Keresés

Részletes keresés

Csondé Creative Commons License 2008.06.04 0 0 2726

Azóta lehet tudni valami frissebb infókat a DIGI TV-ről? Az esetleg nem tántorította el őket, hogy a lakógyűlésen aláírt tizenvalahány lakás helyett most már csak kb. 6 lakás jelezte a kifüggesztett papírokon, hogy szerződnének? (Tényleg, a többiek, főleg akik lelkesek is voltak, nem bírták kivárni vagy jobb megoldást találtak?)

Mert szerelni a múlt héten már szereltek, de a tetőn, ha jól láttam, még nincs tányér.

Előzmény: bgabesz75 (2724)
Rubira Creative Commons License 2008.06.01 0 0 2725
parlagfűültetvényközelebbről
Sziasztok! Ezt a gyönyört amitől ilyen időjárás mellett két hét múlva mindannyian prüszkölni fogunk, ma fotózta a párom. Kérlek Titeket Ti is hívjátok a parlagfűvonalat, hogy jöjjenek kiirtani. A párom ugyan nekiállt kapálni, de ezt csak nagyobb erőkkel egyszerre lehet megoldani.

06(80)204355
bgabesz75 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 2724
Végre megérkezett a Digi tv a Nefelejcs 85-be.Pénteken-szombaton telepítenek,és a jövő héten már állítólag lehet használni a szolgáltatásukat.Minden lakásig elvezetik a kábelt,tehát nem kell csatornázni,kábelezni hanem a saját csatlakozóját használhatja bárki.Valószínűleg telepítenek majd a Nefelejcs 87,Téglagyár 5-7/6ik ütem/ és a Haladás u 8-ban is.Legyen csak konkurenciája a commucsiknak :)
2beefleksz Creative Commons License 2008.05.18 0 0 2723
Szia !

A járdával kapcsolatban annyit tudok, hogy kisebb herce-hurca után az önkormányzat kiadta az engedélyt a járda építéséhez.(IV-V-VI . ütem)
Tehát ismét a B.Y.L.-re várunk :-))).
Nem kapkodják el..........
Előzmény: Beku76 (2722)
Beku76 Creative Commons License 2008.05.18 0 0 2722

Sziasztok,

jó gyorsan felhúzták a járdát az I-III. ütem előtt :) Nem tudjátok, a IV-V. előtt mikorra várható? Ki építi végül?

V. ütem, nem tud vki infót a Digi Tv-ről? Mikor jönnek szerelni?

Mi a helyzet az egyesülettel? Bejegyezték már?

Rubira Creative Commons License 2008.04.21 0 0 2720
Hát igen, ha akarják látni. Épp erre céloztam. Nekem is rögtön látták, amint felajánlottam, hogy hozok róla banki igazolást. A számlát nálunk utólag állították ki, és előfordult, hogy csak egy másfél hónap múlva.
Előzmény: kuutamolla (2719)
kuutamolla Creative Commons License 2008.04.21 0 0 2719

A bank arra a számlára utal, ami a szerződésben van - nem arra, ami a számlán.

Nálunk is gond volt ebből, mert a byl ügyvédet-bankot váltott, csak nem értesített róla, így még ők voltak felháborodva, amiért nem jó helyre ment a pénz - pedig a bank teljesítette a kötelezettségét.

Idehaza minden 2 munkanapon belül látható.

Előzmény: Rubira (2718)
Rubira Creative Commons License 2008.04.20 0 0 2718
Arra is figyeljetek, hogy nem elég ha a bank utal, annak meg is kell érkeznie. Nálunk két hétbe telt mire a BYL rendszere "látta". A bank állítólag egy másik számlaszámukra utalt....
2beefleksz Creative Commons License 2008.04.20 0 0 2717
Tapasztalatunk ugyanez volt!

Az OTP teljesen rugalmas volt nálunk is, mindent elintéztek pikk-pakk.
Aki az Erstével szerződött minden szempontból rosszabul járt.
A forintalapú hitel az OTP-nél klasszisokkal jobb, mint az Erste devizaalapúja.

Erstések figyeljetek az illetékre is, mert a szerződés szerint kiszabják a garázsbeállóra a 10%-ot, pedig nem jogos!!!Nehogy valaki befizesse!!
Előzmény: Csondé (2716)
Csondé Creative Commons License 2008.04.19 0 0 2716

Azért a hitelt illetően egy kicsit árnyaltabb a kép. Nem akarom védeni a beruházót, ők is nyilván megérik a pénzüket. (Pl. Ernő, Ernő, ha csak ré kell nézni, elromlik a teljes napunk. Lehet, csak szerencsések voltunk eddig, de nála bunkóbb emberrel még talán se én, se a feleségem nem találkozott életében. Nem tudom, ez munkaköri kritérium-e vagy véletlen.)

