Felkeltette érdeklődésemet a Magic Life Africana (Tunézia Hammamet) A neten sok szépet lehet róluk olvasni. A közel 15 éve létező Magic Life minden klubjában ténylegesen All Inclusive szolgáltatásokat nyújt vendégeinek mondja a katalógus és az utazásszervező. Voltatok-e már valamelyik klubjukban? Milyen volt? Mi tetszett a legjobban? Tényleg kényeztetnek? Volt esetleg valami, ami nem tetszett? Érdeklődve várom és előre köszönöm az élménybeszámolókat! Bogie
van tapasztalata valamelyikőtőknek a Waterworld Hills jelenlegi állapotával kapcsolatban? Ez lesz a 4. ML nyaralásunk, azonban az 1. török. Vegyes véleményeket hallottam, emiatt érdekelne. Valóban veszített a színvonalából?
Kedves Márta 2008-ban és 2009-ben is Magic Life hotelben voltunk nyaralni Törökországban Kemer imperial,illetve Waterworld imperialban. Ez a hotellánc tényleg all inclusive,még a motoros vizisportok(banán,vizisi) is benne van az árban. Más országbelivel nincs tapasztalatom,de a török ML-t ajánlom.És alig volt orosz vendég,ha ez számit. Üdv
Láttam az új katalógusokat (Neckermann, TUI, Gulet), és érdeklődni szeretnék, hogy a TUI-nál ez a Magic Life ez tényleg annyira megéri, mint ahogy látszik? Láttam a hozzászólások nagy részét, csak gondoltam, egy megerősítés így a foglalás előtt még nem árthat :-D Ajánljátok???
Köszönöm a tanácsokat és infókat, megfogadom. Egyébként van, hogy nem izgat a fürdés a tengerben, ha van mit látni. Szerintem Tunézia, Törökország, stb. pont ilyenek. Egyik ismerősöm január közepén volt kint Máltán. Nem tudott fürdeni, de nagyon olcsón laktak, éltek kint 2 hetet. Jobb mint itthon a hóban. És akkor ott kellemes 15-20 fok volt :-D
Nézd meg a TUI honlapon a katalógust, már fent van. A gyerekár nagyon jó és igy, hogy most előfoglalásban elengedik a reptéri illetéket, különösen kedvező. De tény, hogy a felnőtt áron behozzák a jó gyerekár különbségét.
Láttam, a másik fórumon, hogy Tunézia felé kacsingatsz:) Március-áprilisban csak akkor menj, ha nem zavar ha nem tudsz megfürdeni a tengerben. Mi voltunk már április legvégén, de csak egyszer tudtam megmártózni a tengerben, akkor is azért mert azt mondtam haza nem jövök addig míg nem lettem tengervizes.:) Hőfokban egyébként kellemes idő volt, a 28-30 fok simán megvolt. Tunéziában a Manarban már jártam, bátran merem ajánlani.:) Úgy tűnik gyerekkel mennétek, pláne nagyon jó választás lenne. De találsz leirást az Afrikánáról is itt a fórumban. Ha jobban belegondolok ML-el nem igazán lehet mellényúlni.:) Bécsi indulással akár djerbai ML is szóba jöhetne nektek. Szemeztem azzal is.
Nálunk a kicsi az öcsém fia, s ők most jönnek, ősszel nem valószinű. Így most az előfoglalási gyerekár nem vonz bennünket. S ki tudja mit hoz még ez az év nekünk, sikerül e ősszel is utazni. Ha igen, majd keresünk egy jó last minute utat, vagy november ami már téli szezon és újra egyiptom. Rövidebb az idő az előfoglalástól az utazásig. Így voltunk a Kalawyban és szivesen visszamennék.:)
Na igen, jobb óvatosnak lenni az irodák terén, és tény, hogy a TUI-nak nem erőssége a last minute.:) Én követem azt az elvet, hogy nem a legolcsóbb, nem a legújabb, és nem a nevenincs irodát választjuk.
Sajnálom, én is lesegetem majd a katalógust. Sajnos várható volt, hogy áremelkedés lesz, hiszen mégis csak válság van. De azt mondták nekem az irodában, hogy például gyerekeseknek lesznek nagyon jó akciók. Lehet pont idén kell majd vigyázni az irodákkal, nehogy bebukja az ember a pénzét.
