épp hallgatom a klub rádiót és a kedves Alinda azt mondta hogy legideálisabb (vagy legoptimálisabb?:), már nem tudom, de a lényeg hogy szerintem nincsen olyan hogy legoptimálisabb és legideálisabb. ez ez blődli szerintem, legalábbis iskolás éveimből úgy rémlik hogy a magyar tanárom kifejezetten kiemelte ezt a dolgot és (remélem) jól jegyeztem meg.
szerintem az hogy optimális illetve ideális magába foglalja azt hogy a legjobb esetben, a lehető legjobb körülmények között, a leglegleg. ezért gondololom azt hogy aki legideálisabbat meg legoptimálisabbat mond az rosszat mond, és nekem már fáj a fejem tőle ha meghallom, legalább káromkodás szintnek felel meg nálam:)
most vagy jól gondolom, vagy baromira rosszul, elkéne pár igazin magyar nyelvtan guru, aki tudna segíteni nekem ebben és kijavítana ha nincsen igazam, illetve megerősítene ha jól értelmezem ezt a dolgot:)
egyébként nem tudja valaki hogy létezik e a neten, magyar értelmező illetve helyesírási kéziszótár és nyelvtannal foglalkozó oldal?
sajnos a pc és a word korszakában egyre inkább kezdek elfelejteni helyesen írni, kézzel meg lassan a nevem sem tudom aláírni:(((
hajrá, ne kíméljetek:)