CX4230 magyar menünek utánakérdezek, de ha minden igaz a Digitáltechnika nevű cégnél feltöltik a magyar menüt némi munkadíj ellenében. Budapesten és Győrben van üzlet, a weboldalukon megtalálod a tlefonszámokat: www.dit.hu
Örömmel bukkantam erre a fórumra, ugyanis nemrégen vásároltam egy Kodak cx4230-as digikamerát Németországban. A gondom vele az, hogy nincs a menüjében magyar nyelv. Gondolom belelehetne tenni valahogy. A kérdés, hogyan?
Továbbá nincs magyar nyelvü leírásom sem róla, ha valaki tudna ezzel kapcsolatban segíteni, megköszönném (szkennelve, vagy fénymásolva).
Jómagam kezdő vagyok ebben a digitálsi fotozásban, gondolom nem sok lány van közöttünk, aki szintén kezdő ezért ha tud valaki kérem segítsen, előre is köszi.
A Kodak Easyshare renszerhez lenne egy kis kiegészítésem. Aki ismeri, az tudja, hogy a kamera SHARE menüjében a képekhez tudunk rendelni e-mail címeket illetve neveket, melyeket egy ún. ADDRESS BOOK-ban tárol a gép, miután megszerkesztettük és beletöltöttük a kamerába a hozzáadott software segítségével. Igen ám, de a nevekben nem enged ékezetet használni, így ha mondjuk Ödönnek, Tündének vagy Kázmérnak akarunk képeket küldeni a kamerából, ők bizony csak Odon, Tunde, Kazmer néven fognak szerepelni az ADDRESS BOOK-ban. Ezen segít az alábbi megoldás:
A SAJÁTGÉPben nyissuk meg a kamerát, mint helyi lemezt. Menjünk bele az INTERNAL MEMORY vagy az EXTERNAL MEMORY könyvtárba, attól függően, hogy melyikbe tettük előzőleg az ADDRESS BOOKot. Itt keressünk egy DCEMAIL nevű file-t, majd nyissuk meg egy tetszés szerinti szövegszerkesztővel (pl. WordPad). Írjuk át a neveket, tetszés szerint használva a magyar ékezetes karaktereket, majd mentsük el. Ezután a kamera E-MAIL menüjében már a új, ékezetes nevek fognak szerepelni.
Én féléve használom a gépemet, amit az USA-ban vásároltam 299 USD-ért.Akkor ez a gép itthon új típus volt és 120 ezer alatt nem nagyon lehetett kapni.Akkoriban, ott ez tünt a legjobb választásnak ár/érték viszonylatban egy kezdőnek.Mai fejjel már más gépet vennék, mert kiismertem (nem ezen a gépen!)a manuális beállítás lehetőségeit.A márkán belül most a DX6340 tűnik jó vételnek.Nagyon gyorsan változnak a gépek és az árak, de nem szabad elfelejteni, hogy a sok szolgáltatásból valójában nagyon keveset használ ki a "családi" fotós.Szerintem ebben a kategóriában nem szabad túl komoly ideológiát gyártani a gépekhez.A kezdő fotós számára később derül ki, hogy sokkal jobban meghatározóak a kényelmi szempontok, mint az elhanyagolható képminőségbeli kölönbségek.
A DX4330-nál maradva, engem sokkal jobban zavar a "lifegő" lencsesapka, mint a nagy nagyításnál látszó képzaj.Ide sorolható még a kis felbontású LCD, ami a képek visszanézésekor történő nagyításánál már nem zavaró.Vagy a már előzőekben említett zavaró zöld led az optikai kereső mellett.
Összességében a gép nagyon szép "házi" képeket tud csinálni, főképpen miután a fotós kitapasztalta a gép tulajdonságait.
Ha most vásárolnék kezdőként először gépet valószínüleg a következők közül választanék:
Kodak DX6340
Nikon CoolPix 3100
Canon PowerShot A70
beszálltam én is a kodak digi klubba.
tegnap vettünk egy dx4900 zoom-t
ár 200 juro. jah kérem soldes van:))
majd beszámolok. milyen akksit használtok hozzá??
