A fenti megadásokkal egyetlen oldalt sem talál a google, amelyen Göncz Árpád a fentieket mondta volna a Kurírba.
Így csak papír alapú lehet a forrás. A papíralapú Kurírnak pedig a címlapján a pontos dátum is fel van tüntetve. Kéretik akkor azt megadni, vagy beismerni, hogy Löffler cikke a forrás. :)
Viszont az egyik megadott oldalon, amelyet kidobott a gép ez volt:
1993. dec. 11. Göncz Árpád a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztje kitüntetést adományozza Antall Józsefnek.
http://beszelo.c3.hu/00/04/05krono.htm
Illetve egy nagyon jó cikket a Mancsban:
http://www.mancs.hu/legfrissebb.tdp-azon=9712nagyit.htm
Az http://www.origo.hu/politika/20011214mdf.html címne pedig ezt találtam:
"Az Antall-kormány egy sokat vitatott lépése volt 1993-ban, amikor a kabinet 7 tagja magánemberként megjelent Horthy Miklós újratemetésén. Ugyanebben az évben adta el a párt a Fidesszel együtt kapott székházát, amely a rendszerváltás utáni időszak első nagy politikai botránya lett, és nagy hatása volt a következő választásokra, bár az Állami Számvevőszék utólag teljesen szabályosnak találta az üzletet. 1993 december 12-én meghalt Antall József. Addigra sikerült megerősítenie a párt megmaradt részét, így a nagy stratégiai szervező elvesztése után nem bomlott tovább a párt. Boross Péter belügyminiszter lett a miniszterelnök, aki az MDF-be csak kevéssel Antall halála előtt lépett be. A párt elnökének Für Lajost választották, aki Lezsák Sándor visszalépése után egyedüli jelölt volt."
Vagy ilyet:
"ORTUTAY Tivadar (1898. nov. 6. Veszprém, 1999. jan. 4.) számvevősági főtanácsos, idegenvezető. A gimnáziumi érettségi után az orosz és az olasz fronton harcolt. A két háború közötti időszakban Magyarországon, Németországon és Csehszlovákiában élt. A 2. világháborúban, több szláv nyelv kitűnő ismerőjeként, magasabb katonai egységeknél tolmácsként szolgált. Személyi tolmács és segédtiszt volt Horthy István kormányzó-helyettes, repülőfőhadnagy mellett annak haláláig. A háború végén polgári alkalmazottként került Veszprémbe, ahol tisztviselőként, tolmácsként és idegenvezetőként dolgozott. Születésének századik évfordulóján tartalékos alezredesi címet és több kitüntetést kapott. Levélben köszöntötte Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság elnöke. A hosszú és rendkívül gazdag életutat a Két világháború sodrában és a Menekülés című önálló köteteiből ismerhetjük meg."
http://www.mek.iif.hu/porta/szint/egyeb/lexikon/veszplex/html/szocikk/o.htm
De találtam ilyet is:
"Mádl 1993-ban a magyar társadalom egyesítő erejének nevezte a pápalátogatást, amely "nagy értéket, a lakosság (azaz felekezeti hovatartozástól függetlenül minden állampolgár!) számára lelki és szellemi gazdagodást jelentett" . Míg korábban Göncz Árpád következetesen kettéválasztotta vallási meggyőződését állami tisztségétől, és tisztét katolikusként sem tartotta "apostoli küldetésnek", a millenniumi rendezvényeket látva úgy tűnik: Mádl Ferenc posztjának betöltésekor a "hitletéteményből származó igazság" képviseletét helyezi előtérbe.
A Horthy-korszak politikai katolicizmusát kevesen remélik helyreállítani. A szélsőjobb olyan egykori hangadói, mint Kun páter vagy Prohászka püspök ma legfeljebb a Szent Korona Társaság és a hozzá hasonló főként a kisgazdapárt s a MIÉP holdudvarában található anakronisztikus szervezetek tagjai számára jelentenek mintát. E hagyomány jellegzetes képviselője az idős ferences rendi páter, Faddy Othmár, aki a kilencvenes években rendszeresen szónokolt szélsőjobboldali politikai gyűléseken. "
http://www.ujexodus.hu/index.php?lap=3&rovat=100
De találtam ilyet is az oldalak átfutása közben:
"Göncz Árpád volt köztársasági elnök kedden vette át a magyar és az európai kultúra közötti kapcsolat erôsítéséért kifejtett tevékenységéért az Európa Intézet Alapítvány által adományozott Corvinus-díjat a Magyar Tudományos Akadémián.
...
Glatz Ferenc ... Fontosnak nevezte, hogy a XXI. század Európájában a görög-római életelvek újraéledjenek, és a közélet, amelyet szavai szerint a pártpolitika szinte teljes mértékben elhódított, visszanyerje civil jellegét.
