Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.07.18 0 0 360
Tökéletesen igazad van, mert én sem szeretem,ha a gazdogok belepofáznak...

Nem vagyok gazdag és nem belepofázásnak szántam amit irtam,hanem engedelmeddel a véleményem mondtam el,mint itt még néhányan. Ráadásul a véleményemet a tapasztalataimra alapozom. 35 éve élek egy olyan beredezésü orszában.ami felé Magyarország most igyekszik, remélem sikerrel.

Tökéletese tudom mi folyik otthon, idén már 3 honapot ott voltam, most megyek 6 hétre. Duna,M2, összes rádio, összes ujság amikhez a neten keresztül minden nap hozzájutok. Ja és otthon sem az RTL a kedvenc csatornám.

Persze azt megértem,hogy az ember nem örül a megszoritásoknak, de itt sem mindenkinek az S80, vagy az S40 közötti választás volta gondja, ezt nekem nyugodtan elhiheted.

Előzmény: Quador Mortis (346)
angyalhentes Creative Commons License 2003.07.18 0 0 359
Ez tenyleg eleg sotet hozzaallas, de mint minden hulyesegben, van benne egy keves igazsag is.

Az orszag stabilizalasanak leggyorsabb modja a kulfoldi toke beszivasa, az pedig nem a kozszferaba fog jonni.

Csakhogy a versenyszfera mukodokepessege 100%-ig a kozszferatol fugg: a kepzett munkaero attol kepzett, hogy jo tanarok tanitottak, a dolgozo kapaciatasat akkor lehet jol kihasznalni, ha nem hetekig tart a korhazi kezelese es nem csak ugy tessek-lassek rakjak ossze, a cegnek meg az is erdeke, hogy ne kelljen kulon 10 embert felvennie csak arra, hogy a kulonbozo hivatalokban ugyintezzen, mert sorba kell allni mindenutt, mert attekinthetetlen esatobbi.

Enelkul komoly es minosegi termelest kivano kulfoldi befekteto be se teszi a labat ide.

Előzmény: luis3 (357)
molar Creative Commons License 2003.07.18 0 0 358
"Találgatnánk, milyen fontos államérdek miatt nem kérdezhetünk, amikor kiderül, hogy a sietség csak a VIP-sátorig tart, ahol ebéddel várják Medgyessy Pétert és kíséretét."
-idézet az Indexből.
a cikk
luis3 Creative Commons License 2003.07.18 0 0 357
"Mert a közszférában dolgozók bérét (tanárokét, orvosokét, ápolókét, hovatalnokokét, stb) mi a magánszféra keressük meg. Ők nem állítanak elő semmit, csak fogyasztanak. "

Ez egy ökörség, már a Kádár rendszerben ezt vágták a fejmhez, hogy mint eü dolgozó improduktív vagyok, nem termelek semmit.
Akkor operáltasd meg a vakbeledet egy produktív bankárral, a gyerekedet ,meg ha súlyos beteg vidd el egy pláza butikba, majd ott meggyógyítják.
A 21. század arról szól, hogy a legfontosabb termelőerő az emberi tudás és képzettség.
Gondókogggy!!
Mellesleg minden ország GDP-jében a gyógyszergyártás és orvosi műszergyártás stb.igen tekintélyes rész, sok-sok ezer munkahelyet jelent csúcstechnikában!

dez1 Creative Commons License 2003.07.18 0 0 356
Halál komolyan én megkérném azosztrákokat, hogy jó pénzért terjesszék ki ide a saját intézményrendszerüket. sokkal jobban járnánk.
Előzmény: angyalhentes (354)
pert1 Creative Commons License 2003.07.18 0 0 355
Csak 4-5 %-kal ugranak az árak, a másik 4-5 % az szja növelés és az ápolási díj.
Előzmény: Tub (352)
angyalhentes Creative Commons License 2003.07.18 0 0 354
Nem, nem olyan infrastrukturara celoztam: a penz szetosztasanak es utjanak kovetesehez, eflhasznalasanak ellenorzesehez szukseges interzmenyrendszerol, aminek meg a csirai sincsenek meg sok esetben. Ez szamomra sokkal ijesztobb dolog, mint az, hgoy Laszlo Csaba most mit mond a jovo evi valtoztatasokrol (kesobb ugyis mast fog mondani).
Előzmény: dez1 (348)
angyalhentes Creative Commons License 2003.07.18 0 0 353
Na, ebben egyetertunk.
Előzmény: dez1 (347)
Tub Creative Commons License 2003.07.18 0 0 352
Érdekes, hogy tegnap még reálbér-befagyasztásról volt szó:

