Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

hondus67 Creative Commons License 2024.12.02 0 0 67780

Szia! Köszönöm, (jük), szépen. Mint korábban említettem, jövő év a tesztelésé lesz.  Dieselben : Honda CRV, 3. vagy 4. generációs 2.2, esetleg Nissan X Trai, még Toyota Rav 4, amin gondolkodom. Egyenlőre hogy megéri e a váltás????........Jővő zenéje.

Előzmény: _cseszo (67778)
KVX300 Creative Commons License 2024.12.02 0 0 67779

Én egy 100 LE-s Dusterrel húzom a 850kg össztömegű lakómat. A Duster önmagában sem egy versenygép, pláne vontatvánnyal. Ezzel együtt nincs panaszom a Duster vontatási képességeire: többé kevésbé a forgalommal együtt tud gyorsulni (bár a közlekedési partnerek a lakó láttán ezt nem várják el), a sebessége meg minden sebességkorlátozás áthágására alkalmas, így ez sem okoz problémát. A 10%-os emelkedőn még kanyarból kijövet 2.-ben is rángatásmentesen, szépen húz. Ezek alapján nincs is több elvárásom, amit ne teljesítene a szerelvény.

Tapasztalatom szerint simán megy 100km/h felett is a vontatás, csak a fogyasztás ugrik meg drasztikusan. 80-90 km/h-ig elmegyek 9,5-10 l/100km átlaggal, e felett meg inkább 12-14 l/100km-re adódik az átlagom (LPG-s a kocsi). Azért a kis sebesség többletért (és néhány 10 perc menetidő csökkenésért) nem éri meg nekem rohanni. A lakókocsizás/lakóautózás egyébként sem a rohanásról szó (az én olvasatomban), hanem idegen helyek megismeréséről, megnézéséről. Az meg úgy sem megy nagy sebességgel.

Előzmény: hondus67 (67777)
_cseszo Creative Commons License 2024.12.02 0 0 67778

Szép darab legyen nagyon sok örömötök vele. Az enyém üresen csak 850 kg persze ha megyünk valahová akkor tele van cuccal (csónak, elősátor...stb...) így szerintem az 1 tonnát is eléri. A V70-es benzines Volvóm a 140 lóval kicsit erőlködött az emelkedőkön így lecseréltem egy 185 lovas XC70-re ami diesel. 

Előzmény: hondus67 (67773)
hondus67 Creative Commons License 2024.12.01 0 0 67777

Sziasztok!  

Köszönöm szépen megtisztelő válaszotok. Hogy mennyire nagy, azon én is akkor szembesültem mikor félórán át azon agyaltam, hogy a francba kéne bepréselni a garászba!?:-(, Végül is pici ide.oda tolagatással,egy két léc megcsorbításával, sikerült. 

fekvőrendőr. Örülj hogy ilyen gondoskodó, figyelmes a feleséged. Sose tudod ép mikor mire lehet szükséged! :-) :-)  

KVX300. Hmm, már a következő pojecten töprengek.  Miért is? Húzza, cibálja, bevallom kevés a 2.0 l benzin. 192Nm , jól lenne olykor picivel több nyomaték. Érzi a 100kg puszt, bár még nagy tapasztalat ezzel a kocsival nincs. Több mit 10 éve nincs diesel autó,l de lehet ismét szükség lesz rá. 2025 év a "puding próbálja, lesz, aztán eldöntöm, hogy szükség lesz e a "lóvakat is, lecserélni. 

Egyenlőre várom a jobb időt, ami még várat magára,hogy teljes gőzerővel, belevethessem magam, először is egy full nagy takarításnak!

KVX300 Creative Commons License 2024.12.01 0 0 67776

Gratulálok! Szép, nagy, méretes példányra sikerült szert tenned! Az autódat nem terheled túl vele?

fekvőrendőr Creative Commons License 2024.12.01 0 0 67775

Nem vagkempingezni indulunk...

Mi se, de a feleségem pont ezért, még a szmokingomat is bepakolná. :-)

SajtFondue Creative Commons License 2024.12.01 0 0 67774

Jól néz ki, gratula! Sok szép utazást vele!!!

hondus67 Creative Commons License 2024.12.01 0 0 67773

Sziasztok! 

