Szerintem a jelenlegi falban futó koax kábel használják fel erre a célra. Ehhez persze az kell, hogy mástól ne legyen szolgáltatásod ("ne legyen foglalt a kábel").
Most nézegettem az ajánlataikat, de engem nem győzött meg. (magánvélemény)
Érdeklődnék, hogy van e valakinek tapasztalata a házban a T-home Optinet bekötéssel kapcsolatban.
Konkrétan az érdekelne, hogy miként hozzák be az optikai kábelt a lakásba és a lakáson bellül miként vezetik el a TV-ig, ahol a settopbox lesz. Behúzzák a jelenlegi koax mellé vagy végig vezeték csatornázzák a lakást?
Egészen pontosan május 3-tól indul a fizetős parkolás.
Ma megvettem én is a matricát. 2000 Ft-ba került 2011. január 31-ig. Utána majd postai úton lehet intézni a hosszabbítást. 30 perc alatt intéztem el 16 óra körül, nem volt tömeg.
A honlapon az áll, hogy adnak egy ingyenes (!) térképet, ahol látható, hogy hol parkolhatunk ingyen. Nos, ez az ingyenes térkép akkora kb. mint egy bankkártya. :-) De oké.
ma kiváltottam az "ingyenes" parkolási engedélyt.......röhögnöm kell ezen. Maga az engedély ugyan ingyenes, de a matricáért 2.000 Ft-ot kell FÉLÉVENTE (!!!!!!) fizetni. Kedves autó tulajdonos társak. Rákérdeztem, hogy ez az övezet mikortól lesz fizetős.....és amennyiben hinni lehet az itt dolgozóknak, úgy májustól fizetős lesz.
émmmmmeg azt hiszem rossz pályát választottam, matrica-gyártással kellene foglalkoznom.
vajon mit lehetne tenni a mindent elárasztó szórólap szemét áradattal?? irodákban vannak nagy papírból készült kuka méretű dobozok, amikbe iratmegsemmisítésre gyűjtik a papírt. nem tudna a közös képviselet leszerződni erre is valakivel és egy ilyen nagy dobozt is beszerezni és odaállítani, hogy abba dobáljuk a papírt? az a kis műanyag szemetes semmire sem jó, betalálni meg sokan abba sem tudnak.. ha már megállítani úgyis lehetetlen a szemét áradatot, akkor legalább azonnal menjen ez is újrahasznosításra.
Ez nem egy beszámítható nő.......... nem tudom ismerted-e ....én csak részegen láttam........és mivel nekem kint áll az autóm a ház előtt....és nem akarom, hogy azt is megrongálja, csakúgy mint a volt barátjáét ......ezért nem is akartam név szerint feljelentést tenni ellene, de "fineszedző"-nek köszi ő már lépett ez ügyben. .......állítólag valaki múltkor jól lepofozta a csajt...... ezek után csak remélhetjük, hogy elmegy a kedve a ház rongálásától.
Én meg baromira nem örülök a táblának, mert kb. 15 parkolóhelyet vettek el, valamint azt is fenntartom, hogy az utcában nem nagy a forgalom, semmiség kicsit kitérni, ha szembe jön egy autó, ez nálam soha nem volt eddig probléma. Most már kint az utcában soha nincs hely a ház előtti oldalon, kíváncsi vagyok, ha kezdődik a parkolási díjfizetés (amivel szintén nem értek egyet!), akkor csökken-e az autók száma. De a véleményemet fenntartom, jobban örülnék, ha inkább egyirányú lenne az utca, de meg lehetne állni.
ez így van. láttam, felfestették mindenhova a sarkokra a fehér csíkokat a parkoláshoz. fasza. sokat nem oldottak meg vele, mert parkolni ugyanúgy nem tud a többség, vagyis ugyanúgy pazarlóan a másikra a legkevésbé sem figyelve parkolnak. sajnálatos, hogy nem festették fel végig a csíkokat az utcákban 6 méterenként. azt hiszem ez a felfestési távolság. garázsban is néha látni pár embert, úgy parkolnak, hogy az simán megérne egy jútúbos feltöltést.. :))))
Segítséget szeretnék kérni a szakdolgozatomhoz. A Fővárosi Gázművek Zrt. szolgáltatásáról, a Gázőrzőkkel kapcsolatosan készítettem egy kérdőívet. Elsősorban azok válaszait várom, akik megrendelték ezt a szolgáltatást, de természetesen mások válaszait is szívesen veszem március 22-ig.
