Keresés

Részletes keresés

alfredoo Creative Commons License 2004.01.21 0 0 108
llamada

azon gondolkodok hogyha megtortenik egy kiegyezes izraelben es palesztinaban, ha izrael teljes mertekben laikus, demokratikus allamma alakul, akkor a terseg legerosebb, legdinamikusabb orszaga lesz.

az ottani arabok is a terseg legerosebb, legdinamikusabb orszaganak allampolgarai lesznek.

eletszinvonaluk tobbszorose lesz a mas arab allamokban elo embereknek. a kulonbozo arab allamok befolyasolasi, felforgatasi kiserletei semmit nem fognak erni.

erdekes helyzet lesz. ha rajonnek a palesztinek hogy csak parasztok, sakkfigurak voltak az arab orszagok jatszmajaban. ha rajonnek hogy igazi erdekeik mit diktalnak.

vegul is franciaorszag es nemetorszag is ki tudott egyezni.

Előzmény: llamada (106)
alfredoo Creative Commons License 2004.01.21 0 0 107
hohokam

amit a vegen irtal igazad van. kifejezetten a te bosszantasodra irogattam oket.

sok mindenben egyetertunk. nem azert mert olyan szivesen ertek veled egyet hanem azert mert igazad van.

ezzel egyutt a tortenelem az tortenelem. nem hiszem hogy a tortenelembol kellene/lehetne a maat megmagyarazni.

amit irni akartam, lenyeget tekintve, az az volt hogy a mein kampfhoz hasonlo baromsag rengeteg volt abban az idoben. nemetorszagban es magyarorszagon. tehat ha nem irta volna meg a mein kampfot akkor is alakulhattak volna a dolgok ugyanigy es a mein kampf megirasa mellett is alakulhattak volna a dolgok maskeppen.

a cionista elkepzelesek nekem sem tunnek legalis torekveseknek. mindenesetre ha bekesen lehetett volna megoldani a dolgokat akkor a teny az az hogy egy 700000-es vagy kevesebb nepessegu terulet alkalmas tobbmillio ember letelepitesere. valoszinuleg ha okosabban, ugyesebben oldjak meg akkor celjaikat is sokkal nagyobb koherenciaval tudtak volna vegrehajtani. marmint egy nyugati, fejlett bazis az arab vilagban.

ezeken tulmenoen ha jol tudom az antiszemitak allandoan zsido osszeeskuvesrol stb stb beszelnek. ehhez kepest a tenyek azt mutatjak hogy nem a zsidok irtottak ki 6 millio nemetet, hanem a nemetek irtottak ki 6 millio zsidot. ebbol a 6 milliobol peldaul a 3 millio lengyel zsido nem is szokta vita targyat kepezni. a nemetek oroszok, ukranok millioit is kiirtottak, oket mondjuk haborus korulmenyek kozott.

viszont ezek a dolgok semmikeppen nem igazoljak izrael mai politikajat. azt egy onallo entitasnak tartom.

neked egyebkent mi a velemenyed hitlerrol?

Előzmény: Törölt nick (105)
llamada Creative Commons License 2004.01.21 0 0 106
is okai lehettek

Tények híján "lehettek"....

baromira nincs különbség, hogy valaki az Európából odaözönlő zsidók által, vagy a zsidók miatt kényszerült otthagyni a földjét.

Akiket az arabok zavarnak el, azt az arabok zavarták el, és nem a zsidók, és nem a "zsidók miatt".

És ez a vágyálom a mai napig m

Vágyálmokkal foglalkozol? Foglalkozzunk Lovass vágyálmaival is?

Előzmény: Törölt nick (104)
alfredoo Creative Commons License 2004.01.20 0 0 102
fp

ha fp lehulyez ugy feljelentem hogy attol koldul.

es mivel a moderatura ugy tancol ahogy en futyulok azt javaslom fp-nek ne hulyezzen le.

en rendszeresen hulyezem magamat...

Előzmény: FREEDOM OF PRESS (101)
FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2004.01.20 0 0 101
Nem bír lehülyézni, mert legyakták szegénykét. Egy tróger lezsidózta, visszaszólt, és erre kivágták mind a kettőt, az Indexet körüllengő levendula-illat védelmében.
Előzmény: alfredoo (100)
alfredoo Creative Commons License 2004.01.20 0 0 100
llamada

ha pb lehulyez akkor tutti biztos hogy feljelentem...

strassbourg, ensz... t.szerk.

