Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.02.09 0 0 649
"NO ez a nagy magyar kereszteny polgari mentalitas!"

Honnan tudod, hogy kereszteny vagyok? Mert hogy ebbol a topikbol biztos nem. En a film kapcsan a keresztenyseget es a polgarsagot nem hoztam szoba. Ne keverj bele olyanokat, amik nem tolem szarmaznak.

"Ahol bevallottan nem lattak (nem is akartak) de azt hatarozottan tudtak, hogy ez kerem gyalazat."

Azt a filmet sem kell megnezni ahhoz, hogy az ember elitelje, hogy van benne egy resz, ahol Krisztus Maria Magdalenaval szeretkezik. Ha megnezi az ember, ha nem, az benne van, es bizony a keresztenyeknek a lelkebe tapos, a te nagy oromodre.

"Ide vezet ez a "nem kell ismerni, hogy hoborogjunk rola" mentalitas."

Megint rossz szot hasznalsz. Nem azt mondtam, hogy "ismerni", hanem azt, hogy "megnezni". Megnezes nelkul is lehet tudni tenyeket a filmrol. Peldaul tudom, hogy kik jatszak a fobb szerepeket, pedig nem lattam. No ezt kapd ki!

Előzmény: geszthi (573)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.09 0 0 648
"Elhiszem most ugy jott nektek ez a Gibbson ilm mint az egi manna"

Ez nem egi manna, hanem egy pimaszul tokeletes es eros ellenpelda, amivel nehez lesz vitatkoznod.

Előzmény: geszthi (565)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.09 0 0 647
"téged pedig ne zavarjon, hogy körberöhögnek, ha olyasvalamiről elmélkedsz, amit nem láttál"

Nem a filmrol elmelkedek, hanem a szandekon, hogy vigjatekot csinalnak a magyar tortenelem 1000 everol. De egyszeruen nem is ertem, miert beszelsz ossze vissza, mikor vilagosan megmondtam, hogy nem a film technikajat, latvanyvilagat, szineszi jatekot kritizalom, hanem azt a szandekot, hogy valaki csinal egy vigjatekot az 1000 eves magyar tortenelmebol.
Ehhez nem kell megnezni a filmet.
Ugyan az a bajom, mint a zsidoknak Mel Gibson filmjevel. Visitoznak, sipakolnak, pedig senki sem latta. Eriggy a Mel Gibson topikba, es tarts eloadast a film miatt jajveszekelo baloldaliaknak, hogy a premier napjaik kicsit maradjanak csondbe.

Előzmény: Törölt nick (568)
FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2004.02.08 0 0 645
Nem jutott jobb az eszembe.
Előzmény: surmi (642)
Zmac Creative Commons License 2004.02.08 0 0 644
Az ehhez hasonló legendák hatása leginkább abban nyilvánul meg, hogy egyre többen lesznek, akik a valóságot sem akarják majd elhinni. :(
Előzmény: FREEDOM OF PRESS (637)
surmi Creative Commons License 2004.02.08 0 0 642
Nem vagyok kulonosebben letorve... de miert rossz tippel segitesz, ha eppen ugy erzed, le vagyok torve? :))
Előzmény: FREEDOM OF PRESS (640)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.08 0 0 641
"Nem mások véleményére kell adni ahhoz, hogy véleményed legyen egy filmről, hanem el kell menni megnézni. Anélkül ne nyilatkozzon senki sem, ha nem is tudja miről nyilatkozik!"

A fancba.. De egyszerü...:))))
Akkor a fene se érti ezt a világméretű hisztit:

Gibson megkurtította A passiót
2004. február 4., szerda, 19:34

Mel Gibson filmjéről hamarosan kiderül, valóban magában rejt-e antiszemita szemléletet, ahogy több amerikai zsidó szervezet állítja. Hogy a széles közönség felháborodását megakadályozza, Mel Gibson a premier előtti utolsó pillanatban kivágta a legvitatottabb jelenetet.

Mel Gibson filmje, A passió hónapok óta a filmes szaksajtó egyik kedvenc témája, annak ellenére, hogy eddig csak tesztközönség előtt vetítették. A sok vitát kiváltó alkotás - mely ellen amerikai zsidó szervezetek protestáltak - még II. János Pál pápa figyelmét is felkeltette, aki előbb a rendező-forgatókönyvíró-producer Gibson mellett tette le a garast, mondván: "Pont így történt", majd visszavonta állítását.