"Körülbelül 9-10 százalékos bérnövekedéssel számolunk, ez mindenképpen biztosítani fogja azt, hogy a bérek vásárlóértékét megőrizzük" - mondta a pénzügyminiszter."

Ennyivel megugranak az árak jövőre?

10%-kal?

dez1 Creative Commons License 2003.07.18 0 0 351
Én is ezen töröm a fejem. Nem leszek hajlandó ilyen szar államnak ilyen sok lóvét fizetni. Az elvonás arány ezzel felugrik messze 50% fölé.

Ha az állam el akarja zavarni a családos és mobil középosztályt, akkor ám tegye. És viselje a következményeket.

Előzmény: Jesus Screamer (349)
ZolaBA Creative Commons License 2003.07.18 0 0 350
Elegem van a kormáy gazdaságpolitikájóból. Ezek nem normálisak, egyikse. Én az szdsz-re szavaztam, de ha ezt hagyják akkor nekik is az, oda.

1) Nem értem, hogy miért kell egy 10 milliós országnak, ahol 1 millió szinte éhezik az alapvet? megélhetés költségeit növelni??? lásd 12%->15%, energia 12%->23%

2) Nem értem minek a 2% ÁFA csökkentés... habár pénz, de akkoris baromságnak tartom, inkább maradt volna 25 és a 12-t vitték volna le 10%-ra, hogy az alapvet? megélhetéséen (élelmiszer) könnyitsenek ha "luxuscikkeken" meg ne... (lehet vitatkozni a luxoscikk értelmezésén, de pl egy eddig 50 ezres telefonszámla nem értem miért kell csak 49200Ft legyen ha egyszer _nincs pénz_)

3) Cégautó adót megértem és habár érint _elfogadom_, bár kurvára ökörség, hogy a cégautó adóra Egészségügyi hozzájárulást kell fizetni -talán beviszem a kocsit az esztékába ha nincs alapjárat??? :)

stb...

ZolaBA

Jesus Screamer Creative Commons License 2003.07.18 0 0 349
Hát igen. Ebből lesz aztán csak igazi versenyképesség az EU-n belül. Esetleg még azzal lehet vigasztalódni, hogy - bár nem szívesen tenném - a csatlakozás után talán könnyebb lesz elhagyni a süllyedő hajót.
Előzmény: Alex11 (342)
dez1 Creative Commons License 2003.07.18 0 0 348
Minden okosan megspórolt milliárd előrelépés.
Egy egységesülő európában például mi a fenének fenntartani egy csomó nagykövetséget? Előre kellene nézni egy kicsit...

Autópályát nem hinném hogy követel az EU. Te a csatornára gondolsz, az pedig EU pénz nélkül is halad elég jól - talán túl jól is egyes szakértők szerint.

