Valószínű, hogy nem téma, mert csak az a téma, ami épít, meg amivel el lehet adni a rengeteg nagyon rossz cuccot meg a rengeteg egész jó cuccot. Tömjed a fehérjét, zabáld a nitroxigén-fokozókat, sose add alább a napi-vitaminnál, költsd a pénzed, hajrá!, ezek mennek. A másik oldalról szokás szerint mindenki kussol. Az jó volt, míg Pataricza művelte a trainwithbraint, de aztán ő is belefáradt.
A testéptők alaposan foglalkoznak a kimért helyes táplálkozással, de mit tudtok az elhibázott táplálkozásról testépítő szempontból ? pl. egy sorozatos gyomorrontásról, ...stb. Vagy ez(ek) nem téma ?
Vagy egykezesnél ne baszkódjak ezzel a formátummal? Vannak 31 mm-es tárcsáim is rudakkal, inkább leporolom azokat. Az 50 mm-es, csapágyas verziót vízszintes tartáshoz találták ki, pl. egy kalapács-bicepszezést, pláne fej fölötti tricepsznyújtást nem ajánlatos ezzel végezni, jobban belegondolva. Ahhoz kézisúlyzóból vagy kompakt, vagy csavaros végű rudas megoldás kell.
A barna külső réteg fitinsavat is tartalmaz, ami akadályozza a mikrotápanyagok felszívódását, elemi arzént is, ami ismert méreg (házilag sem lehet százszázalékosan eltávolítani), valamint mikotoxinokat (gombamérgeket).
A héjában találhatunk még olyan anyagokat, melyeket a növény a környezete ellen termel: vannak kutatások, melyek a fitotoxinok károkozó képességét a peszticidekhez mérhetőnek találták. Ezeket a növény azért termeli, hogy ne fogyaszd el.
Túl sok rost. A rostnak nagyon jó az „imázsa” a táplálkozásban – a szorulástól a bélrák megelőzéséig sok mindenre ajánlják –, azonban könnyű túl sokat fogyasztani belőle, ami nem feltétlenül jó a beleknek, károsíthatja a hasznos bélbaktériumokat. A túl sok rost gázokhoz, felfújódáshoz, irritábilis- (érzékeny) és áteresztőbél-szindrómához, Crohn-betegséghez vezethet – lényegében olyan bajokhoz, amiket pont el akarnak kerülni a rostbevitellel.
Nagy gond az instabil zsírtartalom. A rizs feldolgozása alapvetően az eltarthatóságának növelése miatt történik. A barna rizs csírája tartalmaz bizonyos jó (többszörösen telítetlen) zsírsavakat is, amelyek nem megfelelő tárolás esetén megavasodnak. Ideális esetben a barna rizst hűtve kell tárolni, és 6 hónapon belül el kellene fogyasztani.
A rizs fő alkotóeleme, a keményítő összetett szénhidrát. Három fajtáját ismerjük:
a gyorsan emészthető (RDS) típust, melyet a lenyelést követő 20 percen belül dolgoz fel a szervezet,
a lassan emészthetőt (SDS), mely 20–180 perc alatt bomlik szét,
és a rezisztens keményítőt (RS), amely 180 percnél is tovább áll ellen az emésztőenzimeknek.
A hagyományosan elkészített rizs glikémiás terhelése rendkívül magas, szinte a szőlőcukorral megegyező mértékben készteti munkára a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeit. Azonban
A FŐTT FEHÉR RIZS ALACSONY HŐMÉRSÉKLETRE (4 FOKRA) HŰTVE ÁTALAKUL: A ZSELATINÁLLAGÚ RIZSKEMÉNYÍTŐ AMORF ÁLLAPOTBÓL RENDEZETTEBB (AZAZ KRISTÁLYOS) ÁLLAPOTÚ LESZ, AMI AZ ÚJRAMELEGÍTÉST KÖVETŐEN IS FENNMARAD.
