Keresés

Részletes keresés

suirebit Creative Commons License 2019.12.28 0 0 8469

amit én láttam :

TUI fly: London, Brüsszel, illetve Amszerdam de ott csomagban all inc. (tiu.nl)

Frankfurt Condorral https://www.lturfly.com/

csomagba az olaszoktól , még működik talán : https://www.piratinviaggio.it/pacchetti-volo-hotel/rep-dominicana-in-alta-stagione-volo-7-notti-all-inclusive-a-punta-cana-in-resort-5-1_20920

néha van villám akció az északiaknál pl. https://www.spies.dk/

Előzmény: Yager001 (8468)
Yager001 Creative Commons License 2019.12.28 0 0 8468

sziasztok,

van tapasztalat, hogy EU-ból honnan lehet jó áron repülni Dominikára? Jan-Feb-Már időszak érdekel...

suirebit Creative Commons License 2019.12.28 0 0 8467
Előzmény: hegemonic (8466)
hegemonic Creative Commons License 2019.12.27 0 0 8466

Sziasztok!

Júliusban tervezzük a férjemmel az első Dominikai utunkat. A Grand Palladium Bavaro Suites szállodát néztük ki. Aki mostanában volt ott tudna egy pár jót tanácsot adni? Milyen a holtel? Júliusban milyen időre számíthatunk. Egy élménybeszámolót szívesen olvasnék. Nem igazán találtam a korábbi írások között részletes beszámolót.

Köszönöm!

Dom_Guss Creative Commons License 2019.12.21 0 0 8465

Nem koltoztem el, az irodank koltozott egy nagyobb helyre. 

www.seemore.do

info@seemore.do

mail@seemore.do

gustavo.heiner@seemore.do

Akinek esetleg a ceges emailrol nem megy valasz, az kerem irjon a privatomra. 

Koszonom. 

Előzmény: Laci v (8463)
Szofi_86 Creative Commons License 2019.12.14 -1 0 8464

Kedves Ági, 

Márciusban tervezünk 12 napot eltölteni Dominikán a kedves férjemmel. Punta Canába érkezik a repülőnk.

Hol ajánlanál szállást keresni? Apartmant, vagy kis hotelt (max reggelivel) keresünk, nem all inc luxushotelt és a kocsi bérléstől sem zárkózunk el.

Saona szigetet mindenképpen szeretnénk megnézni. Mi az, ami még kihagyhatatlan kirándulóhely, látnivaló?

Szeretünk jönni-menni, felfedezni, de pihenésre is vágyunk a fehér homokos parton, a pálmafák alatt.

Válaszodat előre is nagyon köszönöm!

Szép hétvégét! Szofi

Előzmény: Dominikai vagyok (8418)
Laci v Creative Commons License 2019.12.09 0 0 8463

HA JÓL TUDOM GUSTAVO ELKÖLTÖZÖTT.

Spanyolnátha Creative Commons License 2019.12.09 -1 0 8462

Dan Kuchta. Magyar nyelvű idegenvezetés, korrekt árak, és mindenben számíthatsz rá és kedves párjára, Eszterre. FB-on sztem Dani a nevén is elérhető, plusz az Utazz Danival a Dominikai Köztársaságba profilon is. Sőt, a dominicatravelinfo.com is az ő oldaluk.

Előzmény: Anita0616 (8461)
Anita0616 Creative Commons License 2019.12.08 0 0 8461
Sziasztok!
Holnap utazunk Dominikára. Ti kivel mentetek fakultatívra? Mi tavaj Sanyiékkal mentünk viszont idén mással szeretnénk. Írtam Gustavoéknak e-mailt, de eddig nem jött válasz. Kit ajánlanátok és milyen formában vettettét
ek fel velük a kapcsolatot? Saonára szeretnénk menni és jeep túrára.
Köszi a segítséget!
Laci v Creative Commons License 2019.12.04 0 0 8460

Szerintem nagyobb veszély a higiénia.

Laci v Creative Commons License 2019.12.04 0 0 8459

De hát épp ez benne az élmény.

