(Hát, hogy őszinte legyek, lehet hogy nagyon jó, de a dizájn' miatt nem valami "elbújtatható" darab a padon..persze nem úgy értem hogy az olympik igen, de azért azok nem olyan figyelemfelkeltők mint a zoom darabok)
A nagyobb alatt a vn713 és ws811 közül a ws811re érted? Hogy inkább azt válasszam? (csak tisztánlátás miatt kérdezem, mert a sztereó hangszórón kívül én nem látom át ezeknél hogy miben jobb még a 811 és ezért a legnagyobb kérdéses pontom az az, hogy melyik legyen a 2 közül akkor..)
Köszönöm szépen természetesen az eddigi segítségedet is!!
Ha csak ennyit tudsz rászánni, válaszd a nagyobbat. Érdemes lesz kísérletezni a presetekkel, melyiknél lesz a legjobb a beszéd érthetőség. Jó tanács: menj a lehető legközelebb!
Értem. WS-811-et találtam 23.900-ért és így azért van különbség árban főleg hogy ígyis a max. amit akartam rákölteni az egy 20-as :/ 30 az sok nekem rá, ezért gondolkodtam a vn sorozatban (712 vagy lehet még a 713) a nagyon max ha jobb mint a vn-ek az ez a ws-811. De ezekszerint jobb.
Én is előadások felvételéhez szeretnék diktafont venni nem 30-40 ésatöbbi csillagoség áron... elolvastam a hozzászólásokat, de nem lettem okosabb... a kérdésem az hogy mono vagy sztereo mikrofonosat érdemes keresni erre a célra? (konkrétan: olympusok közül a vn-712 vagy a ws-811 lenne e a jobb?!)
Segítséget szeretnék kérni.Előadásokhoz, tanfolyamokhoz szeretnék diktafont ami felveszi a hangot. Olyanra lenne szükségem ami viszonylag akkor is jól rögzít ha nem tudom az előadó orra alá dugni tehát a beszélőtől picit hátrébb ülök. Plusz a zajokat nem vagy mérsékelten veszi vagy van rá szűrési lehetőség. És egyszerre 8 órát is lehessen vele felvenni.Köszönöm
Ami a lényeg,hogy nekem tárgyalásokra kell,nem közeli élőzenére.4x4-es környezetben vanak a hangforrások.A H4N már újonan is 65 körül van,de én sajnálok sok pénzt kiadni a H1-re is.
Érdekes így összehasonlítani a felvevőket, de egy ilyen teszt végképp nem mond semmit a hangjukról. Egy házimozi (főleg egy ilyen hangszóró temető) hangja minden irányban diffrakciókkal terhelt. Attól is függ, hogyan szerepelnek, hogy melyik készülék hol helyezkedik el. Már egy kétutasnál sem mindegy, hová teszed a mikrofon(oka)t. Majd próbáld ki!
A hangjával kapcsolatban: először nekem is az jött le, hogy az 1-nek több a mélye. De összetetteb anyagon inkább azt mondanám, hogy a 4-es sokkal egyenletesebb. Ami ennél is fontosabb, hogy egy picit részletesebb. De a H1 annyi pénzért verhetetlen! Nem véletlenül az a legnépszerűbb (legtöbbet eladott) kézi felvevő!
Elég meggyöző a H1.A véleményem szerint a két készülék hangját kellene összegyúrni.A H1 mélyebbre megy,a H4N kevésbé telt,fenn sok a magashang.Még hallgatni kell!