"Göncz Árpád jelkép volt számunkra 1990 után, jelkép, akiben mind a civil társadalom, mind pedig a pártpolitikai elit megtalálta a maga képviselôjét" mondta. Szavai szerint a volt köztársasági elnök kapocs volt a civil társadalom és a politikai elit között.
Mádl Ferenc államfô az elôdje tevékenységérôl szólva hangsúlyozta: Göncz Árpád tíz évig méltán volt a Magyar Köztársaság elnöke, "emberi, politikai teljesítménye érdemeként, amelyet 1956 szellemében, értékrendjében valósított meg és hosszú börtönbüntetéssel hitelesített".
http://www.hhrf.org/szabadsag/archivum/2003/07/3jul-09.htm
Én nem találtam a neten a google segítségével az ominózus cikket és az abban szereplő GÁ kijelentést, pedig számos jobboldali írást is végig kellett néznem, és valahogy egy sem említi meg, hogy GÁ ilyen kijelentést tett volna. Ettől függetlenül lehet, hiszen 1993-ban még nem volt Internet és a régi újságon neten nem is elérhetőek, de akkor a pontos lapszámot kéretik megjelőlni. :)
Sztálin nem tudta rátenni a kezét, mert Őfőméltóságának nem méltóztatott a szovjetek közelébe kerülni.
Ja; kikérni meg annyira nem merte Sztalin, hogy még Rákosiékat meg a szerbeket is leállíttatta, amikor azok akarták meghurcolni. 75 éves korodra meg te is valszeg gondolkodás nélkül odalököd az egyetlen túlélő fiadat a Gestaponak, hadd' vigyék. Elvégre olyan bátor vagy ezen az anonim fórumon.
"ha annyira fájt volna Sztalinnak AKKOR Horthy "hűsége" Hitlerhez (...) miért nem ítéltette el valamelyik lelkes moszkovita komcsi szellemi előfutároddal az ún. "háborús bűnösök" között?"
Horthy nem bízott Sztálinban, féltette a bőrét, egyébként joggal. Neki személy szerint kockázatos lett volna az átállás, az országnak viszont az lett volna az egyetlen menekvés. Megmutatkozott világosan, hogy a nagy hazafi, aki huszonöt évig főállásban magyarkodott, saját személyes biztonságát többre tartotta tízmillió honfitársáénál. Kitalálta magának az egyetlen túlélő eljárást, az elvetélt kiugrást. Sztálin nem tudta rátenni a kezét, mert Őfőméltóságának nem méltóztatott a szovjetek közelébe kerülni. Sztálin később sem követelte Horthy elítélését, mert mégiscsak megpróbált kiugrani, megvolt az alibije. Hitler sem akart bosszút állni, mert a vitéz nagybányai mégiscsak nekik szólt először, és csak utána a rádiós hírfelolvasónak, így a németeknek lehetőségük nyílt az óvodás színvonalú nem ér a nevem kiugrást röhögve meghiúsítani. Hitler megértette barátja helyzetét és hálából koncentrációs tábor helyett egy kastélyban tartotta házi őrizetben a háború végéig.
Bocsánat.
Az eggyel korábbi beírásodat nem vettem észre.
És megnéztem,valóban van a mai MN 6.oldalán egy Löffler cikk.
És ő is hivatkozik Göncz mondására.
Szvsz jó, ha több forrásból erősitik meg a Kurírban megjelenteket, ha valaki úgy gondolja, legalább ne Macisajt vagy BaSand nickeket perelje helyreigazításért, hanem a Magyar Nemzetet.
Bár kötve hiszem hogy valaki is megtenné (pláné nyerési eséllyel).
De ha akarod, akkor most behívom a MNO-t (gyk. a MN internetes honlapja) és azon is megkeresem.
Magyar Nemzet 2003.12.04. Löffler Tibor cikke: "Egy szál szegfű Antall József sírján" címmel és "Gyűlölték, mert meggyűlöltették" alcímmel a mai MN 6. oldalán az utolsó előtt bekezdés.
De miért játszod a hülyét? Egyébként még mindig nem tudom, hogy te melyik forrásból szerezted az infódat, mert nem adtad meg, BaSand is csak pontosan annyi infót adott meg, mint amennyi ebben a cikkben fellelhető. Az időzítés furcsaságaira az előző hozzászólásomban felhívtam a figyelmet (már mint, hogy ezzel a GÁ-s idézettel korábban a jobboldal részéről nem találkoztam, pedig elég sok mindent megtettek GÁ személyének hitelrombolása érdekében).
Ne hagyd, hogy a "becsületszó" megzavarjon. Csak azt magyarázd még el.... hogy ha annyira fájt volna Sztalinnak AKKOR Horthy "hűsége" Hitlerhez (mint amennyire te MOST nem tudsz a Kállay-kormány kihátrálásáról, vagy Horthy kiugrási proklamációjáról), akkor miért nem ítéltette el valamelyik lelkes moszkovita komcsi szellemi előfutároddal az ún. "háborús bűnösök" között?