Naala Creative Commons License 2019.12.03 0 0 8458

Kedves Ági! Én senkit nem beszélek le semmiről, csak megírom a saját tapasztalatomat, miszerint bennünket lebeszéltek az autóbérlésről. Az utazás előtt sokat olvastam, érdeklődtem, és beszéltem ismerősökkel is akik jártak már a térségben, és nem nagyon hallottam, hogy a turisták önállóan béreltek autót, és azzal fedezték fel a környéket, szinte mindenki a fakultatív programokról számolt be, hogy kivel, melyik programot és mennyiért csinálták. Amikor az egyik programon a férjem vezette az egyik dzsipet, meg is nyugodtunk, hogy jó döntés volt, mert egyáltalán nem tűnt egyszerűnek a közlekedés, teljes káosz volt az utakon. Jobbról-balról előztek egyszerre, a robogók a semmiből tűntek fel és 1-2cm-re a kocsitól mentek tovább. 

Előzmény: dominikai Ági (8447)
dominikai Ági Creative Commons License 2019.11.29 0 0 8457

A legtöbb utazási iroda a mai napig így írja a honlapján. Tehát volt fizetés kilépéskor hivatalosan -ahogy írtam- de azt nem mindig érvényesítették. Megkérdeztem az este több ismerőst akik sokat utaztak és utaznak és a férjemet is, aki ügyvéd.

"Figyelem! Kiutazásnál a repülőtéren az ország elhagyását terhelő adót kell befizetni, fejenként 20 USD-t. Egyes légitársaságok ezt az adót belefoglalják a repülőjegyet terhelő adók halmazába. Figyeljünk oda, hogy a taxok között van-e ez a reptéri adó vagy sem."

Előzmény: huesz81 (8455)
dominikai Ági Creative Commons License 2019.11.28 0 0 8456

Igazából én nem sokat utazom, évente 2szer megyek max.haza és vannak itteni papírjaim, így engem ez nem érintett. Én eddig így tudtam, hogy belépéskor volt 10, kilépéskor 20 kötelező ami nem volt összefüggésben a lejárt vízummal. De a lényeg, hogy most már biztosan nem fizet senki aki határidőn belül lép ki.

Beutazás, vízum

Magyar állampolgároknak nincs szükségük vízumra – a 30 napot meg nem haladó tartózkodásnál – a Dominikai Köztársaságba való belépéshez.

2018. április 25-től a turista kártyát minden repülőjegy tartalmazza, amit a Dominikai Köztársaságon kívül állítottak ki, igy már nem szükséges a turista kártya vétele a légi úton érkezőknek. (Biztonságképpen nem árt rákérdezni!)

A tartózkodási idő (a repülőjegybe beépített turista kártya) 30 napig érvényes, meghosszabbítható a Migrációs Minisztériumnál (Ministerio de Migración/Dirección General de Migración) max 120 napra. A meghosszabításáról a spanyol nyelvű infó az oldal közepén: (Para quienes solicitan prórroga)

Lehetőség van turista vízum váltására is, ami 60 napig érvényes. Egy vagy több beutazásra jogosít. A világ minden polgára kérelmezheti a turista vízumot a Dominikai Köztársaságba a dominikai konzuli hivatalokban. Infó itt.

Aki nem hosszabbít a Migrációs Minisztériumnál a 30 napot meghaladó tartózkodás esetén, annak az ország elhagyásakor illetéket, úgynevezett “büntetést” kell fizetni az eltöltött idő arányában. A bírságról levő táblázat a Migrációs Minisztérium honlapján COSTO – Tabla costo de Estadía) megtalálható.

Eddig a sok évi gyakorlat az volt, hogy aki a 30 napon túl tartózkodott az országban vízum nélkül, az a kiutazáskor megfizette az aktuális “büntetést”, s ezzel a dolog ez volt intézve. Sokan mondták, hogy nem igényelnek meg tartózkodási engedélyt (=residencia / ejtsd: rezidenszia) residencia-t, mert ez egy olcsóbb és egyszerűbb lehetőség az országban élni.

2018. áprilisában minden nagykövetség és konzulátus a Dominikai Köztársaság Külügyminisztériumától egy közleményt kapott, ami szerint a turista kártya megszerzésével, amelyet a repülőjegyekkel együtt vásárolnak, a turistáknak jogában áll 30 napig tartózkodni az országban, a turista vízummal 60 napig.  Ez a vízum egy alkalommal további 60 napra meghosszabbítható. Az ezt az időszakot meghaladó mértékű tartózkodáskor rárótt bírság – amelyet a kiutazáskor a repülőtéren kasszíroznak – nincs hatással a tartózkodásra. Általában sok turista vagy “hobbi-residens” úgy véli, hogy hosszabb tartózkodásukat a bírsággal legalizálta.

