Keresés

Részletes keresés

zsizsikke Creative Commons License 2016.07.15 0 0 3581

Azért ma már ezt kb.egy perc csekkolni, nyilván nem kell semmilyen leírást ellenőrizetlenül hagyni. Nem hiszem, hogy valakit, aki minimális energiát befektet a nyaralás megszervezésébe, meglephet a szállás lokációja.

Előzmény: freyya (3580)
freyya Creative Commons License 2016.07.15 0 0 3580

Pedig nem is rossz ötlet az egyirányú zsákutca. "Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel". :D

Ami a strandot illeti, mi már jártunk úgy, hogy a katalógus szerint 200 m-re volt a tenger, ami végül igaz is volt, csak épp légvonalban, megközelíteni viszont egy kb. másfél kilométeres ösvényen lehetett. Minket nem zavart, szeretünk sétálni, de azért nem túl korrekt leírás.

Előzmény: alibabusic (3575)
freyya Creative Commons License 2016.07.15 -1 0 3578

kitöltöttem. :)

Előzmény: kantorszilvi (3576)
Vad Creative Commons License 2016.07.15 0 0 3577

Eltévedtél, ez nem az a topik...

De ha te magad nem olvasol, mért várod, hogy mások még válaszoljanak is?

Előzmény: kantorszilvi (3576)
kantorszilvi Creative Commons License 2016.07.14 -4 0 3576

Sziasztok!

Szakdolgozatom sikeres elkészítéséhez, egy kis segítségre lenne szükségem. Kutatásom során az Airbnb, Uber és más közösségi megosztásra épülő vállalatok megítélését vizsgálom, a dolgozat elkészítéséhez azonban nagy segítséget jelentene utazni szerető emberek véleménye is a témáról.

A kitöltés nagyjából 10 percet vesz igénybe, de nekem nagyon nagy segítséget jelent.

Köszönöm szépen előre is!

Itt találjátok meg a kérdőívet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd7759MN20Tlbv2kAfQe2Kadldc6SgoarERMJdl7k-rFqhaJw/viewform

alibabusic Creative Commons License 2016.07.14 0 0 3575

Negatív értékelések a szállás.hu oldalról 1 horvát magán apartmanról:

"a parkolással sajnos nagyon elégedetlenek voltunk.nagy autóval mentünk, amivel nehéz volt a házzal szemben az út mellé parkolni, visszahajtottuk a tükröket és teljesen a falhoz kellett állni a házzal szemben, mert az amúgy is nagyon szűk zsákutca ráadásul kétirányú volt."

Emelje fel a kezét,aki látott már Egyirányú zsákutcát? Vajon malacért vette a jogsiját?

"A tengerhez sokat kell sétálni."  

Le van írva,hogy 300 m-re van a strand! Ha ez neki sok,akkor miért nem ment közelebb!

"Egyetlen egy dolgot hiányoltunk a Mikrohullámú sütőt !"

Nem is írják,hogy tartozék lenne a lakáshoz! Mivel tudta,hogy nincs,miért nem vitt 1-et magával?

mouser Creative Commons License 2016.07.05 0 1 3574

no, megvan a női puzsér. ez a csaj is pont ugyanannyira be van feszülve.

Előzmény: pearlbubble (3572)
Szaganaki Creative Commons License 2016.07.05 0 0 3573

Ez rettenetes! Tényleg arról szól a XXI. század, hogy ilyen lények próbálnak benyomulni az intim szférámba?

Előzmény: pearlbubble (3572)
pearlbubble Creative Commons License 2016.07.04 -1 0 3572
BitDaddy Creative Commons License 2016.06.21 0 0 3571
alibabusic Creative Commons License 2016.05.25 0 0 3570

A 70-es - 80-as években mi is többször mentünk éjszakai fürdőzésre -lányokkal- a Balatonon!

Mivel még suliba jártunk nem azért,hogy feltöltődjünk a következő munkás évre..:)

Előzmény: Szaganaki (3569)
Szaganaki Creative Commons License 2016.05.25 0 0 3569

Ezekben pedig Neked van igazad! De azért van aki kiteszi a lábát legalább egy éjszakai fürdőzésre a tengerben kettesben csak hogy feltöltődjön a következő munkás/stresszes évre :)

Előzmény: Tóthika (3566)
Tóthika Creative Commons License 2016.05.25 0 0 3568

Ha őszinte vagyok, akkor valamennyire tényleg benne van az előítélet is (erre írtam, hogy lehet sznobnak nevezni), de messze nem ez a lényege. De ha nem akarod érteni, akkor valóban fölösleges ragozni.