Témához bekapcsolódva:- No, a korábbi KIP lakónál is azt tapasztaltam , igencsak harmat gyenének találtam a tetejét. Sosem merészkedttem rá, és erre sem fogok. Fő a bztonság, és a békesség.:-)  

Tetőre poggyászt elhelyezni!?  Csak annyit ,és szerintem már mindenki tapasztalta, kissé erősebb szélben is hogy inog menet közben mikor, kapunk jókora oldal szelet. Vagy elég ha egy kamion elsuhann melletünk. Óvatos "gépészkedés,, igényel úton tartása a szervénynek. Elkébzelem, ha még + csomagot helyeznénk el a tetőn,mi lenne. Bocsánat, távoláll tőlem az okoskodás,önmagam fényezése, jó pár évtizedig kamionoztam, nyitott platóstól, a ponyvásig, a hűtőn át sok, sok, féle  felépítményessel jártam. Nyerges, és pótós kivitelben is, szóval írtó nagy szerepe van a menetsbilitás szempontjából a helyesen megválasztott  súly elosztásnak. 

Ahogy egy kedves hozzászóló is említette, a saját, és bruttó össztömeg között, valóban nem sok "motyót,, vihetünk magunkal.Amit persze valahol meg is értek. Ha nem vad kepingezni indulunk, akkor szintem minde helyen találunk élelmiszer boltot,és remélem hogy a fél műhely felszerelést sem kell magunkal cipelni. 

Ez csak az én szerény véleményem,nem vagyunk egyformák, nem mindenki gondolja így, amivel nincs semmi baj. 

Aztán...Nagy az öröm! Kikürtölöm! Haza hosztam! Megpucoltam!...........( azt még nem.)  Mit pucoltam! Síkátam! Töröltem! Verébbel pörőltem! Imátkoztam, fűnek, fának! csak odafőnt meghallanának! ..... Oké, ez egy vers részlete, autó, ill:motor, vásárlásról szól.

Úgy vélem én is a létra, és a tetőcsomi tartó , inkább csak desing, mint sem nélkülözhetetlen kellék.  Bár, ruhaszárító zsinor egyik végpont rögzítésére kiáló! Csak aztán haza induláskor el ne feletjsük le oldani. Fura lenne ha egy nagy tölgyfát húznánk magunk után.  

Ez nem vicc!  Én egyszer megcsináltam!  

Kertes házban laktunk. Nyerges, platós, félpótkocsi, bent állt az udvaron. Nyár volt jó idő,ruha szárító zsinor kevésnek bizonyult, vagy ép elszakadt már nem emlékszem, lényeg el voltam foglalva , és mondtam a páromnak kösse ki a "rakonca vasra,, az egyik végét, a másik végét meg a mellék épülét tetőgerendályához. Szótfogadó asszony lévén így is tett.  Pár nap elteltével, a nyitott pótkocsira volt szükségem. Alá tolattam, össze kapcsoltam,és indulás. Alig indulok, el, kiabálásra figyelek fel, nézem a jobb oldali visszapillantó tükört,, mi a fenét kiabálnak már,,....és egy óriási porfelhőt látok magam mögött. Jó erős szakító szilárdságú volt a ruhaszárító, pedig esküszöm nem drót kötélből . Sikerült lebontanom a mellék épülte tetőszerkezetét.:-)  

SajtFondue Creative Commons License 2024.11.27 0 0 67772

Úgy könnyű, ha alacsonyabb :-)

Előzmény: KVX300 (67771)
KVX300 Creative Commons License 2024.11.27 0 0 67771

Nos, az én lakóm felnyitható tetős, így itt a tömeg alacsonyan tartása a legjelentősebb tényező, nem a mászkálás rajta. A lakót én választottam, tisztában voltam a lehetőségekkel. Habár még nincs meg egy éve sem, hogy hozzám került a lakó, már többször is le kellet tisztítanom a tetejét. Szerencsére egy létráról mindkét oldalról be tudok nyúlni a közepéig, így megy a kézzel tisztítás.

Előzmény: SajtFondue (67769)
BiharyG Creative Commons License 2024.11.27 0 0 67770

Szia! Hasonló Hobbym volt sokáig. A teteje erősített, járható; én is cseréltem onnan tetőablakot, évente kétszer onnan takarítottam. Csomagot (SUP deszkát pl.) viszont nem tennék rá, a tetőkorlátok inkább csak dekorációs céllal vannak ott, nem tűntek erősnek. 11 kg-os német palack az eredeti tartozéka. Munka akksi nekem csak a moverhez volt, kempingekben használtuk, nem volt szükség offgrid megoldásokra.

Előzmény: hondus67 (67763)
SajtFondue Creative Commons License 2024.11.27 0 0 67769

Nincs szó rápakolásról. Tisztítás, javítás.. Nyugodtan lehet rajta lépkedni egyébként :-) Én minden tavasszal lemosom egy Karcher-el.