A Bevándorlási Osztály rámutat, hogy minden olyan az országba látogatónak, aki hosszabb ideig a Dominikai Köztársaságban szeretne tartózkodni, először vízumot kell szereznie. Ez lehet munkahelyi vízum, befektetés, egyéb tevékenység vagy a belépési vízum a residencia igényléséhez. Egyidejüleg utal arra, hogy azok, akik túllépték tartózkodási idejüket, azoktól  megtagadhatják  az újbóli beutazást.

Az esetleges beutazás megtagadását támasztja alá az is, hogy a kiutazáskor eddigi “fizetek-és-kész-elutazok” büntetés helyett most egy nyomtatványt kell kitölteni, aláírni. Ehhez kell csatolni a repülőjegy vagy a beszállókártya másolatát, az útlevelet, 2 másolatot az útlevél azon oldaláról, ahol a fénykép és a személyi adatok találhatók, valamint 2 másolatot az országba való belépés utolsó bejegyzéséről is. (DOCUMENTOS REQUERIDOS PARA ADQUIRIR EL SERVICIO) Tehát ajánlatos ezt komolyan venni!

Előzmény: huesz81 (8455)
huesz81 Creative Commons License 2019.11.28 0 0 8455
Ági!
Valóban így van, de kicsit pontosítanék.
Ha valaki 30 napnál, azaz a megengedett időn túl marad (akár 1 nappal is) az eltöltött idő arányában " büntetést" kell fizetni. Ezt a reptéren immigration-nál egy külön ablaknál kell kiegyenlíteni ahol ki van rakva a táblázat. Lefénymásolják az útleveled, és kapsz egy pecsétet.
Kilépéskor csak azoknak kellett eddig is fizetni, aki túlmaradt.
Soha semmilyen szabály nem volt arra vonatkozólag h kell fizetni kifelé.Sokszor jöttem ki- be.
Nagyon sok túrista tette bele az útlevelébe a 10-20 $kilépéskor mert ettől-attól hallotta.
Persze a dominikai nem fogja azt mondani, nem kell köszönöm🤣
Mindemellett ezek a szabályok biztosan fognak változni a jövőben, érdemes mindig napra készen lenni.

Előzmény: dominikai Ági (8454)
dominikai Ági Creative Commons License 2019.11.28 0 0 8454

2. Megkérdeztem a férjem a kilépésről. Valóban már a kilépéskor sem kell fizetni. Nekem apukám volt kint utoljára és ő fizetett, de mint kiderült azért fizetett, mert 32 napig volt és a vízum 30 napos. 2018 áprilisától a repülőjegy tartalmazza a ki és belépést is. Előtte 10 és 20 USD / fő volt.

Előzmény: takikrisztian1 (8452)
dominikai Ági Creative Commons License 2019.11.28 0 0 8453

1. Igen, ahogy bárhol a világon, itt is előfordulhat. Én itt élek és a tapasztalataimat írtam le amit most is megerősítek. A rokonaink, barátaink akik nyaralni járnak hozzánk szintén szabadon mozognak gond nélkül.

2. Kilépéskor fizetni kell, belépéskor nem, ez a szabály. Ha neked nem kellett akkor szerencséd volt.

3. Fű az évszak és az időjárás függvénye. Akkor ebben is szerencséd volt. Fűtől függetlenül az óceán nem a Karib-tenger.

Előzmény: takikrisztian1 (8452)
takikrisztian1 Creative Commons License 2019.11.28 0 0 8452
Ilyen tanácsokat adni felelőtlenség...
1 a hotelban is kirabolhatnak( megtörtént eset )
2 kilépéskor nem kell fizetni
3 amikor én voltam nem volt fű

Nem kötekedni akarok , de én mashogy lattam
Előzmény: dominikai Ági (8451)
dominikai Ági Creative Commons License 2019.11.28 0 0 8451

"Ezekről a mérgezésekről. Tudsz ezzel kapcsolatban valami megnyugtatót mondani? Kell ilyen miatt izgulni, hogy a szállodában bármi baj érheti az embert?"