Előzmény: dp2008 (3567)
dp2008 Creative Commons License 2016.05.25 -2 0 3567

Szerintem más ha kiteszik az emberi butaság, sóherság , butaság példáit vagy lenézed azokat akik nem úgy pihennek mint te. Ez különbség. Na de ennyit nekem nem ér a téma pá

Előzmény: Tóthika (3566)
Tóthika Creative Commons License 2016.05.25 0 1 3566

Úgy tűnik, szövegértésből nem kizárólag én szorulok korrepetálásra.

Mi köze a Török luxus hoteleknek az adult hotelekhez??? Ezek pont a családokat csábítják. Talán ha egy felnőt hotel van ott.

Számomra helyszíntől függetlenül bizarr az a jelenség, hogy valaki elmegy a világ végére, és ki se teszi a lábát a szállodából, megelégszik az animátorok nyújtotta szórakozással. Ebből a szempontból mindegy, hogy családi vagy adult nyaralásról van szó, Törökországban, Tunéziában, Mexikóban vagy Kukutyinban. Azért a törököket hoztam fel összehasonlításként, mert pont itt olvastam, hogy miket művelnek arrafelé derék honfitársaink.

Másodszor pedig ne ítélj mert megítéltetsz.

Na, ne viccelj! Ezt most komolyan gondoltad? Lehet ezt ideologizálgatni, de attól még ennek a topiknak az a lényege, hogy ítélkezünk. Igen, az ember többnyire így van összerakva. Te írtad még régebben, hogy ez egy röhögős topik. Szerinted mások kiröhögése nem ítélkezés?

Harmadszor ez a topik másról szól

Másról? Arról, hogy kifigurázzuk a számunkra visszatetsző viselkedést. Számodra az általam linkelt eset normális, számomra nem. Ennyi. Én is olvastam már olyat itt, ami nálam nem verte volna ki a biztosítékot, szerencsére nem vagyunk egyformák.

Előzmény: dp2008 (3565)
dp2008 Creative Commons License 2016.05.25 -4 0 3565

Mi köze a Török luxus hoteleknek az adult hotelekhez??? Ezek pont a családokat csábítják. Talán ha egy felnőt hotel van ott.

Másodszor pedig ne ítélj mert megítéltetsz.

Harmadszor ez a topik másról szól

Előzmény: Tóthika (3564)
Tóthika Creative Commons License 2016.05.25 0 0 3564

Ebből már jól kijönni nem fogok, de azért megpróbálom árnyalni:

Abban igazatok van, hogy túltoltam a fanyalgást, mindenkinek szíve joga alulfizetett animátorok vezényletével erotikus show keretében feldobni a szexuális életét. A szvingerklubok létjogosultságát sem vitatom, csak nem megyek oda. (Az intézményesített prostitúciótól a szállodai "happy finish"-sel forog a belem, de tény, hogy ez az én egyéni szoc problémám, és a téma messze túlmutat a topik keretein.)

Viszont amiért belinkeltem, az a számomra meglepő tény volt, hogy az "adult only" kategóriában ezek szerint vigyázni kell, hogy mibe választ bele az ember. A poszter a harmadik helyen valószínűleg azért csalódott, mert abba típusba futott bele, amelyik gyerekmentes üdülést, nyugalmat garantál. A 2. pontodban leírtakkal semmi bajom, jónak tartom az ötletet. Ugyanúgy, ahogy a családosoknak is ideális, ha tudnak kifejezetten gyerekcentrikus helyet választani, a gyerekzsivajért nem rajongók is elkerülhessék, hogy pokolnak érezzék a nyaralásukat, ha a véletlen egy nyűgös/neveletlen gyereket sodorna a szomszédjukba.