Előzmény: KVX300 (67768)
KVX300 Creative Commons License 2024.11.26 0 0 67768

Ezt a létra dolgot én sem nagyon értem, miért is kellene egy lakókocsira létra. Az én lakómnak olyan puha a teteje, hogy kézzel nyomkodható. Ez bőven elég, hogy ne szakadjon be, ne ázzon be, de pakolni akkor sem pakolnék rá semmit, ha erősebb lenne. A legtöbb lakókocsinak annyira kicsi a különbség a saját tömege és az össztömege között, hogy majdnem üresen lehet csak vontatni. Ha bele sem tudok pakolni (a súly miatt), akkor miért pakolnék a tetejére? Mindamellett a tetőre pakolt cuccok nagyon felviszik a súlypontját a lakónak. A lakóm tetejét persze én ellenőrizni szoktam és szükség esetén letisztítani, de ezért nem cipelnék állandó jelleggel egy létrát is.

Én kíváncsi vagyok az új lakókocsidra. Egy pár képed mutathatsz majd róla, ha meg lesz.

Előzmény: hondus67 (67767)
hondus67 Creative Commons License 2024.11.26 0 0 67767

Szia! 

Köszönöm szépen megtisztelő válaszod. Nos, bevallom a tetőre a KIP kocsinkra sem mertem felmenni. inkább hosszú nyelű eszközzel takarítottam,külső létra segítségével. Nem tudom elbírna e? Nem próbálom ki a Hobby-n sem.  

Movert pedig csak a garászba állásnál fogom használni, kb 4-5 m hosszan. Így egy picit kímélve van az autó kuplungja. No ha, nem mint ha nem tudnék tolatni, de mikor centizni kell akkor teljes felengedett kuplunggal, szóval, vicces lenne. Fedett helyen táromom, ha ép nincs használatban. Ettől függetlenül nyilván való, hogy szükséges a takarítás. 

Izgatottan várom a hétvégét, akkor fogjuk átvenni. Írok róla,  esetleg ha valaki kíváncsi lesz rá. 

Előzmény: _cseszo (67766)
_cseszo Creative Commons License 2024.11.25 0 0 67766

Nekem angol kocsim van moverrel. 1 munka akku van, egy kapcsolóval választható le a mover áramköre. Ha nem akarsz km-eket sétálni vele akkor nem fogyasztja le nagyon az akkut.

A létra szerintem hasznos lehet, sajna nekem nincs így külső létrát használok a takarításhoz, levelek, gallyak madár...

hondus67 Creative Commons License 2024.11.24 0 0 67765

Nagyon szépen köszönöm kedves válaszod. Ilyen sejtésem volt, létra, ill: palackot illetően. Korábban egy 450-es KIP kocsink volt,teljesen kezdetleges velünk együtt. Meleg víz tekintetében sok infót hallottam . Van aki azt mondta, sokára fűti fel a vízet, mások szerint, nem eget rengető. Bár kétt felnőt, egy gyerek esetén, az 5l hamar kifogyhat? Már gondolkodom miként lehetne nagyobb   boljler beszerelni majdan!?  

Minden a tervek szerint alakúl,akkor  hétvégén hozzuk haza, akkor már jobban belevetem magam a műszaki dolgokba.

Előzmény: SajtFondue (67764)
SajtFondue Creative Commons License 2024.11.24 0 0 67764

Szia, a létrán felmehetsz a tetejére. Én takarítás céljából szoktam, de a tető ablak cserénél is jól jött. A létrához erősítheted majd az esetleges szárító, teregető zsinórt, kötelet.

11kg ós palack megy bele.

Moverem nincs... :-)

hondus67 Creative Commons License 2024.11.23 0 0 67763

Szeretettel köszöntök mindenkit. 

Szeretnék pár kérdés intézni tapasztalt lakókocsizó társaimhoz, főként akik a "Hobby,, kocsik terén, van néhány tapasztalatuk. Hamarosan én is egy ilyen 2005 évjáratú. "Prestige,,490-es új gazdija leszek. 

Kérdésem talán kissé gyerekes, bocsánat,- de, mi célt szolgál a hátúján felszerelt létra? Talán tetőre  csomagok elhelyezésére, vagy valami hasonló célt szolgálhat?  

Moverrelt szerelt, ebben az esetben, 2 munka akkúval vannak szerelve? Emlékezetem szerint csak  egyet láttam benne.  Gáz palack  nincs benne, gyanítom hogy 5 kg lehetne , hisz, jóval nagyobb a palack helyének kikébzése. 11kg-ra  saccolnám.  

Minden e tipussal kapcsolatos hasznos információt, nagy tisztelettel, örömmel, és köszönettel vennék. 

Üdvözlettel:hondus67. 

Kép, csak ilusztráció. 

fekvőrendőr Creative Commons License 2024.11.04 0 0 67762

Csak a szifon+lefolyóba, mert boyler nincs, ráadásul a bejövő víz nem marad a vezetékben, levegővel megnyomva /luftballon/ jön egy kicsi ki, de nem marad benne semmi.

