óóóóó, én itt a világ végén lassan el is felejtem mi az a színház!!! itt a hüttéken kívül nem nagyon van egyéb szórakozási lehetőség...ja, de még pár füstös sörfőzde és kocsma!
Ez nem kiegeszito kamattamogatasu, hanem jelzaloglevel kamattamogatasu (tehat ami a nem hazasoknak jar). Megneztem pontosan a THM-et a kozokiratba foglalt szerzodesemben, egeszen pontosan 7.81% a THM.
Ebben persze egy rakat koltseg nincs benne: kozjegyzoi dij, tul.lap, stb...
zizzzzi,
Koszi a gratulaciot, tenyleg nagyszeru erzes. :) Remelem, hamarosan Te is aterzed.
Milyen hitelt vettetek fel? Kiegészítő kamattámogatásost? Hogy jött ki a 7,9 % THM? Az OTP-nél csak a kamat és a kezeléssi költség 8 % (6+2), a THM, meg már meghaladta a 10%-ot a mi esetünkben. Már egy kicsit megbántam ezt az OTP-s dolgot, de ha a bank késik, akkor így nem nekünk kell késedelmi kamatot fizetni. Ha más banktól vettünk volna fel hitelt, akkor ez nem így lenne. Nem tudom melyik AF-es topikon írta valaki, hogy a CIB-től vett fel hitelt és az egészet egyben folyósították a saját számlájára. Ez lehet, hogy jobb megoldás lett volna.
Én egyszer mobil telefon tokkal jártam így. Megvettem, gyorsan belepakoltam a telefont és persze minden alkalommal csipogtam. Aztán egyszer vették a fáradtságot és becipeltek az irodába, kipakoltattak mindent, és ott derült fény arra, hogy a tok belsejébe van ragasztva a kis mágnescsík. Elöször fel akartak jelenteni, hogy loptam a tokot, de aztán a kérdésemre, hogy hogyan kerül az áruház mágnescsíkja az originál csomagolásban lévő tok belsejébe, inkább elengedtek. :)
Vmi idei jogszabaly szerint mar szerencsere nem pakoltatjak ki a taskadat, nekik kell bizonyitani, hogy a paciens lopott.
Nekem 7 het alatt reagaltak le a hitelkerelmemet. Pont most kaptam a hirt, minden folyositashoz szukseges dokumentumom/igazolasom rendben van, jovoheten mar megy is az utalas az AF-nek. Nagyon vartam mar ezt a pillanatot, innentol hatradoles, muszaki atadas kivaras... :)
Nekem 1 időben 90%-os gyakorisággal becsipogott az érzékelő az egyik üzlet kasszájánál és állandóan 150-es vérnyomással próbálkoztam átlopakodni/surranni rajta. Már előre vörös voltam szerintem!...aztán persze bejelzett, őr odarobogott, én pedig unott pofával újra és újra kipakoltam a táskámat...
Volt olyan, amikor a kasszás lédi már csak 1 "áh, már megint ő az" pofával nyugtázta a szirénát és mit sem törődve velem, már az őr sem jött oda...
Aztán 1szer otthon alaposabb vizsgálatot tartottam a táskám tartalmát illetően és kiderült, h az egyik "női szükségeszköz" (szájfény) összetevői leírása alatt +találtam a kis jelzőkütyüt, ami ezeket a kellemes perceket okozta...
(no ennyit anekdotaként)
hitelemről továbbra sincs semmi hír, vki tudja, h az előterjesztés után mennyi idő múlva várhtó vmi eredmény?
Van az a régi mondás, miszerint a "portás" az úr a cégnél...
A mai világban ezt módosítanám "biztonsági őr"-re. :)
Az ügyfeleket marhára tudják irányítani és kiokítani, csak azt felejtik el, hogy nem ez a feladatuk. :)
Engem egyébként a hypermarketekben tud nagyon felidegesíteni az, hogy ha valamilyen áruval kapcsolatban lenne kérdésed, akkor 1 hét mire előkerítesz egy eladót, aki ha mákod van még ért is hozzá. De ha megszólal a pénztárnál a csipogó, azonnal 5 biztonsági őr ugrik a nyakadba és úgy meghurcolnak, hogy a végén magad is elhiszed, hogy lopni akartál. :)
Azt hiszem, Moldova irta, hogy ezeknek az embereknek a fizeteseben benne van, hogy igazuk van. Na en nem igy gondolom.
Ha egy olyan kerdesre, hogy "Sokan vannak bent? Be lehet menni?"-re olyan valaszt kapok egy adag delay-jel, hogy "Miert akarja beelozni az on elott levo holgyet? Nyugi, nem loverseny ez.", engedtessek meg, hogy felmenjen az agyvizem egy pillanatnyit... Na azert elmagyaraztam, hogy ki-kit akar beelozni, meg miert loverseny a foldhivatal a zaras elott nem sokkal. Aztan valahogy kezesebbnek tunt. :)
Az a baj, hogy az efféle hivatalokban dolgozó emberkék nincsenek kellőképpen motiválva, hogy kedvesek, gyorsak és megértőek legyenek az ügyféllel szemben.
Illetve abszolút nincsenek elmarasztalva, ha nem a fentiek szerint viselkednek.
Persze ért már kellemes meglepetés is pl a budaörsi okmányirodában, ahova interneten jelentkeztem be x óra y percre, és x óra y perckor szólítottak.
Kár, hogy egyenlőre általánosságban nem ez a jellemző. :(
Mivel nem vagyunk nagy hazassagpartiak, ill. elveink vannak ezzel kapcsolatban (=nem egy hitel miatt akarunk hazasodni) :)))), ezert a jelzaloglevel tamogatasu hitelrol van szo. Jo hir viszont az ezen konstrukcioval szerzodoknek, hogy a hasznalatbaveteli engedelyig (vagy talan az albetetesitesig?) nem kell a toket torleszteni, csak kamat+rendtart+elofinanszirozasi dij (bar ez is eleg), azaz nem lesz olyan megterhelo a dolog mint pl. az OTP-nel.
