kerdes...

Amikor ezek az emberek "kinyilatkoztatjak" a mondanivalojukat, akkor nincs ott egy pap, aki helyrerakja oket? Hiszen egy papnak elvileg meg kell tudnia kulonboztetni, hogy azok a szavak valoban isteni ihletesuek vagy szimplan a feltunesi vagy inspiralta oket...

Reszemrol semmi gond a szolgasaggal. De barmennyire is igazak a tanitasok, amik a bibliaban le vannak irva, azt el kell ismerni, hogy a nyelvezete regi. Manapsag mar mast jelentenek bizonyos szavak, mint akkoriban. Probald ki: Odamesz a gyulekezeted valamelyik tagjahoz es azt mondod neki, hogy "Te szolga vagy!". Erre legjobb esetben elkezd magyarazkodni vagy kikeri maganak (hiszen hogy is lehetne szolga, mikor o Kovacs Jozsi ostermelo kisvallalkozo ;) ).

De visszakanyarodva a topic temajahoz... Nezd el nekem, hogy nem hasznalom pontossan a kereszteny kifejezeseket, de nem vagyok kereszteny. Kicsit viccesre veve a dolgot szerintem azert fontos a profetalas es azert buzdit erre Pal is, mert remeli, hogy az emberek legalabb a sajat szavukat meghalljak. :) Tapasztalatom alapjan, amit valaki "idegen" mond (mondja azt akar 1 szoszekrol) az a legtobbszor elmegy az emberek fule es szive mellett. Viszont amit sajat maga mond ki, az talan kozelferkozik a szivehez...
Előzmény: fish12 (88)
fish12 Creative Commons License 2005.08.01 0 0 88

Előszöris, nem egyről beszélünk. Én a prófétálásról beszéltem, nem a prófétákról. Nem kell ahhoz prófétai tisztben lenni, hogy a keresztények prófétáljanak. ( arról beszélek, amire Pál buzdít..)

Másodszor:

Valoban erdemes az olyan profetak elol elmenekulni, akiket kenyszeriteni kell arra, hogy profetak legyenek.

Ezt sem íggy mondtam, sem nem így értettem, noha ebben neked is igazad lehet:)

Én arról beszéltem, hogy vannak olyan keresztények, akik azt hiszik , ill. a környezetükkel akarják elhitetni azt, hogy amit ők mondanak, az abszolút igazság, amire az is bizonyíték, hogy képtelenek visszatartani a mondanivalójukat.. mert "kényszert éreznek" arra, hogy  azt közöljék..de nemcsak éreznek, hanem  gyakorlatilag képtelenek fegyelmezettek maradni, vagyis ha kell, ha nem, mindig  elmondják, amire kényszert éreznek.. Na, azt mondtam, hogy én az ilyenek társaságát elkerülöm..ha tudom.

Egyébként pedig:

OK. A "Szolgaság" szó valóban nem jól hangzik, de  ezt sem én találtam ki..

Jel.22:9-ben János  szolgának mondta magát...ha ilyen értelemben vesszük, akkor ezt azért vállalhatjuk.. nem?

Aztán János ismét Jézus  szolgáinak tekinti az Úréit (Jel. 22:6)

De a Jel 19-ben ez áll:

5. És a királyiszéktôl szózat jöve ki, a mely ezt mondja vala:
    Dícsérjétek a mi Istenünket mindnyájan ô szolgái, a kik félitek ôt,
    kicsinyek és nagyok!

Na, mindegy, a Biblia  és maga Isten is  soxor nevezi szolgáknak az igazán odaszánt, Neki elkötelezett híveit .. (ettől függetlenül értem, amit mondasz, de ezentúl ilyen szőrszálhasogatásokba nem kívánok belemenni.. Maradjunk a lényegnél..azt javasolnám...)

Előzmény: Elric_ (87)
Elric_ Creative Commons License 2005.08.01 0 0 87
"Fentrol" nem jon kenyszer. Valoban erdemes az olyan profetak elol elmenekulni, akiket kenyszeriteni kell arra, hogy profetak legyenek. Ok valahol eltevedtek ut kozben...

Profetanak lenni az nem egy olyan dolog, amit kiskoraban elhataroz az ember ("en profeta leszek, ha nagy leszek, esetleg urhajos"). Ez nem igy mukodik... Az ember egyre inkabb az istene fele fordul, egyre inkabb rahangolodik, mig vegul szinte feloldodik benne. Szo sincs szolgasagrol, mert az o szandeka is megeggyezik az isteni szandekkal (szamomra a szolgasag es az engedelmesseg szavaknak van egyfajta kenyszer szinezete).