Best Reisennel utazunk, náluk volt jó ár. A Neckermann is árulja, csak jóval drágábban. Sajna csak egy hét, több a munka miatt nem fér bele, pedig szívesen mentem volna akár két hétre is.:) Köszi az infot, séta biztos lesz, ha nem is bazározás miatt, vásárolni nem igazán szoktunk. Bár a fiam most is leadta a rendelést vizipipára és dohányra:) Elvileg itt is van anfiteátrum és esti show műsor, azt is meg akarjuk nézni és sétálni is. Most választási szempont volt, hogy ne a puszta közepén legyen hotel mint a Kalawy, s hogy közelebb legyen a reptérhez. Hogy lesz e fakultativ s hova, az majd még kiderül, a Giftun vagy Sharm el Naga a legvalószínűbb a kicsi miatt hosszabb utat nem vállalunk be.
Mi pont a Surice Select Garden Beach mellett (kettővel odébb) voltunk a hajóút után. A mostani Sunrise Christal Bay-ben (akkor még máshogy hívták).
A környék nekem nagyon tetszett, nem Hurgada betonrengetegében van. Minden este jót lehet sétálni (ha akartok) egy hangulatos bevásárlóutcán.
Minket a repülők nem zavartak, mert éjjel nyugi volt, de számítani kell rá hogy kissé odahallatszik (légifolyosó zaja).
Sznorizni pocsék a hely, de Téged ez úgysem érdekel. Ha a többiek ilyenre vágynak, menjetek el P. Katával Scharm el Naga-ra! Tudod, a kedvenc helyem, csípném ha rá tudnálak beszélni:))) Az 5 éves és az anyukád is élvezné, mert nem kell a vízbe dugni a fejet, csak térdig besétálni a homokos strandon.
Jordániáról most csúnyákat lehetett olvasni a fórumon, áremeléseket emlegettek a látnivalóknál. Figyeltem a Taba topikot, akár oda is mehettünk volna, ha nem csak a Kartago utaztatna oda. Ettől az irodától fázok, túl sok rosszat hallottam már róla. S Tabáról lehetett volna fakultativ keretében Jordániába látogatni. Kívánom, hogy összejöjjön amit szeretnétek:)
Bécsi indulással egész jó árakat láttun az ML-nél is. Fájt a szívem a hajóútért amit még most is 700 euróért hirdetnek. Csak hát nyelvtudás nélkül az nagyon nem buli.
terv konkrétan még nincs, de ha lesz kedvező ajánlat (árban, időben, helyszínben stb..), akkor majd gyorsan lépünk. Nagy vágyam Jordánia, de nem tartom valószínűleg hogy össszejöjjön.
Azért folyamatosan nézegetem a Magic Life ajánlatokat is, ki tudja.....
Nektek jó pihenést, sok finom halacskát kívánok! Azért ne egyétek meg mindet, hogy nekünk sznorizóknak még legyen mit néznünk!
A Sunrice Select Garden B. nem a Mamlouk hotel mellett van?
Majd ha találunk olyan hotelt Dalamanban amelyikkel kompromisszumot tudunk kötni az árat és a minőséget illetően, elmegyünk oda. De az tuti nem az idén lesz:(
Egyiptomban megint Hurghada, de nem a Kalawy hanem a Surice Select Garden Beach, február 21.-én. Eddig az egyetlen szépséghiba, hogy SHS-en keresztül jövünk haza. A leírások és a vélemények alapján kb ML szinvonalat várok tőle. Most sokan megyünk, 5 felnőtt, és egy 5 éves gyerek.:) Találtunk egy jó akciót, és három nap alatt döntöttünk, intéztük.:) Még várjuk a hotel visszaigazolását, mert csak lekérésre foglalható. Elegünk lett a télből, a hidegből és a napfényhiányból. A halak még mindig csak a tányéron szimpatikusak nekünk:), de a homokos part most a gyerek miatt pláne nagyon fontos. Ha megjöttünk úgy is referálok milyen volt.:)
Olvastam, hogy Ti túl vagytok egy török körúton, irigyeltelek is érte:), de nálunk megint a pihi lett az első. Nektek mik az idei tervek?
Megkaptam a TUI nyári katalógus árlistáját, és elkeserítőek az árak. Bár az idénre szeptember és a dalamani ML Sarigerme volt betervezve, lemondtunk róla. A legolcsóbb best price ár is 199.900 Ft.