Előzmény: llamada (95)
alfredoo Creative Commons License 2004.01.20 0 0 99
llamada

ja! a romanok meg a magyarok jogainak tiszteletbentartasat igertek meg.

nekem ugy tunik hogy sokkal jobb ha valaki nem iger meg semmit. csak ugy csinalja. igeret nelkul...

Előzmény: llamada (95)
alfredoo Creative Commons License 2004.01.20 0 0 98
pb

ha meg a LASZLOKROL beszelunk, akkor

van nekunk

1., juszt laszlonk

2., szent laszlonk

3., laszlo laszlonk (casablanca).

Előzmény: Probatbicol (93)
alfredoo Creative Commons License 2004.01.20 0 0 97
pb

hol kinjain domborulnak unokaink leborulnak

szekely tibor operaenekesno!!!

Előzmény: Probatbicol (93)
alfredoo Creative Commons License 2004.01.20 0 0 96
hohokam

azt irod hogy a mein kampf es a holocaust kozott van valami (sztochasztikus) kapcsolat.

nem tudom mibol vonod ezt le.

sajnos a mein kampf egy orult faszfej orult fantazmagoriaja volt. ilyen silany, eszement munka abban az idoben minden bokorban termett egy vagy ketto. egy nulla. egy nulla irt egy nullat. ha hitlert nem emeltek volna piedesztalra akkor a mein kampf egyutt lenne a 100000 hasonlo faszsaggal amit akkor a kulonbozo f@szfejek ebben a temaban leirtak. nagyon termekeneyek voltak es mindenfele alapon, minden tudomanyos ervrendszer nelkul irtak a sokfele baromsagot. mire is emlekeztet ez?

hitler egy senki volt. egy kis hulye. egy kis mitugrasz. egy kis, kesei napoleon.

a nemetek a hulyek hogy megettek a hitler hulye szovegeit. aminek sem filozofiailag, sem tudomanyusan semmilyen alapja nem volt.

festonek meeg semmmibb volt a hitler. egy kis masoloka. egy fantaziatlan senki. attol hogy valakik, valamikor megesznek egy hulye szoveget, az csak az isten allatkertjenek nagysagat mutatja.

persze ha nem ertesz velem egyet vedheted hitlert. hogy nem volt senki. hogy egy langesz volt. nem fasz volt hanem langesz.

rossz lora tettek a hitlerhivok.

tehat a mein kampf nem indokol es nem okol semmit. egy kis hulye antiszemita fercmunkat mit indokolna minek lenne az oka?

hitler hulye volt a mein kampf meg egy nagy darab szar.

aki ebben hisz az olyan is!

lehet menni a moderaturara hogy szidtam hitlert. biztos erto fulekre talalsz.

Előzmény: Törölt nick (92)
llamada Creative Commons License 2004.01.20 0 0 95
egyébként 700 ezres) arab-elüldözés IS megtörtént

Amiről az általad megadott link azt írja, hogy a 700000 sokkal nagyobb részét hajtották el az arabok(!), vagy vezettek az elvándorlásukhoz a lakosság egy részének (nők, gyerekek) elvándoroltatásával, mint korábban gondolták.

Szóval, csak csínján a számokkal való dobálózással.

Továbbá ott, '48-ban kimondták Izraelben (ugyanaz a link, még mindig!), hogy az arabok jogait (stb) tiszteletben tartják.

Előzmény: Törölt nick (90)
Aslan Creative Commons License 2004.01.20 0 0 94
Na azért a Mein Kampfot egy szimpla politikai találkozóhoz hasonlítani? Meg aztán milyen német-szovjet szövetségről beszélsz?? El vagy nagyon tévedve. Mégegyszer leírom:A Szovjetuniónak 1941-ben a közel-keleti befolyása gyakorlatilag 0 volt.
A két poltikus találkozója semmiképpen sem befolyásolhatta -akármiről beszéltek - a palesztinai arabok sorsát, ellenben a wansee-i találkozó sorsdöntően pecsételte meg 6 millió zsidóét. Moralizálni lehet rajta, csak nem érdemes. Mert az egyiknek lett következménye, a másiknak nem.
Előzmény: Törölt nick (92)
Probatbicol Creative Commons License 2004.01.20 0 0 93
Hogy növeljem a kínjaidat, van Székely László nevű közszereplő is, csak az nem dokumentumos, hanem dunai kormánybiztos volt.
Előzmény: alfredoo (82)
Aslan Creative Commons License 2004.01.20 0 0 91
Aki veri a nyálát az te vagy. Össze mosod a fiszt a fasszal.

