Amugy, ha tényleg sok pénz összejönne, és nagy ujságokba lehetne betenni egyjó szöveget, arra midnenképpen alkalmas lenne, hogy elkezdődne legalább egy párbeszéd.
Ja: olyan vállaja ezt fel, aki később akár a nyilvánosságot is vállalja és hajlandó beszélni.
Végre nem a politikusok tematizálnák saját akaratuk szerint a közbeszédet!
Bevallom ma ninsc ihletem, de ha lesz, akor idezúzok 4-5 frankó javaslatot - húsvétkor pont volt, minden nőrokonomnak más más locsolóverset költöttem:)
Nem kell képviselő aki szavaz, meg kell szervezni, hogy mindenki szavazhasson, törvényt hozhasson, a 21. században vagyunk vagy mi?
A képviselőt fel kell váltania olyan közigazgatási, államigazgatási egyéb szakembereknek, akik a törvényeket előkészítik, megkonzultátatják stb. - Dehát ilyenünk ugye van, márcsak a vízfejet kellene lefaragni róluk, és elektronikus úton megoldani a szavazást.
A technikai részletekről: ki kell választani vagy 4 embert, akiben megbízunk. ők nyitnak egy lakossági számlát, amiről lehetőleg csak együtt vehetnek fel pénzt. Arra a számlára gyűjtünk lóvét, és eldöntjük hogy melyik újságban mekkora terjedelemben mennyit és mit hirdetünk.
1. Javaslatom:
Tisztelt képviselő urak! Tisztelt Parlamenti Pártelnök Urak!
Sok-sok magyar állampolgár nevében felszólítjuk önöket arra, hogy azonnal mondjanak le mandátumunkról/tisztségükről és vonuljanak vissza a politikai tevékenységtől.
Merthogy igen hülyén veszi ki maát, és a teroristák győzelme, ha ugyanazok, akik kiküldték őket, most visszahivják, mielőtt letelne az idiejük...
Viszont...ha és amennyiben siekrülne az, amin szvsz többen is álmodoznak,hg ya jelenlegi vezetőpolitikusok mind vonuljanak szépen vissza a politikától, és egy teljesen más gárda lenne az országgyűlésben - akkor azt mondanám: jöjjenek haza.
Mégpedig azért, mert szemmel láthatóan abszulut semmit nem ér, hogy ott vannak az idegen katonák, tehát semmi értelme.
én fiatalt, öreget egyaránt levesbe küldenék...
akik az utobbi pár évben politikusnként vezetőszerepet vállaltak, azok mind korrumpálodtak a szememben.
Egyetlen egye nem tudnék mondani, a jelenleg palettán levők közül, akire azt mondom: ez igen!
Visznt lehet érdemes lenne körülnéznia zok között, akik az utobbi években eltüntek... akiknem vállaltak már ezt ami most megy.
az se lenne semmi, ha egyszer sikerulne egy 5%-os szavazati reszvetel aranyt osszehozni.
Ennel erosebb kritikat nehezen tudok elkepzelni. Azt azert mar nehez lenne kimagyarazni, ott mar tavozni kellene imho.....
Sajnos ameddig politikusaink a "nepakarat" alarca moge bujva legitimizaljak sajat amokfutasukat, addig mi valasztok nem bujhatunk a "kisebb rosszra szavaztam" panel moge. Hiszen valaki beszavazta oket.....mi meg egymasra fujunk mikozben ok jot rohognek a bufeben ezen.
Ha csak rossz van ne szavazz! Igy is lehet velemenyt nyilvanitani.
reszben generacios kerdes ez imho. Nem sokara eltavozik az a generacio (ha mas nem a kozeletbol), akik meg erintve vannak.
Mondjuk jo lenne nem kivarni meg 10-20 ev szabadrablast.
Szvsz a titkosszolgalat ill hirszerzes kozremukodese nelkul nem sokat lehet most tenni.
Veluk viszon az egesz bagazst le lehetne huzni a wc-n.
A politikai "elitunk" kb olyan viszonyban van a mai tarsadalommal mint a fagyongy a faval.
Jo lenne egy kis tisztulas az mar biztos. A piszkos kis multbeli dolgok miatt szinte mindenki zsarolhato. Igy nehez egyrol a kettore jutni.
El van ez cseszve olyan jo magyarosan. Igaza volt Antallnak. "Tetszettek volna forradalmat csinalni"
Volt itt egy Uj Part nevu topic ill. kezdemenyezes, az is ugy lesullyedt mint a nyeletlen fejsze.
A tagok pedig ugy eltuntek hogy ha en lennek Fox Mulder akkor valami nagyobb szabasu osszeeskuvesre gyanakodtam volna.
A mechanizmusat tekintve szerintem viszonylag egyszeru lenne jobban kezben tarthato politikat elerni. El kellene torolni a kuszobot + nagyreszt egyeni es csak kis reszt listas parlamentet csinalni (igy a "part" gyengulne mert a helyi valasztason inkabb a jobb helyi arc volna eselyes es nem egy jo partkatona, de a lista a tort szavazatok miatt azert kell) + jol szabalyozott visszahivhatosagot kialakitani (ugy hogy az a stabilitast ne veszelyeztesse, tehat pl. nagy szamu alairashoz kotve es csak bizonyos idokozonkent kezdemenyezhetoen).
De hogy hogyan lehetne ezt keresztul vinni? Nem tudom.