Viszont az azért furcsa, hogy az OTP azonnal utalt a használatbavételi után, talán két napig se tartott (V. ütem), és ha jól tudom, a gondok csak az ERSE Bankos

hitelekkel voltak és vannak. Pedig elvileg ők a finanszírozó bank. Valamin nagyon

összeveszhettek a BYL-lel, de ha annyira nem lett volna valami rendben, ami egy

Banknak MUSZÁJ a hitelezéshez, akkor az OTP se utalt volna, legalábbis így képzelem.

Persze az OTP-t se akarom védeni, hihetetlenül számklavezetési költségeik vannak például, de az utóbbi időben a bankhitelekkel annyira rugalmasak, hogy az már szinte megdöbbentő. Az egész hitelezési folyamat gyorsan és emberközpontúan zajlott az elejétől fogva. Hitelelbírálás 7-8 nap, stb. Ráadásul a kiegészítő

kamattámogatású forintos lakáshitelük kategóriákkal jobb az Erstéénél: 4+2 százalék a 4,54+2,5 százalék vagy valami ilyesmi helyett, ami az Ersténél van. Ami hosszú távon kemény százezreket jelent már.

bgabesz75 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 2715
Ma a Haladás u-ban kertészet felől elkezdték a járda előkészítését.
Legalábbis ezt az infot kaptam a melósoktól.Az volt a kérésük,hogy
ne parkoljon senki a kerítésen kívül.Eddig csak annyi történt,hogy
telihordták egy kupacba az A.lph. mellé a kertészetnél levágott növény
darabokat.A gépkezelő ember azt mondta 1 hónapon belül kezdik építeni
a járdát.Csatorna nem lesz.Az út fele kifelé fog lejteni.NEM LESZ CSATORNA!!???
Ennyit mára
kuutamolla Creative Commons License 2008.04.18 0 0 2714

4-esben gond a parkolással? Nálunk az 1-esben is van még, pedig 2,5 éve lakunk itt. Szintén sokan használják a nem saját beállójukat, és van akinek 2-3 autója is van. Sokáig csak ketten voltunk, akik kint parkoltunk, most már azt hiszem csak egyedül vagyok vele. Pedig még van szabad hely - egy fél, az utolsó... Nálunk is sokáig volt kapun belül a kihajón parkolás... meg lépcsőház elé parkolás úgy, hogy babakocsival nem fértem ki mellette és még sokáig lehetne sorolni.

Előzmény: 2beefleksz (2712)
Irit Creative Commons License 2008.04.17 0 0 2713

"Bizonyítottan a kivitelező, illetve az illetékes munkatárs (Újvári Viktor) hanyag, pontatlan, munkavégzésének, valamint a kivitelő valótlan állításainak eredménye"

Azt tudtátok, hogy 2007-ben Újvári Viktor kapta az "Év dolgozója" címet a B.Y.L.-nél?
Na, erre varrjatok gombot!!!

Milyen lehet a többi alkalmazott, ha Újvári az év dolgozója (vagy inkább nemdolgozója)??!!

Viselkedés:

Remélem, az V., VI, ütemben nem lesz gond a kutyásokkal. Nálunk a parkolóban pisiltetik őket - TISZTELET A KIVÉTELNEK! Ha szólunk, akkor meg anyáznak.

Honnan válogatták össze ezeket az embereket?!

Előzmény: Yahtman (2704)
2beefleksz Creative Commons License 2008.04.17 0 0 2712
Teljesen egyetértek azzal, amit írtál.
Sokan nem veszik figyelembe, hogy tulajdonképpen társasházba költöztek és nem tanyára, ahol vannak szomszédok és illene alkalmazkodni hozzájuk.
Sajnos nálunk (4.ütem) már most gondok vannak a parkolással.
Ismerek olyan lakót, aki nem vett parkolóhelyet és szemérmetlenül parkol a B.Y.L. parkolni tilos tábla alatt, azon a helyen, amelyre más előszerződést kötött, de nem áll be a végleges szerződés megkötéséig.
Van aki cetlin fenyegetett meg mást, hogy ha még egyszer a helyére áll kiszúrja a kerekeit.
A következő közgyűlésen szóba kerül majd a parkolási rend, csak pont azok nem fognak eljönni, akikre vonatkozik.
Nekem van egy módszerem, ami ellenkezik a jóérzésemmel, azt nem hagyom szó nélkül.Szomorú,hogy felnőtt embereknek kell olyan dolgokat elmondanom, ami a tíz éves lányomnak teljesen természetes, mert így neveljük.