Amugy nagy valoszinuseggel mast nevezunk profetanak es profetalasnak is. Pal is nagy valoszinuseggel csak arra gondolt, hogy ugy altalaban beszeljenek istenrol es a tanitasairol az emberek (bar nem emlekszem szo szerint a szovegre). Szamomra a profetalas viszont az, amit Jezus es meg nehanyan (pl: Szent Ferenc, stb) csinaltak. Amirol szinte szo szerint el lehet mondani, hogy Isten szolt altaluk...
Előzmény: fish12 (86)
fish12 Creative Commons License 2005.07.31 0 0 86

Minden ajándékot vissza lehet tartani..  A mi közreműködésünk nélkül Isten nem eröltet semmit sem az emberekre.. Isten nem robotokat használ az üzenetének az átadására.

OLyant már láttam, hogy valaki azt mondta, hogy "sajnálja, hogy ezt meg ezt mondta, de egyszerűen nem tudta  visszatartani a  mondanivalóját".. AZ ilyen prófétáktól hanyathomlok menekülök...(némelyik még a fogait is csikorgatja, hogy még hihetőbb legyen a "föntről jövő kényszer"..)

BTW .. Pál mindenkinek azt ajánlja, aki a gyülekezet tagja, hogy kívánják a szellemi ajándékokat, ..leginkább pedig azt, hogy prófétáljanak..

Namármost.. ez is azt mutatja, hogy  nem csak úgy derült égből a villámcsapásként fog jönni a prófétai szó.. Isten embereinek készeknek kell lenniük hordozni és átadni Isten üzenetét...alkalmas és alkalmatlan időben egyaránt...

Ez az Isten felé való elkötelezettség egy magasabb szintje, amikor valaki az életét és az idejét nem tekinti a sajátjának, hanem igyekszik szolgaként élni..(Istent "szolgálni"..jobban mondva "hagyni", hogy Isten szolgáljon az  emberek felé általa"...A "hagyni" nem egy  egyszerű passzivitást jelent, hanem egy "mesteri" , művészi, --teljes  alázatban való-- Istenre hagyatkozást , Szent Szellemre figyelést, és nem utolsó sorban a Szent Szellemnek való tökéletes engedelmességet jelent.. (tovább nem cifrázom:)

Előzmény: Elric_ (85)
Elric_ Creative Commons License 2005.07.30 0 0 85
"olyan erős a kontroll és az ez általi megfélemlítés, hogy nem mernek megszólalni sem"
Latszik, hogy nem talalkoztal meg profetaval ;) Tudod, oket nem lehet megfelemliteni. Jezust talan megfelemlitette a kereszthalal tudata? De sorolhatnek meg szamtalan kereszteny es nem kereszteny profetat/szentet/martirt, akik utolso szavukkal is a hituket vallottak meg...

Aki csendben hallgat, mikor beszelnie kellene, az tuti nem profeta (es meg csak nem is profeta alkatu ember).

Masik tevedesed az "ajandekok" mukodesevel kapcsolatos. Egy profetanal minden esetben mukodik, azert mert o az ami...
Előzmény: ti_me (84)
ti_me Creative Commons License 2005.07.26 0 0 84

No, ha ez a lényeg, nem értem miért nincs annyi próféta.

Szerintem van..legalábbis próféta- "alkat"- ú ember sok van..de némely helyen olyan erős a kontroll és az ez általi megfélemlítés, hogy nem mernek  megszólalni sem..másrészt minden ajándék működéséhez  emberi közreműködés, akarat és elhatározás is kell..

Aztán ezek az emberek általában éles-látók..és néha csípős-nyelvűek, ami a gyakorlatlanság oka..szerintem...tehát soxor egy egy kofrontáció pont a "látó" beletrafálása miatt van...

Ha pedig van jelentkező, azt minden vizsgálat nélkül elutasítják.

Igen. Ez szerintem is nagyon valószínű...

Szerinted így volt Pál idejében is?

Pál idejében szerintem nagyon is sóvárogták a tanítványok az ajándékokat és azok  működését.. akkor nem volt ez nagy ritkaság..

Hiszen maga személyesen nem ismerte Jézust.

Akkor miért ne lehetne próféta ma is?