Előzmény: angyalhentes (341)
dez1 Creative Commons License 2003.07.18 0 0 347
Sajnos igazad van. Szép és utópisztikus - de ezt kellene elérni. Persze az egész rendszert le kell hozzá bontani és újat építeni - és ez senkinek sem érdeke csak az adófizetőknek.
Előzmény: angyalhentes (344)
Quador Mortis Creative Commons License 2003.07.18 0 0 346
Jo, akkor gyere ide, es csereljunk munkat, helyet es fizetest, jo? Szamomra a mostani adoemeles nem azt jelenti am, hogy a Volvo S80-asomat S40-re kell cserelni...
Semmi nem idegesit annyira, mint amikor a gazdagok pofaznak arrol, hogy mi szegenyek legyunk turelmesek, es hogy bizony ok is szenvedtek (persze a legnagyobb szenvedes kozepette is 5-szor olyan jol eltek).
Egyebkent lathatoan fogalmad sincs arrol, mi folyik itt. Arrol van szo, hogy pazarlo allamunk van, ahol a kiadasokat nem lehet csokkenteni, mert a nagyurak az allamtol nyuljak a penzuket.
Az adokat pedig nem lehet mindenkitol beszedni, mert a gazdagok nem akarnak fizetni.
Ez itt a baj, a tobbi csak a jeghegy csucsa. Es ezt onnan nyilvan nem latod, mert ez itt a Balkan, az meg nem az, igy aztan felremagyarazod, mirol is van szo.

Előzmény: Törölt nick (318)
Tappancs Creative Commons License 2003.07.18 0 0 345
Az emberek egyre többen emlegetik Szolga Ibolyát. No, nem név szerint :(
angyalhentes Creative Commons License 2003.07.18 0 0 344
Szinte sirtam a gyonyorusegtol, annyira szep es utopisztikus volt az altalad vazolt koncepcio.

Hirtelen felremlett elottem a koztisztiviseloi berbol jol megfizetett es onzetlen menedzser, aki akkora celpremiumot kap, hogy visszautasitja a palyazok penzet.

Aztan hirtelen meglattam a mosolygo palyazot, aki nem dolgoztat szamlas dolgozokkal, mert ok mar ugye alvallalkozonak minosulnek, kezeit szettarva az asztalra helyezi nyitott tenyereit, hogy lassuk, nem lapul benne dugipenz.

Es vegul a josagos, szakallas allam bacsi, aki annyira jol gazdalkodik a penzemmel, hogy legszivesebben az osszeset rabiznam.

Jol esik az ilyet olvasni egy ilyen borus napon.

Előzmény: dez1 (340)
pert1 Creative Commons License 2003.07.18 0 0 343
Nem kéne lassan visszahívni a Bokrost, neki a bajsza rondább volt mint a csomagja (vagy legalább a László Csaba növesszen
valami csutkafélét az orra alá)

Egyébként vissza lehet kérni az adóhitelt törvényesen? Annak idején a lakáshitelt sem lehetett, csak a kamatokat emelhették,
ha nagyon akarják most is emelhetik a befektetések kamatait, a hitelezök nem fognak tiltakozni:-)

Előzmény: andrej11 (337)
Alex11 Creative Commons License 2003.07.18 0 0 342
Ennyit tud az MSZP ! Megszorítások, gazdaság visszafogása, emerek bizonytalanságban tartása !
Kiszámíthatatlan tervezhetetlen jövő !
Ápolási díj ?! Kit mikor miért !? Az eszem megáll!! Húú de elviszik most a 19e Ft nyugdíjemelést... Kellett ez nekünk?!
Előzmény: andrej11 (337)
angyalhentes Creative Commons License 2003.07.18 0 0 341
1. Nem vonulnánk ki, szerződést kötnénk egy másik országgal és azok végeznék az ügyintézést, tiszteletbeli konzul pedig a repi feladatokat.

Lehet, hogy lehetne csokkenteni ezeken a koltsegeken, de az altalad javasolt radikalis valtoztatas nyilvan nem vezetne sehova, bar jol hangzo parasztvakitas. A gazdasag szerkezeti problemait nem lehet a kulkepviseletek bezarasaval megoldani.

Értem az EU finanszírozási elveit. Amibe az EU nem száll be, azt mi sem fejlesztjük. Amibe beszáll, arra összpontosítjuk szűkös forrásainkat.

Szep alom. Csakhogy amig nem epitjuk fel lenyegeben onerobol azt az infrastrukturat, amit az EU megkovetel ahhoz, hogy penzt helyezzen ki hazankba, addig semmifele fejlesztesbe nem fog komoly osszeggel beszallni.

