Keresés

Részletes keresés

asta Creative Commons License 2003.03.11 0 0 138
Micsoda ötlet!:O))) Kivánom neked az ágyadba a párnádra macika helyett:O)))))))))))))))))))
Előzmény: Les (137)
Les Creative Commons License 2003.03.11 0 0 137
Ja, a plüsslótetű biztos a legutolsó. :)))))))))
Előzmény: Vegetable (135)
asta Creative Commons License 2003.03.11 0 0 136
Hoppá! Mégegy állat van, amitől írtózom - a lótetű! Most teljesen megvigasztaltál:O))))))))
Előzmény: Vegetable (135)
Vegetable Creative Commons License 2003.03.11 0 0 135
Viszont amig vakondod van, lótetüd nincs! És a lótetü ronda is, káros is...
Előzmény: asta (134)
asta Creative Commons License 2003.03.11 0 0 134
Mondani mondják, mindenkinek megvan a hatásos módszere. De én még nem láttam olyat, ami működött volna.
Vakond viszont szerintem is a legaranyosabb állat. Mikor egyszer sikerült szegényt kiöntenem, menekült volna, de a föld felett olyan szánnivalóan védtelennek látszott, hogy megbocsátottam neki az összes kupacot a szép zöld gyepemben.:O)
Előzmény: Les (132)
asta Creative Commons License 2003.03.11 0 0 133
Tudom, hogy nem esz meg, mindenki mondja:O)) De azért áldom a szerencsémet, hogy nem voltam jelen, mikor a lebontott régi agyagba rakott istállóból 9 db mászott elő. Fux, hogy frászt kaptam volna. Azt hiszem ez az egy állat, amitől irtózom, ja meg a büdösbence:O)))
Előzmény: eMM (130)
Les Creative Commons License 2003.03.11 0 0 132
Iffy + asta,
mindhárom módszerről hallottam már, hogy hatásos. Nálunk a Mecsekoldalban maximum gyémántkörmökkel bírná túrni a füvet, mert alatta 10 centire szikla van, ezért aztán nincsenek elsőkézből elriasztási tapasztalataim... Viszont amikor a kezembe került egyszer egy, elgondolkodtam, hogy miért a medve a legnépszerűbb plüssállat, mikor az nagy, vérszomjas és büdös, nem beszélve arról, hogy drótszőrű. A vakond meg kicsi, ártalmatlan, aranyos és puha, oszt a plüssvakond mégis valahol a 299. hely körül lehet (a dögkeselyű és a lódarázs között) a plüssállat ranglistán. :)

L.

Előzmény: Lord Iffy (119)
Vegetable Creative Commons License 2003.03.11 0 0 131
Addig vársz méla lesben, amikor ásni szokott, amig valahol megmozdul a föld... lassan közelbe mész, és mozdulatlanul vársz. Amikor felturja éppen a dombocskáját, kicsit messzebbről inditva (nehogy baja legyen) mélyre nyomott ásóval kiforditod az egész készülő dombocskát... Mi igy csiptük fülön, mivel gyakorlatilag vak, igy bárhogy próbál visszaásni, közben megfogható. Kedves volt és ijedt, elvittük egy távoli lakatlan placcra, ott ásogathat :o)
Előzmény: cris3 (121)
eMM Creative Commons License 2003.03.11 0 0 130
A siklótól nem kel félni, hacsak nemvagy kishal.
Abszolúte ártalmatlan,és az tényleg védett, valószínüleg a pincében teleltek.
Előzmény: asta (128)
eMM Creative Commons License 2003.03.11 0 0 129
Bizony hogy megette legalább olyan jó egerész mint a macska.
Ezzel aztán ki is merült a hasonlat, mert a nyest nem nagyon szelidíthető ellentétben a maccsal.
És a macs tojást sem lopkod meg tyúkot,(max csalihalat a vödörből)és nem rágja szét a vezetéket sem.
Valószínüleg ezért lett a macska az egerész háziállat, és nem a nyest.
Előzmény: asta (125)
asta Creative Commons License 2003.03.11 0 0 128
Onnan legfeljebb a siklók:O)) Azzal aztán végképp nem tudom mit lehet kezdeni - nem is tudnék, mert biszti szörnyethalnék ha utamba kerülne egy is:O)))
Előzmény: Lord Iffy (127)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.03.11 0 0 127
:o)))
vakond bezzeg sehol mi?! :O)))

mindenesetre ha valaki ...igy tavasztáján most ugyis jön a kertészkedés... kifogja, szóljon és elszállásoljuk itt a reptéren. :O)

