Keresés

Részletes keresés

Apu én magyar vagyok? Creative Commons License 2005.03.21 0 0 53
"A dolog ott kezdődik, hogy pont az olyan sztereotípiákat kellene végre lecserélni amit te is képviselsz, magyarul, hogy az ember felül a politikusoknak."

Ez sajnos nem sztereotípia.
Előzmény: chapelle (51)
Apu én magyar vagyok? Creative Commons License 2005.03.21 0 0 52
Jajj, bocsánat.
Előzmény: chapelle (51)
chapelle Creative Commons License 2005.03.21 0 0 51
Nem, a dolog nem itt kezdődik. A dolog ott kezdődik, hogy pont az olyan sztereotípiákat kellene végre lecserélni amit te is képviselsz, magyarul, hogy az ember felül a politikusoknak. A frászt. Másrészt senki ne mondja (nekem), hogy ki és miért fogja be a száját.
Előzmény: Apu én magyar vagyok? (49)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.21 0 0 50

Woww!

Keblemre!

Mért gondolják azt a politikusok, hogy engem leginkább az egymáshoz való viszonyuk érdekel????

Előzmény: Apu én magyar vagyok? (49)
Apu én magyar vagyok? Creative Commons License 2005.03.21 0 0 49
Ez az érvénytelen szavazat, állampolgári aktivitás stb. ez a JELENLEGI politikai "elit" (tudnám miért nevezzük elitnek) MEGVÁLTOZTATÁSÁRA irányuló törekvés. Ez szerintem eleve reménytelen. Nekünk nem megváltoztatnunk kell a politikusainkat, hanem lecserélni őket MEGFELELŐKRE. Ha egyáltalán léteznek ilyenek. Ezzel az érvénytelen szavazással csak azt érjük el, hogy újra kell szavazni, aminek a költségeit mi fizetjük meg ismét. Szerintem akkor már hatékonyabb dolog ha pártot alapítunk és indulunk a választásokon és magunkra szavazunk :-)
Jelenleg nem tudok olyan eszközről, amivel a politikai "elit" tagjait le tudjuk cserélni. Figyelembeveendő az a körülmény is, hogy ha ugyan tudunk is szavazni egyénekre, csak olyanokra szavazhatunk, akik vállalni akarják mondjuk a képviselőséget. Mert aki ugye nem akarja vállalni, az hiába felelne meg, ha nem akar nincs mit tenni.
Csak az oda "beszelektálódott" emberek közül lehet választani. Alighanem ezek egy része kontraszelektált barom, ami annak is köszönhető, hogy a politikusság nem örvend manapság túl nagy népszerűségnek Magyarországon.
De nézzünk egy kicsit magunkba. Lehet hibáztatni a politikusokat, de szerintem addig mindenki fogja be a száját, amíg ő maga felül nekik, hagyja magát uszítani, az utcára megy velük, elmegy silány uszító beszédeiket hallgatni és ezekkel azonosulva a szomszédját vagy embertársait lenézi és magában le is köpi, alapvetően csak azért, mert egy politikus azt mondta neki, hogy tegye azt. A dolog itt kezdődik.
chapelle Creative Commons License 2005.03.21 0 0 47
Nem tudom, de nem is akarom tudni. A nem szavazás álláspontjában az a legkényelmesebb, hogy abszolút nem érdekli az embert, hogy mit magyaráznak bele a véleményébe, hiszen már az sem érdekli. Mindegy hogy ki nyer és ki veszít, hiszen ugyanaz a társaság jön vagy marad.
Előzmény: csörgősipka (46)
csörgősipka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 46
Nem vagyok benne biztos, hogy a távolmaradás a jobb.

Egyrészt az mindenképpen rugalmasabban értelmezhető a pártok által, mint az aktív elutasítás. Ráfoghatják a bizonytalanságra, azt meg az ellendoldali propagandára, stb.

De egy a szándékosan érvénytelenül szavazók egyértelműen jelzik, hogynem bizonytalanok, hanem torkig vannak az egész bagázzsal.