Még ha igaz is az 1941-es találkozó, az nem bizonyít semmit. A közel-keleten akkor még a Szu befolyása 0 volt. Ezt neked is kéne tudnod, ha egyáltalán ismered a történelmet.Semmi köze az állítólagos találkozónak a 7 évvel későbbi palesztin menekült hullámhoz.Csak a te antiszemita agyadban.

A felsőbbrendűségi érzésed úgy látom, határtalan...

Előzmény: Törölt nick (90)
Aslan Creative Commons License 2004.01.20 0 0 89
Énfelőlem lehetsz százezres hozzászóló, akkor is ua. a véleményem rólad.

A holokauszt megtörtént, az 500 ezer Arab áttelepítése nem.
Mindez bizonyítja, kódolt beírásod lényegét.

holokauszt-Izrael mitosznak

mint a szegény üldözöttek kimenekülését szívfacsaró módon idedömpingelő filmek ábrázolásai, ugyebár.

Előzmény: Törölt nick (87)
alfredoo Creative Commons License 2004.01.20 0 0 88
da

nehany altalam relevansnak tartott reszletet ideznek a jkv remelhetoleg autentikus forditasabol:

'Időközben az SS Birodalmi Vezetője, a Német Rendőrség főnöke - tekintettel a háborúban lebonyolítandó kivándoroltatás veszélyeire, továbbá a keleti területek lehetőségeire - megtiltotta a zsidók kivándorlását.

III. A kivándorlás helyébe most - a Führer előzetes hozzájárulásával - újabb megoldási lehetőség lépett: a zsidók evakuálása keletre.

Bár ezek az akciók csak szükségmegoldások, ezek alapján összegyűjtjük a zsidókérdés végleges megoldása szempontjából nagy jelentőségű gyakorlati tapasztalatókat.

Az európai zsidókérdés e végleges megoldásánál kereken 11 millió zsidó vehető számításba, az egyes országokra vonatkozóan az alábbi megoszlásban:'

'A zsidókat a végleges megoldás folyamán Keleten megfelelő vezetéssel és alkalmas módon munkára kell fogni. Nagy munkáscsapatokban, nemek szerint szétválasztva, útépítés közben vezetik a munkaképes zsidókat ezekre a területekre és eközben nagy részük természetes fogyadék útján kétségtelenül ki fog esni.

A végül esetleg megmaradó töredékállományt, minthogy ez esetben kétségtelenül a legellenállóképesebb részről van szó, megfelelően kell kezelni, mert ez természetes kiválasztódást mutatva, szabadon bocsátása esetén egy új zsidóság magjának tekinthető (lásd a történelem tapasztalatát).

A végleges megoldás gyakorlati végrehajtásának folyamán egész Európát nyugattól keletig át kell fésülni. A birodalom területén, beleértve a Cseh-Morva Protektorátust, ez már csak a lakáskérdés és más szociálpolitikai szükségesség miatt is, soron kívül elintézendő.

Az evakuált zsidókat először sorjában az úgynevezett átmeneti gettókban helyezik el, s onnan szállítják tovább keletre. '

'Dr. Bühler államtitkár kijelenti, hogy a Főkormányzóság örömmel üdvözölné, ha e kérdés végleges megoldását a Főkormányzóságban kezdenék meg, mert ott a szállítási kérdés nem túlzott fontosságú és a munkával kapcsolatos okok sem akadályozzák az akció lefolytatását. A főkormányzóság területéről el kell távolítani a zsidókat, amilyen gyorsan csak lehetséges, mert éppen ott jelentenek különleges veszedelmet mint járványhordozók és különben is az általuk folytatott zugkereskedelem folytonosan zavart okoz az ország gazdasági szerkezetében. A számításba vehető körülbelül két és félmillió zsidó többsége különben is munkaképtelen.

Dr. Bühler államtitkár a továbbiakban megállapította, hogy a zsidókérdés megoldását a Főkormányzóságban a Biztonsági Rendőrség és az SD főnöke irányítja, és munkáját a Főkormányzóság hatóságai támogatni fogják. Csak az a kérése, hogy a zsidókérdést ezen a területen a lehető leggyorsabban oldják meg.