La Romana-ban volt valóban ilyen. Ez egy amerikai társasághoz volt köthető, ellenük irányult. Hallottunk olyat is, hogy szerelemféltés állt mögötte. Volt aki elszámolást emlegetett. De semmiképpen nem a "sima" turisták voltak veszélyben. Senki nem tudja az igazságot. Ez miatt nektek nincs mitől félnetek.

"Közbiztonság mennyire jó vagy rossz?"

Szerintem a bejárati ajtónk kulcsa kb. 6 éve nem volt használva.  A lányommal éjszaka is sokat csavargunk akár itt, akár a fővárosban. Soha semmi bajunk nem volt. 

"Nem tervezünk szállodán kívül tartózkodni, csak amíg a transzferrel megyünk repülőtérről szállodáig."

Ezt sajnálattal hallom. A hoteletek az Atlanti-óceánra fog nyílni, ami hullámos, füves. Érdemes elmenni egy kirándulásra, nem drága. Megnézni a Karib-tengert ( pl. Saona ). Mozduljatok ki bátran.

"Amikor odaérünk a repülőtéren lehet vásárolni turistakártyát ami a belépéshez szükséges?"

Nincs már ilyen, csak egy nyomtatványt töltesz ki, ujjlenyomatot vesznek és bepecsételik, hogy mikor távozol. Kilépéskor van csak fizetés.

"Illetve olyan telefonkártyát amivel tudunk onnan haza telefonálni?"

Viber, skype, messenger és társai.. A hotelben a netért is - általában- fizetni kell. Telefonhívás az horror árban van. Ajánlom, hogy ne vegyél a hotelben drága netet, hanem menjetek ki a hotelből. Beültök egy kávéra egy sütire és kaptok ingyen netet.

Ne engedjétek riogatni magatokat, az utazási irodák gerjesztik ezt. Azért, hogy mindenki a hotelben üljön és csak szervezetten menjen kirándulni. Utána elvisznek egy boltba, ahol megveszed az ajándék kávét 500 pesóért, amit a helyi boltban ma 98-ért vettem. Hotelből ki, bátran fel egy helyi buszra és ott fog lerakni, kb. 1 dollárért. Helyi taxit nem ajánlok, mert nagyon drágák. 

Előzmény: Mrtt (8449)
dominikai Ági Creative Commons License 2019.11.28 0 0 8450

Akkor máshol se béreljen senki autót ahol még nem járt. Ott autózzunk csak ahol ismerjük az utat, ahol tudjuk hol van fekvőrendőr? Miért lenne káosz és veszélyes a közlekedés? A 12 éves lányom robogóval jár suliba.. Én és a férjem naponta autózunk és élünk.. 

Előzmény: takikrisztian1 (8448)
Mrtt Creative Commons License 2019.11.28 0 0 8449

Szia :) köszönöm, hogy visszaírtál. Leginkább amiatt izgulok amiket itt a fórumon belinkelgettek. Ezekről a mérgezésekről. Tudsz ezzel kapcsolatban valami megnyugtatót mondani? Kell ilyen miatt izgulni, hogy a szállodában bármi baj érheti az embert? Közbiztonság mennyire jó vagy rossz? Nem tervezünk szállodán kívül tartózkodni, csak amíg a transzferrel megyünk repülőtérről szállodáig. 

Amikor odaérünk a repülőtéren lehet vásárolni turistakártyát ami a belépéshez szükséges?

Illetve olyan telefonkártyát amivel tudunk onnan haza telefonálni? most hirtelen ezek jutottak eszembe. Köszönöm a segítséget. Szép napot!

Előzmény: dominikai Ági (8446)
takikrisztian1 Creative Commons License 2019.11.28 0 0 8448
Kedves dominikai Ági!
Én is voltam Dominikán , és bizton állíthatom h igenis veszélyes a közlekedés.
Senkinek nem ajánlok bérelni autót!
Lehet hogy te ott élsz, de aki először megy pl nem tudja h merre vannak a fekvőrendőrök. Amiből kiandulasok alkalmaval sokat lattam.
A helyi közlekedés káosz , és balesetveszélyes.
De mindenki eldonteti a szállodához vezető úton
Előzmény: dominikai Ági (8447)
dominikai Ági Creative Commons License 2019.11.28 -1 0 8447

Ha jól értem akkor te nem béreltél autót csak elmentél kirándulni. Tehát nem vezettél az országban. Akkor mi alapján beszélsz le erről bárkit? Én több mint 10 éve vezetek itt és még soha nem volt még koccanásom sem. Gondolom valamelyik tehetséges idegenvezető sztorizgatott..

