Keresés

Részletes keresés

Goendoer Tapir Creative Commons License 2003.05.09 0 0 23
utazási iroda:-)
Előzmény: Pelican (22)
Pelican Creative Commons License 2003.05.09 0 0 22
bevallom nem voltam egyiken sem - másoknak csinálom :-)

Miért, hol/mit dolgozol?

Előzmény: Goendoer Tapir (19)
Pelican Creative Commons License 2003.05.09 0 0 21
Még eléggé kezdeti stádiumban van a tervezgetés, id?ben 4-6 hónapra saccolom, hátizsákos, olcsó szállásos lesz, nincsenek nagy igényeim, a természeti kincseket akarom felderíteni, az endemikus fajokat megnézegetni, bálnát látni közelr?l, meg hasonlókat. Nem tudom mibe fog kerülni, még egy kis fekete munka is beleférhet, ha fogytán a pénz. November eleje tájékán indulnék. Eddig Európán kívül csak Nyugat-Afrikában (Gambia, Szenegál) és Közép-Amerikában, Costa Ricában voltam. A honlapomon (www.pel.hu) van egy kis ízelí? ezekb?l az utazásokból...
Előzmény: cosmopolita (20)
cosmopolita Creative Commons License 2003.05.09 0 0 20
Pelican!
Mennyi időd van erre az útra? Milyen szállásokon szeretnél lakni? Milyen költségvetéssel számoltál? Mikor indulnál? Merre jártál eddig?
cosmo
Előzmény: Pelican (18)
Goendoer Tapir Creative Commons License 2003.05.09 0 0 19
útvonaljavaslatok:

British Airways és tsai járatokra: Budapest - London - Buenos Aires - Santiago de Chile - Húsvét-sziget - Tahiti - Auckland - Sydney - Singapore

Lufthansa és tsai járatokra: Budapest - München - Los Angeles - Tokyo - Bankok - Angkor - Phuket - Rangoon - Bécs - Budapest
utóbbi 22 nap, előbbi 24 nap

bevallom nem voltam egyiken sem - másoknak csinálom :-)

Előzmény: Pelican (1)
Pelican Creative Commons License 2003.05.09 0 0 18
A f? úticél (NZ) mellett egy kis ízelít?tt szeretnék a következ? országokból:
Thaiföld, Indonézia, Ausztrália (+Tasmania), Új-Zéland, Húsvétszigetek, Peru, Chile, Argentina (Patagónia, T?zföld, esetleg Antarktisz vagy Dél-Georgia bár ezek biztos nagyon drágák), Brazília.
Előzmény: cosmopolita (17)
cosmopolita Creative Commons License 2003.05.09 0 0 17
Pelican!
Te milyen útat tervezel? Mely városokat/országokat szeretnél érinteni?
cosmo
Előzmény: Pelican (15)
tioman Creative Commons License 2003.05.09 0 0 16
megkaptam, köszi.
Előzmény: ath (13)
Pelican Creative Commons License 2003.05.08 0 0 15
A vége lemaradt...

A régiók:

1. Európa és a Közel Kelet (ideértve Algéria, Marokkó, Tunézia, Egyiptom, Szudán)
2. Afrika 
3. Ázsia 
4. Pacifikus-térség (azaz Ausztrália / Új-Zéland, stb.) 
5. Észak-, és Közép-Amerika (ideértve Mexikó, Karib-térség, Panama) 
6. Dél-Amerika

Árak:

3 régió: 561.800 Ft + rept. ill.
4 régió: 845.500 Ft + rept. ill.
5 régió: 903.800 Ft + rept. ill.
6 régió: 1.166.200 Ft + rept. ill.

Előzmény: Pelican (14)
Pelican Creative Commons License 2003.05.08 0 0 14
1. Emirates/KLM, ill. partnereik.

Alapár (alacsony szezonban, azaz, ha elindul nov. 30-ig): 356.800 Ft + rept. ill.
Stopok maximális száma : 6 .
Maximálisan lerepülhetô mérföldmennyiség (ha érinti a Pacifikus-térséget, azaz Ausztrália / Új-Zéland, stb.) : 28500
További mérföldek vásárolhatók (max.12 db 500 mérföldes csomag) USD75/db áron.

2. Lufthansa, ill. partnerei.

A Lufthansa legolcsóbb konstrukciója (484.100 Ft + rept. ill.) eléggé kötött, mindössze 5 stopot (Bp-et is beleértve!), és 26000 mérföldet enged (további stopok/mérföldek vásárlására nincs lehetôség!).

Az a program ,ami ehhez az útvonalhoz (valószínuleg) már elég rugalmas lenne a következô:

Alapár (szezonok nincsenek): 656.600 Ft + rept. ill.
Stopok maximális száma (Bp-et is beleértve!) : 15 .
Maximálisan lerepülhetô mérföldmennyiség: 34000
(további stopok/mérföldek vásárlására nincs lehetôség!)
(Ha esetleg túllépjük a mérföldhatárt, át kell váltanunk a következô árkategóriára,
ami 770.800 Ft + rept. ill., és max. 39000 mérföldet enged.)