A járdával kapcsolatban annyit, hogy valóban létezik egy megállapodás az önkormányzat és a B.Y.L. között, kb. fél éve.A baj az, hogy az önkormányzat már teljesítette a saját részét, kiadta a 6.ütemre is a használatbavételit.
Az is eszembe jutott, hátha ez megint egy B.Y.L csel,ráfogják az önkormányzatra, hogy nekik ne kelljen járdát építeni. Kitelik tőlük:-((
Ezt a járda-kérdést nem kellene annyiban hagyni!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Yahtman (2705)
Yahtman Creative Commons License 2008.04.17 0 0 2711

8 hónapja járok ide, cseszegetni akit lehet, hogy a dolgok normális irányba mennyenek, de csak azt értem el hogy az ajtómon belül rendeződtek a dolgok, és a kivitelező kevés embert utál annyira mint engem.

Amit írtál az igaz, tapasztaltam is, és csak remélem remélem a csodát csak nem értem az ebereket, ha valaki egy vagyont fizet valamiért, arra miért nem tud vigyázni? Nem volt elég drága ? Vagy ami a kerítésen kívül van az nem érdekes ?

A térkővel kapcsolatban, én sem tudom mi a gond. Az a legjobb megoldás, mivel az aszfalt után még környezetvédelmi adót is fizetni kell. Talán az lehet a baj, hogy nem tervezték elég szélesre a járdát, vagy az hogy az nem közvetlenül a kerítésnél (30 cm) arréb kezdődött volna. De lehet az is, hogy csak volt valamilyen paktum a kiviteleő és az Önkormányzat között amit nem tartott be valamelyik fél, és kettőjük között megy az adok-kapok.

Előzmény: kuutamolla (2710)
kuutamolla Creative Commons License 2008.04.17 0 0 2710

Nálunk rokonnak anno csak a szája dagadt fel, amikor esőben a vízzel teli árokra azt hitte, hogy csak áll 1 centin az eső, mint mindenhol a környéken, hát volt meglepődés, mikor beesett az árokba - a fogai nem sokon múlott h ki nem törtek... csak át akart menni a túloldalra

Mi is a probléma a byl tervével? Van neki, csinálná is, de önkorinak nem jó? Mi az, nem illik ide? Vagy csak aszfaltjárda lehet????? Vki tudja ezt pontosan?

A térköves szép gyors, ugyan a babakocsiban agyrázkódást kapnak a babák, de még mindig sokkal jobb, mint 8 kiló sárral közlekedni.

Yahtman ó lesznek itt cifra dolgok. Amikor beállnak a helyedre, amikor a helyed elé állnak, amikor hétvégén vagy este 8kor fúrnak.. bízom benne, hogy kialakulnak a dolgok - addig pedig ismerkedj, beszélgess, kialakul majd remlehetően egy normális odafigyelő közösség

Előzmény: Yahtman (2709)
Yahtman Creative Commons License 2008.04.17 0 0 2709
Egyik lakótársunk javaslatát javaslom megfogadni járda kérdésében:a Fiumei úti baleseti sebészetre kell bemenni, és egy szerencsétlenül járt ördögnek adni pár ezer forintot, cserébe mondja azt itt törte el a lábát a ház előtt. Akkor az Önkörmányzat garantáltan pik-pak nekikezd a járdának.
bano1 Creative Commons License 2008.04.17 0 0 2708

Köszönöm a képet! Igen, a kukatároló nincs a régi helyén. De akkor hol lesz?

Vasárnap dél körül jártam arra, akkor épp nem állt víz a ház előtt, de ez így valóban gáz. Kéne a járda!

Előzmény: kuutamolla (2702)
bano1 Creative Commons License 2008.04.17 0 0 2707
Erről jut eszembe a létrehozott egyesület - hivatalos formában - megpróbálhatna támogatási kérelmet benyújtani az önkormányzathoz. Ha a teljes megvalósítást nem is tudjuk belőlük kipréselni, talán némi hozzájárulást igen.
Előzmény: bano1 (2706)
bano1 Creative Commons License 2008.04.17 0 0 2706

Nem tudom van-e a lakók között mérnök ember és vállalná-e megtervezni a járdát, esetleg egy pontos anyagszámítással, de ha volna, a magam részéről benne volnék, hogy saját erőből oldjuk meg a járda kérdést, mert úgy tűnik, hiába várunk segítséget a BYL-től vagy az önkormányzattól.