Igen lehet tenni! Jelentsd fel a rendőrségen rongálás miatt! Aztán ha sikerül nekik elkapni, ami elég könnyű lesz tekintve, hogy a volt barát címét is pontosan tudod. Akkor majd a rend őrei intézkednek. Elkapják megbüntetik és ha nem tér észhez a csajszi akkor sajnos kezdődik elölről az egész. De ha nem tesz senki feljelentést csak a fórumon panaszkodtok akkor nem is fog történni semmi sem.
Szia! Ez nem szerintem kérdés hanem centiméter! Lemérték és kevésnek találtatták! :-) Szóval ahhoz, hogy a KRESZ szerint két oldalt parkolni lehessen és még két irányú is maradhasson az út kb. két méterrel kéne szélesebbnek lenni. Elég ha most megnézed. Jelenleg mindkét oldalon parkolnak az autók, teljesen szabálytalanul ugyan, és ha jön két normális méretű középkategóriás autó egyszerre azok nem férnek el egymás mellett, az egyiknek vissza kell tolatni amíg a másik elmegy mellette. Szinte minden nap látok egy ilyen esetet. Szerintem helyes, hogy betartatják a KRESZ-t és táblával is kikényszerítik a szabályos parkolást. Eddig sem lett volna szabad azon az oldalon parkolni csak nem tiltották kifejezetten táblával. Ugyanis jelenleg csak a házunk előtti részen vannak felfestve a parkoló helyek, a másik oldalon nem voltak. Az emberek meg mivel nem volt kint tábla azt hitték, hogy ott szabad parkolni, pedig eddig sem szabadott volna. A szabályok azért vannak, hogy betartsák, betartassák őket. És nem azért, hogy szerintem ott elfér két autó meg nem olyan nagy a forgalom. Ez nem objektív elbírálási alap. A centiméter az. Ha érdekel téged akkor nézz utána a Közlekedés Rendjéről szóló törvényünkben hogy mennyi centiméter kell a kétirányú úthoz szabadon maradni. :-)
Másrészt a forgalom se oly kicsi. Én az elmúlt öt év során láttam, hogy mekkora átmenő forgalom van eme kis utcán, és nem egyszer-kétszer kényszerültem tolatásra, centizésre a szembe jövővel mert a kedves tilosban parkolók nem figyeltek a szabályokra.
Én örülök, hogy a KRESZ betartását most már táblával is kikényszerítik. De nemsokára megoldódnak a parkolási problémák mert csak az kaphat majd parkoló engedélyt aki állandóra van bejelentkezve az meg az egész házban kb. 60 % lehet. Így vagy messzebbre fognak parkolni, vagy inkább bérelnek parkoló helyet a garázsok egyikében, mert az még mindig olcsóbb mint a büntetés. :-)
Az IKON 1. C lépcsőházban (8-as házszám) lakó Ardián legyen kedves és csináljon már valamit a volt barátnőjével, mert már nagyon megelégeltük mi lakók azt, hogy a volt drogozó-és italozó barátnőd folyamatosan rongálja vagy a bejárati ajtó környékét.......vagy ha be tud jutni a házba a lépcsőházon belül a postaládák környékét (történetesen a tiedet)
fineszedző! .....(vagy bárki, aki a C lépcsőházban lakik ....és velem együtt megelégelte már ezt ) .....nem lehetne a lakóközösségnek tennie ez ügyben már valamit? .....mondjuk feljelenteni ezt a nőt?
Egyrészt szerintem nem keskeny a Véső utca, másrészt nem egy olyan forgalmas út mint a Visegrádi, ahol én is jogosnak tartom az egyik oldal elparkolóhelytelenítését. Szóval én a Véső utcában nem tartom ezt jó lépésnek, a parkolóhelyeknek ott sokkal több értelmük van.
A megállni tilos tánlák kihelyezésére egyszerű a magyarázat. A KRESZ szerint csak ott lehet az út mindkét oldalán parkolni ahol a afennmaradó úton két autó elfér egymás melett. Ha Nem fér el akkor vagy egyirányusítani kell az utcát vagy az egyik oldalon meg kell tiltani a parkolást. Tehát ez nem az önkormányzaton múlik hanem egy törvény betartatásán. De ha jól emlékszem ezt már meg is írta itt valaki. :-)
Hello! Én is itt lakom, és elképesztőnek tartom, hogy semmilyen infót nem kaptunk a fizetős parkolásról (legalábbis én eddig semmiről nem tudok). Bezzeg a színes évesössezfoglaó kerületi újság sok-sok színes oldalon, az jött év elején!...