Előzmény: gobe2222 (67761)
gobe2222 Creative Commons License 2024.11.04 0 0 67761

A lakóban csak a szifonokba, lefolyóba töltöd a szélvédőmosót, vagy a vízríndszerbe is, pl boilerbe beszivattyúzod pl a víztartályból?

Előzmény: fekvőrendőr (67759)
triker Creative Commons License 2024.11.04 0 0 67760

Sziasztok! Az alu diszlécben lévő csavartakaró műanyag csík elszineződött. Gondoltam kicserélem, de közel 30 méter kellene. Tud valaki olcsó beszerzési forrást?

fekvőrendőr Creative Commons License 2024.11.04 0 0 67759

Én a víztelenített nyaraló szifonjait, WC-jét szoktam felönteni téli szélvédőmosóval, eddig nem volt gondom vele az elmúlt tizen év alatt. Legutóbb két napja, szombaton csináltam. A lakóban is ezt szoktam alkalmazni, igaz, hogy a vizet többszörös átmosás után csak a WC-hez, meg a mosdóhoz használom.

Úgy szoktam olcsósítani a dolgot, hogy téli szélvédőmosót mártcius-áprilisban vásárolok a Tescoban, Auchanban -75%-os áron, eláll az a következő télig, a nyári szélvádőmosót meg októberben vettem meg az idén a Tescoban -70% :-)

Előzmény: gobe2222 (67758)
gobe2222 Creative Commons License 2024.11.04 0 0 67758

Köszi a tippet, de tegnap késő este végülis belenyomtam a téli szélvédőmosó folyadékot a vízpumpával jobbhián, mert hajnalban már fagyott, nem akartam hogy szétnyomja a bent naradt víz.

Szerintetek mennyire biztonságos a rendszerre a téli mosó?

Előzmény: tsalis (67757)
tsalis Creative Commons License 2024.11.04 0 0 67757

Hali, van házakhoz a fűtésrendszerhez használt fagyálló az a vizes szerint nem árt semminek így a nyaralókat és nem lakott házat azzal kezeltünk a folyóvízbe is benyomva valamennyit. Nem tudom mennyire helytálló amit használ, de eddig nem volt bajunk vagy csak nem vettük észre.:)

Előzmény: gobeee (67756)
gobeee Creative Commons License 2024.11.03 0 0 67756

Sziasztok!

Téli tároláshoz hiába engedem le a vízrendszert, belefújva még hallom hogy valahol bugyog.

A kérdsem az, hogy téli szélvédőmosó folyadék használható vízrendszer fagyállóságához?

Illetve a beépített víztartály szivattyújával fel lehet azt szívni?

A vízrendszerből egyébként sosem iszunk, max zuhanyzás meg esetleg fogmosó vízként használjuk...

köszi előre is!

KVX300 Creative Commons License 2024.10.11 0 0 67755

Szerintem működhet. A cikk elég jól leírja a részleteket. Bár  - véleményem szerint - ez csak egy fél lakóautós nyaralás, mert az indulási pontra is és a célállomástól hazafelé is vonatozni kell. Annyival meg nem olcsóbb, hogy elgondolkodjak rajta. Jó nekem a saját kis lakókocsim: az háztól házig jön velem, az összes felszerelésemmel, cuccommal együtt.

Előzmény: Pedro_amigo (67754)
Pedro_amigo Creative Commons License 2024.10.11 0 0 67754
EAndrás79 Creative Commons License 2024.10.08 0 0 67753

Köszi!

Előzmény: fekvőrendőr (67752)
fekvőrendőr Creative Commons License 2024.10.08 0 0 67752

A szürke víz egyszerűen ráködhetű, de a WC az "kazettás".

A kazetta ürítés egy-két naponta valahogy így megy: https://www.youtube.com/watch?v=fd4CTf_Zu5A

Előzmény: EAndrás79 (67751)
EAndrás79 Creative Commons License 2024.10.08 0 0 67751

Sziasztok!

Előre is szeretném jelezni, hogy teljesen sötét vagyok még a lakókocsi témában. Ha hülye kérdést teszek fel, előre is elnézést kérek!

Szeretnénk vásárolni egy lakókocsit a kertünkbe, mert kinőtük a házat és ezzel bővítenénk átmeneti időre, a kérdésem ezzel kapcsolatos.

Azt szeretném megkérdezni, hogy a szennyvíz (a WC és a szürke víz is) ráköthető-e csatorna hálózatra? Pontos kinézett típus még nincsen, 2000 és 2010 közötti Tabbert, Fendt és Lunar lakókocsikat nézünk, ha ez infó a kérdésemhez.

A válaszokat előre is köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!