Ha a lakók többsége beszállna (mert nem kergetek olyan illúziókat, hogy mindenkit fontos a járda léte) némi fizikai munka árán párezer forintból  meg lehetne valósítani a járdát.

Végülis ha a tervek és számítások megvannak egy hozzáértő felbérelése és az anyag kerülne pénzbe az önkormányzat meg...

Előzmény: 2beefleksz (2703)
Yahtman Creative Commons License 2008.04.16 0 0 2705

Kedves Lőrinc Ligeti IV. ill V. ütemben lakó tulajdonosok !

Előre elnézést kérek, nem érzem tisztemnek mások kioktatását, és soraimnak nem is ez a szándéka, de van amit elég nehéz szó nélkül hagyni.

-Valakinek sikerült letörnie az V. ütem gk kapumozgató érzékelőjét ! Ez eddig csak egy dolog. De ha véletlenül tette illenék jelezni a közös képviselőnek, vállalva tetteinket, hogy mielőbb javítani lehessen. Ha szándékosan tette, akkor erre nehéz szavakat találni. Nehéz megmagyarázni azt is, hogy kultúr emberek, hogyan lehetnek anyire figyelmetlenek, Önzők, vagy nemtörődöm hozzállásúak, hogy az épület előtt, a sártengerben parkolják le autóikat. Ezzel több gond is van. Egyrészről felhordják a sarat a beállóra. Másrészről letapossák a beálló szegélykövét, harmadrészt további talaj erőziót okoznak, és lassan a vízelvezető csatornába gyalulják az földet. Megértem azt is, ha valakinek nem volt pénze, vagy szándéka gépkocsibeállót vásárolni, de azt gondolom van kultúrált megoldás. Ha máshol nem a Plussz parkolójában. Igaz akkor még az szörnyűség is megtörténhet, hogy valamelyik lusta Önző, felelőtlen lakótársunknak kb. 50 métert meg kellene tennie gyalog.  

Megdöbbenésemre azonban nem szociálisan rászorult réteg él ezzel a módszerrel.

Javaslom ezen lakótársaknak néhány buszmegállóval arréb költözni, pl a Havanna ltp-re. Ott pont az ilyen emberek miatt nem nő ki a fű.

Az Ünkormányzat út tudom büntetni készül az ilyen parkolásokat, csak azt sajnálom hogy a büntetési tétel nem 1 hét eltöltése egy illemtudó normális családnál, plusz egy hét közmunkával való helyreállítása a felelőtlen rongálásnak.

Elnézését kérem mégegyszer a jóérzésű lakótársaknak  a fenti sorokért, de őgy gondolom akinek nem inge nem veszi magára.

A fórum olvasói bizonyára megtudják kikről tettem említést, hiszen az érintettek lesznek a legjobban felháborodva soraim ellen.

No, lássuk a véleményeket...

Yahtman Creative Commons License 2008.04.16 0 0 2704

Nem szeretnék senkit elkeseríteni a VI ütem beköltözésének tekintetében, de használatbavételi engedély ide vagy oda ez még semmit nem jelent a banknak.

Én a V. ütemben azt tapasztaltam, hogy a használatbavételi engedély meglétét követően 6-8 hétre utaltak a kivitelezőnek a bankok. És mielőtt bárki szídná őket, nem az Ő hibályuk. Bizonyítottan a kivitelező, illetve az illetékes munkatárs (Újvári Viktor) hanyag, pontatlan, munkavégzésének, valamint a kivitelő valótlan állításainak eredménye. Jómagam 6 hete lakom már itt, de még mindíg nem sikerült maradéktalanul elszámolnom velük. Nos remélem több szerencséjük lessz új lakótarársainknak.

Előzmény: bano1 (2699)
2beefleksz Creative Commons License 2008.04.16 0 0 2703
Nagyon úgy néz ki az önkormányzat és a B.Y.L. együttműködése a járda ügyében
4-5-6 ütem nem hoz eredményt.
Legújabb fejlemény, hogy a B.Y.L. megépítené a járdát a saját elképzelései szerint(úgy tudom térkőből), de az önkormányzatnak ez nem felel meg mint járda.
Tehát az építtető ezek után nem fog járdát építeni vagyis térkövet lerakni.
Már az elején sejtettem, hogy ismét csak ígérgetnek, ide-oda dobálja az önkormányzat és az építtető a járdakészítés ügyét.
Az senkit nem érdekel, hogy a lakók mit szólnak ehhez?Nekem már az is jó lenne, ha legalább kavicsot szórnának le, mert az esőzések után nem lehet az utcán előttünk közlekedni.
Most kellene összefognunk, mert úgy tudom az 1-2-3 ütem elé is megígérte az önkormányzat tavaszra a járdát.
kuutamolla Creative Commons License 2008.04.16 0 0 2702

Vasárnap is volt akkora eső, mint tegnap?

