Vízilabda, LEN-kupa: újabb egri győzelem 2005-09-29 19:41 Utolsó módosítás: 2005-09-29 19:43
A férfi vízilabdázók második számú kupasorozatában, a LEN-kupában is kezdetét vették az idei, 2005-2006-s szezon küzdelmei. Magyar részről két érintett csapat, az FTC és az Eger részvételével.
Délelőtt az Eger már megnyert a bresciai csoportban egy mérkőzést - a görög Patrasz ellen 17-5-re -, délután a hevesiek megnyerték a másodikat is.
Ezúttal a horvát Medvescak Zagreb volt az "áldozat", amelyet kilenc góllal vertek az egriek.
A találkozó már az első negyedben eldőlt, ugyanis a nyitó játékrészt 6-0-ra(!) hozták az egriek. Becsületükre legyen mondva: nem lazsáltak el azt követően egyetlen negyedet sem.
Mind a hármat megnyerték, igaz csak egy-egy góllal.
De ezt tudjuk be annak, hogy annyit adtak ki magukból, amennyit az ellenfél ezúttal követelt tőlük és már a következő, a maiaknál minden bizonnyal nehezebb találkozókra tartalékoltak.
Erőt és taktikát egyaránt.
Brescia, LEN-kupa, férfiak, 1. selejtezőkör, C-csoport, második forduló:
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - Medvescak Zagreb 13-4 (6-0, 2-1, 2-1, 3-2)
Helyesen a következőt akartam írni:
LEN-kupa előselejtező, Brescia, Olaszország- 1. nap, 2005. szeptember 29.Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - NC Patras (görög) 17-5 (2-1, 5-2, 4-2, 6-0)
Egri gólszerzők: Császár 4, Nyéki 3, Kiss Cs. 3, Bačo 2, Czigány 2, Seress, Matajsz, Kis G.
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - VK Medvescak Zagreb 13-4 (6-0, 2-1, 2-1, 3-2)
Egri gólszerzők: Kiss Cs. 3, Császár 2, Hegedűs 2, Bačo, Czigány, Gór-Nagy, Matajsz, Kis G.
Következik: szeptember 30., 17:30 Brendon-Fenstherm-ZF-Eger – Bristol Central SC (angol)
Sajnálom,hogy elment,de nem nyújtott olyan óriási teljesítményt,amit Jászberényi ne tudna!Weszelovsky is a fradihoz igazolt,jó kis csapatuk lesz jövőre.Más konkrétról átigazolási ügyről nem tudok.
A Szeged Beton VE honlapján találtam ezt a hírt! Ti tudjátok mi volt 1556-ban Egerben? Én nem…, talán 1552-ben! Szerintem ez egy olyan évszám, amit illik tudni, még akkor is, ha nem egri az illető. Nem vagyok mohácsi, de azt tudom, hogy a "Vész" 1526-ban volt!
Hazai hírek Fel, Eger bevételére! 2005. április 28.
Az idei szezon egyik legfontosabb meccse következik.
