Persze, álmodsz, hogy szívathatod az embereket, mi? Ne legyél olyan rohadt büszke az az utcán- nevetséges bérért- dolgozó,becsületes ,tisztességes kollégák-ra, mert ilyenek nincsenek.
"Abban pedig biztos vagyok,hogy az utcán- nevetséges bérért- dolgozó,becsületes ,tisztességes kollégák nem az enyhén kapatos gyári munkásokat,pedagógusokat,stb. fogják sokkolózni."
Kell ez,de főleg A RENDŐRT védő törvények kellenek.Amíg jobban hisznek a bűnözőnek,mint a rendőrnek ,addig egy országban baj van.
Rendőrtiszt vagyok, ismerem a fennálló helyzetet.
Abban pedig biztos vagyok,hogy az utcán- nevetséges bérért- dolgozó,becsületes ,tisztességes kollégák nem az enyhén kapatos gyári munkásokat,pedagógusokat,stb. fogják sokkolózni.
AKI MEG NEKIFORDUL A RENDŐRNEK ANNAK EL KELL TÖRNI A KEZÉT.
Nézd az angol utcai rendőröket -- náluk fegyvers sincs... csak térkép meg fehér kesztyű meg ilyenek..:)
LOFASZT .
Konnygazspray mindegyiknel van , a legtobbnel bot (gyakran vipera) is . A jarorozo egysegek kozott vannak fegyveres egysegek is.
Mondja ezt az, aki kozel fel eve Londonban el, es mar latott nehany Bobbyt eloben.Pl. a Buckingham palota bejaratanal , a Parlament bejaratanal levoknel van fegyver.A Downing street bejaratat orzoknel meg M16-os gepfegyver is.
ha jól számolom,akkor a tengerentúli stat szerint 0,13%-a halálos a sokkolásnak. kiváncsi volnék a magyar gumibotos statokra,mert ott is volt már halálos sérülés.
Azzal a kombinációval mi lenne a probléma, hogy gumibot ÉS sokkoló ÉS pisztoly? Szvsz együtt se lehet akkora a súlyuk, hogy belerokkanjon egy rendőr...
Nemrég megjártam az osztrák-magyar határt, amit anno állig felfegyverezve "védtem". Magyar határőrt nem láttam. Az Írottkőnél az osztákok még mindíg géppisztollyal álltak.
Ezt az egészet rendszerében kell kezelni. Biztos vagyok abban, hogy balhé esetén az osztrákoknál elöbb ér a helyszinre a mesterlövész, mint nálunk.
Anno a határon az osztákok feltünőbben viselték a marokfegyvert, mint mi. Felül nyitott műanyag tok. Sokkal gyorsabban elő lehetett venni.
Ami meg a "bemutató"-t illeti... HA NINCS a rendőröknél sokkoló (amivel a kettes jobbról megküldte az illetőt), akkor az egyes akár le is lőhette volna a nőt (az amerikaiaknál marha háklisak arra, ha nem fogadsz szót az intézkedő rendőrnek... eleget temettek már közülük). Úgyhogy ez inkább a sokkoló létét igazolja, mintsem ellene szólna...
Egyre több a rendőrséggel kapcsolatos, nagy nyilvánosságra került összetűzés: Tatárszentgyörgy, Heves, Hajdúhadház, stb. Mennyi kisebb lehet, amit a média meg sem említ.
Ha már valakit le kell csendesíteni és "rábeszélni", hogy tegye le a kezében lévő tárgyat (basaball ütő, vasvilla, lapátnyél, stb) és ne támadjon a rendőrökre, inkább a sokkolót válasszák a rendőrök, mint a 9/19 mm űrméretű para golyót.
Lehet, hogy a sokkoló 30.000 alkalomból 40× halálos, node a parabellumpisztolynak biztos jóval rosszabb a statisztikai mutatója. Annak a hatásával kell a sokkolót összehasonlítani. Sokkal humánusabb. Persze az lenne a helyes, ha a rendőrnek semmit sem kellene elővennie, de ez mostanában csak álom lehet.
Csak el kell menned a Bécsi út túlsó végére, és Magad is megtapasztalhatod, hogy az utcai rendőrből nem csinálnak karácsonyfát. Nem a "végigsétál a falun két csendőr, kioszt néhány pofont, oszt' csönd van" szemlélete uralkodik. Az osztrák rendőrnél nincsen bilincs, nem lóbál gumibotot, a kézifegyverét is eltakarva viseli. Viszont a készültségnek van pénze benzinre és a rádióhívásra két-három perc alatt érkezik a helyszínre...