Csibaj utca.
Villanyszerelo: kosz, valasztottunk egyet akit az onkormanyzaton ajanlottak. Latatlanban 120 Eft-t mondott a munkaert, meglatjuk mennyi lesz a vege.
TOM
Van ket villanyszerelo ismerosom bottyanban, az egyik nalunk, a masik a noveremeknel csinal mindent :) Irj 1 emailt ha erdekelnek a cimek v. telefonszamok.
Megszületett az adásvételi, satöbbi. Most már végleges, veresre költözünk, a Fagyöngy utcába, ami az Öreg-hegyen helyezkedik el, ha a térkép nem csal. TOM, ti merre építkeztek, ha nem titok?
Tud valaki talajmechanikat vegzo embert?
Veresegyhazon kellene egy epulo csaladi hazhoz elvegezni a talajmechanikat!
Ezen kivul megbizhato villanyszerelot is keresek aki elvegezne a meroora kialakitas feladatat!
Udv es kosz,
TOM
Addig varunk mig megvannak a tervek (kb 2 het) es ennek birtokaban elkezdjuk a keresest. Julius vege Augusztus kozepe tajan lesz csak aktualis az epitkezes!
TOM
Kosz a valaszt, mi is hasonlo jokat hallottunk az epitoanyag kereskedokrol. Van meg idonk eldonteni kivel epitkezzunk, mert ep. engdely most intezodik, holnap elvi engedelyek beszerzese a kozmuvekhez Godollon. Egyebkent mi is arrafele epitkezunk a hegyen...
Jóra gondolsz, a szlalompálya ott van.
Nálunk másfél éve kötötték be a kábeltévét, akkor rákérdeztem a netezési lehetőségekre, az volt a válasz, hogy két éven belül biztos nem.
"hol van az a szlalompalya Veresen?"
Ha jóra gondolok akkor a Misszió Eü. központ mellett!
"Ha mar nalunk (bottyan) is van kabeltv, Veresen is kell, hogy legyen, ami azert odaver az ADSLnek. "
Sajnos nálunk (Hegyek - Erdőkertes mellett) most vezették be a Matáv kábelTV-t, de a szerelők szerint nincs kiépítve a visszág ezért almás:(((
hol van az a szlalompalya Veresen?
Erdemes atkukkantanotok a
V-fon, mint internet szolgáltató topikba is. Ha mar nalunk (bottyan) is van kabeltv, Veresen is kell, hogy legyen, ami azert odaver az ADSLnek.
Mi másfél éve költöztünk ki egy év építkezés után (persze megszakításokkal). Veres most kedvez az építkezőknek miáltal az egész város még növekszik és rengeteg új ház épül egész iparág alakult ki ezek kiszolgálására.
Érdekes például a szadai Ványi tüzép ahol még a régi "provinciális" elvek élnek. Ha már többször rendeltél tőlük valamit akkor a továbbiakban egy telefonhívásra is kiküldenek amit kérsz szinte azonnal. Fizetni majd bemész később...
Vállalkozót, "mestert" találni már nehezebb. Szerintem mindenkinek vannak rémtörténetei ilyen dolgokról. Mindenképpen kérj referenciákat és nézd is meg, ha lehet beszélj a tulajdonossal is!
tec1
A legfontosabb: az előzetes kalkulációt szorozd meg legalább 1,3-1,5-el és akkor talán elég lesz a pénzed....
Mivel epitkezes elott allunk mindenfele ezzel kapcsolatos infot szivesen veszek, ugy is mint kivitelezok, mesterek, jotanacsok, kapcsolatok, epitoanyag beszerzesi lehetosgek stb.
Elore is kosz,
TOM
Pesthez szerintem nem kéne hasonlítani, mert az annyira okádék város (főleg a kedves lakóitól), hogy BÁRMI jobb nála (én is 4 éve menekültem el onnan)...
Hat igen ez ismeros, vannak olyan teruletek Bpen ahol uvegszalas elofizetoi szakasz van multiplexeres megoldassal es ezen nem szolgaltat ADSLt a Matav, persze erre is van berendezes csak az draga es ezt a beruhazast mar nem vallaljak...