Még nem találkoztam "romantikusan" tematizált felnőttbarát szállodával, innen a meglepődés. Kettő ilyenben jártam, az első kimondottan konferenciákra, üzletemberekre specializálódott, ott eszembe se jutott nyekeregni, miért nincs gyerekágy, meg hasonló kényelmi kiegészítők. (Férjemet kísértem el egy útjára az akkor még egyévesünkkel, nem mi intéztük a szállást.) Másodszorra én kerestem kiutaztatási lehetőségeket, szintén főleg üzleti utak kapcsán. Egy éjszakát töltöttem ilyen szállodában, ott ecsetelte hosszasan az értékesítési vezető a gyerekmentesség előnyeit. (Nem is értem, miért vitatják sok fórumon a létjogosultságát, főleg családosok.) Nekem nagyon tetszett az ötlet, kereslet is van rá bőven. Az XXX-műfaj létezésére valószínűleg az érdeklődés hiánya miatt nem figyeltem fel eddig.

Az 1. pontra visszatérve a két első hely leírása és a nyaralók viselkedése szerintem igencsak rokona az itt sűrűn kifigurázott eseteknek, csak a török luxusszállodák helyett itt Mexikó a helyszín, de ha úgy látjátok, kérhetek törlést.

Előzmény: Szaganaki (3563)
Szaganaki Creative Commons License 2016.05.25 -1 0 3563

1. Szerintem eltévesztetted a topicot :)

2. Miért érdemel egyáltalán szót, ha egy pár - ad absurdum férj-feleség - szeretne néhány nyudt napot (és éjszakát) eltölteni kettesben :)

3. Miért érdemel egyáltalán figyelmet, hogy vannak tematizált szállodák, ahol a hasonló érdeklődésü embereket várnak célzott szolgáltatásokkal? Nyilván van rá kereslet, de ha ez számodra zavaró ne menj oda!

Előzmény: Tóthika (3561)
dp2009 Creative Commons License 2016.05.25 -2 0 3562

Szerintem nem érted mit írt. 

Előzmény: Tóthika (3561)
Tóthika Creative Commons License 2016.05.25 0 1 3561

OMG:

http://csatangolo.blog.hu/2016/05/24/felnottbarat_hotel_szvingerhotel_vagy_gyerekmentes_ovezet

Elkezdtem neki írni, hogy az én egyetlen ilyen élményem kapcsán Mallorcán (ahol turisztikai vonalon jártuk körbe az együttműködési lehetőségeket) azt tudtam meg, hogy a szállodalánc a gyerek-, azaz zajmentes környezetre fókuszál (csendes, idilli környék pálmafákkal, letisztult, modern króm-üveg berendezés, kényelmes, jól felszerelt helyiségek, lucullusi lakoma az étteremben, nyugodt, pihenő utazók), de aztán ráültem a kezemre. Még a végén sértésként élte volna meg, hogy más esetleg nem fél animátor nélkül maradni pár napra, netán nem vágyik szállodai alkalmazottnak titulált prostik "szolgáltatásaira", sőt, horrible dictu nem Óllinkluzívban töltené a szabadságát...

De én vagyok a naiv, nem gondoltam, hogy a "felnőttbarát hotel" helyenként a korhatáros "szórakoztatásra" utal. Valószínűleg sznob is vagyok, de szerintem ez a legalja, ehhez képest a "ki se mozdulok az öt csillagból, nehogy lemaradjak egy étkezésről, és amúgy se érdekel semmi helyi nevezetesség", de az "ellopom a svédasztal felét és a törölközőket, meg ordítva mutogatom a bennszülötteknek, mekkora tapló vagyok" sincs sehol.

Pontikos1 Creative Commons License 2016.03.30 0 0 3560

Ez egy kicsit más jellegű fórum topic, mint a kérdésed, de végül így, hogy a Laci által is megadott link amúgy egy sima google kereséssel bejön, csak ideillő lett. ;-)

Előzmény: 1987Balu1987 (3557)
Laci_BP Creative Commons License 2016.03.30 -1 0 3559

https://www.araamutravel.hu/fidji-szigetek/likuliku_lagoon_resort

Itt 2,2 milliótól van egy hét mindennel két főre. Közvetlen a hotelnél foglalva még drágább. Ha van ennyi pénzed utazásra, akkor érdemes elmenni, mert biztos nagy élmény.

