Keresés

Részletes keresés

zizzzzi Creative Commons License 2005.01.20 0 0 725

óóóóó, én itt a világ végén lassan el is felejtem mi az a színház!!! itt a hüttéken kívül nem nagyon van egyéb szórakozási lehetőség...ja, de még pár füstös sörfőzde és kocsma!

Jó szórakozást!

(amúgy mit néztek meg?)

Előzmény: skeeter (724)
skeeter Creative Commons License 2005.01.20 0 0 724

Sargarigo,

Ez nem kiegeszito kamattamogatasu, hanem jelzaloglevel kamattamogatasu (tehat ami a nem hazasoknak jar). Megneztem pontosan a THM-et a kozokiratba foglalt szerzodesemben, egeszen pontosan 7.81% a THM.

Ebben persze egy rakat koltseg nincs benne: kozjegyzoi dij, tul.lap, stb...

zizzzzi,

Koszi a gratulaciot, tenyleg nagyszeru erzes. :) Remelem, hamarosan Te is aterzed.

Megyunk is szinhazba mintegy unnepleskeppen. :))

Előzmény: Sárgarigó (723)
Sárgarigó Creative Commons License 2005.01.20 0 0 723

Skeeter!

Milyen hitelt vettetek fel? Kiegészítő kamattámogatásost? Hogy jött ki a 7,9 % THM?  Az OTP-nél csak a kamat és a kezeléssi költség 8 % (6+2), a THM, meg már meghaladta a 10%-ot a mi esetünkben. Már egy kicsit megbántam ezt az OTP-s dolgot, de ha a bank késik, akkor így nem nekünk kell késedelmi kamatot fizetni. Ha más banktól vettünk volna fel hitelt, akkor ez nem így lenne. Nem tudom melyik AF-es topikon írta valaki, hogy a CIB-től vett fel hitelt és az egészet egyben folyósították a saját számlájára. Ez lehet, hogy jobb megoldás lett volna.

Előzmény: skeeter (715)
zizzzzi Creative Commons License 2005.01.20 0 0 722

hát gratulálok! ez biztos szuper érzés!!! néha lopva álmodozom errőla felszabadultságról, de nem merem beleélni magam!

én még 1előre csak aggódni vagyok képes! :(

Előzmény: skeeter (720)
zzoltan Creative Commons License 2005.01.20 0 0 721
Én egyszer mobil telefon tokkal jártam így. Megvettem, gyorsan belepakoltam a telefont és persze minden alkalommal csipogtam. Aztán egyszer vették a fáradtságot és becipeltek az irodába, kipakoltattak mindent, és ott derült fény arra, hogy a tok belsejébe van ragasztva a kis mágnescsík. Elöször fel akartak jelenteni, hogy loptam a tokot, de aztán a kérdésemre, hogy hogyan kerül az áruház mágnescsíkja az originál csomagolásban lévő tok belsejébe, inkább elengedtek. :)
Előzmény: zizzzzi (719)
skeeter Creative Commons License 2005.01.20 0 0 720

Vmi idei jogszabaly szerint mar szerencsere nem pakoltatjak ki a taskadat, nekik kell bizonyitani, hogy a paciens lopott.

Nekem 7 het alatt reagaltak le a hitelkerelmemet.
Pont most kaptam a hirt, minden folyositashoz szukseges dokumentumom/igazolasom rendben van, jovoheten mar megy is az utalas az AF-nek. Nagyon vartam mar ezt a pillanatot, innentol hatradoles, muszaki atadas kivaras... :)

Előzmény: zizzzzi (719)
zizzzzi Creative Commons License 2005.01.20 0 0 719

Nekem 1 időben 90%-os gyakorisággal becsipogott az érzékelő az egyik üzlet kasszájánál és állandóan 150-es vérnyomással próbálkoztam átlopakodni/surranni rajta. Már előre vörös voltam szerintem!...aztán persze bejelzett, őr odarobogott, én pedig unott pofával újra és újra kipakoltam a táskámat...

Volt olyan, amikor a kasszás lédi már csak 1 "áh, már megint ő az" pofával nyugtázta a szirénát és mit sem törődve velem, már az őr sem jött oda...

