Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.19 0 0 39
Meg lenne oldva a kisebb Parlament. :)
Előzmény: macmester (32)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.19 0 0 38
Ezt a sz@rt az ügyészség már elkaszálta...süllyedj topic...
Előzmény: PolgáriTömeg (37)
PolgáriTömeg Creative Commons License 2005.10.19 0 0 37
"Ezt meg én eddig úgy tudtam, hogy a meghatalmazott a saját nevét kell odaírja..."

Akkor már legalább ketten tudjuk így :-)
Akkor már sokan vagyunk, de nem elegen ?! :-)
Előzmény: toloba (24)
Indián Creative Commons License 2005.10.19 0 0 36
Gondolod a választásokig jogerősen szabadságvesztésre ítélik őket? Mer' addig nincs kilövés...

1990. évi LV. törvény
az országgyűlési képviselők jogállásáról

17. § Összeférhetetlenség miatt meg kell szüntetni annak a képviselőnek a mandátumát,
a) akit a közügyek gyakorlásától jogerősen eltiltottak,
b) akit szándékos bűntett miatt jogerősen szabadságvesztésre ítéltek,
c) akinek az állammal szemben - a lehetséges jogorvoslati eljárások kimerítését követően - köztartozása áll fenn, és azt az erről szóló értesítés kézhezvételétől számított hatvan napon belül - részletfizetés vagy fizetési halasztás esetén az ezt engedélyező határozat rendelkezéseinek megfelelően - nem rendezi,
d) akinek kényszergyógykezelését a bíróság jogerősen elrendelte.

Előzmény: lms (33)
PolgáriTömeg Creative Commons License 2005.10.19 0 0 35
"Biztos, hogy végigolvastad azt a pár mondatot, amit bemásoltál...?"

Képzeld el, hogy végigolvastam.
De ahányszor is olvasom végig, akkor sem tudok egyetérteni azzal, hogy az ügyészség törvényesít egy olyan gyakorlatot (pártállástól teljesen függetlenül), amely gyakorlatot én mint mezei állampolgár nem követhetek, mert ha ezt tenném, minden hivatalos helyről páros lábbal rúgnának ki.

Létezik a "meghatalmazás" meg a "megbízotti" intézmény, de ismereteim szerint az írott meghatalmazás SEM jogosít fel senkit a meghatalmazó nevének odahamisítására, legfelejebb a meghatalmazott nevének használatára a meghatalmazó ügyében.

Így már tiszta ?!
Előzmény: lms (13)
Vámpír Creative Commons License 2005.10.19 0 0 34

Megbízható kollégára gondoltam. Meg persze lehet barterezni is, hogy páros napokon én járok be, páratlanokon meg te, és bevállaljuk egymás gombját a szavazásoknál... Rögtön a felére csökkent a munkaidő! :))

Előzmény: macmester (19)
lms Creative Commons License 2005.10.19 0 0 33
Hosszú távon akár annyit is, de rövid távon nem kell túl sok kormánypárti képviselőt kilőni ahhoz, hogy Gyurcsány feje a porba hulljon.
Előzmény: macmester (32)
macmester Creative Commons License 2005.10.19 0 0 32
Érdekes lanna szerintem a parlamenti képviselők 2/3-át érintenék az ügyek ...
Előzmény: lms (31)
lms Creative Commons License 2005.10.19 0 0 31
oké. játsszunk el a gondolattal: a legfőbb ügyész megállapítja a közokirathamisítás bűntettét és kéri a parlamenttől az érintett képviselők mentelmi jogának felfüggesztését.

ilyesmire gondolsz?

Előzmény: zi_laj (29)
macmester Creative Commons License 2005.10.19 0 0 30
:D gondolj, gondolj, gondolj... pontosan, de ezt nem várhatod, túl bonyolúlt és fölösleges sok embernek :D
Előzmény: lms (27)
zi_laj Creative Commons License 2005.10.19 0 0 29

Talán meg is próbálkozhatnál vele - mármint a gondolkodással!

Tudod, egy aláírás hamisítása az egyik legsúlyosabb, csak a sajátodat írhatod alá, s mellé, hogy anyukája, csicskása sat.!

Előzmény: lms (27)
Indián Creative Commons License 2005.10.19 0 0 28
Csaxólok, a Fővárosi Főügyészség és a Legfőbb ügyészség nem ugyanaz a szervezet...
lms Creative Commons License 2005.10.19 0 0 27
Még egy strigula az elvakult rovatban.

Avagy -- micimackóval szólva -- "gondolkodni, gondolkodni, gondolkodni"
Előzmény: zi_laj (26)
zi_laj Creative Commons License 2005.10.19 0 0 26
nem mondod?
Előzmény: lms (23)
lms Creative Commons License 2005.10.19 0 0 25
Toloba,

Jelezném, most már te is csak egy strigula vagy az "elvakult" rovatban.
Előzmény: toloba (24)
toloba Creative Commons License 2005.10.19 0 0 24
Ebben az lesz a jó, amikor a polgári életben is elkezdenek erre az ügyészi állásfoglalásra hivatkozni...

"akinek a nevét tartalmazza, mert a megbízás folytán a nevét más is aláírhatja", ezért a magánokirat nem tekinthető hamisnak."