Előzmény: Naala (8440)
dominikai Ági Creative Commons License 2019.11.28 -1 0 8446

Szia! Punta Cana a lakóhelyünk :)  Miért izgulsz? Miben segíthetek?

Előzmény: Mrtt (8442)
nemzetközi céghez társat! Creative Commons License 2019.11.28 0 0 8445

Október?

Előzmény: BrDavid (8444)
BrDavid Creative Commons License 2019.11.27 0 0 8444

Sziasztok ! 

Oktober 17-25 között néztünk Dominikai pihenést . 

Ebben az időszakban ajánlott már az időjárás szempontjából ide 

utazni vagy meg korai ha jo időt szeretnenk kifogni ? 

elsősorban személyes tapasztalatra lennék kiváncsi ! 

A válaszokat előre is koszonom !

Mrtt Creative Commons License 2019.11.26 -1 0 8443

Sziasztok!

Valaki utazik esetleg Punta Canaba december 16-án? :) 

Mrtt Creative Commons License 2019.11.26 -1 1 8442

Szia Ági!

Írtad, hogy szívesen segítesz. Dominikán melyik városban élsz?  Dec. 16-án utazunk Punta Canaba, kicsit izgulok az út miatt. Valahol facen fent vagy ahol esetleg bejelőlhetnélek? 

Előzmény: Dominikai vagyok (8418)
rizoka Creative Commons License 2019.11.18 0 0 8441
Nagyon szépen köszönöm az infókat !
Előzmény: Dominikai vagyok (8431)
Naala Creative Commons License 2019.11.18 0 0 8440

Szia! Ha megengeded leírom a tapasztalatainkat. 2 éve Mexikóban, Playa del Carmenen, tavaly Punta Canán, idén pedig Thaiföldön, Khao Lakon voltunk 1 gyerekkel 2 hetet mindig január elején.

Az én véleményem:

Mexikó: a Karib tengernél szebbet még életemben nem láttam, a szállodánk strandja álomszép volt, Tulum pedig egy csoda. A szálloda (Viva Wyndham Maya) csodálatos volt, remek ételekkel, programokkal, mi önállóan kirándultunk, felfedeztük a környéket taxival, kerékpárral. A maja kultúrát megismerni csodálatos volt. Az emberek, kedvesek, közvetlenek. 28-30 fok volt, 2x esett az eső

Punta Cana: itt nagyon lebeszéltek bennünket az autóbérlésről, így fakultatív programokra mentünk el, ami nagyon szuper, de nagyon drága is. Taxival elmentünk a San Juan Plázába, és a hotel mellett volt egy bazársor.  A szálloda (Be Live Collection) rendben volt, a mi igényeinket kielégítette, de az óceán nem volt a legszebb, sok volt a tengeri fű, és január elején nagyon hullámzott. A személyzet nagyon ráérősen dolgozott, volt, hogy a szobánk délután 4-kor még nem volt kész, pedig szorgalmasan ott hagytam a párnán a dollárokat. Az ételek rendben voltak, és nagyon jó volt az animáció is. Nyertem egy íjász és egy kajakversenyt is :-) 28-30 fok volt, 4-5x esett

Khao Lak: itt természetesen nem all inclusive voltunk. A szálloda (X10 Resort) nagyon szép volt, naponta többször készítettek be vizet, virágot, gyümölcstálat. A környéket motorral fedeztük fel, gyönyörű érintetlen strandokat fedeztünk fel, sokat túráztunk a Lak hegyen, vízesésekben fürödtünk. Nagyon jókat ettünk egyszerű kis éttermekben, de a piacon is. Itt is 30 fok körül volt mindennap, de az ottlétünkkor érkezett meg Pabuk, a trópusi vihar, akkor lehűlt picit a levegő, és délután szemerkélt az eső. Itt is elmentünk egy szervezett kirándulásra, a James Bond sziklát néztük meg, számos egyéb látnivalóval egybekötve. A Similan szigetek sajnos kimaradt, mert a vihar miatt lezárták a kikötőket. Ez szerencsére csak két napig tartott, utána visszajött a szép idő. 

Mindenhol meg lehet találni a szépséget, de nem mindegy, hogy mi az elsődleges. 

Előzmény: Tamas Juszt (8439)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!