Aztán 1szer otthon alaposabb vizsgálatot tartottam a táskám tartalmát illetően és kiderült, h az egyik "női szükségeszköz" (szájfény) összetevői leírása alatt +találtam a kis jelzőkütyüt, ami ezeket a kellemes perceket okozta...

(no ennyit anekdotaként)

hitelemről továbbra sincs semmi hír, vki tudja, h az előterjesztés után mennyi idő múlva várhtó vmi eredmény?

zzoltan Creative Commons License 2005.01.20 0 0 718
Van az a régi mondás, miszerint a "portás" az úr a cégnél...
A mai világban ezt módosítanám "biztonsági őr"-re. :)
Az ügyfeleket marhára tudják irányítani és kiokítani, csak azt felejtik el, hogy nem ez a feladatuk. :)

Engem egyébként a hypermarketekben tud nagyon felidegesíteni az, hogy ha valamilyen áruval kapcsolatban lenne kérdésed, akkor 1 hét mire előkerítesz egy eladót, aki ha mákod van még ért is hozzá. De ha megszólal a pénztárnál a csipogó, azonnal 5 biztonsági őr ugrik a nyakadba és úgy meghurcolnak, hogy a végén magad is elhiszed, hogy lopni akartál. :)
Előzmény: skeeter (717)
skeeter Creative Commons License 2005.01.20 0 0 717

Azt hiszem, Moldova irta, hogy ezeknek az embereknek a fizeteseben benne van, hogy igazuk van. Na en nem igy gondolom.

Ha egy olyan kerdesre, hogy "Sokan vannak bent? Be lehet menni?"-re olyan valaszt kapok egy adag delay-jel, hogy "Miert akarja beelozni az on elott levo holgyet? Nyugi, nem loverseny ez.", engedtessek meg, hogy felmenjen az agyvizem egy pillanatnyit... Na azert elmagyaraztam, hogy ki-kit akar beelozni, meg miert loverseny a foldhivatal a zaras elott nem sokkal. Aztan valahogy kezesebbnek tunt. :)

Előzmény: zzoltan (716)
zzoltan Creative Commons License 2005.01.20 0 0 716
Az a baj, hogy az efféle hivatalokban dolgozó emberkék nincsenek kellőképpen motiválva, hogy kedvesek, gyorsak és megértőek legyenek az ügyféllel szemben.
Illetve abszolút nincsenek elmarasztalva, ha nem a fentiek szerint viselkednek.
Persze ért már kellemes meglepetés is pl a budaörsi okmányirodában, ahova interneten jelentkeztem be x óra y percre, és x óra y perckor szólítottak.
Kár, hogy egyenlőre általánosságban nem ez a jellemző. :(
Előzmény: skeeter (715)
skeeter Creative Commons License 2005.01.20 0 0 715

Zoli,

Mivel nem vagyunk nagy hazassagpartiak, ill. elveink vannak ezzel kapcsolatban (=nem egy hitel miatt akarunk hazasodni) :)))), ezert a jelzaloglevel tamogatasu hitelrol van szo. Jo hir viszont az ezen konstrukcioval szerzodoknek, hogy a hasznalatbaveteli engedelyig (vagy talan az albetetesitesig?) nem kell a toket torleszteni, csak kamat+rendtart+elofinanszirozasi dij (bar ez is eleg), azaz nem lesz olyan megterhelo a dolog mint pl. az OTP-nel.

A kozjegyzo holgy egesz profi volt, tenyleg alaposan tajekoztatott mindenrol.

Ha minden igaz, vegre minden folyositasi feltetelt teljesitettunk, a fulem ketteallt, ill idegileg lefaradtam mire minden biszbaszt beszereztem/beadtam. A 2 nap szabim szepen elment a hitelszerzodes+folyositasi feltetelekre, mondjuk egyszer meg vissza kellett szaguldanom a bankba egy kimaradt papirert, a foldhivatal viszonylag sima ugy (bar az oreg client-handler/biztonsagi ort majdnem leugattam kioktato stilusa miatt, amugy is tok ideg voltam, de most az egyszer emberere akadt), csak ket körben teljesitheto.