Ez a kristályos keményítőforma akár három órán keresztül ellenállhat a vékonybélben történő enzimatikus lebomlásnak, és spontán csökkenti az emészthető keményítő mértékét a főtt rizsben. Korábbi in vitro emésztési vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a vizsgálati alanyok a frissen főtt meleg rizst gyorsabban emésztették, mint a hidegen tároltat és újramelegítettet: a hidegen tárolt forma jobban ellenállt az emésztésnek.
A PÁROLÁST KÖVETŐEN VISSZAHŰTÖTT, MAJD ÚJRAMELEGÍTETT RIZS GLIKÉMIÁS TERHELÉSE JÓVAL KISEBB, ÉS REZISZTENSKEMÉNYÍTŐ-TARTALMA SOKKAL MAGASABB, MINT A HŰTETLEN, FRISSEN FŐTT RIZSÉ. HA ÍGY FOGYASZTJUK A RIZST, CSÖKKEN A KETTES TÍPUSÚ ÉS A GESZTÁCIÓS (TERHESSÉGI) CUKORBETEGSÉG KIALAKULÁSÁNAK ESÉLYE.
A KÖZEPES SZEMŰ, FRISSEN FŐTT FEHÉR, VALAMINT A FRISSEN FŐTT PÁROLT RIZS KÖZÖTT RÁGÁS ÉS JÓLLAKOTTSÁG TEKINTETÉBEN NEM VOLT KÜLÖNBSÉG: A VÁRTNAK MEGFELELŐEN RENDKÍVÜL ÉHESEN ÉS GYORSAN ETTEK A CSOPORT TAGJAI. A VISSZAHŰTÖTT, MAJD MELEGÍTETT PÁROLT FEHÉR RIZS UGYANAKKOR HOSSZAN ELTELÍTŐ HATÁSÚ VOLT, ÉS JÓVAL TÖBB IDEIG TARTOTT A SZÁJÜREGBEN TÖRTÉNŐ APRÍTÁSA ...
"nem is fogyasztok barna rizst, csak natúr fehéret. (Más kérdés, hogy ki nem állhatom, a krumplit ezerszer jobban szeretem, de egyszerűen nincs kedvem nap mint nap pepecselni a hámozással, főzéssel, egyszerűbb a zacskós rizst beledobni a vízbe, és 15 perc múlva kivenni"
Hasonlóan vagyok vele én is. Bár némi akaraterővel bármit le lehet a torkunkon gyűrni, mivel a fehér rizshez magas rosttartalmú zöldségeket javasolnak, a problémát az nagyjából meg is oldja. Egy kis zöldségkeverékkel, vegyes savanyúsággal (csalamádéval), paradicsommal, olivabogyóval máris jobban csúszik.
Amúgy pedig a legegyszerűbb, legtutibb megoldás megfőzni egy-két napra valót ebből:
Miért ne lehetne? Ésszel, és hasat, derekat a magzat fejlődésével arányosan egyre kevésbé terhelve, kis súlyokkal, inkább a mozgásra koncentrálva. Volt aki a nyolcadik hónapban még kerékpározott.
9 év alatt jelentősen fejlődött a tudomány, ez 2010-es írás:
"Ha a MedlineTM-en vagy más tudományos adatbázison keresztül szeretnél információhoz jutni az ekdiszteronnal kapcsolatban, csalódott leszel... mivel semmi nem támasztja alá, hogy bármiféle hatása is lenne. Bár az entomológusok (rovarkutatók) mániája lehet teljesítményfokozó kiegészítőként és izomnövelőként ill. zsírégetőként történő felhasználása, valójában nem felel meg ezen állításoknak. Tehát nem olyan kiegészítő, ami igazán okot ad a lelkesedésre... Amennyiben legalábbis nem használod még, de abban az esetben viszont főhet a fejed a nehezen megkeresett pénzed elpazarlása miatt."
Ma, gyúrósbolt. Előttem vásárló srácnak fingja nincs arról, mi a különbség a karnitin és a koffein között, pedig "15-16 éves versenyzőim vannak, nekik vennék valamit." Gratulálok, milyen "edző" lehet az ilyen madár???