Sajna v nem, a kerti pocsolyák már eltűntek, de itt az egyesben az első nyári eső igencsak tönkretette egyes lakások kertjét és magát a lakást is... csak jobb óvatosnak lenni

A kuka- most h mondod, mintha eltűnt volna- a másik oldalon találtak neki helyet?? A fától nem látszik rendesen, de mintha nem volna ott.. A pocsolya azért kicsiben az úton még megvan... szél nélküli eső után a bejárathoz tuti gumicsizma kell

Előzmény: bano1 (2701)
bano1 Creative Commons License 2008.04.16 0 0 2701
Mostanában nem jártam arra (utoljára vasárnap jártam a Haladás úton), de akkor még minden rendben volt. Ismerősök mondták tegnap, hogy alakítottak valamit a kukatárolón. Erről tudsz valamit?
Előzmény: kuutamolla (2700)
kuutamolla Creative Commons License 2008.04.16 0 0 2700
A 6-osban is érdemes majd a kertre vetni egy pillantást a tegnapi eső után - nem folyt el a víz, a lakásoknál pedig még nagyobb mélységben állt meg a víz. A ház előttiről ne is beszéljünk... Sajna (vagy nem...) nagy a szél,  hamar felszárad, már nem lehet megnézni...
Előzmény: bano1 (2699)
bano1 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 2699

Sziasztok!

Tegnap érkezett a hír, megvan a VI. ütemre is a használatbavételi engedély. Már csak a bankon múlik, hogy mikor költözhetünk... :o)

Beku76 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 2698

Köszi a tippeket!

OFF

Mi eddig a Bálint-házba jártunk ringatózni, nem messze laktunk albérletben :). De azért a 45 percet kicsit sokallom, annyira nem bírja bkv-t a ded. Úgyhogy körülnézünk a környéken, ha meg nem jön be, még mindig vissztérhetünk a Bálint-házba... Tegnap beiratkoztunk a könyvtárba. Tényleg tuti :)

ON

Előzmény: kuutamolla (2697)
kuutamolla Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2697

bocs ha túl sok az OFF....

és ha már bkvzás és program,, akkor szerintem a belváros sincs messze, ott a Bálint házban voltunk sokszor, az Oktogonnál, szóval csak busz és metró és pikkpakk ott vagytok 45 perc alatt, addig talán pont alszik v eszik a ded.... és olcsó és jó és van ringató is http://www.balinthaz.hu/2006/index.php?option=com_events&group[]=32

és vasárnaponként MÜPA, sajnos csakis autóval, de remek ingyenes program, nagyobb gyerekeknek is http://www.mupa.hu/programreszletes.jsp?id=K_17323&month=4&year=2008&day=13 Cifra Palota

Előzmény: kuutamolla (2696)
kuutamolla Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2696

Játszótérben szerintem szuper a Thököly út végén lévő (nem az sztk felé, hanem a gyorsforgalmi felé). Játék, árnyék, nap, hely motorozásnak...

Egyéb program: Rózsa, a helyi művház, az Üllőiről egy keresztucában a dmhez közel, ott van színház, koncert, zenefoglalkozás.

Dohnányi zenesuliban, a Gyönygvirág utcában, a Thököly után, a parkhoz közel van szintén zenefoglalkozás, én nagyon szerettem, 1 évig jártunk oda http://www.zenezug.extra.hu

Helendoron van a Thökölyn, aki angolra vágyik, én nagyon béna tanárt kaptam bemutató órára, nem jártunk.

Játszóház igen közel sajna nincs, de 10-15 percnyi autóval már van nagy kínálat, ahogy magánbölcsi-ovik is vannak, itt http://jatszohaz.lap.hu/

Könyvtár remek!!! Van játszósarok, könyvek játékok babák autók, rendszeresen kézműves foglalkozás, mindez ingyen, imádom. És ez ugye irtó közel van, szintén a Thökölyn az sztk mellett.

Brendon a soroksári buywayben, remek a csúszda a kisház stb... :-))

Előzmény: Beku76 (2695)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!