A Foldhivatal egy nagy sohivatal ugy ahogy van, az alkalmazottak javareszt tancoltak az en kis ugyfelbarat, professzionalis multikhoz szokott idegeimen, pedig eleg nyugodt ember hireben allok. :(

Na mindenkinek sok sikert, remelem, Nektek azert simabban megy! :-)

skeeter

Előzmény: zzoltan (714)
zzoltan Creative Commons License 2005.01.20 0 0 714
Skeeter, ez melyik hitelkonstrukció? A sima állami támogatásos, vagy a kiegészítő kamattámogatásos?
Előzmény: skeeter (713)
skeeter Creative Commons License 2005.01.19 0 0 713

Szia dohosa!

Mivel mar leszerzodtunk a bankkal, mostmar tudok valaszolni. :-)
A THM emlekeim szerint valami 7.9%-ra jott ki.

Előzmény: dohosa (704)
zzoltan Creative Commons License 2005.01.19 0 0 712
Szia gmondi!

Előre is köszönjük a felajánlást, nagyon aranyos vagy! :)
Mivel én tartom karban a weblapot, szerintem az a legegyszerűbb, ha én veszem birtokba az értékes CD-t. :) Majd szólj, ha vége a vizsgáknak és megvan a CD, és majd akkor megbeszéljük az átadás módját, idejét. :)
Előzmény: gmondi (711)
gmondi Creative Commons License 2005.01.18 0 0 711

Sziasztok!
Nekünk a ti házatokkal szemben lévő panelházban (A Pozsonyi úton abban a házban, aminek a 6os lottó reklám van a tetején) van egy lakásunk a 8. emeleten és mivel nagyon érdekelt az építkezés ezért mindig fényképezgettük is, sajnos nem mindig túl jó minőségben mert nemrég óra van komoly gépem.

Tehát az építkezésről vannak fotók, a kezdetektől, sőt az üres telekről is.

Ezt szívesen kigyűjtöm (eléggé szét vannak szórva) és egy cédére kiírva odaadnám valakinek aki közkinccsé tenné közöttetek, akár úgy, hogy a legjobbakat kiteszi a közös honlapotokra.

Sajnos ezt nem tudom néhány napon belül ígérni (vizsgák) de szerintem még januárban vagy febuár első napjaira össze tudom hozni :-) .

Remélem örülni fogtok neki. Tehát ha érdekel jelentkezzetek az itteni címemen vagy a mondiKUKACwnetPONThu címen (ez utóbbit inkább megkapom). Jelentkezzen akinek odaadhatnám közkinccés tenné :-) .

skeeter Creative Commons License 2005.01.18 0 0 710

Zoli,

Biztosan, igazabol nem problema, nem olyan nagy kulonbseg. :)

Mail-t most neztem, valaszoltam is. :)

Előzmény: zzoltan (709)
zzoltan Creative Commons License 2005.01.18 0 0 709
Akkor biztosan valami bonyolult számítás + kockázatelemzés eredményeként jött ki ez az összeg.
Vagy csak simán fitogtatni akarja a bank az "erejét".

Mailt olvastál már?
Előzmény: skeeter (708)
skeeter Creative Commons License 2005.01.18 0 0 708

Zzoli,

Pont igy lett nem kerek. :-)

Előzmény: zzoltan (707)
zzoltan Creative Commons License 2005.01.18 0 0 707
Feltettem a honlapra a képeket, ezért inkább nem görcsölök az ide való feltöltésükkel. :)

Én úgy tudom 48 ezer a közjegyzői díj, + ezzel egyidőben kell a folyósítási jutalékot is fizetni, ami 1,5%.

Skeeter! Nem azért kaptatok pár tízezerrel kevesebbet, mert így lett kerek az összeg?
Előzmény: Catman (706)
Catman Creative Commons License 2005.01.17 0 0 706

Termeszetesen a kepek lemaradtak. :)

Catman Creative Commons License 2005.01.17 0 0 705

zzoltan lakotars emlitette, hogy hetvegen csinal kepeket a hazrol, de mi is elsetaltunk arra, igy en is csinaltam. :) Itt vannak:

dohosa Creative Commons License 2005.01.15 0 0 704
Szia Agyaggalamb-lövő!
Gratula a hitelhez!!!
Milyen kamatra kaptátok?

dohosa
Előzmény: skeeter (701)
Mokka5 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 703

Gratula a hitelhez! Nem semmi, hogy nem adták meg a teljes összeget. 