Laci

kabret Creative Commons License 2016.03.30 0 0 3558

Akkor foglaljál amit találtál, szerintem. : )

1987Balu1987 Creative Commons License 2016.03.29 -1 0 3557

Sziasztok!

Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy a Fidzsi-szigetekre melyik magyar utazási irodánál tudnék foglalni, kerestem, de nem találtam olyat, amelyiknél tudnék.

Egyébként a Likuliku Lagoon Resort szállodába szeretnék foglalni ;)

Előre is köszönöm a válaszotokat.

HunGeo Creative Commons License 2016.02.28 0 1 3555

Szerintem arra gondolt, hogy ha "fapados" a repülő vagy "occsó" biztos, hogy fapadok vannak rajta, mint a régi sokadosztályú vonatokon évtizedekkel ezelőtt... 

Előzmény: geodo1 (3554)
geodo1 Creative Commons License 2016.02.27 0 2 3554

ezt én is néztem, és nagyon gondolkoztam azon, hogy meg is kérdezem, hogy mi a vihart ér azon, hogy milyen a belseje? a színösszeállításra gondolt? vagy, hogy mekkora a lábtér? de akkor miért nem azt kérdezi?

Előzmény: Pontikos1 (3553)
Pontikos1 Creative Commons License 2016.02.27 0 2 3553

"Rodoszra melyik légitársaság repülője viszi az utasokat? Milyen a belseje, és a kiszolgálás? Tudna még erről mondani valamit valaki esetleg?"

Sok válasz kavargott bennem hirtelen. :D

(Mondjuk az se lenne rossz, ha általánosságban egy utazás során fontosságilag első helyre kerülne a célország, és nem a kiszolgálásnak meg ennek-annak-amannak a "minősége" és a sok "okosba" megoldás.)

HunGeo Creative Commons License 2016.02.15 0 1 3552

Utazik a proli (miért pont magyar?) "Napközben nem volt ingyen italfogyasztas,csak a reggeli vegeig es az ebed vegeig,vagyis delutan voltak mindig kulonbozo pizzak es akkor uzemelt az italalautomata is,viz esetleg udito...de ha ügyesek vagytok ,ti is betudtok csempeszni vizet vagy barmilyen italt a hatitaskatokba ,ugyanis mikor kiszaltunk ,mindig vettunk vizet es behoztuk a hajora de ugy,hogy a ferjem felbontotta az egyiket es ivott belöle a masikat pedig a hatizsakunba tettuk,no problem,lazak az Olaszok,melyik hajoval mentek?" - na vajon, melyik topikból lett idézve? 

dp2008 Creative Commons License 2016.02.10 0 0 3551

itt még nem vissza hanem thai fele. Ferihegy nemes betonján hasonszőrű társaság két tagja kolbász elő majd a táskából még egy kis házipálesz, hogy jó legyen az út. Majd cca bukarest felett a szintén hozzájuk tartozó már full részeg 70 éves papa 20 eurot ajálngatot a távolkeleti styuvinak egy kis happy finish-ért.

fornit1 Creative Commons License 2016.02.10 0 0 3550

Hazafelé Tájfűdrű:

Ezek a nagy nemzetközi repterek.... Ücsörögni a Bp-re induló gép beszállókapuja környékén, és hallgatni azokat akik azt hiszik hogy kb senki nem ért magyarul a környéken (mert külföld ugye..) A népes család azt boncolgatta, hogy melyikőjük finghatott az előbb ilyen büdöset... A gépen is egymás közelében űltünk, ott is ez a "megyek sz@rni" stílus ment, hallottam ilyen "ereszd el nyugodtan" -t is. És tényleg egy kis idő múlva, háát azt azért nem mondom, hogy a repülőgép síri csendjébe recsegett bele egy orbitális szellentés mert nem volt síri csent és olyan orbitális gatyarepesztő sem volt, de néhány sor távolságból is hallható volt.

Mellesleg volt még egy kisebb anyázás is a gépen két másik idegen között, és ha lenne "Utazik a szlovák" topic is ott megemlíteném, hogy néhány szlovák útlevéllel rendelkező határozottan csak külföldiül beszélő utastárs  a bontatlan repülőgépi kajákat elfogyasztás helyett zsákolta és vitte haza madárláttának... Hazafelé Tájfődrűl :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!