És ha nincs meg a megfelelő részvételi arány, meg kell ismételni, az meg szintén macera, idő, pénz.
Előzmény: Törölt nick (44)
kaktusztea Creative Commons License 2005.03.21 0 0 45
Arra azért figyelj, hogy kellően barmold össze a lapot, nehogy beikszeljenek helyetted valamit.
Előzmény: 0k0ska (43)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.21 0 0 44

Tegyük hozzá, hogy az érvénytelen szavazatok is növelik a résztvételi arányt. Ehelyett nem elmenni és növelni a látszólag érdektelenség, szerintem passzív tiltakozás arányát, sokkal látványosabb és a politikusokat jobban is idegesíti, az alacsony legitimációs ráta.

Van mindkét oldalon egy kb., másfél milliós agyatlan párthűséges hívő. A választások mandátum aránya majd eldől köztük. A bizonytalanok meg maradjanak bizonytalanok, minél nagyobb az arányuk annál idegesebbek a politikusok, mert nem tudják hova húznak.

Passzív rezisztencia, nincs más lehetőség. Az, hogy mára kettéosztodótt ugyanaz az uralkodó és hatalmi politikus réteg, a demokráciát megcsufolva, ez biztosítja számukra, hogy mindig királyok legyenek. Az hogy az egyik nemzeti konzervatívnak, a másik liberális szociáldemokratának hívja magát, nem jelent semmit. Legalábbis számukra.

15 éve már, hogy adósak az érdemi munkával, és most már tudják ők is, hogy rájuk fog szakadni az egész. Ne segítsünk nekik a résztvétellel az összedőlést elodázni.

Dőljön össze!

Előzmény: chapelle (42)
0k0ska Creative Commons License 2005.03.21 0 0 43

Azért én elmegyek. És rárajzolok vmit a cetllire. Mondjuk egy ilyet: :)

Bár nem feltételezem, hogy bármi is javulni fog, de én semmilyen formában nem akarok asszisztálni a mostani politikai hatalmak munkásságához. Bekaphassa mind. :)

chapelle Creative Commons License 2005.03.21 0 0 42
Így van. Ezért fogok én is "jól otthonmaradni". Mindegyik párt ugyanazokból az emberekből van összerakva és bár most mindegyik az új éráról, megújulásról beszél, amíg ők vannak hatalmon addig nem lesz változás.
Szerintem a trendek azt mutatják, hogy a hozzám hasonló otthonmaradó protestek egyre nagyobb többségben vannak. Csak meg kell őrizni a higgadtságot ahhoz, hogy ne egy protestszavazat szülessen, hanem egyszerű nemszavazás.
Általában az a vád ilyenkor, hogy ha nem szavazunk akkor mások akarata fog érvényesülni. A válaszom erre az: miért, most nem? Manapság már egy kis bizottság is eldöntheti, hogy mi lesz az ország új politikája, mi lesz a megígért reformokkal, stb. Ehhez képest az én szavazatom nulla értékkel bír.
Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.21 0 0 41

Pedig így van.

A győztes mindent visz, elve.

Előzmény: kaktusztea (35)
csörgősipka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 40
Igazad van, nem minden kis párt szélsőséges, és esetleg akadhat olyan, aki tényleg megfelelőnek tűnhet.
Ezzel a "szavazatátadással" nem vagyok tisztában, utánanézek...
Előzmény: kaktusztea (32)
csörgősipka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 39
Akkor szorri, mert mégse értem, mi lenne a helyén...
Előzmény: ex_lx (36)
nagytibi Creative Commons License 2005.03.21 0 0 38
Nem véletlen, hogy a rendszerváltás után többször felvetődött ötletet, miszerint legyen a szavazólapon "egyik sem" rubrika, mindig elvetették. Ezzel kizártak egy potenciális győztest a választásokról!
Előzmény: csörgősipka (-)
ex_lx Creative Commons License 2005.03.21 0 0 36
A párhuzam erőltetett?
Persze: én nem vagyok Churchill; a regnáló kormány nem egész Európa jövőjét cseszi szét; és én sem Coventryért vagyok rájuk qrva pipa -- de amúgy minden a helyén van.
Előzmény: csörgősipka (29)
kaktusztea Creative Commons License 2005.03.21 0 0 35
Nem vagyok egészen képben a szabályokkal kapcsolatban..
Tehát, ha egy párt nem éri el az 5%-ot, akkor szétosztják a szavazatait? És mi van a 2. fordulóval? Ott mi a jobb, az érvénytelen, vagy az otthonmaradás?
Kicsit most összezavarodtam.. :-/
Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.21 0 0 34
Így aztán a szavazatodat megosztják azok között akikre éppen, hogy nem akartad adni.
Előzmény: kaktusztea (32)
ecinereb Creative Commons License 2005.03.21 0 0 33
És mi lesz a programja a Tiltakozók Pártjának? Sztem az a kulcskérdés, hogy van-e mit felmutatni ahelyett, ami most van.
Előzmény: csörgősipka (31)
kaktusztea Creative Commons License 2005.03.21 0 0 32
csörgősipka:
99%-ban egyetértek mindazzal, amit írtál.
Egyben nem: nem az összes kis párt szélsőséges.
Ezért én inkább azt választom, hogy elmegyek ÉS egy kis pártra szavazok (esetemben a Zöld Demokratákra) persze miután meggyőződtem róla, hogy megfelelnek az én világképemnek.
Szerintem ez többet ér, mint az érvénytelen szavazat.
Előzmény: csörgősipka (23)
csörgősipka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 31
Én se a füttyögést támogatom...