Befejezésül megbeszélték a megoldás lehetőségeinek különböző módjait, ennek tárgyalásánál dr. Meyer körzetvezető és dr. Bühler államtitkár is azt az álláspontot képviselte, hogy az érintett területeken azonnal megkezdik a végleges megoldás előkészítésének bizonyos munkálatát, de ügyelnek arra, hogy kerüljék a lakosság nyugtalanítását'

ha egy mod van ra nem szeretnem kommentalni az idezeteket es nem szeretnem az idezeteket a valosagban lezajlo folyamatokkal es esemenyekkel osszevetni.

Előzmény: Don Alfonso (83)
Aslan Creative Commons License 2004.01.20 0 0 86
Most azt hiszed feltaláltad a spanyolviaszt?

A cionizmus nem a II. vh. után keletkezett. A holokauszt csak az utolsó csepp volt a pohárban. Semmit sem tudsz bizonyítani.Csak a szokásos ferde nézeteid próbálod propagálni:i>még az állítólagos több milliós legyilkolás előtt

Előzmény: Törölt nick (85)
Gonda László Creative Commons License 2004.01.20 0 0 84
Az attól függ kihez képest!
Előzmény: Probatbicol (69)
Don Alfonso Creative Commons License 2004.01.20 0 0 83
Messze nem vagyok biztos benne, hogy lehet rád észérvekkel hatni, de annyi hiábavalóságot csináltam már életemben, hogy a te "felvilágosításoddal" is próbálkozhatok.
Te egy nem különösebben gyönyörűséges (ugyanis bürokratikus), de egyébként könnyen érthető német mondatot durván félrefordítottál. Ezzel a félrefordítással azt sugalltad, hogy a nácik a wannsee-i konferencián pusztán a zsidók kivándorlásának felgyorsítását határozták el. Ezzel szemben a félrefordított német mondat arról szól, hogy a konferencia résztvevői -- a náci uralkodó elitnek a zsidókérdés megoldásával megbízott része -- addig törekedtek pusztán a "kivándorlás felgyorsítására". De, mint a továbbiakból világosan kiderül, ez szerintük nem hozta meg a kívánt eredményeket, ezért új módszerek bevetését határozták el.
Természetesen egy ilyen félrefordítás nem feltétlenül szándékos, lehet butaság és tudatlanság terméke is. De a butaság és a tudatlanság sem mentség mindenre. Hadd ne sajnáljalak már azért, hogy irgalmatlan bakot lőttél, és pünkt a wannsee-i konferencia jegyzőkönyvét vélted alkalmasnak arra, hogy álnaívan rácsodálkozhass: jé, én eddig elhittem a "zsidóknak" a holocaustot, és lám itt van fehéren feketével, hogy ilyen nem is volt.
Sokan nem tudnak németül, sokan nem tudnak történelmi forrásokat értelmezni, és ez nem jellemhiba. A jellemhiba, az undorító az, amit te csináltál: hamisítottál (tudatosan vagy ostobaságból), hogy "bizonyítékkal" támaszd alá ordasul aljas nézeteidet.
Előzmény: Gonda László (56)
alfredoo Creative Commons License 2004.01.19 0 0 82
pb

haat akkor ezert nem ertettek? nem ertettek az analogiat. hogy hitler is kitelepitest mond es nem gazositast. a laszlo miatt nem ertettek. hogy en milyen hulye vagyok.

es KEPZELD mar rajuk mondtam a sunyialjast. hogy miert nem ertik meg hogy dokumentum=gaaz.

bassza meg. osszekevertem a laszlot a zoltannal. es igy az egesz erthetetlen ragalmazas volt. meeg jo hogy nem irtam le a hitlerrol hogy artur. kepzdeld ha leirom. lehet hogy fel is jelentenek.!!!

nem szabad tevedni. nem szabad csecsemot mondani amikor nem is volt csecsemo. hiszen az osszes csecsemo mar meghalt a vagonban. kiszaradt. 5 eves kor alatt nem kerultek taborba. az meg nem csecsemo.

lehet hogy a legnagyobb hazug cimet is megkapom...

elnezest mindenkitol. nem voltak a taborban csecsemok. ez egy olyan hazugsag mint a szappanfozes. nyilvanvalo. csakis engemet minosit...

