"NO ez a nagy magyar kereszteny polgari mentalitas!"
Honnan tudod, hogy kereszteny vagyok? Mert hogy ebbol a topikbol biztos nem. En a film kapcsan a keresztenyseget es a polgarsagot nem hoztam szoba. Ne keverj bele olyanokat, amik nem tolem szarmaznak.
"Ahol bevallottan nem lattak (nem is akartak) de azt hatarozottan tudtak, hogy ez kerem gyalazat."
Azt a filmet sem kell megnezni ahhoz, hogy az ember elitelje, hogy van benne egy resz, ahol Krisztus Maria Magdalenaval szeretkezik. Ha megnezi az ember, ha nem, az benne van, es bizony a keresztenyeknek a lelkebe tapos, a te nagy oromodre.
"Ide vezet ez a "nem kell ismerni, hogy hoborogjunk rola" mentalitas."
Megint rossz szot hasznalsz. Nem azt mondtam, hogy "ismerni", hanem azt, hogy "megnezni". Megnezes nelkul is lehet tudni tenyeket a filmrol. Peldaul tudom, hogy kik jatszak a fobb szerepeket, pedig nem lattam. No ezt kapd ki!
"téged pedig ne zavarjon, hogy körberöhögnek, ha olyasvalamiről elmélkedsz, amit nem láttál"
Nem a filmrol elmelkedek, hanem a szandekon, hogy vigjatekot csinalnak a magyar tortenelem 1000 everol. De egyszeruen nem is ertem, miert beszelsz ossze vissza, mikor vilagosan megmondtam, hogy nem a film technikajat, latvanyvilagat, szineszi jatekot kritizalom, hanem azt a szandekot, hogy valaki csinal egy vigjatekot az 1000 eves magyar tortenelmebol.
Ehhez nem kell megnezni a filmet.
Ugyan az a bajom, mint a zsidoknak Mel Gibson filmjevel. Visitoznak, sipakolnak, pedig senki sem latta. Eriggy a Mel Gibson topikba, es tarts eloadast a film miatt jajveszekelo baloldaliaknak, hogy a premier napjaik kicsit maradjanak csondbe.
"Nem mások véleményére kell adni ahhoz, hogy véleményed legyen egy filmről, hanem el kell menni megnézni. Anélkül ne nyilatkozzon senki sem, ha nem is tudja miről nyilatkozik!"
A fancba.. De egyszerü...:))))
Akkor a fene se érti ezt a világméretű hisztit:
Gibson megkurtította A passiót
2004. február 4., szerda, 19:34
Mel Gibson filmjéről hamarosan kiderül, valóban magában rejt-e antiszemita szemléletet, ahogy több amerikai zsidó szervezet állítja. Hogy a széles közönség felháborodását megakadályozza, Mel Gibson a premier előtti utolsó pillanatban kivágta a legvitatottabb jelenetet.
Mel Gibson filmje, A passió hónapok óta a filmes szaksajtó egyik kedvenc témája, annak ellenére, hogy eddig csak tesztközönség előtt vetítették. A sok vitát kiváltó alkotás - mely ellen amerikai zsidó szervezetek protestáltak - még II. János Pál pápa figyelmét is felkeltette, aki előbb a rendező-forgatókönyvíró-producer Gibson mellett tette le a garast, mondván: "Pont így történt", majd visszavonta állítását.
Gibson most, a premier előtti utolsó pillanatban úgy döntött: hajlandó egy kisebb változtatásra annak érdekében, hogy végre elüljön a botrány. Kivágott egy jelenetet a filmből, mely a tiltakozók - és a tesztközönség szerint is - antiszemitizmust gerjeszthet. A jelenetben Kajafás, a zsidók főpapja átkot szór a zsidó népre, és kinyilatkoztatja, hogy "Jézus vére a Ti és gyermekeitek lelkén szárad".
Zsidó vallási vezetők szerint Máté evangéliumának ez a passzusa a történelem folyamán többször vált már zsidógyűlölet forrásává. Egy magát megnevezni nem kívánó, ám a filmhez közel álló személy szerint "a mondat nem működött a tesztvetítéseken sem. Félreértésre adott okot, és sokan sérelmesnek találták." A február 25-ére, hamvazószerdára kitűzött amerikai premieren tehát már nem hangzik el Kajafás vitás kijelentése, és a magyar közönség is nélküle láthatja március 25-étől a filmet.
[origo]
-----
"Mel Gibson filmjéről hamarosan kiderül, valóban magában rejt-e antiszemita szemléletet, ahogy több amerikai zsidó szervezet állítja."
Haggya man a hujeseggel, nyilvanvaloan nem igy teremtettek a magyarokat :)
Fogalmam sincs az egysegararol, legyen jo a film, a penz legyen az o gondjuk.
En meg elo embert nem lattam, aki a film alacsony szinvonala miatt visszakapta volna a mozi penztaranal a penzt, erre legfeljebb a vetites alacsony szinvonala adhat okot.
O, kerlek.
A memoriam egyebkent remek.
A filmen viszont ideges voltam, de nagyon. Csak nem lehetett kitol visszakovetelni a jegyarat.
Es indulatbol irtam, bevallom, nem kelloen gondoltam at a dolgot, igy hiba csuszott bele.
De hidd el, meg ha gond is lenne a memoriammal, akkor is emlekeznek legalabb annyira, hogy JO vagy ROSSZ.
Annak a filmnek a zeneje tetszett nekem pl.
Azzal sem voltam kibekulve, hogy balfaszul menedzseltek, nem kapartak ossze eleg penzt, es megcsinaltak szarra... Hidd el, eleg statisztaval barmit el lehetne hitetni :)))
A mostani filmmel sem az a bajom a mondatodbol kiragadva, hogy esetleg odafricskáz , hanem hogy bevallottan humorosnak készülő film. Mert az elso nem sikerul, a masodik meg legfeljebb szandeknyilatkozat teren igaz.
Egyebkent mindenkinek szive joga, aki ezen a foson rohog, nem vagyunk egyformak, en pl. gyerekes vagyok. Hanem hogy sok suttyonak rogton kepzetei tamadnak, es jol zsidozik/antiszemitazik (ez hogy jon ide egyebkent? vmelyik keszito kapcsan), illetve godormagyarozik/nemzetarulozik.
Es nemcsak azert van ezzel bajom, mert ilyet nem illik, hanem mert ez a szar film egy hegyes kopest nem er.
es elkaptuk a lenyegi kerdeseket. Majdnem. Rosszul értelmezted. Nem ez volt a lényeg, hanem hogy mennyire figyelted a filmet, mennyire jó a memóriád, milyen emlékek alapján nyilatkozol a filmről. Hát úgy látom, nem sok maradt meg.
Nem mások véleményére kell adni ahhoz, hogy véleményed legyen egy filmről, hanem el kell menni megnézni. Anélkül ne nyilatkozzon senki sem, ha nem is tudja miről nyilatkozik!
De legalább ha tudatosan meg akarják gyalázni még a történelmedet is( "primkó magyarkodás" abcúg, ugye) ráadásul állami (közpénzen) százmilliókon, a jus murmurandi csak megmarad...:))
(Igaz, láthatóan még ettől is hisztiznek..:)
A nemrég idézett legjobb ávós hagyományok szerint.)