Keresés

Részletes keresés

limobaba Creative Commons License 2008.03.30 0 0 641
hogyne tudnád, én is meg tudom tenni, muszáj is, én gyakran metrózok, a mozgólépcsőn pedig az a tuti, ha lelépés előtt felveszed a kutyát ölbe.
Mint azt az előbb már írtam, Limonál nem vált be, hogy kietlen helyen gyakoroljunk, vagy akár a kutyasuliban, ott tökéletesen megcsinál mindent.
Előzmény: fluffyboy (640)
fluffyboy Creative Commons License 2008.03.29 0 0 640
Hát nem vagyok biztos benne, hogy a 17 kilóját fel tudom kapni, de megpróbálom. A grabancát kiskora óta rázzuk, de egyre inkább játéknak veszi. Arra gondoltam, hogy egyenlőre otthon tréningezünk, séta meg pórázon, és ha otthon nagyon megy már, akkor elmegyünk valami "kies" helyre, ahol tudunk gyakorolni. Vagy nemtom.... Ha "egyedül" vagyunk, akkor egész jól szótfogad, de hát az a ritka. Meg szerintem az is "baj, hogy mindenki mindig simogatja, meg örül neki, senki nem "bunkó" vele, így nem tart az idegenektől. Egyedül a nagyobb kutyáktól, lovaktól tart, akkor kicsit megtorpan.
Vagy már arra is gondoltam, hogy a fejemben az öregek emléke él, és azt várom el tőle, csak ő még nem érett rá, túl fiatal. Lehet, hogy sokat várok el tőle?

Ennek a klikkerezésnek utánajárak.

köszi a tippet. :)
Előzmény: limobaba (638)
limobaba Creative Commons License 2008.03.29 0 0 639
Én klikkerezni nem tudok, mert mindent későn reagálok le, úgyhogy val'színű ez is oka volt annak, hogy Limo ilyen volt...
Előzmény: fluffyboy (637)
limobaba Creative Commons License 2008.03.29 0 0 638
felkaptam a grabancánál és a levegőben ráztam pillanatokig, majd a földre dobtam (szerintem sokáig)
ennek mondjuk megvan az a veszélye, hogy beleütközöl egy "állatvédőbe", aki felháborodik

elrekesztésre semmiképp ne gondolj, egy idő után te magad leszel a "helyzetekre kihegyezve", utána könnyebb lesz és egyre kevesebb az ő "erőfitogtatása"
Előzmény: fluffyboy (637)
fluffyboy Creative Commons License 2008.03.28 0 0 637
Limobaba, köszi. Nekem is azért furcsa talán Mex viselkedése, mert az öregekkel nem voltak ilyen gondok sosem. Velük mondjuk jártunk suliba is. Sajnos a mi porfészek városunkban az utóbbi években teljesen leépítették a kutyasulikat. Szóval próbálom otthon tanítani, séta közben próbálok én is radarozni, de sokszor előbb észreveszi a dolgokat mint én. És rohan világnak. És mostanában kezdte el. Eddig nagyjából szót fogadott. Olyan hely meg nincs, ahol épp nem jár senki, meg nem is akarom elrekeszteni mindentől, örülök, ha találkozunk más kutyákkal, és játszhatnak, mert úgy vettem észre, tanul más kutyáktól. De csak akkor fogad szót, ha a másik kutya is azt csinálja.
Mit jelent az, hogy bebetonoztad Limot?
Vajon klikkerrel jobban tudnám tanítani?
Előzmény: limobaba (636)
limobaba Creative Commons License 2008.03.28 0 0 636

Szerintem ez az egyik legnehezebb probléma, mi elmentünk az enyémmel - Limoval - iskolába, ahol mindenféle attrocitásnak lett kitéve, bicikliztek körülötte, nagy szemeteskukát huzogattak körbe-körbe, labdáztak, többen futkoráztak és persze a szőrösök körbe-karikába jöttek mentek és teljesen szabálytalanul, meg kint a népligetben is gyakoroltunk .... a suliban borzasztóan oda voltak, milyen ügyesek vagyunk, rezzenéstelenül ült, feküdt, mikor mit kívántunk tőle.