3. British Airways, ill. partnerei.

A BA legolcsóbb konstrukciója (502.200 Ft + rept. ill.) max 5 stopot, és 26000 mérföldet enged.
Egy másik: 903.800 Ft + rept. ill. az a jegytípus, ami 15 stopot és 34000 mérföldet
enged.

A következô konstrukcióhoz tulajdonképpen nem tartozik mérföld-megkötés,
sôt a stopok száma sincs meghatározva, viszont a kategóriák attól függenek,
hogy hány régiót érint az utazás.

ath Creative Commons License 2003.05.08 0 0 13
már elment.
Előzmény: tioman (12)
tioman Creative Commons License 2003.05.08 0 0 12
igen, köszi.
Előzmény: ath (11)
ath Creative Commons License 2003.05.08 0 0 11
igen. neked is elküldjem?
Előzmény: tioman (10)
tioman Creative Commons License 2003.05.08 0 0 10
igaziból engem is érdekelne vmi kapcsolat olcsó jegyhez. ez bármikor aktuális?
Előzmény: ath (6)
cosmopolita Creative Commons License 2003.05.08 0 0 9
Majd írd le az útvonaladat, az árakat meg mindent az útról. Nagyon kíváncsi vagyok! :o) Mikor szeretnél indulni?
cosmo
Előzmény: Pelican (5)
ath Creative Commons License 2003.05.07 0 0 8
válasz ment. léptem, holnap leszek.
Előzmény: Pelican (7)
Pelican Creative Commons License 2003.05.07 0 0 7
Mail ment.
Előzmény: ath (6)
ath Creative Commons License 2003.05.07 0 0 6
csak repülőjegy kellene? azt szerintem ne az aerovivában intézd, tuti le fognak nyúlni. ha dobsz egy mailt, adok egy kontaktot, aki tutira jobb árat fog tudni adni.
Előzmény: Pelican (5)
Pelican Creative Commons License 2003.05.07 0 0 5
A repülés szerintem is szükséges rossz, hogy távoli helyekre jusson az ember. Nekem alapból kicsi minden ülés, mert elég magas vagyok (>2m), de vagy segítenek maguktól, vagy reklamálok és eddig mindig megoldódott a dolog... :-)
Kezd alakulni az útvonal is, beszéltem a vivával, most keresgélik a legjobb lehet?séget. Köszi mégegyszer a tippet!
Előzmény: cosmopolita (4)
cosmopolita Creative Commons License 2003.05.07 0 0 4
Szia!
De jó neked! Irigykedem :o)
Én eredetileg a Maldív-szigetekre és Sri Lankára indultam, de lekéstük a csatlakozást Londonban, így ott is el kellett töltenünk egy napot.

Korábban imádtam a reptereket és a repülést, de annyira rossz emlékeket hagyott bennem az útnak a levegőben és a reptéren töltött része, hogy most már nem vágyom rá annynira (de ez nem tart vissza az utazástól!!! :).

Persze az is hozzátartozik a dologhoz, hogy a Srilankan Airlines-nak nagyon kényelmetlenek a gépei, picik az ülések is és a sorok között is kicsi a hely. Képtelenség aludni rajta. Amúgy a 6 gépindulásból 4-szer nem indultunk pontosan (szintén késés miatt nem értük el a csatlakozást).

Tavaly még én is tervezgettem Új-Zélandi utazást, mert egy ismerősöm kint él és meghívott, de aztán nem jött össze. :o(

Előzmény: Pelican (3)
Pelican Creative Commons License 2003.05.07 0 0 3
Köszi a tippet. Te merre jártál?
Nem akarok nagyon rohanni, mindenütt töltök legalább egy hetet, NZ-on minimum hat hetet.
Előzmény: cosmopolita (2)
cosmopolita Creative Commons License 2003.05.07 0 0 2
Szia!
Én az Aeroviva honlapján találam KLM és Lufthansa világkörüli jegyeket. Ott nézted már?
Sajnos nekem nincs ilyen utazási tapasztalatom, de arra készülj fel, hogy nagyon sok időt és energiát elvesznek az átszállások és folyamatos várakozás a reptereken. Én két hét alatt 6-szor szálltam fel és le repülővel, de azóta valahogy ritkábban jut eszembe, hogy világ körüli útra menjek.
Mennyi időt szeretnél eltölteni egy-egy országban?
Előzmény: Pelican (-)
Pelican Creative Commons License 2003.05.06 0 0 1
Ha volt valaki már ilyenen, ideírhatná az útvonalat, meg hogy mennyi ideig tartott az utazása.
Pelican Creative Commons License 2003.05.06 0 0 0
A tervezgetéshez jól használható az airTreks TripPlanner szolgáltatása.
Pelican Creative Commons License 2003.05.06 0 0 topiknyitó
Régóta készülök megnézni Új-Zélandot, de most egy kicsit kib?vítettem az útitervet, és arra gondoltam, hogy ha már olyan messzi megyek, akkor legyen inkább világkörüli utazás. Ezzel kapcsolatosan kérdezném azokat, akik már használtak Round-The-World jegyet vagy Airpass-t, hogy mik a tapasztalataik? Rengeteg ilyen lehet?séget találtam, de a legtöbb csak Amerikában/ból m?ködik. Nálunk milyen lehet?ségek vannak?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!