Gibson most, a premier előtti utolsó pillanatban úgy döntött: hajlandó egy kisebb változtatásra annak érdekében, hogy végre elüljön a botrány. Kivágott egy jelenetet a filmből, mely a tiltakozók - és a tesztközönség szerint is - antiszemitizmust gerjeszthet. A jelenetben Kajafás, a zsidók főpapja átkot szór a zsidó népre, és kinyilatkoztatja, hogy "Jézus vére a Ti és gyermekeitek lelkén szárad".

Zsidó vallási vezetők szerint Máté evangéliumának ez a passzusa a történelem folyamán többször vált már zsidógyűlölet forrásává. Egy magát megnevezni nem kívánó, ám a filmhez közel álló személy szerint "a mondat nem működött a tesztvetítéseken sem. Félreértésre adott okot, és sokan sérelmesnek találták." A február 25-ére, hamvazószerdára kitűzött amerikai premieren tehát már nem hangzik el Kajafás vitás kijelentése, és a magyar közönség is nélküle láthatja március 25-étől a filmet.

[origo]
-----

"Mel Gibson filmjéről hamarosan kiderül, valóban magában rejt-e antiszemita szemléletet, ahogy több amerikai zsidó szervezet állítja."

Hát ugye...Kinek a pap, kinek a paplan...

Nahát:)

Előzmény: csakis_3 (617)
FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2004.02.08 0 0 640
Jóvanna, én csak segíteni akartam egy tippel, merthogy annyira el vagy keseredve.
Előzmény: surmi (630)
surmi Creative Commons License 2004.02.08 0 0 638
Volt a bibe a porzo meg a mehecskek, es akkor talalkozott Feherlofia a Csodaszarvassal :)

surmi

Előzmény: Törölt nick (635)
FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2004.02.08 0 0 637
Március 19-én este már csörgött a Gestapo telefonja az Astoriában, ők csodálkoztak a legjobban, hogy milyen gyorsak és milyen szolgálatkészek itten.
Előzmény: Törölt nick (615)
surmi Creative Commons License 2004.02.08 0 0 636
Ajanlom figyelmedbe ezt a topicot.
Mar ketten is voltak, akiknek tetszett.. :)

De mondtam, nem vagyunk egyformak.

surmi

Előzmény: csakis_3 (631)
Zmac Creative Commons License 2004.02.08 0 0 634
A folytatás sem volt szívderítőbb... :(
FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2004.02.08 0 0 633
Na csak azért, mert az a pénz, ami benne volt, az nem köszönt vissza a vászonról.
Előzmény: surmi (632)
surmi Creative Commons License 2004.02.08 0 0 632
Haggya man a hujeseggel, nyilvanvaloan nem igy teremtettek a magyarokat :)
Fogalmam sincs az egysegararol, legyen jo a film, a penz legyen az o gondjuk.

surmi

Előzmény: FREEDOM OF PRESS (629)
csakis_3 Creative Commons License 2004.02.08 0 0 631
hanem mert ez a szar film

Számodra szar film. Másnak nem.

Előzmény: surmi (623)
surmi Creative Commons License 2004.02.08 0 0 630
En meg elo embert nem lattam, aki a film alacsony szinvonala miatt visszakapta volna a mozi penztaranal a penzt, erre legfeljebb a vetites alacsony szinvonala adhat okot.

surmi

Előzmény: FREEDOM OF PRESS (627)
FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2004.02.08 0 0 629
Miért, mennyi a "Nagy Magyar Teremtéstörténet" egységára?

(Már az elnevezésen is be kell szarni! A honfoglalással teremtették a magyarokat, vagy mi?)