Ezt meg én eddig úgy tudtam, hogy a meghatalmazott a saját nevét kell odaírja...
Előzmény: PolgáriTömeg (9)
lms Creative Commons License 2005.10.19 0 0 23
Uránusz,

Elvakultságodat jelzi, hogy nem vetted észre: a "fideszbérenc" Polt Péter ezzel a határozatával az MSZP/SZDSZ kormány bukását akadályozta meg.
Előzmény: Uránusz (20)
prenotalis Creative Commons License 2005.10.19 0 0 22
Előzmény: bujdos (-)
zi_laj Creative Commons License 2005.10.19 0 0 21

Javasolhatom a Parlament megvásárlását?

Nem hiszem, hogy gond lenne vele, hisz előzetesen minden érintett és jogosult hozzájárult. Ha netán nem emlékeznének rá, van néhány módszer a memória frissítésére!!:-))

Uránusz Creative Commons License 2005.10.19 0 0 20

Amíg ezek a hazug nyomoroncok, (ingyenélők-belőlünk-!) nem lesznek "VISSZAHÍVHATÓAK" addig ez van! Undorító, mert még a főfőfő is szentesíti és törvényesnek mondja ki a nyilvánvalóan törvénytelent!!!

:(

macmester Creative Commons License 2005.10.19 0 0 19

Ha kolléga lennék, megírnám rá, hogy az adott képviselő lelkiismereti okok miatt megválik mandátumától :D  (ezért már megérné feltúrni egy irodát)

Milyen érdekes lenne utána :D

Előzmény: Vámpír (18)
Vámpír Creative Commons License 2005.10.19 0 0 18
Én ha képviselő volnék, előre aláírnék néhány tucat üres papírt, azt odaadnám a kollégáknak, aztán telefon kikapcsol és alszom délutánig! :)))
Előzmény: macmester (16)
lms Creative Commons License 2005.10.19 0 0 17
Szerintem monnyanak le.
Előzmény: MGperY (15)
macmester Creative Commons License 2005.10.19 0 0 16

Érdekelne, hogy a kedves jobbos (balos) képviselók írásba közjegyző előtt adtak-e felhatalmazást a navükbe aláírásra, milyen időre, milyen ügyekbe stb... mert ha nem akkor az gáz nagyon...

mert én nem tehetem meg, hogy a feleségem azt mondta aláírhatom, mert kivágna bármilyen hivataslos helyről...

Felháborító, ők fizetést, potlékot, harácsot, kedvezményeket kapnak a min, hogy odavonszolják magukat és szignóznak, ha lusták pecsételnek...

A t@k@m tele ezzel a bagázzsal...

MGperY Creative Commons License 2005.10.19 0 0 15
minimum egy körmös.
Előzmény: lms (12)
gszucs Creative Commons License 2005.10.19 0 0 14
Mélyen felháborít, hogy parlamenti képviselők egyértelmű névhamisítás és ittas vezetés és akármi miatt is törvényen felül állhassanak! Ez vonatkozik mind a jobb, mind a bal oldalra!

Ugyanakkor az olyan ügyészség, amelyik egy nyilvánvaló tényt , amit el is ismertek, hogy az aláírás más nevében, de nem a saját, hanem az állítólagos "megbízó" aláírását hamisítva kerül országos jelentőségű iratra.. Szóval megkérdőjelezhető az alkalmasság erre a posztra.
lms Creative Commons License 2005.10.19 0 0 13
PolgáriTömeg

Biztos, hogy végigolvastad azt a pár mondatot, amit bemásoltál...?
lms Creative Commons License 2005.10.19 0 0 12
goldnadel,

szerinted mit kellene csinálni a "hamisító" képviselőkkel?
Előzmény: goldnadel (10)
goldnadel Creative Commons License 2005.10.19 0 0 10
A rohadt kurva annyát ennek a polltpotnak.
Kiváncsi lennék,ha a gépkocsim adásvételijére én irnám rá az eladó aláirását
az mennyire lenne törvényes.
Ezt a mocskot sose fogják lesittelni?
Ez bármit képes elsikálni a fidesznyikeknek?
PolgáriTömeg Creative Commons License 2005.10.19 0 0 9
Helyénvaló volt a képviselői aláírások hamisítása
2005. október 18., kedd 14:02

....
A távollévő képviselők aláírásait Kuna Tibor, a Fidesz sportkabinetjének titkára próbálta leutánozni. Az ügyészség álláspontja szerint próbálkozása a Polgári törvénykönyv szerint "helyénvaló volt", mert a képviselők, akik ismerték a dokumentum tartalmát, és (a határozatban nem részletezett módon) "előzetes felhatalmazást adtak" nevűk aláírására, így a titkár "megbízottnak minősült". Az ügyészség még egy bírósági határozatra is hivatkozik, amely szerint "az aláírásnak nem kell feltétlenül attól származnia, akinek a nevét tartalmazza, mert a megbízás folytán a nevét más is aláírhatja", ezért a magánokirat nem tekinthető hamisnak.
....

Azért az nem semmi, amikor már a jog (is) szentesíti a csalást. Azt hiszem ma "megveszem" az egész lépcsőházunkat, mindenkinek odakanyarítom a nevét, aztán megyek a Földhivatalba............ :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!