Előzmény: dez1 (338)
dez1 Creative Commons License 2003.07.18 0 0 340
Te komolyan azt hiszed, hogy a multi útépítők máshogy csinálják? Ez ügyben már vitatkoztam egy jót pár liberális emberrel. Autópályát úgy lehet olcsón építeni, ha az állam veszi a fáradságot, és ő maga a fővállalkozó - jól fizetett menedzserekkel, akik célprémiumot kapnak költségcsökkentési és minőségi mutatók által megszabott módon. És minden munkafázist megpályáztat nyilvánosan és a nyerteseknek nem lehet alvállalkozójuk. Erre mondták páran hogy ez a szocializmus, pedig ez baromság.

Ja és általános alapelv: közpénznél nincs sem adótitok, sem banktitok, sem semmilyen titok - minden nyilvános. ha nem tetszik , nem kell pályázni.

Előzmény: angyalhentes (336)
angyalhentes Creative Commons License 2003.07.18 0 0 339
Nagyon gyenge hozzászólás. A sajtó durva agymosásának sikerét jelzi mindazonáltal.

Az ilyenfajta kiszolasok, bar nyilvan neked jol esnek, de nem igazan javitanak a hozzasozlasod komolyan vehetosegen. Ha eljutottal odaig, hogy a sajat igazadat mar csak a hited vedi, es az eszed nem kepes, nem szegyen bevallani, ultima ratiokent az is jobb, mitn szemelyeskedni.

Ellenőrizetlen autópályépítésnél nézd meg a fajlagom költségeket akkor és most.

Nem igazan ertem, mi koze ennek a fajlagos koltsegekhez, hiszen azt senki nem tagadta eddig (vagy igen? hol?), hogy az autopalya joval dragabb lett, mint ahogy elore terveztek, joval rovidebb lett, es egy telet sem birt ki tisztesseges allapotban.

Nincsenek illuzioim a mostani autopalya-epitesi programmal kapcsolatban sem.

Mezőgazdaságnál szó sem volt 400 milliárdról a valóságban - de tény azoknak a milliárdoknak volt látszatja - nemcsak az amúgy is kőgazdag MSZP-s exTSZelnököknek engedtek el többtízmilliárd Ft-hitelt.

Nem latom, hogy a mezogazdasag jobban mukodne, mint 97-ben, es akivel eddig beszeltem errol, mint megerositett abban, hogy tenyleg nem. Ugyanakkor teny, hogy iszonyatos penzeket pumpaltak bele, anelkul, hogy barmi hasznosat kertek volna cserebe. Marpedig az EU-ban ennek vege szakad es nekunk meg a megfelelo nyilvantaartasi rendszerunk sincs meg, hogy fogadni tudjuk a mezogazdasagi tamogatasokat.

Előzmény: dez1 (335)
dez1 Creative Commons License 2003.07.18 0 0 338
1. Nem vonulnánk ki, szerződést kötnénk egy másik országgal és azok végeznék az ügyintézést, tiszteletbeli konzul pedig a repi feladatokat.
A 4-5 legnagyobb országban maradhatna esetleg valami. Szegén yország vagyunk, nincs pénzünk százvalahány léhűtő nagykövet+slepp etetésére. Ennyi.

Mi köze a parlament méretének a korrupcióhoz?

Értem az EU finanszírozási elveit. Amibe az EU nem száll be, azt mi sem fejlesztjük. Amibe beszáll, arra összpontosítjuk szűkös forrásainkat.

Előzmény: angyalhentes (333)
andrej11 Creative Commons License 2003.07.18 0 0 337
Jövőre ötszázmilliárddal nő az adóteher

Világgazdaság
2003. július 18., péntek 7:19

A jelenlegi adórendszerhez képest több mint 550 milliárd forintnyi tehernövekedést jelentenek a következő évi adókoncepció megszorításai - adta közre a Pénzügyminisztérium. Leginkább a személyi jövedelemadó rendszerében jelentkező szigorításokat érezzük meg jövőre. Emellett új TB-járulékot vezetnek be, a háztartási energia áfája pedig 12-ről 23 százalékra drágul.