Előzmény: asta (126)
asta Creative Commons License 2003.03.11 0 0 126
Most látom, hasonló élményeid voltak. Nekem is sikerült egy hatalmas lyukat öntözni a kert közepébe (később tudtam meg, hogy egy régi pincét öntözgettem nagy szorgalommal):O))
asta Creative Commons License 2003.03.11 0 0 125
Tény, hogy egerünk nemigen volt, csak egyszer, Lehet, hogy nyest megette? Tojáshéjakat minden nap találtunk a terszon, szomszéd tyúkjai meg egyre fogytak:O))
Az autó ablakmosó madzagja pedig nemcsak egészséges, de illatos is - nagyon megszerették - azóta is rövidebb tíz centivel:O))
Előzmény: eMM (118)
asta Creative Commons License 2003.03.11 0 0 124
Mindhármat próbáltam:
1. Rá se ránt, vidáman döntögette a virágaimat, mi viszont beleléptünk
2. Egyszer próbáltam - sajnáltam - nem tudom lett-e eredménye, túrások továbbra is szaporodtak
3.Na ezt rendszeresne csináltam. Eredmény egy szál vakond megfogva, galád módon a szomszéd kertbe áttelepítve - másnap vissza:O))))
Akkor láttam milyen csodaszép kis állat.
Később is fürdetgettem - de csak a lyukat. Eredmény nem volt.
Patt - mint a nyesttel:O))
Előzmény: Les (117)
cris3 Creative Commons License 2003.03.11 0 0 123
Köszi Iffy, sejtettem hogy bízhatok benned, bár én inkább az enyémet szedném ki, talán rásegítés nélkül is tudnak szaporodni, úgyhogy nem kérek postán másikat :-)))
Előzmény: Lord Iffy (122)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.03.11 0 0 122
én ha megfogom szivesen elpostázom neked.:O))))
Előzmény: cris3 (121)
cris3 Creative Commons License 2003.03.11 0 0 121
Jajj jajj, már egy ideje nem frissítettem, mikor írtam az előzőt, és utána kibukott Iffy válasza. Szóval nem működik?? Akkor hogy fogok én vakondokot látni????
cris3 Creative Commons License 2003.03.11 0 0 120
Jó ötlet a vakonddal kapcsolatban, nyáron kipróbálom, nálunk sok van (legalábbis pukli a földön). Megölni nem szeretném, inkább kiszedni a lyukból és megnézni (aztán áttelepíteni), még soha nem láttam vakondo(ko)t.
Lord Iffy Creative Commons License 2003.03.11 0 0 119
a) hasztalan és baromság. (szintugy az ultrahangos többtizezres kütyü is...)
b) büdös és füstöl. vakond elmenekül, másnap vissza.
c) na ha erre gondolok röhögögörcs kap el. a mi esetünk: iffy locsol két órán keresztül, árgus szemekkel néz, vár, lapát-ásó-kapa-vödör kézügyben....nini ott mintha mozogna valami! két lépés, iffy lába térdig a sárban. beszakadt a föld, nem győzte a sok vizet. az egész kert alá volt ásva.:O)))) a cipőm cuppant egyet és bennmaradt a lyukban, nyakig sáros voltam, a párom röhögőgörcsben fetrengett a kert épp végében. a vakond meg sehol.:O)))

igértem neki hogy ha elkapom (1x már sikerült, csak én hülye a szomszédba raktam át, a genyó meg visszajött...) kitelepitem a reptérre azt ott áshat kedvére.;O)) (reptér= többhektár füves izé, hobbyreptér. nem aszfalt!)

