Tudnátok nekem segíteni?! Vagy egy ridgeback kutyám és szeretném megtanítani szarvasgombát keresni! Hogyan kezdjem el a tanítását? Valamint, ha sikerült hol érdemes keresni?
Üdvözlet mindenkinek,Sziasztok! A gombászás mesterségét tanulgatom ,van hozzá 1 kutyám is amit megpróbálok kiképezni.Venni akarok gombát kb 0.5 kg dió méretűeket a kutya képzéséhez ,ha valaki tud segíteni az írjon.Még 1 kérdésem lenne,ha fehér szarvasgombát is akarok kerestetni akkor olyan gomba is kell,vasgyx hasonló az illasta a nyáriéhoz.Köszönet.csabisanyi@citromail.hu
Uj vagyok itt a forumon és kezdö gombász szeretném kérdezni ill tudna-e segiteni valaki hogy a Pilis hegységbe található-e szarvasgomba érdemes keresni ill, itt a környéken merre érdemes keresni, gondolom tud valaki ebbe segiteni, elöre is nagyon köszönöm.
Túlérett, sérült, hibás, kereskedelmi forgalomba nem hozható nyári szarvasgombát - Tuber aestivum - és homoki szarvasgombát - Mattirolomyces Terfezioides - átvennék minden mennyiségben termesztési kísérlethez. 3 éves szarvasgombász labrador kan kutyámnak "egy éjszakás" labrador szukát keresek.
6-10 év! Ha szerencséd van, mert ez a módszer közel sem, biztos. Viszont jóval olcsóbb, mintha már eleve, szarvasgombával "fertőzött" csemetét, ültetnél ki.
Bocsi, nem figyeltem a topicot. Még tart a szezon. Engedély nélkül még csak pár szem gombát se próbálj meg keresni. Tavaly bejött az új erdőtörvény ami a szarvasgombászatot engedélyhez köti. Ha kiváncsi vagy valamire kűldj egy e-mail-t
Válaszok nem lettek. :( De a történetet befejezem: vásároltam gombát, a kutyát pikk-pakk betanitottam. most hétvégén meg volt az elsö sikeres vadászat: 2 fészekböl, 1 tenyeremben éppen elférö, 7 gomba, mogyoro,dio nagyságuak.
Sziasztok! Hátha benéz még valaki. A 2 éves vizslámmal szeretnék, hobbi szinten gombászni. A kérdésem az lenne: mennyire alkalmas a vizsla erre a feladatra? Szenvedélyesen aportirozik, csak a játék-munka kedvéért is, de a jutalomfalattal tovább lehet motiválni. Van már friss szarvasgomba? Ha van, hol lehet vásárolni? A válaszokat előre is köszönöm.
mivel egy kicsit utánaolvastam mielőtt nekiindultam, nem vártam nagy eredményt. kutyám nincs, az én szaglásom nem igazán kifinomult. a tengerparti dűnék előtt van egy bükkös-tölgyes ott próbálkoztam az első avartúrás után láttam h csontszáraz a föld már 2 cm mélyen is.
innentől kezdve csak kevesebb lelkesedéssel túrkáltam de persze semmi.
sziasztok már rég kacérkodom a szarvasgomba-gyűjtés gondolatával. jelenleg Hollandiában élek és szombaton megyek a közeli erdőkbe keresgélni ha találok egy kicsit is, akkor komolyan rávetem magam
Kedves Fórumozók!Nagy öröm ez nekem,hogy sikerült megtalálnom a Fórumot.Hasonló cipőben járok mint alább a kutyás kolléga.Amerikai törpemalacokat tenyésztek.Nagyon szeretnék betanitani malacokat szarvasgombászatra.Sajnos én kizárólag azállathoz értek .Gombát soha nem is láttam három dimenziósban.Szerintem száritott formában is megfelelő lenne a célnak.Sajnos ritkán tudok netezni,mert otthon nincs,igy kérném aki tudna nekem segiteni száritott gomba beszerzésben irjon nekem vagy itt,vagy a freemail cimemre.atkaritimea@freemail.hu.KÖSZÖNÖM!Atkári timea /30/467-8150
Azt tudom, h friss már nincs, reméltem hátha valaki tud elfekvőben a fagyasztóban. Erről az U vitaminről hallottam már,de ugy láttam megoszlanak a vélemények. De azért megpróbálom, köszönöm a segítséget.
Azt ugyan nem tudom mi van a jelenlegi szarvasgombász fórumal, de azt igen, hogy a friss gombákról lekéstél. Már januárban vége volt a szezonnak, így vagy megvárod a következő szezont, vagy megpróbálkozol az U vitaminnal. Én az utobbit tenném.
Nem tudom, jár e még erre valaki, de talán igen, és akkor tudtok segíteni.Sajna a megadott fórum cimek nekem nem jönnek be. Szeretek én is az erdőben bóklászni, így gondoltam összekötöm a kellemest egy kis hasznossal is. Bony, a 8 éves westim lett kiszemelve a gombavadászat nemes feladatára. Szeret keresni, alap engedelmesség megvan, simán behívható, bármilyen körülmények között. Azt hiszem szivesen keresné a szarvasgombát is. A gyakorlást elkezdtük, azonban itt jön a gond. Nem tudom, honnan szerezhetnék most friss szgombát. Bármilyet, és csak aprókat, amit nem sajnálnék feláldozni. Ha valaki tudja, h Heves megyében miként lehet ilyenekhez hozzájutni, akkor kérem szóljon.
Hálás köszönet, üdv: Vivien
ui:Mindenféle infot szivesen fogadok az e-mail címemre is, kutya betanitásával, illetve gomba felhajtásával kapcsolatban.