Minden a 2005 márciusában induló "A NAGY KÖNYV" program kapcsán: ötletek, vélemények, könyvajánlók és egyebek - amit akartok.
Könyvmolyok, tanárok, könyvtárosok, művelődésszervezők véleményét különös szeretettel várom.
Kérek mindenkit, hogy maradjunk politikamentesek, !
Indító hír:
http://www.kultura.hu/nkom/culture/literature/news/D999_news_59866.html
"A Nagy Könyv őszi fordulójának első adását október 1-én, szombaton, délután hat óra öt perctől követhetik figyelemmel az m1-en.
Szavazni interneten, sms-ben és vezetékes telefonon is lehet, október 8-án szombaton 18 órától október 15-én szombaton 16 óráig!
A hívás díja 120 Ft + áfa (30 Ft). [..] SMS-ben és vezetékes telefonon keresztül egy telefonszámról több szavazat is beküldhető. "
Mér kell 1 heten várni a szavazással vajon? Addig ismételgetik ugyanazt a műsort?
Hááát, 150 Ft, így az Egri csillagok lenyom bármit sajna.
Az ifjúságnak elképesztő mennyiségű pénze van sms-ezni. :(
Azt hiszem, az 1984-ért nagyon fog fájni a szívem, de legalább a Gyűrűk Ura veri ki. Míg Harry Potter-rajongóként sem tartom fairnek, hogy az Abigél miatta essen ki.
Köszi Mindenkinek a segítséget, de tulajdonképpen Ditke kereste a könyvet (731.hsz.) és Ejropalepke kérdezte, hogy vajon ebben írják-e, hogy a magyarok különös szokása, hogy szilveszterkor eléneklik a Himnuszt. Én csak gondoltam belenézek, beleolvasok, kíváncsiságból. Itt jegyezném meg, hogy olyan klassz, hogy a könyvesboltokban asztalok, székek vannak, és hagyják nyugodtan olvasni az embert, ha kérek tollat, papírt, segítenek, és nem zaklatnak örökké.
Nem hittem volna, hogy nem kapható. 1690 + 250 Ft pkg-ért megrendelheted a kiadótól (http://trottel.mentha.hu/timagyarok.html), valamelyik trotteles zenekarban játszik is a ember.
Illetve felsorolnak boltokat, ahol elvileg kapható, de ott szerepel a Libri is (:
A másik egy riportbeszélgetés Békés Pállal és Arató Lászlóval, csak decembertől lesz online olvasható.
Az újság egyébként 345 Ft, ha valaki még nem ismeri, próbálja ki, mert szerintem általában igen színvonalas, filmeken és filmtörténeten kívül van benne tévé, társadalom, riportbeszélgetések és könyvajánló/könyvrészletek. De persze minden a film körül forog.
A könyvtárból pont ma vették ki. Majd holnap megnézem a Libriben, de furcsa lenne, ha pont egy amerikai tartaná érdekesnek a Himnusz-éneklésünket, mikor ők még zászlót is vonnak reggelente az udvarukban...
Nem olvastam, majd belenézek a Libriben ha érdekel, a könyvtárban még nincs meg. (Azt tudom, hogy ez a fiú nagyon kedves volt a riportban amit a tévében láttam vele, viszont volt még egy amerikai fiatalember, aki írt rólunk, a rendszerváltásról, és ő meg ellenszenves volt, úgy beszélt mintha mindent tudna, értene, és majd ő jól megmondja a "frankót", mert olyan klasszul átlátja a magyar politikai múltat.)
Előre is elnézést az offolásért, de mint irodalomszerető emberektől szeretném megkérdezni, hogy tudjátok-e mi a címe/ ki az írója annak a nemrég megjelent könyvnek, ami a magyar szokásokról/hagyományokról szól és egy külföldi szerző írta.
Nekem is tetszik az ötlet! A riport elejét sajnos nem láttam. Az azonban számomra nagyon szívet-melengető volt, ahogy Alföldi szinte áhítatos tisztelettel beszélt ezekről a "nagy öregekről". Azt el tudom képzelni, hogy rendezőként nem tűr ellentmondást, még tőlük sem; az ilyen riportokban viszont mindíg nagyon nagy elismeréssel és tisztelettel beszél róluk. Pedig ez manapság nemigen divatos.
Sziasztok! A ma reggeli Napkeltében volt egy beszélgetés Alföldi Robival, őt kérték fel a Micimackó filmre, tudjátok, a tizenkét megszavazott regényről tévéfilmet készítenek, s majd ezek október végétől lesznek majd láthatók, hat hétig, s minden héten egy regény jut be a középdöntőbe. Most ismétlik a reggeli adást az m2-őn, ha még nem volt ez a riport, nézzétek, mert amit Alföldi Robi művelt, az egyszerűen zseniális! A Micimackóból csak egy fejezet lesz a filmen, amikor beszorul a nyuszihoz. Egy vidéki öregek otthonában játszódik, s a szereplőkre csak egy-egy ruhadarab utal, füles sapka, kis rózsaszín, stb., s a spájzba fog beszorulni valaki, Róbert Gida a doktor lesz, Alföldi Róbert, s csupa híres, idős színész!!! Nagy ötlet!!!