Elsősorban a lakosság érzi majd meg pénztárcáján a jövő évi költségvetés alakítása során most bejelentett tervezett adóintézkedéseket. A korábbi vállalásokhoz képest mégsem változnak az szja-sávok és -kulcsok - pedig a gazdasági miniszter kompromisszumként mindhárom sávban egy-egy százalékos mérséklést terjesztett elő.

Az szja-teher csökkenés helyett emelkedik

Jövőre már nem vehető igénybe befektetési adóhitel, a már felvett hiteleket pedig legkésőbb 2007-ig vissza kell fizetni - derült ki a jövő évi adókoncepció bemutatásakor. Azok az adózók, akik a gyors visszafizetés mellett döntenek, fizetési könnyítéssel élhetnek.

A tárca egyelőre nem szolgált további részletekkel, ám azt tudni lehet, hogy az intézkedésből már jövőre 14 milliárd forintnyi többletbevételt remél a Pénzügyminisztérium. Ez csaknem akkor összeg, mint amennyi az idén félévig befolyt az evabevételekből.

Sem az adókulcsok, sem a sávok nem változnak

Máté Dániel pénzügyminisztérium szóvivő kifejtette: komoly indok szól a 2004-re elfogadott adótábla bevezetésének elhalasztása mellett. A költségvetés ezzel 153 milliárd forinttal emeli bevételeit.

Rossz hír, hogy nem csupán az egy éve megígért és törvénybe foglalt adótáblával, de még az idei sávok korrigálásával sem számol a kormány. Egyedül az adójóváírás kompenzációja szerepel az elképzelésekben, ám ennek megváltoztatásának részleteit még nem dolgozta ki a PM.

Megszűnő kedvezmények

A megszorító csomag eltörli a lakáscélú hiteltörlesztés utáni kedvezményeket. A lakáshitel-törlesztés után igénybe vehető, jelenleg évi 240 ezer forintban maximált adókedvezményt már nem kell keresni a 2004-es adótörvény tervezetében. A koncepció szerint ezt az idei év után lehet utoljára igénybe venni.

Nem található az egyéni nyugdíjjárulék kedvezménye sem. A koncepció szerint 91 milliárd forintnyi engedmény megvonását jelenti az alapvetően a nyolc és fél százalékos nyugdíjjárulék kedvezményére vonatkozó rendelkezés. Természetesen arra is vonatkozik, aki magánnyugdíjpénztárba fizeti ezen járulék nagy részét.

Ez például egy évi négymillió forintos jövedelemmel bíró adózónál havi 6900 forintos adónövekedést jelent. Az elkülönülten adózó jövedelmek jelenleg húsz százalékos adója 25 százalékra emelkedik.

Új tb-járulék született

Új adónemmel emelkedik a járulékszint: jövőre már az egyszázalékos mértékű, úgynevezett ápolási díjat is fizetnie kell a munkavállalónak. Ezenkívül kiszélesítik a járulékköteles jövedelmek körét. Előbbi 53, utóbbi pedig 13 milliárd forintot hoz a büdzsének.

A tárca egyelőre nem nyilatkozik a jövőre járulékkötelessé váló jövedelmek köréről. Mindeközben a versenyképességi csomag részeként is hangoztatott elem, miszerint az ötven év feletti tartósan munka nélkül lévők foglalkoztatása után nem kell tételes egészségügyi járulékot fizetni, csak egymilliárd forintot vesz el a tb-kasszából.

Duplájára nő a cégautó adója

A cégautó adója a duplájára emelkedik. A jelek szerint ugyanakkor némi enyhülés várható a helyi iparűzési adó szabályaiban. A befektetett eszközök és kamatok kivétele ötmilliárd forintos bevételelmaradást jelen ezen a soron.

A jelek szerint az adóhivatal is bekeményít jövőre - legalábbis a kormány által már elfogadott koncepció szerint. A büdzsé negyvenmilliárdnyi többletbevételre számít az adó- és járulékbeszedés hatékonyságának javításából.