Előzmény: Probatbicol (80)
alfredoo Creative Commons License 2004.01.19 0 0 81
pb

jeee... az alfredoo meg a marha....

Előzmény: Probatbicol (80)
Probatbicol Creative Commons License 2004.01.19 0 0 80
Talán azért, mert az a dokumentumos Székely az nem László, hanem Zoltán.
Előzmény: alfredoo (78)
alfredoo Creative Commons License 2004.01.19 0 0 79
pb

oskajanrol ady irt. ha ot nem ertetted. szerintem jellemzo. oskajan. bennunk elo oskajaan!

Előzmény: Probatbicol (77)
alfredoo Creative Commons License 2004.01.19 0 0 78
pb

nem veszem komolyan. ha komolyan vennek akkor a kortefan lognek..

beszoltam meeg reggel hogy ez a wannsee olyan dolog mint szekely laszlo dokumentuma. kodolt beszed. erre a modik kiszedtek. nem tom miert. lehet hogy volt mar egy kis szemelyeskedes es kapcsoltan szedtek ki.

de valaszolni nem valaszoltak pedig befenyegettem oket hogy hallgatni fogok. nagyjabol hallgattam is de ettol persze nem valaszoltak...

cca ennyi.

nem veszem komolyan. de 500000 csecsemo es kiskoru az 500000 csecsemo es kiskoru. de nem veszem komolyan. hiszen nem magyarok voltak. zsidok, lengyelek, romanok. nem magyarok voltak.

ha es amennyiben magyarok lettek volna akkor persze gyaszolnek. de IGY semmi kozom hozza. zsido/nemet belugy.

remelem ezert nem minositesz sunyinak es aljasnak!

Előzmény: Probatbicol (77)
Probatbicol Creative Commons License 2004.01.19 0 0 77
Jól van na. Nem kell ezt annyira komolyan venni, ez csak az internet.

Az utolsó bekezdést nem értem.

Előzmény: alfredoo (76)
alfredoo Creative Commons License 2004.01.19 0 0 76
pb

nem az altalam nem ismert es velemenyezhetetlen timkorol van szo.

hanem a topikrol.

es minden topikban a sunyisag es aljassag.

ahol 500000 elgazositott csecsemo van talan nem illik offolni. es rolad nem is tetelezek fel ilyet. rolad nem is tetelezek fel olyat hogy nem erted ami le van irva. foleg ha tudod hogy a jegyzokonyv alapjan himmler kiszamolta hogy a csecsemoknek lenyegesen kisebb adag gaz is eleeg. ugyan nehany perccel TOVABB szenvednek de felesleges penzkidobas lenne a csecsemokre ugyanannyi gazkristalyt szamolni mint a felnottekre. a kristaly (ido) penz.

ERROL BESZELEK. es addig beszelek amig lehet. erdekes hogy hosszu ido utan innen nyomtak ki egy hozzaszolasomat. es magyarazat sem volt ra hogy miert. biztos megbantottam a sunyitaljast. azt nem szabad. oskajant nem szabad bantani.

Előzmény: Probatbicol (75)
Probatbicol Creative Commons License 2004.01.19 0 0 75
Haggyad már, miért ne beszélhetne Timkóról, ha annyira oda van érte?! Jogában áll.
Előzmény: alfredoo (71)
Probatbicol Creative Commons License 2004.01.19 0 0 74
No, akkor pláne eszem azt a kicsi szivit!
Előzmény: Törölt nick (73)
Probatbicol Creative Commons License 2004.01.19 0 0 72
Hogy egyem azt az édes kicsi szívét nekije!
Előzmény: Törölt nick (70)
alfredoo Creative Commons License 2004.01.19 0 0 71
pb

AMUGY tok jol elvagytok timkoval. hiszen CSAK 6 millio halottrol van szo. persze ha 6 milliardrol lenne szo, persze ha 6 milliard 'magyarrol', akkor lehet hogy a 6 milliorol beszelnenk.

adjak nevsort?

kezdjem a 3 millio vitathatatlan lengyel legyilkolttal? 500000 csecsemo. nem hiszem hogy jelentosege lenne. zsido fattyuk, zsido csecsemok. 500000-en voltak. timko fontos ember!

Előzmény: Probatbicol (69)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!