Sziasztok! Húúú, nagyon szép lehetett!!! Imádom amikor a tenger élővilágát csodálhatod testközelből! Bármely furcsa is, de Görögországban két öbölben is (krétán) olyan csodás élővilágot láttunk, hatalmas halakkal, polipokkal, rákokkal. Bár Egyyptom nyílván össze sem hasonlítható vele , végülis Vörös-tenger :-D
Igen, ezek hossza töredéke az ML kb. 240 m-es stégjének, mindössze kb. 30 m-esek voltak. Igen, kényelmesebben lehetett sznorizni! Egyet nem szabad elfelejteni, hogy közel 100 lépcsőfok vezetett le a parta, s vissza megint ennyi. Aki esetleg a főépületben lakott, annak akár a dupláját is meg kellett tennie, ha nem busszal ment le.
Fakultatív: a szép és élővilágban gazdag part miatt mindössze egy programon vettünk részt, a Tiran-sziget környékén sznorkeleztünk. Továbbá lányommal megszerveztünk egy üvegfenekű hajós kirándulást az öbölben és környékére egy másik magyar családot is beszervezve.
Így nézett ki a szállodakomplexum az öböl másik partjáról. Ezt én készítettem. Innen jól látható a szálloda partja, s itt látszik a kikötő melletti part is, ahol egyszerűen be lehet sétálni.
A bal oldali hajók fölött látszik a szálloda kék színű stégje. A kép alján lévő stég az egy másik szállodáé volt már, az öbök itteni részén.
Igen, közben megnéztem a képtáradban is. Úgy tűnik, hogy ezek a stégek közel sem voltak olyan hosszúak mint a ML-nél, tehát kényelmesebben lehetett sznorizni. Ugye?
Lányom csinálta valamennyit idén is! Ez a 71 kép közel 3000-ből került kiválogatásra, a többi sem lett rossz!
Igen, ezek mind a szállodakomplexum közvetlen partjánál készültek.
Igen, két stég állt rendelkezésünkre. Ezek láthatók a képeken.
Mélység! Csak becslésre vállalkoznék: 10-15 m körüli lehetett a korállzátony szélénél. A szálloda bal szélén, a kikötőnél egyszerűen be lehetett sétálni, mert ott folyamatosan mélyült... Ott nem is volt stég.
Nem volt annyira szeles, mint az ML-nél, s a magas part is jól fogta a szelet.
A következő linkre kattintva már 4 célcsoportba szedve lehet megnézni a képeket:
Meg szeretném kérdezni, hogy ezt a sok szépet a hotel közvetlen partjánál láttátok? Stégen kellett-e bemenni, mint a ML-nél, vagy hogyan? Milyen mély lehetett a víz? Nagyon szeles volt a part?
Régen jelentkeztem már be, pedig idén is Egyiptomban (Sharm el-Sheikh) voltunk, igaz, nem Magic Life Clubban, hanem a Pyramisa Resort és Villas szállodában. Nagyon szép tengeri élővilággal bír a partja, majd képekkel is bizonyítani próbálom.
Húúúú...ez azért durva. Bár én is voltam Magic-ben, Törökországban több helyen, de szerencsére nem volt semmi bajom, szerncsére csodás nyaralásunk volt. Sajnálom, hogy ez történt veletek, mert egy nyaralás a betegséggel végződik, soha nem jó!
Talán tényleg egyedi eset volt, és az alapanyag volt fertőzött... :-( Persze ez titeket joggal nem vígasztal.
Köszi a részvétet! Az ember egész évben teper mint a barom, hogy elvigye a családot 2 hétre valami tuti helyre, számolja vissza a napokat az év közbeni szívások közepette, azután meg.... :( Persze nem ettünk olyan gyümölcsöt, zöldséget, ami a helyi vízzel érintkezhet, nem fogyasztottunk jégkockát, ásványvízzel mostunk fogat, és mégis benyeltük a bajt. Egy csomó kaján látszott, hogy nem aznap volt először felszolgálva. Na mind1, ez van.
Valószínűleg valami komoly gond lehetett a konyhai higiéniával, ha ennyien megbetegedtetek. Magic Life-ról ilyet még nem hallottam, sajnálom hogy így megjártátok.