Ha minden igaz, akkor Keresztpapám régi jegyűjteménye ha előkerül hamarosan akkor az is hozzám kerül. Ő az 50-es 60-as 70-es években gyűjtőtte a jegyeket.
Rendben van akkor ha lehet megveszem tőled, vaterán kívül, meg azoakt a magyarokat, amiket feltettél a vaterára, mert értékes cseréim jelenleg alig vanank, de a csere lsitáat ha a jegyes oldalamon megnézed megtudhatod az aktuális cseréimet.
Ha nincs ártáblázat (nincs) akkor a kilométert kiszámítod a menetrend könyvből, az eredményt átszámítod forintra és már lyukaszthatod is a K7-est. Közben az idő halad Te meg nem.
Itt egy pár jegy (nem mind saját, vannak olyanok is, amiket kaptam, amikért hálás is vagyok!):
1. teljes Almex-kollekcióm :-)
2. a "legfiatalabb" közülük, ELK-900-ból
3. egy történelmi jelentőségű jegy még 2003-ból: azóta a vonalat visszavágták, és csak Érd-Tárnok között közlekedik
4. egy Alba Volános Emke-jegy
5. Aranybuszból is... :-)
6. egy "kettő az egyben" kevésbé sűrűn látott Prodata-mű: egy "Vonal adatok", röviden F-181 (az első "vége" feliratig) és egy "Funkciólista", vagyis F-125
7. egy jegy GBS-048-ból :-)
8. jegy egy nem teljesen tökéletes Prodata-val rendelkező kaposvári Intouro-ból (néhány pontot kihagy egy-egy csíkban)
Találtam még néhány kincset, összesen 4 Almex-jegyet, néhány érdekes Prodata-jegyet, meg egy-két nyalánkságot... :-) Holnap fölteszem. (Jelenleg technikai akadályba ütközik.)
Akit érdekel sokféle jegy, amit a Volánbusznál alkalmaznak (VB-ixelgetős - pontos nevét nem tudom -, Almex-, Prodata-jegy), annak mostanában érdemes egy túrát tennie Érd felé. Persze, elővételi pénztár van Érden is, Etelén is, az igazi kincseket csak valamelyik közbeeső megállónál fölszállva lehet beszerezni. :-)
Ime a mai szerzeményeim képekben. A Székesfehérvári vonaljegyből 11 egymás követő sorszámosat tudtam szerezni. Valamint egy autóbuszos volánbsuz jegyet is szereztem.