No vajon ki volt az aki nem fogadta el a szovjetek bekeajanlatat (pedig mar a Voroshadsereg az oszag teruleten volt) es utolso csatloskent Hitler mellett tartotta az orszagot mondvan, hogy o becsuletszavat adta az osztrak mazolonak? Segitek. Vitez is volt meg Nagybanyai is.
"igen, de ő pontos forrásmegjelöléssel szok citálni, nem approximative, amennyire látom... :))))"
Én pontosan ezért szoktam az idézeteimet bemásolni és alája tenni a pontos forrásmegjelölést. Mert így az idézet hitelességét nem vonhatják kétségbe (inkább floodolással vádolnak, csak ne kelljen saját érdemi véleményt mondaniuk a tartalomhoz - tisztelet a kivételnek). Ugye-ugye KBS topictárs?
Miért nem a valós forrást nevezitek meg? Annyir égő Löfflerre és a MN-re hivatkozni forrás gyanánt?
Ja, és melyik Kurir számban, azonkívül melyik számban? Mivel a Kurir napi újság (volt). Ha az idézet tényleg onnan van (és csak véletlen egybeesés, hogy Löffler cikke előtt egyetlen jobbos hozzászólótól sem olvastam az Index pólfórumán), akkor a forrás helyen az adott lap száma illetve a dátum is fel van tüntetve (papír alapon, de Internet alapon pedig a link is leszedhető). Érdekes, hogy pont annyi sort idéztek GÁ-tól, és pont csak annyi infót adtok meg a forrásről, mint amennyi Löffler cikkében is szerepel. Tényleg ennyire ciki Löfflerre és a MN-re hivatkozni? :)
"Megjegyzem, nem is értem, hogy csinálod. Mindig van nálad egy-két tíz éves Kurír, vagy gyorsan elszaladtál még nyitás előtt a könyvtárba és átlapoztad az archívumot?"
Láccik nem olvasol MN-t. Löffler Tibor cikke a mai MN 6. oldalán. Nehogy azt hidd, hogy fejből nyomatják az okosságaikat. :)
Nem, az úgy működik, hogy léteznek olyan adattárak (idézetek, linkek stb.), amelyek az arra érdemesek számára közkincsnek számítanak, és amelyeknek a gyarapítására, karbantartására és terjesztésére tökéletesen alkalmas közeg a net. Ha pl. Horthy bármilyen összefüggésben szóba kerül, akkor elő lehet kapni a "baloldalról" valakit, aki mondott róla két jó szó. Máskor meg megy a patkányozás ezerrel. Ha viszont a "baloldal" galádságát kell bizonyítani, akkor ott van a Magyar Narancs a Horthy-temetésről. Ilyen a modern, elektronikus folklór.
Te meg belesétálsz az utcájukba, és csodálkozol ezen, ahelyett, hogy észrevennéd a humort, amit a topikindító is kiszúrt: hogy a Fidesz Demokrácia Központja olyan politikust reklámoz, akinek igen kevés köze volt a demokráciához.
Üdv: PB
Nem is értem. Komolyan. Ilyenkor felhívjátoka demoközpontot, hogyaszongya: Gyorsan egy Göncz-idézetet!!!
Aztán macisajt is felhívja őket: "idézet" EZ kitől származik? GYorsan mondjátok!!!!!!!
Vagy hogy működik ez?
Én pl tudom, hogy Orbán Viktor zseniális beszédet mondott 1989 16.16-án, de egyetlen sort sem tudnák belőle csípőből idézni. Szóval, hogy csináljátok?
Van ki könyvecske minden polgári körösnél "Dehonesztáló idézetek Göncztől vészhelyzet esetére"?
Bocsika, de ha minden egyes idézet után elszáguldanék a könyvtárba, akkor gyakorlatilag oda is költözhetnék. Ezért célszerűbb itt helyben igazolni amit írsz. Megjegyzem, nem is értem, hogy csinálod. Mindig van nálad egy-két tíz éves Kurír, vagy gyorsan elszaladtál még nyitás előtt a könyvtárba és átlapoztad az archívumot? Ezért kérdőjelezem meg amit írtál. Ez tényleg nem kötözködés, pusztán furcsa hogy te ilyen nagyon ügyes vagy és fejből nyomod az elmúlt évtized teljes sajtómegjelenéseit.
Ha nem hinném el neked, akkor fogom magam, elballagok egy könyvtárba, kikérem a Reform 1991 májusi számait, átböngészem és vagy megtalálom, vagy nem. Ajánlom szíves figyelmedbe az mszp sajtóarchívumát, még csak messze se kell menned.