idén a tavalyiból okulva vödörben ültetem el a négy-öt tő izéimet, azt ott ássa ki ha akarja.;O))

1ébként tényleg aranyos. kis szőrös izé, hatalmas kezekkel...

eMM Creative Commons License 2003.03.11 0 0 118
Egeret tutira eszik, tán a kisebb patkányt is elkapja,meg persze megeszi a tojást,elkapja a tyúkot ha hozzá tud férni,és bizony bizony szétrágja az autó elektromos vezetékeit is.
Gondolom a ház vezetékeit is rágná csak ugye az megrázó élmény,biztos megtanulták már a nyestek hogy csak az autó vezeték egézséges.

Jó ez a topic, 6nap alatt 116 hozzászólás.

Előzmény: asta (116)
Les Creative Commons License 2003.03.11 0 0 117
A nyest - rossz szokásával ellentétben - rendszertanilag NEM rágcsáló.

Vakond(ok)ok:
a) szájával lefelé a lyukba helyezett sörösüveg. Mindenféle rezgéseket felerősít a járatokban és az idegösszeomlásig szekálja a lúzer vakondokot(at), aki inkább elköltözik a szomszédba. :)
b) kereskedelemben kap6ó kénes cucc füstölése a lyukban. Vakondok esetleg megfullad(nak) tőle, nem hiszem, hogy jó dolog.
c) kerti locsolócső: víz megnyit, tövig lukba dug, járat eláraszt, állat megfullad vagy előmászik és áttelepíthető.

Egyébként tök szép bundájuk van, jó puhák és nem is veszélyesek.

L.

Előzmény: asta (116)
asta Creative Commons License 2003.03.11 0 0 116
Hát nem tudom mi számít rágcsálónak. Ő biztosan:O)) Egérke nem sok akadt nálunk az igaz. Vakonddal viszont teli volt a kert. Na azokkal sem tudtam mit kezdeni:O))
Előzmény: eMM (115)
eMM Creative Commons License 2003.03.11 0 0 115
Bizony a kedvence a tojás.
Anno a spektrumon volt doksi film a nyestről.
Meg hogy milyen hasznos, hisz remek rágcsálópusztító is.
Előzmény: asta (113)
asta Creative Commons License 2003.03.10 0 0 114
Köszi, megyek kérdezősködni:)
Előzmény: Vegetable (111)
asta Creative Commons License 2003.03.10 0 0 113
A tojást imádják és lopkodják, csak a patkánymérgest nem szeretik:O))) Azt, amit egyszer mérgemben raktam ki. Mondtam, hogy nem hülye:O))
Előzmény: ohiki (112)
ohiki Creative Commons License 2003.03.10 0 0 112
Fura hogy a tojást nem szeretik! Nem volt a vegyszernek szaga?
Nekem a nyers húsra általában macska, sün, sőt egyszer még a saját kutyám a Fruzsi is bejött. A tojást viszont elviszi mindig.
Előzmény: asta (108)
Vegetable Creative Commons License 2003.03.10 0 0 111
Kérdezz rá a vadászgörényes topikban, javaslom még az állatvédő topikokat (pl. veszélyeztetett állatok, ilyesmi), elvégre pont nem akarsz ártani, vagy keresd meg az indexen Karvalyt, akármelyik topikban, ahol látod :o) Tuti tudja, hol kapható!
Előzmény: asta (110)
asta Creative Commons License 2003.03.10 0 0 110
És tudja valaki, hol lehet ilyen kütyüt kapni? Sajnos őszel már láttam nyestnyomokat az új ház körül is, jó lenne megelőzni a bajt.
Előzmény: Vegetable (109)
Vegetable Creative Commons License 2003.03.10 0 0 109
Mi lenne, ha mérgezett tojás helyett méregtelen nyers hust tennél bele? Még nincs olyan meleg, hogy gáz lenne neked, és arra megy...
Előzmény: asta (108)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!