Már kapható a Kodak új 6340-es fényképezője, amely a 4330 utódja. Ma volt alkalmam megnézegetni, hát az első benyomás nagyon jó :) Sokkal több beállítási lehetőség van benne (ISO, fénymérés stbstb...) és nagyobb és szebb lett az LCD, valamint 4x optikai zoomot kapott Schneider optikával. ja és sokkal gyorsabban exponál. Bár még rengetegt lehetne mesélni róla :)
A Kodak DX3900 kifutott típus, ettől függetlenül nem rossz gép.Az általad felsoroltak közül ez az egyetlen ami 3 megapixelt tud viszont 2X optikai zoomot, a többi mindegyik 2 megapixeles és 3X optikai zoom. Az újabb gépek kifinomultabbak és jobbak a szolgáltatásaik, pl.a Kodak CX4230-ban van állóképelforgatás. A Kodakon kívül mindegyik tud mozgóképet felvenni hang nélkül, max 15-30 mp-ig. A Fujiba xD kártya kell, ami drágább a CompactFlashnél. A Kodak CX4230-ba MultiMedia kell, ami szintén drágább, viszont van 16 MB belső memóriája. A Canonnak a legnagyobb a súlya. Képminőségben a Kodakról tudom, hogy nagyon jók a színei, minden automatika viszonlag jól működik benne, nagyon egyszerű a kezelése és magyar a menüje is. A Canon is szép képeket csinál, a Fujiról hallottam, hogy a fehéregyensúlya nem az igazi - beltérben rózsaszínek a képek sokszor, nem tudom ez erre a típusra mennyire igaz. A Nikon is szép képeket csinál, a 2100-ast én még nem ismerem ennél jobban. De az biztos, hogy a Kodakot a legegyszerűbb kezelni. Ha jól tudom még magyar nyelvű számítógépre telepíthető szoftvert is lehet hozzá kapni.
Sziasztok! Szeretnék venni egy digit gépet és a Kodak cx4230-ast(68000Ft) néztem ki.Ma láttam a dx3900-ast(70000Ft). Canon a40(75000Ft) Fuji A203(76000Ft) Nikon 2100(74000Ft). Nem tudom melyiket válasszam. Tudom csak "pár ezres" a különbség de ilyen felfogással 100-150ezres gépekig el lehetne menni. Segítsetek a választásban tanácsaitokkal vagy ajánljatok más gépet. (Nem bánnám ha rábeszélnétek a fent említett Kodak gépek egyikére:) ) Köszi!
Nekem is Kodak DX4330-asom van. Én meg vagyok vele elégedve, tudván azt milyen kategória, szerintem nagyon jó. Az optikai kereső melletti LED szerintem is hülyeség, mert zavar, ha a keresőt akarom használni. A többi hibája is igaz, amit írtatok, de ebben a kategóriában szerintem elhanyagolható. Ha előhívod vagy kinyomtatod a képet 13x18 cm-ig szerintem nem is látni az életlenséget, csak ha nagyon keresi az ember. Hobbi/családi fotózásra, tökéletes + ha nem akarsz 200 ezret kiadni egy digitális gépre.
Vannak nekem is képeim a saját honlapomon ha valakit érdekel:
Háát, képre még nem lenne rossz, de a hangja az silány. Percenként kb. 12 MB-ba kerül a mov fájl. Ha elkezdtél rögzíteni, akkor zoomolás már nem lehetséges.
Fontos információ azoknak, akik esetleg ilyen gép megvásárlásán gondolkodnak: bár a gépet szinte mindenhol a dokkolóval együtt mutogatják, a dokkoló nincs benne a gép árában, azt külön kell megvenni! Ráadásul nem is túl olcsó.
Sajnos ez nem üzletben kapható ennyiért. Egy Kodak cégnél dolgozó ismerősöm tud szerezni, de ez csak egy darabra (mintha magának venné) vonatkozik.
Ha ez a lehetőségem nem lenne, őszintén szólva eszembe sem lett volna kodakot venni.
Egyébként az Extremcomputernél, már 78 körül van a netto ára.
Én decemberben vettem egy DX4330-ast, Kanadában, nagyából 70ezer forintnak megfelelő összegért (449 kanadai dollár).
Alkalmam nyílt több gépet kipróbálni, de rá kellett jönnöm, hogy digitális fényképezőgépben olyan márkát érdemes venni, amely a fotózás terülteén névnek számít. Ebben az árkategóriában aztán (500 dollár alatt), ennek a követelménynek is megfelelően a legtöbbet a Kodak DX4330-as és a Pentax Optio ?? adta. Végül csak az ára miatt döntöttem a Kodak mellett, a Pentax ugyanannyira tetszett.
