Köszönöm Zotya papa! Kb. 3 féle levelet külömböztetek meg. Sajnos nem egyformán fejlődnek, van 2 gyenge is az egyforma körülmények ellenére. Ők nem fognak idén virágozni, 7 db igen. Tegnap egy tövön 4 virág is volt, és most is van 5 bimbó ami lehet hogy egyszerre nyit. Gyönyörködök bennük és ezek miatt is!!! szeretettel gondolok rád. :) Azt sajnálom, nem fog kiderülni melyik nő 2m-esre vagy nagyobbra, mert azt terveztem mikor ilyen virágot köröztem, hogy terasz elé az utca felé ültetném, így a szépsége mellett a belátást is kissé korlátozná. Szegény Vera ezért ígérte nekem, hogy júniusban a saját óriásáról hajtást küld. Sajnos ez már nem valósulhat meg. Nyugodjon békében!
Juditka ügyes vagy. Nagyon szép eredmény.A levelek is szépen öltöztetik a bokrot. Kíváncsi vagyok mindnek egyforma lesz-e a levele vagy más-más.Várom a továbbiakat.Köszönöm.
Nálam a második virágzott ki, az is piros lett, kicsivel talán kisebb a virága mint az előző első virága volt. Az már többet kinyitott, de egyik sincs olyan nagy mint az első volt. lesz még 4 ami virágozni fog.
Az idén kezdtem el kipótolni az elöregedett mocsáriakat.Kettőt ültettem tavasszal,ezek nem nagyvirágúak de rengeteg virágot nevelnek. Az egyik időnként úgy hozza a virágait, hogy egy szártagon van kinyílva fehér és rózsaszín virág.2 m-nél nagyobbak lesznek ezek a szártagok.Levelük puha ,bársonyos tapintatú és szőrös.
A gyökereztetéssel júniusban kísérletezzél, és olvasd el az első virágzással kapcsolatban az én bejegyzésemet is. Bizony hogy nem kell éveket várni. A tavasszal vetett magokból már van olyan tő ami 4 virágot is hozott, lentebb mutattam az elsőt. És lesz még 3-4 ami idén virágzik.
Jó, hogy elolvastam hozzászólásod, hogy magról nevelt növény sok év múlva virágzik, mert arra gondoltam, én kis naiv, és már el is kezdtem, hogy az általam beporzott magokat majd tavasszal elültetem, és várom, milyen érdekes színek fejlődnek, de ez csak álom volt. Azért pár hete levágtam néhány ágat a parkokban élő szép színű, telt virágú bokrokról, várom, hogy meggyökerezzenek - próba, szerencse
Amiket mostanában lentebb beraktunk Zotya papa és én, azok kerti, mocsári hibk. hasonlítsd össze a tieddel. A szobainak levele és virága is nagyban eltér ezektől.
Segítségeteket kérem! Mi a különbség a kerti és szobai hibiszkusz között? Vettem egy szép tövet a virágosnál és az eladó, többszöri kérdésemre is, azt mondta, kerti. Szeretném elhinni, de inkább meggyőződnék róla, hogy esetleg télen a kertben ne pusztuljon el. Talán más a levele formája? vagy mi egyéb utal arra, hogy kerti? Megkérdeztem, nem mocsári.
A szépségemet este áttettem nagyobb cserépbe. Reggelre kinyílt a második virág is. Sok lesz. :) Még fontolgatom hova ültessem, mert nagyon korlátozottak a lehetőségek. Jó is hogy áttettem, mert a kisebb cserép teljesen tele volt gyökérrel. Még 3 virágozni fog idén, de egyiknek sincs olyan szép tartása mint a most nyílónak. Remélem, még alakulnak. Kapnak tápoldatot is.
Örülök neki,hogy ilyen szép telt piros hibiscusod lett.Ez még a kezdet kiültetve majd a virága elérheti akár a 30 cm-t.Gratulálok és köszönöm kedves szavaidat.Napos helyre kell majd kiültetni.Egyenlőre jó helye van cserépbe. Várd meg míg elvirágzik és utána ültesd ki.Minden hibi virága 1 napig él.
Mivel idővel terebélyes bokor lesz így nagyon sok virág nyílik egyszerre naponta.