Ez csak egy ötlet volt egyfajta aktív tiltakozásra, de komolyan érdekel, milyen egyéb módja lenne még, hogy érzékeltessük velük, nem támogatják őket annyian, mint hiszik.

Alapítsuk meg a Tiltakozók Pártját? :)))))))
Előzmény: ecinereb (28)
ecinereb Creative Commons License 2005.03.21 0 0 30
szerintebb=szerintem
Előzmény: ecinereb (28)
csörgősipka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 29
Értem, csak nem értek egyet, másrészt nagyon erőltetett a párhuzam.
Előzmény: ex_lx (27)
ecinereb Creative Commons License 2005.03.21 0 0 28
Ez egy jó ötlet lenne, de már a KÁP-nál is felvetődött, és végül minimális volt az érvénytelen szavazatok száma. Szerintebb a határozottabb állampolgári aktivitás (nem a céltalan, ötlettelen, csak a tagadásig terjedő füttyögős hiszti) az egyetlen kiút. Ezek a sötét politikusok maguktól úgysem fognak kitalálni semmi normális dolgot sem, az elutasítást meg csak észreveszik abból, hogy lassan már a tévék is csak kötelező bohózat szinten kezelik őket.
Előzmény: csörgősipka (-)
ex_lx Creative Commons License 2005.03.21 0 0 27
Nézz utána egy Churchill nevű csávónak, és megérted, mire is gondoltam.
Előzmény: csörgősipka (25)
Narvál Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26
Én is érvénytelenül fogok szavazni. Úgy látszik nem csak nálam telt be a pohár az utóbbi időben.
csörgősipka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 25
Tényleg?
Ezt mondd annak az 50 millió halottnak, akinek miatta kellett meghalnia.

Egyébként meg a Hitler párhuzam teljesen elhibázott ebben az esetben.
Előzmény: ex_lx (22)
csörgősipka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 24
Tankjú, kiváló illusztráció! :)))
Előzmény: ellenforradalmár (19)
csörgősipka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 23
Jó a kérdés, még nem néztem utána a pontos jogi helyzetnek.
Felteszem, ha egy adott küszöbnél kevesebb az érvényes szavazat, meg kell ismételni.
Ha meg elérte a küszöböt, akkor a szavazás érvényes. Persze akkor kérdés, hogy elég-e az egyszerű többség, vagy annak is adott százalék fölött kell lennie? De gondolom, kormányalakításhoz elég az egyszerű többség.
De az biztos, hogy komoly figyelmeztetés lenne mindegyik párt számára, hogy gondolja át a stratégiáját.

Mindenesetre egyik fél sem legitimálhatja magát a másik ELLEN leadott szavazatokkal ebben az esetben, mert ha érvénytelenül szavazunk, az mindenki ellen szól.

Viszont ha sokan csak azért szavaznak, hogy biztos ne az egyik győzzön, ezzel azt a hamis értelmezést támogatják, hogy a másik azt mondhassa, milyen sokan szavaztak rá, pedig egy frászt...
Előzmény: mártonka (14)
ex_lx Creative Commons License 2005.03.21 0 0 22
Pontosan. Hitler ellen is működött.
Előzmény: csörgősipka (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!