Amit érdemes hozzá megvenni még, az a "Kodak EasyShare Traveller kit", ez 79 dollárért (kb 12.000 forint) tartalmaz egy igen jó minőségű táskát, egy Kodak 1600 mAH-s akksit, egy Kodak gyorstöltőt (1-2 óra alatt tölti a teljesen lemerült akksikat), valamint a töltőhöz adaptereket az európai, brit és japán hálózatokhoz (ezek nagyon elmésen vannak megoldva, és igen jól használhatók).
Én egy 128-as SD kártyát is vettem hozzá.
A 3.1 megapixelt soha nem használom ki, a kétcsillagos képből is nyomtattam már a4-es (pontosdabban "letter") méretben, mondhatni tökéletes képet. Ja a "kétcsillagos" 1800*1200-as felbontást jelent. Mindig ezzel fényképeztem, és számításaim szerint átlag 200-250 fér fel ebből a 128 megás kártyára.
Vannak a gépnek hibái, de kérlek ne feledjétek, hogy ez egy viszonylag olcsó gép. Az árát szerintem nagyon-nagyon megéri.
Egy feltöltéssel tapasztalatom szerint 80-90 képet lehet készíteni, a Kodak akksit használva. A géphez adott Kodak elem állítólag 4-500 képig is bírja, ezt nem tudom, az enyémmel még csak olyan 200-nál tartok...).
Csodát nem várok :)
Sőt, kifejezetten tetszettek a képekek élessége-mélységélessége.
A színszórása, szintén nem jelentős szerintem, még ha látszik is egy kicsit.
Az egyedüli hibának tényleg csak azt láttam, hogy az árnyékos részeken kicsi a fényerő és ezt az objektív "hibájának" tulajdonítottam, mivel a tesztekben is a gép fő gyengeségének a viszonylag rossz fényérzékenységet írták, így duplán figyeltem rá.
a chromatic aberration (szin torzítás nagy kontrasztú helyeken) tipusú hibák 90%-a elkerülhető megfelelő kompozícióval. Ha jelentkezik ez a hiba, akkor a kép egyébként sem "jó" hiszen nem megfelelőek az arányok.
Pl. a Nikon 5000-nél tipikusan belilul (sokkal durvábban, mint a kodaknál) a b/w határ, de ettől még igencsak jó gépnek számít.
a fotók pusztán teszt célból készültek, ha megnézed a toronyórán látszik az időpont, kb 16h, módfelett lenn van már nap, a makró más kérdés, egyrészt metszett kristálypohát, másrészt vizes... volt min megtörnie a fénynek de ez szándékos "hiba" volt.
ellentétben a jégcsaposnál. Hantaboynak igazsága vagyon, de én durvább hibát kerestem a leírása alapján. Kíváncsiságból lekaptam --megpróbálva ugyananolyan körülmények között, bár nem igazán volt ua. a fényviszony- egy canon powershot G2-vel. Nos az kérdéses szinhiba nála nem jelentkzett. (bár megjegyzem szubjetíve "gazdagabb, teltebb" volt a kodak képe)
de nem kívánom a canon és a kodak ptikát összevetni, márcsak azért sem mert nem az egyik a lowend kategória aljára-közepére, a másik a tetejére pozicionálja magát.
hátigen árban is...
Köszi a képeket.
Alaposan megnéztem őket és tulajdonképpen nem rossz minőségűek egy nem profi géptől.
A fő hibának azt látom (javíts ki ha tévednék), hogy főleg az árnyékos részeken, mindegyik képnél, mintha kicsi lenne a fényerő. Egyszerűen mintha sötétek lennének a képek. (a monitorom jó :)) )
A makrónál látszik színszórás a legjobban de ezt és a homályosságot inkább a kézremegésnek tudom be. Álvánnyal biztosan máshogyan nézne ki.
Jól van, megnéztem a képeket. Szerencsés beállítások, de azért látszik. Van egy kép, az utolsó előtti, ahol jégcsapok lógnak. Van a háttérben egy fészer hófödte tetővel. A hó fehérje és az ég kékje határán megfigyelhető, valamint az előtte álló fák törzsének kontúrján.
Mondom, szerencsés fényviszonyok, ezért kevésbé zavaró. Majd teszek ki én is párat, és megmutatom, mire gondolok.