Sziasztok! Daewoo Kalos 1.4es alkalmanként menet közben leáll. Előtte rugózik párat aztán megáll. Pár perc pihi után pikkpakk elindul. Amikor hosszabb utat teszek meg(10 km-rel már bátor vagyok) akkor áll elő ez a probléma. Szerelő már 2x mondta hogy most már jó és mégse. Valakinek hasonló tapasztalat? A hűtőt cserélnem kell majd, nem tudom az mennyire lehet a baj.
Motorháztetőt nyisd fel, /szemből/ jobb oldalon van egy csatorna, ami elvezeti az esővizet. Azt kell kitakarítani a küszöbig. Lehet meg kell bontani a kerékjárat műanyagját is, mögötte is el tud tömítődni. Saját tapasztalat.
Adott egy 2003.06 havi 1.2 S ferdehátú "szörnyeteg". :D Van egy olyan kis gondom, hogy valamelyik nagyokos a családban résnyire nyitva hagyta a bal hátsó ajtó üvegét, és az elmúlt napok esőzésének hála jól beázott az egész autó. Most amennyire tudtam, kiszárítottam, de ma mentem vele egy nagyobb (~60km) kört, és a vezetőülés előtt a gumiszőnyeg alatt rendes kis tócsa gyűlt fel.
Alapvetően garázsban áll az autó, így a vízelvezetők eltömődését elsőkörben kizárnám (bár még nem tudtam ellenőrizni), ugyanakkor az elmúlt két-három hétben sajnos a szabad ég alatt kellett aludnia. Az ajtó gumikéderei a helyükön vannak, nem repedezettek (rendszeresen szilikonozom), és a műanyag burkolatokon se látok sehol se vízfolyásra utaló nyomot.
Volt valakinek hasonló baja? Esetleg valami tipp, hogy merre kezdjem el a keresgélést? Nem szeretnék az autó értékével megegyező lakatolásba belefutni, és még jó pár évig tervezek ezzel a járgánnyal.
Idő közben tudtam szerezni egy bontott, működőképes komplett ac-t. Többfélét találtam, mármint más volt a cikkszáma, pedig ugyanúgy 1.2-es b12s1-ből lettek kiszedve. A biztonság kedvéért azonos cikkszámú darabot kerestem, ez biztosan jó lesz, gondoltam. A cikkszámokat azért elmentem, mert nem tudom, hogy a jelenlegi meddig fog működni, így nem árt felkészülni. A videó alapján beszereltem. Eddig tökéletesen működik. A régit elrakom azért tartalékba a biztonság kedvéért. A kiszerelés valóban nem volt annyira vészes, bár a kis rögzítőgyűrűvel megszenvedtem, mert az istenért nem akart megindulni a sok kosztól. Visszafelé már egész egyszerűen ment. Elsőre azt hittem, hogy nem lesz jó, mert gyújtásra nem volt ennek se semmi hangja. A régihez képest legalábbis. Az elég hangosan búgott már akkor is. De maga a pumpa működik. Közel hajolva hallani, hogy halkan " zúg ". Viszont rettentően koszos volt a pumpa a régi ac felső része. nem tudom, hogyan, de kb fél óráig takarítottam, mert kiszerelésnél meg kell dönteni egy kicsit, illetve folyik is a benzin. Nem akartam, hogy tele menjen kosszal a tank. Lövésem sincs, hogy oda hogy tud ennyi kosz bejutni, hisz az a tank felső része. Gondolom valahogy mégis be-be jut a víz / sár.
Köszönöm a videót, Megnézem párszor. Mindig tanul az ember.
Szóval ha jól értem, nem is feltétlen kell az egész egységet cserélni, hanem elég csak a pumpát? Láttam valamilyen szűrőt is a videóban. Az is külön kapható? Én ahol néztem, ott csak komplett ac-t árultak. Elég borsos áron ráadásul. Van esetleg cikkszáma, ami alapján rá tudnék keresni?
Ma reggelre már egy hangja sem volt. gyújtásra sem búg semmi. Üléseket lehajtottam, ránéztem. Lehúztam a csatlakozót, visszadugtam, de hiába. Jól gondolom, hogy ezt nem úszom meg AC csere nélkül?:D A nagyobb gond az, hogy nincs a közelben szerviz, én meg magamnak nem merem szétbontani.
Nálam tegnap óta kezdett ez elég fura hangon zúgni az AC ( ?! ) Gyújtásnál van egy kis zúgás ugyebár..kb 2-3mp-ig, majd elhallgat. ez normális. Indítás után viszont ismét zúg..folyamatosan, amíg le nem állítom az autót. Talán még picit hangosabban is. Egyik napról a másikra kezdte ezt el. Fura volt, mert első indításnál azonnal indult, viszont pár másodperc után lefulladt. Indítottam még 1-et, akkor már csak tekert, de nem indult..mintha nem kapott volna üzemanyagot. Kulcs ki, majd vissza.. következő indításnál megint minden rendben, kivéve a zúgást.
Nem igazán mertem elindulni, nehogy valahol ottmaradjak. A hátsó ülés alatti részről jön, ezért gondoltam az AC-ra. bentről is elég zavaró, de kintről is viszonylag jól hallani. Járt már valaki így? Nem volt semmi előjele. Néha picit rángatott már eddig is..főleg 2-es fokozatban, de azzal együtt lehetett élni. Hibakód nincs.
Szia! Meg van a hiba! Egy pindurka lyuk az üzemanyagcsövön. Gombostűhegy méretü,ami alig szivárgott de arra elég volt hogy reggelre elmennyen a nyomás a rendszerből. Beletettem egy toldót és a hiba megszünt.
Köszönöm, ezzel kezdek holnap. Most a hosszuhétvégén akarok a végére járni a dolognak.
Üzemanyagszürőt cseréltem benne de van egy fekete doboz féle a jobb hátsó kerék mögött azt nem cseréltem. Az igazat megvalva, nem is tudom mi az, de bele megy az üzemanyag cső.
Ha te vagy a kérdező, ezzel leszűkítetted egy tucatnyi lehetséges okra. Talán kezdd egy ingyenessel, a reléket kontaktsprével fújd be és cserélgesd fel az egyformákat. A motortéri biztidobozban. Talán az ac reléje vacakol.