Áremelkedést hoz az áfa-kulcsok változása

Az általános forgalmi adó kulcsainak változása miatt összességében 85 milliárd forinttal növekedik az áfateher. Az eddig nulla kulcssal adózó termékeket jövőre már ötszázalékos áfa terheli. Ebbe a körbe tartoznak a gyógyszerek és a tankönyvek, de ide kerülnek át az eddig 12 százalékos kulcsba tartozó könyvek is.

Az idén 12 százalékos kedvezményes kulcs 15 százalékig emelkedik. Kikerül innen a háztartási energia (a gáz kivételével), ami a normál, jövőre 23 százalékos kulcsba tartozik majd. Ez azt jelenti, hogy 2004-ben 11 százalékkal magasabb forgalmiadó-teher sújtja a távhő- és az áramszolgáltatást is. Hasonlóképpen drágul a normál áfakulcsba kerülés következtében a személyszállítás.

Noha a legfelső áfakulcs 25-ről 23 százalékra mérséklődik, ennek következtében nem csökkenhet a jövedékiadó-köteles termékek adóterhelése - áll a koncepcióban. A dohányáru, a szeszes italok és az üzemanyagok esetében a költségvetés akkora jövedékiadó-emelkedést tartalmaz, amely kompenzálja az áfakulcs csökkenésének hatását.

Ezzel a szabállyal 18,5 milliárd forintot takarít meg a büdzsé. Egyedül a gázolaj kivétel, amelynél összességében öt forinttal mérséklődik literenként jövőre az adóteher - ezzel négymilliárd forintnyi áldozatot vállal a koncepció.

vélemények?

Előzmény: Tub (309)
angyalhentes Creative Commons License 2003.07.18 0 0 336
Azért mégis épült autópálya, nem?

Figyelj, ha nekem adsz szaz forintot, hogy epitsek autopalyat, en megepitem otvenbol a tizedet es azt hazudom, hogy szazba kerult, akkor en azert csalo vagyok, nem?

Ezt valami ténnyel alátámaszthatnád...

Sajnos nem sorolhatom fel, hogy konkretan mely projektek informatikai hatterenek kialakitasaban segedkeztem anno, de volt szerencsem belelatni az IKB es az RFH Rt. mukodesebe, tovabba nem tudom nem megbundazottnak tartani azt a palyazatot, ahol az elbiralobizottsag az intranetes szavazooldalon csak a palyazo nevet es szekhelyet lathatja, mert az egyeb adatok "zavarolag hathatnak a szavazas menetere". Nem beszelve arrol, hogy volt olyan, hogy a biralobizottsag elnokenek szavazata kettot ert, es ugya amelyik palyazo elso korben ket szavazatot kapott, annak mar utaltak is a let. Ezt add ossze.

De ha utananezel az ujsagokban, magad is szamtalan, akar mokasnak is tarthato epizodot fedezhetsz fel: pl. azok a boldogan vigyorgo akarkik, akik a tevereklamokban lelkendeztek, nem mindig kaptak meg a penzt, meg ugye itt van a kozvetlenul a kormanyvaltas elott rapid modon es torvenytelenul kibovitett es gyorsan el is biralt palyazatok ugye, soroljam meg?

Előzmény: Villanyt Leó (332)
dez1 Creative Commons License 2003.07.18 0 0 335
Nagyon gyenge hozzászólás. A sajtó durva agymosásának sikerét jelzi mindazonáltal.

Légyszi nézz utána kicsit alaposabban a dolgoknak, mielőtt írogatsz. Ellenőrizetlen autópályépítésnél nézd meg a fajlagom költségeket akkor és most.
Mezőgazdaságnál szó sem volt 400 milliárdról a valóságban - de tény azoknak a milliárdoknak volt látszatja - nemcsak az amúgy is kőgazdag MSZP-s exTSZelnököknek engedtek el többtízmilliárd Ft-hitelt.

Stb, stb.