Utcai végeredmény? Hát elég kétséges, nekem a mai napig meglehetősen résen kell lennem, meg kell előznöm a kilengéseit. Nem mondom, hogy valamelyest nem csendesedett és kezelhetőbb, de ha kimegyek hárommal, mondhatni csak rá kell figyelnem a másik kettő köszöni nélkülem is elvan. Olyan mintha nekem csinálná a műsort.

Ahhoz hogy csituljon a "nagy" kilengése, kétszer betonoztam be, egyszer mikor egy kukát húzó ember után kifutott a forgalmas út közepére, egyszer pedig egy futó vagy görkoris gyerek miatt. Mindkét eset után rengeteget csitult.

A másik kettőt ha ilyen szinten betonoztam volna be, lehet hogy világgá futnak, mert jószerivel az egyetlen fegyelmező szó amit zömében használunk, az a "nem".

Limo a kakukktojás köztük, valószínű azt érzi, hogy sokszor igazat adok neki, ha nem is mondom ki. (vagy nem tudom, csak belemagyarázom, mert nem találok megfelelő magyarázatot a viselkedésére)

TEHÁT ÉN FIGYELEK A HELYZETRE, ÉS AZONNAL MEGFOGOM A NYAKÖRVÉT, MEGELŐZÖM A "HUNCUTSÁGOT". És persze sokan nem értik, mert semmilyen jelzést nem ad egy-egy akciónál.

És persze túlzom egy kicsit a problémát, mert a másik kettő annyira problémamentes.

Előzmény: fluffyboy (634)
limobaba Creative Commons License 2008.03.28 0 0 635

Nagyon aranyos vagy, köszönöm a meghívást, most megyünk majd sétálni a nagyokkal és este bekukkantok hozzád is

ERa

Előzmény: Törölt nick (632)
fluffyboy Creative Commons License 2008.03.28 0 0 634
Ez a nézés!!! Imádnivaló! Ő lenne a trikolor? Nem is tudtam, hogy beardieban is van ilyen színváltozat.

Egy kérdés (bárkinek): hogyan tanítsam meg Mexnek, hogy sétakor odajöjjön ha hívom és ne szaladjon el biciklisek, futók, más kutyák után???? Otthon odajön, ha hívom és van nálam jutalom falat. Meg marad is, meg ül, fekszik meg pacsit ad, de kinn az utcán nem bír magával. Eddig nem volt gond, de most gondolom kezd nagylegénykedni és próbálgatja a határait. Már alig merem elengedni, mert tojik a fejemre.
Minden ötletet szívesen fogadok.
Előzmény: limobaba (631)
limobaba Creative Commons License 2008.03.28 0 0 633
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.28 0 0 632
Szia Limobaba!

Nagyon édesek a kutyusaid, gyönyörűek!Nagyon szép ez a kutya fajta is, igaz nekem úfoundlandim van hát őt is nagyon imádom!Nézzétek meg az oldalamat www.ujfoundland.mlap.hu Jelentkezzetek fotópályázatra kutyusaitokkal az oldalamon!
limobaba Creative Commons License 2008.03.28 0 0 631
limobaba Creative Commons License 2008.03.28 0 0 630
limobaba Creative Commons License 2008.03.28 0 0 629

Igen, négynek már egy hete van gazdija, Daisy a trikolor szukácska várja még a gazdiját, remélem hamarosan az is meglesz...

hoztam tegnapellőtt készült fotókat is és lesz majd egy kis video is

Daisy a trikolor szukácska várja még gazdiját, remélem ma az is meg

Előzmény: fluffyboy (628)
fluffyboy Creative Commons License 2008.03.27 0 0 628
limobaba, nagggyon éééédesek! Gazdijelöltek vannak már?
Előzmény: limobaba (627)
limobaba Creative Commons License 2008.03.27 0 0 627

http://videa.hu/play.php?v=gTTp0e5dc44rXVnP

jó rég jártam erre is és mindenfelé, most kaptok egy kevés kölökképet és ha sikeres a linkküldés, egy rövidke viedeot

fluffyboy Creative Commons License 2008.03.25 0 0 626
Szia!
Én Bonnienak vagy nyírtam vagy gumiztam vagy csatoztam a "haját" mert mikor nem volt felfogva a frizura, bizony volt, hogy egy 10 pontos dupla luccal csobbant a szökőkútban vagy a Dunában, néha nekiment ennek annak séta közben mikor szaglászot. Én azt hallottam, hogy a pulinak nem jó, ha felkötik a frizuját, mert megvakulhat. Hát nem tudom, minden esetre felgumizott hajjal Bonni rendesen látott. Nem lett vak.
De majd talán a nagy kutyások is írnak ide okosságot ezzel kapcsolatban. :)
Előzmény: milk-and-apple (625)
milk-and-apple Creative Commons License 2008.03.19 0 0 625

szia!