Konténeres vagy cserepes növényeket azért neveljük így,hogy ki tudjuk választani a nekünk legjobban tetsző egyedeket és azok kerülnek kiültetésre.A mocsáriak teljesen télállóak nem kell cipelni, esetleg a földbe süllyesztett cserepeket lombbal takarjuk.A jól előkészített laza talajba akár már most ki lehet ültetni csak arra kell vigyázni,hogy a földlabdája ne essen szét főleg a virágzó egyedeknél. Olyan mélyre kell ültetni,hogy a gyökérzóna felett legalább 2 ujjnyi föld legyen,tavasszal így a földből előfognak bújni a szártagok. A töveket az első évben ajánlatos lombbal takarni és a szárakat nem levágni csak tavasszal.
Kezdetben még a szártagok hajlékonyak sérülékenyek. Kiültetés után meg kell karózni.Lombhullás után ezt el kell távolítani.Nálam is előfordul,hogy nem egyformán nőnek a növények ez természetes. A magültetés után bármi lehet. Van olyan hibim ami 2m körüli és van ami 80-90 cm-s.Amit mutattál hibiscust bimbója színe nem mérvadó bármi lehet, sötét rózsaszín,bordó vagy piros.Mivel a bimbója nem hosszúkás -hegyes ezért telt nagyvirágúra saccolom.
Kék?Szerintem syriacusra gondolsz.Azok nekem már nincsenek meg.Neked óriásvirágú kétgenerációs magokat küldtem.Természetesen minden előfordulhat kisvirágú-nagyvirágú,telt és szeldelt a kertben lévő hibiscusoktól beporozva.Ehhez is szerencse kell.
Szerintem 2 évbe minden belefér a magvetéstől a virágzik.Vannak fajták amelyek már az első évben virágoznak.Ez csak abban az esetben történhet ha megfelelő a talaj és kedvező az időjárás. Nem szereti a kötött agyagos, túl homokos talajt és a félárnyékot sem.Én 5-6 l-s konténerben előnevelem így abban ki is tud virágozni és így tudom szelektálni a legszebbeket.Ami nagyon fontos nem szabad gyepbe ültetni vagy ki kell tányérozni.Megpróbálhatod a tőosztást tavasszal kihajtás előtt .A gyökérzete kifele terjeszkedik a tőtől így a kiválasztott szártagok tövébe belülről kell leszúrni az ásót és kiemelni egy kis tövet így a gyökérzete kevésbé sérül mert ellenkező esetben elvágod a gyökérzetét és emiatt nehezen vagy meg sem indul.
Az a kék hol van amit Verának is adtál? Nekem az tetszik legjobban. Persze szép a többi is, de a legeslegszebb az óriás virágú amit nem sikerül beszereznem.
Az enyém óriásvirágú, bordó és rózsaszín, szinte megzabolázhatatlan. Egyre nagyobb lesz és rengeteget virágzik, akkorákat, mint egy tányér.
A bordót töosztásból kaptam, a rózsaszínt viszont egy apró gyökeres hajtás formájában, és még így is eltartott vagy 5 évig, mire virágozni kezdett. Igaz, nálam valamiért mindig minden nagyon-nagyon lassú. Ezért muszáj tavasszal mindent nagyon-nagyon hamar kiültetni.
Legkésőbb második évben virágzik, nekem volt magról.
De nem volt túl nagy virágja, és a bordó virágú növény magjából lett bordó, fehér, rózsaszín.
Nem érezték jól magukat nálunk, talán nem is locsoltam eleget, már nincsenek meg, és nem is szeretnék másikat. A viráguk szép, de nagyon későn hajt ki, addig ott a csupasz helye, és a kórója se szép.
Én a tavasszal magról vetettem, 1 biztos hogy kivirágzik most augusztusban, 2-n pedig egész kicsi virágrügyek vannak, azok nem tudom hogy gondolják. Tehát nem állok rosszul.
Én még óriás virágút szeretnék egyet, de azt magvetéssel nem lehet. vagy nem kél ki, vagy nem olyan lesz. nem tudom hogyan szerezhetnék. Vera küldött volna nekem hajtást idén, de szegény eltávozott.