Előzmény: angyalhentes (329)
Jesus Screamer Creative Commons License 2003.07.18 0 0 334
A jövő évi adóterveket nézve találhatunk olyan anomáliákat is, hogy miközben autópályaépítésre akarnak pénzt fordítani, a tömegközlekedést tervezik ÁFA-emeléssel terhelni - utóbbi területen pedig "cserébe" legjobb esetben a mostani színvonal tartását remélhetjük, vagy azt sem (lásd 1000 település kikapcsolása a vasúthálózatból).
Előzmény: Villanyt Leó (332)
angyalhentes Creative Commons License 2003.07.18 0 0 333
Ezek egytol egyig hibas lepesek.

1. Ezt nem lehet megcsinalni. Veglegesen tonkretesszuk a kulkapcsolatainkat azokkal az orszagokkal, ahonnan kivonulunk.

2. Ez remek taptalaja lenne az amugy sem betegeskedo korrupcionak.

3. Azt hiszem, nem erted az EU finanszirozasi elveit. Az EU maximum besegit, de ha nem allitasz elo onreszt es nincs meg az infrastruktura a penz fogadasara, egy fitying nem jon. (Annyi igaz az egeszbol, hogy a vasutpalyat kene fejleszteni a joval dragabb es kornyezetszennyezobb autopalyak helyett.)

4. Ezt, ferfiasan bevallom, nem ertem.

5. Ha a barmilyen orszagreklam is csak a belsore vonatkozik, akkor ez mondjuk rendben van. Csak ez nem egy tul combos tetel.

6. Ez onmagaban semmit nem old meg, mivel a lakossag tovabbi eladosodasahoz vezet, leven hogy a megtakaritasok es a hitelek aranya erosen az utobbiak fele billen.

Ugyanakkor ott van egy doglodo mezogazdasagunk es az elozo hozzaszolasomban vazolt teruletek, ahol muszaj tenni valamit, ha nem csak elodazni akarjuk a teljes csodot.

Előzmény: dez1 (330)
Villanyt Leó Creative Commons License 2003.07.18 0 0 332
"hatalmas penzek kerultek ellenorizetlenul autopalyaepitesre"

Azért mégis épült autópálya, nem? Most meg a K&H broki nyúlja le az autópálya pénzeket, az jobb?

"Szechenyi-terv legtobb projektje (tisztelet a kivetelnek) szintiszta lenyulas"
Ezt valami ténnyel alátámaszthatnád...

Előzmény: angyalhentes (329)
angyalhentes Creative Commons License 2003.07.18 0 0 331
Egy szoval nem mondta a kollega, hogy ez jo, csak azoknak a nem keves szamban jelenlevo gazdasagi analfabeta topiktarsaknak probalt ravilagitani arra, hogy mi is tortenhet itt.

Az, hogy ez jo vagy rossz, azt mar neked kell eldontened. Az en szemelyes velemenyem szerint rossz, de nem azert, mert penzt vonnak el tolem, hanem azert, mert mindez nem jar szerkezetvaltassal. Nem jar azzal, hogy a nevlegesen adozok es a valoban adozok koret kozelitsek egymashoz, es ez baj. Mert elvonni csak attol lehet, aki amugy is fizet. Aki eddig kikerulte az adozast, eztan is ki fogja.

Az a teny, hogy se az elozo kormany, se a mostani kormany nem akart hozzanyulni erdemben a tb-hez, a nyugdijrendszerhez, az adotablahoz vagy horribile dictu az ujrafelosztas teljesen mukodeskeptelen rendszerehez (azt leszamitva, hogy folyamatosan szipkaztak el az onkormanyzatoktol a penzt, mikozben egyre tobb feladatot testaltak rajuk), nem hagy ketseget afelol, hogy itt nem lesz mukodod gazdasag, amig az EU-bol rank nem kenyszeritenek valamit. (Hiaba huzzuk ossze a nadragszijat, ha ugyanugy zabalunk tovabb is, ettol nem fogunk lefogyni.)

Előzmény: Jesus Screamer (327)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!