Előzmény: surmi (628)
surmi Creative Commons License 2004.02.08 0 0 628
Ahhoz keves volt, hogy megalkossak a nagy magyar teremtestortenetet. Nagyon keves.
Előzmény: FREEDOM OF PRESS (625)
FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2004.02.08 0 0 627
Ha nem tetszik a film, a mozipénztárnál vissza kell kérni az árát.
Előzmény: surmi (626)
surmi Creative Commons License 2004.02.08 0 0 626
O, kerlek.
A memoriam egyebkent remek.
A filmen viszont ideges voltam, de nagyon. Csak nem lehetett kitol visszakovetelni a jegyarat.
Es indulatbol irtam, bevallom, nem kelloen gondoltam at a dolgot, igy hiba csuszott bele.
De hidd el, meg ha gond is lenne a memoriammal, akkor is emlekeznek legalabb annyira, hogy JO vagy ROSSZ.

surmi

Előzmény: csakis_3 (620)
FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2004.02.08 0 0 625
Az a film 1995-ben több, mint 100 millából készült, tehát nem volt olyan rosszul kistaffírozva.

Kilopták belőle a kivitelt, a gondolatot, mindent, ami mozdítható.

Előzmény: surmi (623)
surmi Creative Commons License 2004.02.08 0 0 623
Annak a filmnek a zeneje tetszett nekem pl.
Azzal sem voltam kibekulve, hogy balfaszul menedzseltek, nem kapartak ossze eleg penzt, es megcsinaltak szarra... Hidd el, eleg statisztaval barmit el lehetne hitetni :)))
A mostani filmmel sem az a bajom a mondatodbol kiragadva, hogy esetleg odafricskáz , hanem hogy bevallottan humorosnak készülő film. Mert az elso nem sikerul, a masodik meg legfeljebb szandeknyilatkozat teren igaz.
Egyebkent mindenkinek szive joga, aki ezen a foson rohog, nem vagyunk egyformak, en pl. gyerekes vagyok. Hanem hogy sok suttyonak rogton kepzetei tamadnak, es jol zsidozik/antiszemitazik (ez hogy jon ide egyebkent? vmelyik keszito kapcsan), illetve godormagyarozik/nemzetarulozik.
Es nemcsak azert van ezzel bajom, mert ilyet nem illik, hanem mert ez a szar film egy hegyes kopest nem er.

surmi

Előzmény: Törölt nick (619)
csakis_3 Creative Commons License 2004.02.08 0 0 622
Ismerem, nem kell bemutatnod.
Előzmény: Törölt nick (621)
csakis_3 Creative Commons License 2004.02.08 0 0 620
es elkaptuk a lenyegi kerdeseket.
Majdnem. Rosszul értelmezted. Nem ez volt a lényeg, hanem hogy mennyire figyelted a filmet, mennyire jó a memóriád, milyen emlékek alapján nyilatkozol a filmről. Hát úgy látom, nem sok maradt meg.
Előzmény: surmi (608)
Rohadt Dög Creative Commons License 2004.02.08 0 0 618
Sőt mi több: klasszikusotok, Simicska Lajos nyomán még a ius hülyeségiensis is megmarad.
Előzmény: Törölt nick (613)
csakis_3 Creative Commons License 2004.02.08 0 0 617
Nem mások véleményére kell adni ahhoz, hogy véleményed legyen egy filmről, hanem el kell menni megnézni. Anélkül ne nyilatkozzon senki sem, ha nem is tudja miről nyilatkozik!
Előzmény: Törölt nick (607)
surmi Creative Commons License 2004.02.08 0 0 616
Hogy megy a lelkes keresztenyezes egy filmrol szolo topichoz?
Ha olvaslak, eszembe jut Szabo Gyozo es a kumisz...

surmi

surmi Creative Commons License 2004.02.08 0 0 614
Latod, neked van humorod.
Miert nem irtal egy forgatokonyvet a Magyar Vandore helyett?
Előzmény: Törölt nick (612)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.08 0 0 613
Tudom, tudom...

De legalább ha tudatosan meg akarják gyalázni még a történelmedet is( "primkó magyarkodás" abcúg, ugye) ráadásul állami (közpénzen) százmilliókon, a jus murmurandi csak megmarad...:))
(Igaz, láthatóan még ettől is hisztiznek..:)
A nemrég idézett legjobb ávós hagyományok szerint.)

Nahát:)

Előzmény: surmi (610)
FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2004.02.08 0 0 611
Mondják, az I. és a II. kerületben azért erős a jobboldal, mert egy csomó ottani lakás tulajdonosa nem jött vissza...
Előzmény: Törölt nick (601)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!