A közjegyzőt a hitelszerződés megkötésekor kell kifizetni. Ez 48e Ft kiadást jelent. A folyósítási díj sajnos 1,5 %.

Ez amikor az AF-el mentek az első körök, akkor még 1 % volt, tehát emeltek rajta. :(

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Üdv.: Mokka5

Előzmény: skeeter (701)
skeeter Creative Commons License 2005.01.14 0 0 702
:-))) Megeloztel. :)
Előzmény: Mokka5 (700)
skeeter Creative Commons License 2005.01.14 0 0 701

Mi is megkaptuk a hitelt!!!! :-) Igaz, partizezer Ft-tal kevesebbet mint igenyeltunk, de ez mar nem nagy tetel.

A kerdesdre visszaterve: Itt szerintem a széljegyzet módosítási kérelmrol van szo, hogy az Erste szepen feltunjon a leendo albeteten. Legalabbis nekem ez derul ki Mokka5 lakotars leirasabol, aki mar tul van a szerzodesen.

Kerdes: most 1% vagy 1.5% a folyositasi dij? Nekem 1.5%-ot mondtak, nekem megis 1% remlik. Kozjegyzore kell vinni penzt, es mennyit?

Előzmény: -Jeremy- (698)
Mokka5 Creative Commons License 2005.01.14 0 0 700

Sziasztok,

Mi olyan szerencsések voltunk, hogy a hitel szerződés aláírását már a két ünnep között letudtuk. Ez a közokirat benyújtás annyit jelent, hogy kaptok egy nagy papírhalmot, amivel be kell menni a földhivatalba.

Sajnos nem az AF viszi be.

Mi ezt "azonnal" a hitelszerződés megkötése után megtettük, és szerencsére a két ünnep között nem akartak sokan a földhivatalban ügyintézni. :)

A következő napon már lehet menni tulajdonlapot kérni. Azon csak az az érdekes, hogy mindenkinek az adata megtalálható rajta, ill. nem lehetett egyértelműen beazonosítani hogy a banki széljegyzet melyik bejegyzéshez is tartozik.

Egyébként a lakások külön még nincsenek bejegyezbe a földhivatalba, csak a telekről tudnak tulajdonlapot adni. (Ezért látható az összes vásárló adata)

Röviden ennyi.

Amire fel kell készülni. Be kell fizetni a közjegyzői díjat. Ill. a megnyitott Erste bankszámlára rá kell helyezni a folyósítási jutalékot. Ez feltétele a hitel folyósításának! Mi azt hittük, hogy a költségek megoszlanak a teljes kifizetésig terjedő időszakban, de tévedtünk.

Üdv.: Mokka5

Catman Creative Commons License 2005.01.14 0 0 699
Hat, ez engem is erdekelne...
Előzmény: -Jeremy- (698)
-Jeremy- Creative Commons License 2005.01.14 0 0 698

Segítség!!

Ahogy már írtam, megkaptam a hitelt én is ,szerencsére elég volt fedezetként a Horizontos lakáskám. Megkaptam a levelet is az ERSTe banktól, és fel is hívtam őket hogy mikor kössük meg a szerződést.

A levélben fel van sorolva mi kell a szerződéskötéshez és folyosításhoz.

Van egy érdekes pont: A közokirat földhivatalhoz történő benyújása.....

A bank azt mondta hogy ezt nem ők intézik de szerintük nem is az AF. Ez elégg gáz mert ez két nap sorbaálllás egyszer amikor leadja az ember egyszer amikor visszakapja...

Nem tudja valaki hogy ez hogy megy?

Nem intézi ezt az AF?

Nagyon remélem....

Jer

zzoltan Creative Commons License 2005.01.14 0 0 697
Kedves Martindoc!

A 2004.12.12-én feltöltött légifelvételeidet elküldenéd nekem eredrtiben, hogy feltehessem a honlapra?
Innen is letölthetném, de félek hogy nem lesz olyan jó minőségű, mint eredetiben, na és a hozzájárulásod is kéne a megjelenéséhez. :)
Előzmény: martindoc (466)
szeka Creative Commons License 2005.01.12 0 0 696
Nekem az adatok pontosítása után küldik "hagyományos" levélben, de előtte elküldték elektronikus formában is.
Előzmény: skeeter (692)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!