Akkor minden bizonnyal hozzád hasonlóan aluliskolázott a környezeted. Tudniillik minél iskolázottabb, magasabb társadalmi státuszú vagy, annál inkább homepátiás szereket használsz. Ez az indexes cikkből is kiderült. Mintahogy az is, hogy a fejlett nyugati országokban használják már régesrégóta a homeopátiás szereket, nem itt a periférián.
Bitcoin, he-he-he, ami most vesztett 35 %-ot az értékéből. Amúgy is egy piramisjáték. Sőt a prostitúció és a kábítószer is jobban jövedelmezőbb a gyógyszeriparnál. Azért az józan paraszti ésszel is felfogható, hogy kiknek az érdeke a homeopátia besározása.
Hihetetlen, hogy nincs a rokonságodban vagy ismeretségi körödben, aki homeopátiás gyógyszereket használ. Ha már a normális (homeopátiát is használó) orvosoknak nem hiszel. Ne trollkodj, kurva unalmas.
a laikus közönség feszt összekeveri a homeopátia baromságot a gyógynövényes természetgyógyászattal.
Ez nem csoda, hiszen maguk a homeopaták is direkt összekeverik a kettőt. Azt mondod, hogy hülyeség a homeopátia, erre visszavágnak, hogy de igenis a természetgyógyászat az jó. Legalábbis én már jártam így valakivel.
Bonyolultan és drágán előállítható ritka komplex hatóanyag-vegyületek nélkül!
A valódi homeopátiás szereknél csak a desztvíz vagy a szőlőcukor csomagolásának a dizájnjára kell érdemben költeni...
Amúgy egyébként, ahogy az indexes cikk is írta, a laikus közönség feszt összekeveri a homeopátia baromságot a gyógynövényes természetgyógyászattal. De míg az előbbinél az a "módszer", hogy addig hígítjuk a cuccot, hogy már egyetlen hatóanyag-molekula sem marad benne (vagy ha rosszindulatúak vagyunk, akkor eleve nem is rakunk bele semmi hatóanyagot!), addig az utóbbinál olyan sűrű a cucc, hogy sok esetben éppen a gyógynövény hatóanyagok miatt élvezhetetlen sz@r ízű lesz a gyógyszer. A gyógynövények - tévedés ne legyen - bizonyos mértékig hatékony gyógyszerek, ellentétben a homeopátiában eladott desztilláltvízzel. Egy baj van a gyógynövényekkel: senki nem tudja érdemben kontrollálni a hatóanyag és a mellékhatásokat okozó anyagok arányát, mivel az "természetes" módon, ahogy esik úgy puffan alapon képződik egy adott termőterület egy adott gyógynövény-populációjában.
A fegyvergyártás után a gyógyszergyártás a világ legjövedelmezőbb üzlete.
A homeopátiás szerek gyártása biztos, hogy jövedelmezőbb, mint a gyógyszerek gyártása, hiszen végül is ugyanarról van szó, csak kutatás, fejlesztés, ellenőrzés, stb., tehát az ezekkel járó költségek nélkül.
A Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége viszont bármi probléma nélkül továbbra is tagjai között tudja a Magyar Homeopata Orvosi Egyesületet :))
Büszkék is vagyunk rájuk! Ők tudják a tutit, nem kell az a sok hülye orvos. Ezek a derék terapeuták költséghatékonyan oldják meg a túlnépesedés problémáját. És végre itt lesz a Kánaán.
A Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége viszont bármi probléma nélkül továbbra is tagjai között tudja a Magyar Homeopata Orvosi Egyesületet :))
Az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete, az EASAC 2017-ben döntött arról. hogy a homeopátia tudománytalan, alapelvei ellentmondanak a fizika és a kémia törvényeinek, és soha nem jelent meg egyetlen valódi bizonyíték sem, ami igazolná a homeopátiás gyógymódok hatékonyságát.
Valahogy mégis az orvos társadalom jelentős része ajánlja elsősorban a homeopátiás szereket ajánlja, a gyógyszerek helyett vajon miért? Továbbra is mondom ne Vágó István hazugságaiból induljál ki.
A homeopátiát Samuel Hahnemann (1755–1843) német orvos, kémikus alkotta meg 1790 és 1843 között.
Az emberek meg a penicillin felfedezéséig (1940-ben sikerült először tisztított formában előállítani) simán nagy sansszal belehaltak egy tüdőgyulladásba, meg mindenféle egyéb fertőzésekbe.
Valahogy nem vették észre a homeopátia csodáját, inkább meghaltak. Érdekes módon az antibiotikumokkal történő mérgezés és kifosztás változtatott csak a helyzeten.
A mi gyerekorvosunk és a felnőtt háziorvosunk is, mindig először homeopátiás szert ajánl és csak ha az nem hatékony, akkor ajánl hagyományos gyógyszert. Nálunk ez bevált.
A fegyvergyártás után a gyógyszergyártás a világ legjövedelmezőbb üzlete, ez köztudott . Ennek ellenére gondolom te sem vagy orvos, vagy gyógyszergyártó, mint ahogy én sem, úgyhogy ne játsszuk meg, hogy kurvára értenénk a gyógyszer előállítás folyamatához.
Mivel mi laikusok vagyunk a témában, én is csak orvos ismerőseim véleményére és saját eddigi tapasztalataimra hagyatkozom a témában. Úgy tudom, hogy az orvos társadalom megosztott homeopátia témában. A mi gyerekorvosunk és a felnőtt háziorvosunk is, mindig először homeopátiás szert ajánl és csak ha az nem hatékony, akkor ajánl hagyományos gyógyszert. Nálunk ez bevált. Hozzá kell tennem, hogy a gyerekeimnél a szokásos bölcsödei, óvodai, sulis betegségeken kívül semmi komoly baj nem volt, csakúgy mint nekem és a feleségemnek sem.
Vannak tehát a "sima gyógyszergyárak", akiknek mindenféle kemény követelményeknek meg kell felelniük klinikai hatásvizsgálattal és minden egyébbel, ha forgalomba akarnak hozni egy gyógyszert, meg van pl. a Boiron, ami ellenőrzés nélkül BÁRMIT gyógyszernek nevezhet és forgalmazhat.
Szerintem az utóbbi jóval nagyobb biznisz, mint az előbbi, azért is visítanak, ha valaki a farkukra lép.
Felfogtad, amit írtam, vagy tényleg funkcionális analfabéta vagy? Leírtam, hogy pl. Németországban és Franciaországban a lakosság többsége használja a homeopátiás gyógyszereket. Talán ez jelent valamit, nem? A gyógyszerlobbi még szép, hogy próbálja kinyírni a homeopátiás orvoslást, mint ahogy az olajlobbi és atomlobbi is évtizedekig próbálta kinyírni a megújuló energiát előállítókat.
A globális összeesküvéselmélet nyilván a magas iq, széles látókör és a természettudományos érzék hatására jött létre nálad. Van itt minden, gyógyszerlobbi (a homeopátiás vackokat ki gyártja szerinted?), Vágó (DK), a NER (Fidesz). Még az EU is belekeveredett, az EASAC nem átallotta hülyeségnek minősíteni a homeopátiát úgy ahogy van.