Azt igazán nem tudom, hogy 1556-ban, hol edzőtáboroztak az oszmán hadak, midőn Eger ellen vonultak, de az eredményt tudjuk. Egyrészt a történelemkönyvekből, másrészt Gárdonyi Géza „Nagykönyvéből”, az Egri csillagokból. Azt, viszont tudom, hogy a Brendon ZF Eger ellen készülő, Szeged Beton VE hol töltötte utóbbi három napját, s azt is, mivel. Belgrádban edzőtáboroztak a fiúk a LEN Kupa ezüstérmesével, a Partizán Beográddal meccselve. Amikor a „crno-belik”, az oroszok elleni meccsükre készültek, mely a döntőbe jutást volt hivatott eldönteni, Szegeden edzőtáboroztak. Nekik, akkor ez bejött, hisz döntősök lettek, ahol a Savona tudta csak megállítani Őket. Most, mindkét csapat nagy tettekre készül. A hazaiak, a Herceg Novi elleni bajnoki fináléra, míg a vendégek, a világ legerősebb bajnokságának bronzrangadójára „izmolnak”. Nos, a kirándulás nagyon bejött, hisz a felek megállapodtak, a további együttműködésben. A nyitónapon a házigazdák nyertek kettővel. A következő összecsapás döntetlent hozott, míg a „fő meccset” a vendégek nyerték 12-9-re. A Sefikkel, Vaszoviccsal vízbeszálló hazaiak jelölték ezt a meccset, hivatalosnak, s a mieink ennek megfelelően nagy energiákat mozgósítottak a meccsen. Kiválóan védekeztek, hisz a négyszer nyolc perc alatt (a szerb bajnokságban ennyi ideig tart egy találkozó), csupán kilencszer kellett kapitulálnia Barát Ferenc kapusnak. A több jó teljesítményből is kiemelkedett a nehéztüzér, Éles négygólos produktuma. Vili barátunk az előző idényben éppen Egerben idegenlégióskodott, így nem rossz ajánlólevél a szombat esti rangadó előtt. A Szeged Beton semmit nem bíz a véletlenre. Már pénteken Egerbe utaznak, sőt a megérkezés után még edzenek is a meccs színhelyén. A bronzcsatáról annyit kell tudni, hogy kuparendszerű két összecsapás dönti el a sorrendet. Kedden este hétkor Szegeden lesz a visszavágó. Amennyiben a két meccs alapján, pontegyenlőség és azonos gólkülönbség alakul ki, hosszabbításra kerül sor. Az idegenben lőtt gólok nem osztályoznak. Ha, már török hasonlattal kezdtem, azzal is zárom. Dobó kapitány harcosai visszaverték a hódítókat, 1556-ban. Később viszont mégis lófarkas „boncsok” került a vár falára. Mi pedig, ebben a bajnokságban már letudtuk 1556-ot.
"Martin Györgyöt, a szövetség elnökét lapzártáig nem sikerült elérnünk - információink szerint ugyanakkor nem lesz egyszerű (másképp fogalmazva: kivitelezhetetlen) az elnökséget a bajnoki döntő második, szerdán esedékes mérkőzéséig összehívni. Így az sem kizárt, hogy a zavartalan üzemelés érdekében külföldről hoznak játékvezetőt a finálé következő találkozójára - bár ez aligha jelenti az ügy lezárását, sőt. "
A vízilabda ob I bírói nyílt levél küldtek az elnökségnek
NOL • Népszabadság Online • 2005. április 25.
A vízilabda ob I játékvezetői kara minden felnőtt és utánpótlás mérkőzésre vonatkozóan felfüggeszti tevékenységét mindaddig, amíg a szövetség (MVLSZ) elnöksége nem reagál érdemben az általa hétfőn megfogalmazott nyílt levélben szereplő kérésekre.
A bírók azután folyamodtak ehhez a lépéshez, hogy a férfi bajnoki rájátszásban szerintük visszatérően a játékvezetőket emberileg és szakmailag méltánytalanul érintő döntések születtek. Az MTI-hez eljuttatott levélben a bírói kar kéri a MVLSZ elnökségét, hogy azonnal és nyilvánosan vonja vissza vasárnapi határozatát, amelyben elmarasztalta a Vasas-Eger elődöntő utolsó mérkőzésén bíráskodott Marjay Zsoltot és Kiszely Gábort, és a továbbiakban mindkét érintettet küldje rájátszásos találkozókra.
A tiltakozók kérik továbbá, hogy a jövőben biztosítsák szakmai képviseletüket az elnökségen belül, valamint azt, hogy következetesen alkalmazzák a klubok és az elnökség által elfogadott versenykiírást és az ismételten visszaeső Gerendás György vezetőedző (Eger) fegyelmi ügyét a súlyához mérten, nem halasztó hatállyal bírálják el.
A szakembert az ominózus meccs után három mérkőzésre tiltották el, de a büntetés végrehajtását egy év próbaidőre felfüggesztették.
A bírói kar szerint jelenlegi összetétele nem teszi alkalmassá az MVLSZ elnökségét a játékvezetőket érintő szakmai döntések meghozatalára.