A másik, ami röhejes, hogy az egész jobb oldali parkolórészt elvették evvel a megállni tilos táblával? Teljesen értelmetlen, mert az út az Esztergomi kereszteződésben összeszűkül, vagyis ha mennél tovább egyenesen be a lakótelepi parkolóba, ott nem fér el egymás mellett 2 autó, akkor itt minek ez? Áh, csak idegesítem magam.
Nagyon nem értek egyet a fizetős paroklással, hiszen a parkolás eddig nem volt gond. Ja, hogy akkor minden utcábvan kitesznek egy megállni tilos táblát, hogy ne legyen elég hely... Ez ugyanolyan szemétség, mint a rakparton bevezetni a fizetőset. Pénzkaszálás, mert a forgalom nem indokolja!
Megjelentek a parkolóórák. Honnan lehetne egy kis infót szerezni, hogy mikortól működnek majd és mit kell tennünk, hogy mi itt ne fizessünk a parkolásért? Vajon ebben a háborús övezetben (amely valaha egy rendes utcának nézett ki) is kell majd fizetni?
fogalmam sincsen, de ez katasztrófa amit és ahogy művelnek, már attól félek, hogy az utca sem lesz visszaállítva eredeti állapotba, hanem valami olcsójánoskodás lesz, széthulló, megsüllyedő új burkolattal... a garázs egy mocsok fekete sártenger, a saját autómmal végig se tudok menni az utcán, terepjáró kell ide..
nem mellesleg ma a közterületesek végigfotózták úgy fél 11 körül az összes véső utcában, a meteor oldalán parkoló autót is. gondolom durván akadályozták a forgalmat..
Sziasztok! Mit lehet tudni arról, hogy meddig tartanak a munkálatok a környéken? Olyan mint egy katasztrófa sújtotta terület, bár belátom, hogy fontos dolgok ezek. Csak a végét lenne jó tudni.
Egyébként az Esztergomi út még egy érdekes eset lesz. Ne legyen igazam, de ugyanolyan keskeny, mint a Visegrádi, ez pedig nem jelent mást, mint lezárják az egyik felét. Akkor pedig nem lehet majd abban az utcában (sem) megállni!!:(
Egyáltalán az itt lakóknak van bármiféle beleszólási joguk? Igen, valóban keskenyek az utcák, de kérdem én: miért nem EGYIRÁNYÚSÍTANAK? Nem tudom, készítettek-e hatástanulmányt arra vonatkozóan, milyen lehetetlen vállalkozás lesz esténként vagy hétvégén parkolóhelyet találni a környéken.
A másik: most kiszélesítették, remek. Ezzel egyidejűleg 30-as táblákat és 100 méterenként fekvőrendőröket helyeznék el a környéken.
Hmm... Jelenti-e mindez a környék forgalmi rendjének teljes átgondolását? Kaptatok ilyen infót? Sokszor aggódva figyelem az Esztergomi út sorsát. Ne legyen igazam, de meglepődnék ha visszakerülnének rá a fekvőrendőrök.
Megkérdeztük a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-t: A Véső és a környező utcába kitett megállni tilos táblák véglegesek. A KRESZ szerint (nem tudom a pontos jogszabályhelyet) a kétsávos út szélességét csak akkor érik el ezek az utcák, ha az egyik oldalukon megtiltják a parkolást. Eddig ezt a szabályt nem követelte meg az önkormányzat, ezért nem voltak táblák. Igen, a Visegrádi utcában már büntettek, ma láttam, mindenkinek volt csomagja. A Vésőben senkinek, pedig állt bent egy rendőrautó.
A rózsaszín festéknyom nyomára jutottunk ma délután véletlenül: A kukatárolók frissen felszerelt szellőzőberendezésének keretéül szolgál az a furnér bigyó, amit az ezt készítő szaki a C lépcsőház garázslejárata előtt festett be. Hétfőn szólok a közös képviseletnek, hogy intézkedjenek, hogy az ezért felelős valaki takarítson fel maga után.