Farkas Krisztián tényleg harcosan játszott, mindhárom gólunkban benne volt. Nekem Bogdán játéka is tetszett, ha hibázott is, azonnal korrigált, méterekről vetődött be a labdáért. Ellentétben Bozsóval, aki a középpályán szinte semmit nem tudott megjátszani, igaz, legalább fejelt egy gólt, és tőle leginkább ezt várjuk. Kovács Zoli is magabiztos volt, bár a bekapott gólnál elsősorban ő hibázott.
Szóval, az ex-szolnokiakkal remélhetőleg megint jól járunk (azért megint, mert Oláh is ex-szolnokiként került hozzánk)!
Szép volt fiúk! Teljesen megérdemelten nyertünk egy jó meccsen. Egész jó százalékban értékesítettük a helyzeteinket. Farkas Krisztián ez a meccs alapján jó vételnek tűnik. Nagyon gyors, labdabiztos és ugye minden gólban benne volt. Csak így tovább. Az MTK játéka hatalmas csalódás volt.
Ez így talán túlzás. Éppen kieshetünk mi is, ha nem sikerül összerakni egy új csapatgerincet, de szerintem a Diósgyőrrel, Siófokkal, REAC-cal és a Vasassal így is legalább azonos kaliberűek vagyunk (a Haladásról és a Kecskemétről nem tudnék nyilatkozni, de bennük lehet egy jó eredmény, a Paks és a Nyíregyháza pedig most szilárdabbnak tűnik nálunk). Vagyis van legalább négy nálunk nem (vagy nem lényegesen) erősebb csapat, csodaszámba tehát nem menne a bentmaradásunk. Egy tizediknél jobb helyezés viszont tényleg megsüvegelendő eredmény lenne!
Hát nem lesz egyszerű év az biztos, de Pruki már nagyon sok nehézséget megoldott. Azért szerint a "csodával határos" kifejezés kicsit erős, mert szerintem a két újonc, a Siófok, Reac, Diósgyőr, esetleg Nyíregyháza, Paks sem annyira acélosak. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a mezőny második felében leszünk közelebb a kiesőzónához, mint az elmúlt pár évben.
Ettől már tartottam a napokban beindult suttogások alapján. Na most való igaz, hogy nem maradt tapasztalt csatárunk, de Jovánczai az utóbbi években inkább a leépülés felé haladt, morális szempontból pedig végképp balfogás volt őt visszavenni.
Újabb érkezőről számolt be szerdán a Gabona Trans Kaposvár vezetése: a zöld-fehérek három éves megállapodást kötöttek saját nevelésű csatárukkal, Jovánczai Zoltánnal, aki a Ferencváros, majd a Vasas színeiben futballozott az elmúlt években.
Sajnálom, hogy elment Lóri. Sok sikert neki a továbbiakban. Megítélésem szerint neki inkább külföldre kellett volna egyből igazolnia. Eljött az idő, amitől már elég régóta tartottunk, hogy egyszer szétkapják a csapatot. Eddig minden évben 1-2 távozóval megúsztuk, de most elment a fél csapat. Nem lesz könnyű dolga Prukinak. A szurkolóknak pedig türelmesnek kell maradniuk, mert most szinte új csapatot kell építeni és az nem fog menni egyik napról a másikra.
Viszlát Lóri! Bár már többször a levegőben lógott a távozásod, a topik teljes eddigi fennállása alatt nálunk voltál. Ha lenne "Hall of fame" a stadionban, szerintem neked is jutna ott hely. Sok sikert a továbbiakhoz!
Szép kis távozói lista: Milinte, Pintér, Maróti, Leandro, Oláh, Alves. Remélem, Pruknernek ismét sikerül egy működőképes csapatot formálni a megmaradtakból és az újakból!
Mint jeleztük, elkészült a Ligakupa küzdelmeinek a csoportbeosztása. A mérkőzések pontos menetrendjét a jövő héten határozzák meg. A-csoport: DVSC - TEVA, Diósgyőr, Nyíregyháza FC, Vasas, Vác B-csoport: Győri ETO FC, BFC Siófok, Haladás FC, MTK Budapest, Lombard-Pápa C-csoport: ZTE FC, Újpest, Paks, Kaposvár, Pécsi MFC D-csoport: Budapest Honvéd, FC Fehérvár, REAC, Kecskeméti TE, Ferencváros
Meglepetésemre legalább 200 néző volt, páran még a Vipben is feltüntek. A próbajátékosok közül nekem a francia Wilie játéka tetszett, jól passzolt, a felépítése sem rossz. A többiek nem győztek meg. Sőt, némelyikük egyenesen siralmas volt. Ami külön bosszantó volt, hogy a hangosbemondó arra sem vette a fáradtságot, hogy bemondja, melyik játékos hányas számú mezben játszik. Ennyit a kiszolgálásról. A szerződtetett focisták közül Ato ragadta meg a figyelmemet, szélvész gyors a fiú, csak a labdával kell még megtanítani bánni.