Szerintem csak félnek tőle, mert a szemükbe mondaná gyarlóságuk.

Igaz...lehet:) Meg tudod, az ajándékok működéséhez alázat is kell...(a hallgatóság részéről is!!)  nem pedig egy tudományos-farizeusi- elbíráló- boizottság.. ezzel nem a megvizsgálás ellen beszélek, remélem, hogy  nem értesz félre!

Előzmény: enki (83)
enki Creative Commons License 2005.07.26 0 0 83

No, ha ez a lényeg, nem értem miért nincs annyi próféta.

Ha pedig van jelentkező, azt minden vizsgálat nélkül elutasítják.

Szerinted így volt Pál idejében is?

Hiszen maga személyesen nem ismerte Jézust.

Akkor miért ne lehetne próféta ma is?

Szerintem csak félnek tőle, mert a szemükbe mondaná gyarlóságuk.

Előzmény: ti_me (82)
ti_me Creative Commons License 2005.07.25 0 0 82

Ez a lényeg:

1 Kor. 14:1.

Kövessétek a szeretetet, kívánjátok a lelki ajándékokat,

leginkább pedig, hogy prófétáljatok.

Előzmény: enki (81)
enki Creative Commons License 2005.07.18 0 0 81

Ez csak egy példa. Mire? Hogy nem valami jó ez az okoskodás, meg elméletgyártás.

Én igazat adok Neked ebben. Felesleges, mert messze visz a lényegtől.

enki

Előzmény: CSerfa (79)
CSerfa Creative Commons License 2005.07.17 0 0 79

Nem minden teremtmény pusztult el az özönvízben.

A halak pl. nem.

Csak azok, melyeknek léő lélek lehellete volt az orrában.

Egyesek szerint a cápák pl. tán még a hat napos teremtés előtti világ pusztulásakor sem pusztultak el (ősállatok). Mikor nem csak a föld, de az ég is elveszett.

Mindenesetre elég régi fajnak néz ki a cápa, az egyszer biztos.

Ez csak egy példa. Mire? Hogy nem valami jó ez az okoskodás, meg elméletgyártás.

CSerfa

Előzmény: enki (68)
ti_me Creative Commons License 2005.07.17 0 0 78
OK. A térképek tényleg fölöslegesek..elég ( és egyértelmű) Isten szava..
Előzmény: enki (77)
enki Creative Commons License 2005.07.17 0 0 77

Isten a barátom és nekem megengedi. / Mivel nem szereti a fanatikusakat. /

A kérdés valójában nem az, hiszen Te magadnak tetted fel.

De Neked elárulom az özönvíz okát és célját, Jézus szavaira kell gondolni:

Péter pedig felelvén, monda néki: Magyarázd meg nékünk ezt a példázatot.

Jézus pedig monda: Ti is értelem nélkül vagytok-é még?

72-re:

Természetesen nem azonosak, hiszen a döntés más volt esetükben. Mivel azonban a mai napig csak feltételezések vannak a városok elhelyezkedéséről, teljesen mindegy milyen térképet másolsz ide.

A költői kérdésről pedig annyit, abból a korból természetesen minden város elpusztult:)

/ Egyébként a vízalatti régészet igen korszerű és már feltárta volna, ha ott van. /

74-re:

Persze, hogy nem kell szeretned, de azt nem tudod megtiltani, hogy én ne szeresselek:)

75-re:

Értem, majd visszafogom magam és kevesebb káromkodást, degradáló megjegyzést engedek meg magamnak, hiszen én provokáltam ki ezt az ide nem illő próféciát.

Előzmény: ti_me (73)
ti_me Creative Commons License 2005.07.17 0 0 76

De ha már itt tartunk, mi a véleményetek a személyes próféciákról?

Mennyire tartjátok azt fontosnak??

ti_me Creative Commons License 2005.07.17 0 0 75
Bocsássatok meg, de ezt a stílust  örülnék, ha mellőznétek..Ha van egymáshoz ilyen személyeskedő mondanivalótok, azt inkább magánban rendezzétek..KIvéve, ha az személyes prófécia :DDD...de ezt csak viccből "javasoltam"..nehogy komolyan vegyétek!
esefi Creative Commons License 2005.07.17 0 0 74
A témánkívüliségnek semmi köze a topiknyitóhoz.
Nem vagyok felsőbbrendű.
Nem szeretlek és megvetlek. Nem is hinném, hogy szeretnem kellene téged.
Előzmény: enki (71)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!