Elhunyt Kulcsár Anita válogatott kézilabdázó
2005. január 19. 12:16
Autóbalesetben életét vesztette Kulcsár Anita, a Dunaújváros női kézilabdacsapatának Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes játékosa
Nem messze mögöttem állt a temetésen Gunnar Prokop a Hypo menedzsere is, szép gesztus volt tőle, hogy eljött, pedig ugye még tavaly is miket kapott Magyarországon, persze sokszor okot is adott rá...
Neki már mindegy. Őt már eltemettük, és még elég sokáig szomorúak leszünk, ha rá gondolunk. Aki autóba ül, gondoljon arra, hogy talán ő is hiányozna valakinek...
úgy vettem észre, hogy leszedték a közvetlen linket az ihf honlapjáról, ahol szavazni lehet, úgyhogy újra beírom, hogy ITT lehet szavazni Kulcsár Anitára a 2004-es év kézilabda-játékosaként.
"Drága ANITA! Próbáljuk felfogni a felfoghatatlant és elfogadni azt a döntést amin nem tudunk változtatni. Remélem érzed, hogy az egész ország melletted van és érzi hiányod. El se tudom képzelni nélküled a meccseket. Remélem boldog vagy és elégedett azzal amit ezalatt a 28 év alatt elértél. Másnak ez 80 év alatt se sikerül. Nagyon büszkék vagyunk rád és soha nem feledünk. Engem csak az bánt hogy mindig a jó emberek mennek el. Sok mindent elértél de ezzel a jellemmel bármit megérdemeltél volna. NYUGODJ BÉKÉBEN!! Bárcsak tehettünk volna valamit hogy az a nap másképp íródjon be a történelembe...."
Ez a szomorú nap is elérkezett. A megfellebbezhetetlen búcsú napja! Már majd egy hete történt a baleset, de azóta sem tudom elfogadni, Ő miért nem kapott több esélyt!:(((
Már nincs, mit tenni!:((( Már nem tudunk, mit tenni, csak megköszönni, hogy volt nekünk; hogy nekünk volt a világ legjobb beállósa, aki rengeteg örömöt szerzett játékával, példát mutatott életével! Aki már nem tud adni egy aláírást, de szívemben, lelkemben örökké élni fog, mert oda, és még nagyon sok hálás ember szívébe, örökre bevéste nevét!;-((((
Tényleg! Nem tudja valaki, hogy konkrét fajtanév szerint mi volt Anita kedvenc rózsája. Mert van rá lehetőségem, hogy nagy mennyiségben előállítsam, jobban mondva szaporítsam az adott rózsafajtát. És majd ha egyszer meglátogatom a sírját, akkor vinnék belőle pár száz szálat. Most így virtuálisan leteszek egy szál virágot:
"Nem, ez nem lehet igaz! Ez valami óriási tévedés! Csak ez járt a fejemben, amikor szerdán egykori csapatunkból hívott Kocsik Viki: »Tanár úr, nagyon nagy baj történt! Anita balesetet szenvedett és…, elmarad a bajnoki meccs is.« Uram Isten! Hát mégis megtörténhetett? Veled, aki most élte élete legnagyszerűbb napjait! Az Európa-bajnokság közben beszélgettünk és öröm volt látni mosolygós arcodat. Kiváló játékodat az egész világ megcsodálta. Tele voltál tervekkel, ambícióval, sikeresen vetted a jogi egyetemi vizsgák akadályait, s halkan megsúgtad, a bajnokság befejezése után férjeddel gyereket szeretnétek. Maga voltál a beteljesült álom, a tökéletes boldogság. Ancsa, tudnod kell, nagyon szerettünk! Szerettünk, mert ugyan a világ egyik legjobb játékosa lettél, de ez sohasem vakított el. vállaltad a Kölcseyben töltött éveket. Emlékszel még a Szabolcs úti betonpályára, a megyei bajnokságban szerzett első gólkirályságra, amit követett az NB II, majd az NB I B gólkirálynői címe, mindössze 17 évesen? Mindeközben számtalan nagy hírű csapat akart elcsábítani, de te hűséges maradtál hozzánk egészen az érettségiig. Amit pedig azóta elértél, az egyszerűen fantasztikus. Tudom, a világ bármelyik együttese tárt karokkal fogadott volna. A sors azonban másképpen határozott, menned kellett, és az égiek csapata vár rád. Elérkezett a pillanat, amire sosem számítottam, nekem kell búcsúznom tőled. Kezemben első válogatott mezed, amellyel megajándékoztál, és elcsuklik a hangom, könnybe lábad a szemem, megszakad a szívem. Nem tudom még kimondani, csak érzem: vége! Mosolyodat s góljaid után magasba lendülő karod látványát sosem feledjük. A szívünkben örökké élsz, Ancsa."
"KÖZLEMÉNY Kulcsár Anita emléknap a www.fotexfanclub.hu weboldalon Emlékezzünk közösen Anitára!
2005. január 25-én helyezik örök nyugalomra a mindannyiunk által tisztelt, szeretett csodálatos játékost, a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kulcsár Anitát. Mi, Fotex Veszprém szurkolók, akiknek annyi örömet szerzett játékával, szemilyéségével, egész lényével, a temetésével egyidőben, kedden 10 és 16 óra között megemlékezésre hívunk weboldalunkra.
"Szobrot állított Fehér Miklósnak a Benfica 2005. január 22., szombat, 21:35
Szombat este, a Beira Mar elleni bajnoki mérkőzés előtt felavatták az egy éve elhunyt Fehér Miklós mellszobrát a Benfica labdarúgócsapatának otthonában, az Új Katedrális-stadionban."