De Veresen ezek szerint ez is rendben van! Ez jo hir mert tavlati terveimben szerepel a tavmunka is!
TOM
Posta: én se járok túl sokat, de ha csomagot vagy ajánlott lvelet kapok, akkor lehet szervezni.
Piac: gyakorlatilag minden kapható, bár ebben a dagonyás időben elég gáz a terep. Amin én meglepődtem, hogy kb. 1-ig szokott lenni szombaton a piac, de úgy összetakarítanak, hogy 3-kor nyomát se látod, hogy ott bármi is lett volna.
Ajánlat: *ha kertészkedni akartok, van egy gazdabolt, ahol tök rendesek, mindenféle szaktanáccsal ellátnak, akár füvesítés, dísznövények vagy konyhakert ügyben.
**ha finom pékárut akartok a lámpás kereszteződésnél, a központban van egy éjjel - nappali pékség finomabbnál finomabb kenyerekkel, pogácsákkal, kalácsokkal.
Még egy pozitívum: Pest legbelsőbb belvárosában évek óta nem tudok a lakásomba ADSL-t bekötni, hála a drága telekommunikációs vállalatnak. Ma felhívtam a Vivendi ügyfélszolgáltatát, ahol egy kedves hölgy meglepetésemre közölte, Veresen a lefedettség 100%, már postázza is a papírokat. A szám tátva maradt. Bár, negatív tapasztalatokból okulva, most már azt mondom - hiszem ha látom :)
Mi juliusban kezdünk épitkezni és ha jól megy szept-okt környékén jó lenne már ott lakni.
Kiváncsian várom milyen lesz, mert Pesttol mar idegbajt kapok.
Faluisassag: szombati nap jártunk arra és meglepett a piac...azidáig észre sem vettem a falusiasságot.
De sok sok ismerősömtől hallok pozitivat Veresről.
TOM
Attól függ, mit vártok! Bár évek óta városi rangban van Veres, azért ez falu... Mi négy éve költöztünk ide, és nagyon élvezem! Szerintem nagyon hangulatos, szép hely, de...
Amitől én idegrohamot kapok az az, hogy az egyetlen posta hétköznap 8.00-16.00-ig van nyitva. Hétfőn hosszított nyitvatartás talán 17.00-ig, vagy 17.30-ig. Teljesen ügyfélbarát, praktikus, figyelembe véve, hogy az emberek többsége ilyenkor hivatalos munkaidejét tölti. Viszont az is igaz, hogy ha mégis odatévedsz, akkor kb. 5 perc alatt elintézheted a legbonyolultabb dolgot is. Szombaton délig van nyitva, de az gáz.
Ha támogatást, vagy kölcsönt kértek a takarékszövetkezettől, ott nagyon rendesek, segítőkészek.
A Polgármesteri Hivatalban is viszonylag rugalmasak. A Misszió szerintem nagyon jó, színvonalas, kulturált, jól felszerelt.
A tó nem túl tiszta, és mi még nem "strandoltunk" ott, bár minden évben készülünk.Viszont az aug.20-i tüzijáték -a tónál szokott lenni -szerintem jobb, mint a belvárosi. Elég hosszú, bárhonnan jól látható és nincs tumultus.
Mi kiköltöztünk, de Újpestre járnak a gyerekek oviba/iskolába, mivel mi is bent dolgozunk. Az új iskola itt nagyon szép és állítólag jó is, ismerőseink járnak oda. Az ovodai férőhely elég kevés.
Ha valamire kiváncsiak vagytok, szívesen válaszolok, ha tudok.
Gyertek bátran, szerintem tök jó hely Veresegyház, nagyon szretek itt lakni, de csodára ne számítsatok!
A topicok azzal a szandekkal hoztam letre, hogy minnel tobb hasznos infot gyujtsunk ossze Veresrol. Az oltelet az Orbottyan topic adta.
Mi tavasszal kezdunk Veresen epitkezni es az epitkezeshez es az ottani jovendo elethez lenne jo minnel tobbet megtudni.
Gyuljunk guljunk!
TOM