mi pont így szoktuk: ha elmegyünk, inkább a lakásban van, sajna nekem is eszembe jutott már, hogy ne lopják el, mérgezzék meg, stb. (rémes, hogy az ember rögtön ilyet feltételez egyébként) - de jobb a biztonság. bár ma mondjuk 2-3 órára elmentem, simán kint hagytam, mert sütött a nap és nagyon játszott az egyik csipogós izéjével :))

elvittük egy hétre olaszországba a síelésre (tisztára világlátott kutya lesz :)) - nagyon jól viselkedett, élvezte! az autóban a 10 órás utat pisszenés nélkül tűrte, bár nagyon örült a kiszállásnak, mini-sétáknak.

kérdés: az ő szemüknek nem árt, amikor fel van tűzve a "hajuk"? annyi mende-monda kering a pásztorkutyákról, hogy így megvakulnak, stb. ellenben azt kell mondanom, hogy artúr konkrétan félig vak, simán nekimegy néha dolgoknak :))))))))) nagyon cuki szerintem, de tény, hogy kicsit egyszerűbb lehet neki is az élet, amikor lát :)))) (a csúcs a játék eldobása: simán bámul tovább, amikor már rég eldobtad, és csak hang alapján lódul neki - bár a kozmetikus most azt mondta ez nem egyedülálló jelenség a hosszúszőrű kutyáknál :)

a garda tónál egy szem másik kutyával találkoztunk - láss csodát, egy gyönyörű fekete-fehér bearded collie volt (balu :)), németajkú gazdival, jót játszottak együtt. annak a kutyának pl. egy kicsit le volt nyírva elöl a szőre - nem teljesen, de kétségtelenül jobban látott!! és megmondom őszintén, jól is állt neki. (6,5 éves volt, gondolom versenyre már nem viszik, mert egyébként lélegzetelállítóan szép kutya volt) - de a fekete-fehérnek barna a szeme, artúrnak meg zöldes, világosabb.

hát nemtom. a csatokat rendszerint kitornázza a "hajából" egy idő után. ki mit csinál??

köszi, eszter

Előzmény: Morgiana (619)
Gé_Gé Creative Commons License 2008.03.02 0 0 624
 Na jóóóvanakkor megnyugodtam!
Előzmény: fluffyboy (623)
fluffyboy Creative Commons License 2008.02.29 0 0 623
GéGé, nyugi, Mex nincs teljesen egyedül, nagyim egész nap otthon van, még kényezteti is titokban, az tuti, aztán két három óra körül én is, meg apum is haza ér. Meg nálunk teljesen zárt az udvar az utca felé. Különben Mex is benn töltené a napjait. Maximum a más kertjébe tud átszökni, elvileg, de az is mind zárt az utcák felé. Én inkább a mérgezett kaja bedobástól félteném. Úgyhogy most gyakorlunk, de tényleg nem fér senki a kutyához. Ebből a szempontból nagyon jó az a ház. Ha összekoszolja magát, akkor meg jön a fürdés. :)
Előzmény: Gé_Gé (622)
Gé_Gé Creative Commons License 2008.02.29 0 0 622

Szia!

Én, ha nem vagyok otthon, a kutyák bent vannak.Azért nem tartom kint, mert bizony féltem őt is ,és a szőrüket is. Félek, hogy ellopják őket, ami mostanában bizony igen sűrűn elő szokott fordulni, vagy esetleg kiugrik valamelyik a kerítésen valahol, ami egy beardie-nek bizony nem nagy kunszt. A másik a szőre. Ha esik, annyira össze tud állni, hogy ember legyen a talpán, aki ki tudja fésülni. A sártól, piszoktól pedig töredezik, s nem nő meg szép hosszúra. Őszintén nem vagyok nyugodt, hogy Mex kint van, mikor nincs otthon senki!