A kozjegyzo holgy egesz profi volt, tenyleg alaposan tajekoztatott mindenrol.
Ha minden igaz, vegre minden folyositasi feltetelt teljesitettunk, a fulem ketteallt, ill idegileg lefaradtam mire minden biszbaszt beszereztem/beadtam. A 2 nap szabim szepen elment a hitelszerzodes+folyositasi feltetelekre, mondjuk egyszer meg vissza kellett szaguldanom a bankba egy kimaradt papirert, a foldhivatal viszonylag sima ugy (bar az oreg client-handler/biztonsagi ort majdnem leugattam kioktato stilusa miatt, amugy is tok ideg voltam, de most az egyszer emberere akadt), csak ket körben teljesitheto.
A Foldhivatal egy nagy sohivatal ugy ahogy van, az alkalmazottak javareszt tancoltak az en kis ugyfelbarat, professzionalis multikhoz szokott idegeimen, pedig eleg nyugodt ember hireben allok. :(
Na mindenkinek sok sikert, remelem, Nektek azert simabban megy! :-)
Előre is köszönjük a felajánlást, nagyon aranyos vagy! :)
Mivel én tartom karban a weblapot, szerintem az a legegyszerűbb, ha én veszem birtokba az értékes CD-t. :)
Majd szólj, ha vége a vizsgáknak és megvan a CD, és majd akkor megbeszéljük az átadás módját, idejét. :)
Sziasztok! Nekünk a ti házatokkal szemben lévő panelházban (A Pozsonyi úton abban a házban, aminek a 6os lottó reklám van a tetején) van egy lakásunk a 8. emeleten és mivel nagyon érdekelt az építkezés ezért mindig fényképezgettük is, sajnos nem mindig túl jó minőségben mert nemrég óra van komoly gépem.
Tehát az építkezésről vannak fotók, a kezdetektől, sőt az üres telekről is.
Ezt szívesen kigyűjtöm (eléggé szét vannak szórva) és egy cédére kiírva odaadnám valakinek aki közkinccsé tenné közöttetek, akár úgy, hogy a legjobbakat kiteszi a közös honlapotokra.
Sajnos ezt nem tudom néhány napon belül ígérni (vizsgák) de szerintem még januárban vagy febuár első napjaira össze tudom hozni :-) .
Remélem örülni fogtok neki. Tehát ha érdekel jelentkezzetek az itteni címemen vagy a mondiKUKACwnetPONThu címen (ez utóbbit inkább megkapom). Jelentkezzen akinek odaadhatnám közkinccés tenné :-) .
Mi is megkaptuk a hitelt!!!! :-) Igaz, partizezer Ft-tal kevesebbet mint igenyeltunk, de ez mar nem nagy tetel.
A kerdesdre visszaterve: Itt szerintem a széljegyzet módosítási kérelmrol van szo, hogy az Erste szepen feltunjon a leendo albeteten. Legalabbis nekem ez derul ki Mokka5 lakotars leirasabol, aki mar tul van a szerzodesen.
Kerdes: most 1% vagy 1.5% a folyositasi dij? Nekem 1.5%-ot mondtak, nekem megis 1% remlik. Kozjegyzore kell vinni penzt, es mennyit?
Mi olyan szerencsések voltunk, hogy a hitel szerződés aláírását már a két ünnep között letudtuk. Ez a közokirat benyújtás annyit jelent, hogy kaptok egy nagy papírhalmot, amivel be kell menni a földhivatalba.
Sajnos nem az AF viszi be.
Mi ezt "azonnal" a hitelszerződés megkötése után megtettük, és szerencsére a két ünnep között nem akartak sokan a földhivatalban ügyintézni. :)
A következő napon már lehet menni tulajdonlapot kérni. Azon csak az az érdekes, hogy mindenkinek az adata megtalálható rajta, ill. nem lehetett egyértelműen beazonosítani hogy a banki széljegyzet melyik bejegyzéshez is tartozik.
Egyébként a lakások külön még nincsenek bejegyezbe a földhivatalba, csak a telekről tudnak tulajdonlapot adni. (Ezért látható az összes vásárló adata)
Röviden ennyi.
Amire fel kell készülni. Be kell fizetni a közjegyzői díjat. Ill. a megnyitott Erste bankszámlára rá kell helyezni a folyósítási jutalékot. Ez feltétele a hitel folyósításának! Mi azt hittük, hogy a költségek megoszlanak a teljes kifizetésig terjedő időszakban, de tévedtünk.
Ahogy már írtam, megkaptam a hitelt én is ,szerencsére elég volt fedezetként a Horizontos lakáskám. Megkaptam a levelet is az ERSTe banktól, és fel is hívtam őket hogy mikor kössük meg a szerződést.
A levélben fel van sorolva mi kell a szerződéskötéshez és folyosításhoz.
Van egy érdekes pont: A közokirat földhivatalhoz történő benyújása.....
A bank azt mondta hogy ezt nem ők intézik de szerintük nem is az AF. Ez elégg gáz mert ez két nap sorbaálllás egyszer amikor leadja az ember egyszer amikor visszakapja...
A 2004.12.12-én feltöltött légifelvételeidet elküldenéd nekem eredrtiben, hogy feltehessem a honlapra?
Innen is letölthetném, de félek hogy nem lesz olyan jó minőségű, mint eredetiben, na és a hozzájárulásod is kéne a megjelenéséhez. :)