SZOMBATHELYI NÉGYES TORNA: CSAK A NÉV VÁLTOZIK. A házigazda Haladás mellett a Fehérvár, a Kaposvár és a Zalaegerszeg lép fel az élvonalbeli csapatok szombati randevúján http://fociakobon.hu/ms/node/30
Bogdán milyen poszton játszik? Biztos vagy benne, hogy a Rákócziba jön? Mert Kaposvárott csak távozókról hallani, lehetséges érkezőknek a hírek szerint nincs esélye.
Megjelenhetne a ehhez a cikkhez egy válasz a sok okos hozzászóló lehűtésére. Mert ugye az átok folytatódott és remélem még jópár éven keresztül fog is.
Pintér elment, Maróti is valószínűleg távozik, s állítólag Alves és Leandro se jön már vissza. Az értük kapott pénzből viszont talán itt lehet tartani a többieket. Pruki hálisten marad, jövőre a középmezőny közepe néz ki.
És ímé, eljött ama bizonyos 29. forduló. Hogy győzünk, az még csak valószínű, hogy a Tatabánya kiesik, az viszont biztos! A "Rákóczi-átok" tehát folytatódott.
Mellesleg eddig 7 NB I-es meccset játszottunk Tatabányán, abból hétszer kikaptunk, úgyhogy ideje megtörni ezt a sorozatot! Na, további jó alvást a topiknak!
Ez is igaz így, de még ettől a tartalékos gárdától is nagyobb küzdést vártam volna. A tévét akkor kapcsoltam ki, amikor az első félidő 30. perce körül négy a három ellen lendületből indulhattunk a Honvéd kapuja felé, kétszer keresztbe átlőttük a labdát a tizenhatos előterében, majd Nikolic visszaívelte a középpálya felé, ahol csak Honvéd-játékosok tartózkodtak.
Az egész kupaelődöntőt tekintve annak összes körülményével, ezzel az óvással is csak magunkat fogjuk égetni.
Megmondom őszintén, nagyot csalódtam. A mérkőzés végén beszélgettem pár szurkolóval és ők is ugyanígy éreztek.
A legjobb csapattal kellett volna kiállni, erre Prukner felküld egy tartalékos gárdát, hevenyészett összeállításban. Pedig 1000 ember így is kijött a Gödörbe. A lelátón általános vélemény volt, hogy a legjobb 11-et kellett volna felküldeni a pályára, és minden mindegy alapon nekimenni a Kispestnek. A bajnokságra már úgysem érdemes tartalékolni, teljesen mindegy, hogy 5.-6.-7. helyen végzünk, fél év múlva már senki sem fog rá emlékezni.
Kaposvár
|
A rendelkezésre álló határidőn belül megóvta a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzését a Gabona Transz Kaposvári Rákóczi FC labdarúgó csapata.
Mint ismert a bizonyos 48 órás szabály miatt nem egyenlő feltételekkel mérkőzött Kispesten a Honvéd és a Rákóczi. – Tekintettel arra, hogy az MLSZ versenybizottsága többször is megszegte az érvényes versenykiírás 21/b pontját, megóvtuk az első mérkőzést – mondta a szerdai visszavágó után Illés János a Rákóczi ügyvezetője.
– Nem a Honvéd ellen tettük ezt, hanem azért, hogy az MLSZ versenybizottsága egyenlő feltételeket biztosítson az azonos versenysorozatban induló csapatok számára. Érdekesség, hogy a versenybizottság bírálja el saját rossz döntéseit. Kíváncsian várjuk, ismerik-e a szabályokat, tudják-e azokat alkalmazni és van-e önkritikájuk.
Azt még nem tudni, hogy az illetékes bizottság mikor tárgyalja a Rákóczi óvását.
Sok esély nincs a kupadöntőre (őszintén szólva csak lepkefingnyi van, főleg, hogy Oláh nem is játszik), de mivel a ZTE elleni bajnoki csak hétfőn lesz, azért meghajthatnák a srácok! Két-három évvel ezelőtt a Celtic is megpróbálta az Artmedia ellen egy 0-5 után a BL selejtezőjében, és majdnem visszahozták! Mondjuk, sok analógia nincs a két eset között, azon kívül, hogy mi is zöld-fehérek vagyunk. :-)