fluffyboy Creative Commons License 2008.02.28 0 0 621
mi mindig kimentünk vele a kertbe eleinte, hogy azért megtanítsuk arra, hogy mit nem szabad csinálnia. Pl. virágok csócsálása, ásás stb. Azért néha elcsábul, de van kinn egy csomó játéka, elsősorban azokkal szórakozik, ha egyedül van. Ja, és fokozatosság!
fluffyboy Creative Commons License 2008.02.28 0 0 620
szia,
nálunk Mex eleinte inkább benn volt, dolgát végezni engedtük ki, de akkor volt a hó meg utána a latyak. Aztán egyre többet kéretőzött ki magától (szerintem rájött, hogy kint nem tiltunk neki annyi mindent :) ), mikor mindenki visszament januárban dolgozni, kitettük az udvarba, és nagyon jól elvolt az első perctől. Most már kinn van egész nap, nem is akar bejönni. :)
Morgiana Creative Commons License 2008.02.28 0 0 619

Sziasztok,

nagyon szépek a kutyusok!

Nekünk is van egy beardie-nk, szeretném tőletek megkérdezni, mit gondoltok, mi lenne a jobb:

kutyus a házban vagy inkább a kertben? Arra gondolok, hogy napközben dolgozunk, így a kutya egyedül van sajnos, a kertet még nem nagyon szokta meg, mert inkább bent tartottuk a lakásban (a macskával szórakoztatták egymást, amíg haza nem értünk:)

De mivel már nagy az eb, gondolkodunk azon, hogy valószínúleg jobb lenne neki kint...ti hogy gondoljátok? A szőre persze nagyon kényes, de szinte minden este kefélve/fésülve van, szóval elvileg nem gond (persze nagyon nem szereti, a végén látványosan unatkozik) és hát mégis jobban érezné magát kint, ahol azért az utcán történik valami...

ti hogy szoktatnátok ki, ha kiszoktatnátok?

Vagy inkább legyen a lakásban napközben, és amikor hazajöttünk, irány a kert és plusz séta, ahogy ez most szokásos?

Köszi a segítséget!

limobaba Creative Commons License 2008.02.27 0 0 618

Szió

A honlapon vannak már képek, a babák szépek, egységesek. Egyelőre még nyugalom van, esznek-alszanak-kakálnak. Már nyitva a szemük, anya nagyon kis ügyes.

http://www.spiceoflifebeardies.fw.hu

Előzmény: kriszta15 (617)
kriszta15 Creative Commons License 2008.02.14 0 0 617

Limobaba gratulálok a picikhez!!!!:))) Nagyon szépek!!! Ha találkozol velük kérek képeket, és mesélj milyenek, nagyon várom a beszámolót!!!

limobaba Creative Commons License 2008.02.07 0 0 616

úgy lácccik nem megy ez ma nekem ....

ha már mentettetek, vagy menteni szándékoztok bearded colliet, akkor nézzetek át a http://www.beardedcollielap.hu  -ra - mert játékos vetélkedőt szerveznek nektek !

Hajráááá !!!!

http://www-gallery.site.hu/d/3926

limobaba Creative Commons License 2008.02.07 0 0 615

ha már mentettetek, vagy menteni szándékoztok bearded colliet, akkor nézzetek át a http://www.beardedcollielap.hu -ra - mert játékos vetélkedőt szerveznek nektek ! Hajráááá !!!!

http://www.gallery.site.hu/d/3926

limobaba Creative Commons License 2008.02.07 0 0 614

ha már mentettetek, vagy menteni szándékoztok bearded colliet, akkor nézzetek át a http://www.beardedcollielap.hu -ra - mert játékos vetélkedőt szerveznek nektek ! Hajráááá !!!!

http://gallery.site.hu/d/3926 [...]

fluffyboy Creative Commons License 2008.02.03 0 0 613
Sziasztok, túléltük a búsójárást. Borzasztó érdekes volt az a sok kolompoló, szőrös, birkaszagú lény, meg a forgatag, a szimpatikus embereket valami vakkantásszerű hanggal köszöntöttük. De az ágyudörgés az borzasztó volt. Meg kellett keresni a legbiztonságosabb búvóhelyet. :))

a legutolsó bizonyult a legbiztonságosabbnak :))
limobaba Creative Commons License 2008.01.30 0 0 612

nyugi 2 év kor körül már lényegesen könnyebb lesz , de 3 éves kor után aztán végképp...

A napi több órás játék addig mindenképp jár nekik...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!