Keresés

Részletes keresés

wort Creative Commons License 2003.01.01 0 0 61
Abban igazad lehet,hogy a cégek vezetői ha rosszul megy a bolt akkor is felveszik a magas fizetéseket és igénybe veszik a különböző juttatásokat,de a példát sajnos az ország irányítóitól veszik , akik ha Magyarországon több tízezer éhező gyermek és hajléktalan elesett ember, tengödő családok sokasága ellenére szintén igénybe vesznek olyan juttatásokat amelyek irritálók lehetnek - akár a jobb akár a bal oldali politikusokról van szó -,csak egy a különbség,hogy akik pl.szidják a jelenlegi politikai helyzetet,valahogy elfelejtették ezt 4 éven keresztül megtenni az akkori kormánnyal szemben.Azt megigérhetem,hogy 4 évi munkája alapján fogom megitélni a jelenlegi kormányt és ellenzéket is.
Előzmény: Antisystem (60)
Antisystem Creative Commons License 2003.01.01 0 0 60
Kedves wort!

Amit a BKV-ról írtál, csak részben tudom osztani, annak dacára, hogy minden szava igaz. Ugyanis tételezzünk fel egy alaphelyzetet, ami megesik hetente többször: Antisystem a 7-es számmal jelölt szardíniásdobozon nyomorog...
Itt van 2 variáció szerintem:
- az egyik, amikor tudom, hogy ennek a cégnek különböző okok miatt rosszul megy, már minden létező gatyaszíjat a maximumig húztak, és legalább müxik: ekkor nyugodtan tűrve teszem.
- a másik, amikor azt tudom, hogy ennél a cégnél még mindig van egy mocskos kapitalista elit, amelyiknek van bőr a pofáján milliós vagy közel milliós fizetéseket, jutalmakat zsebrerakni, és én azért nyomorgok kicsit jobban azon a 7-esen, hogy a vezérigazgató urak meg az aligazgató urak meg a főosztályvezető urak meg a manager urak évente cserélhessék a luxuskocsiaikat és mehessenek nyaralni a pereputtyukkal a Bahamákra. Ekkor Antisystem fogvicsorogtatva nyomorog, és legszivesebben egy páncélozott járművel menne neki a székháznak, ahol éppen értekezik a tetves cégelit. És ugyanez áll az összes közszolgáltató cégre.
Szal nem attól nyílik nálam a bicska hogy pl a MATÁV emel - emeljen ha muszály - hanem attól, ha közbe azt hallom, hogy Straub és vezérkara mennyit vág zsebre abból, amit a tőle jóval csóróbbaktól beszed.

ÜdV

Előzmény: wort (58)
szarvasmarha Creative Commons License 2003.01.01 0 0 59
igaz.
minden az ORBÁNBÁNYÁK miatt van!
Előzmény: wort (58)
wort Creative Commons License 2003.01.01 0 0 58
Hogy miért kell árat emelni az inflációt meghaladó mértékben,mert az Orbán kormány folytatta a kommunista gazdaság politikát és éveken keresztül megakadályozta különböző gazdasági társaságoknak az infláció mértékének megfelelő áremelést is.pl.BKV.amely cég ezáltal felélte a teljes tartalékát is,vagy ilyen a gáz ár alacsonyan tartása is ami az állampolgároknak sem jó,hiszen ezáltal a külföldi beruházók és idegen érdekeltségű cégek is hozzájutnak az állam által dotált energiához.A lakósság azon része aki pedig a drágább energiát nem tudja megfizetni állami juttatásban részesül,akkor mi ezzel a baj ,talán az,hogy a gazdagabb réteg és a vállalkozásaik nem jutnak ezáltal államilag dotált energiához nagyon tudom sajnálni őket.
Előzmény: Tormay C. (56)
Antisystem Creative Commons License 2003.01.01 0 0 57
Kedves Tormay, látatlanban, lehet, hogy csóróbb vagyok Nálad, ott ha megnézed, dolgokat hasonlitottam össze.
A kérdésedre meg az a leglogikusabb válasz, hogy tavaly, a választás évében ugye elmaradt az infláció érvényesítése az év elején. Hogy miért, azt az akkori kormány illetékeseitől kell megkérdezni.

ÜdV

Előzmény: Tormay C. (56)
Tormay C. Creative Commons License 2003.01.01 0 0 56
Kedves Antisystem!Lehet, hogy te olyan helyzetben vagy, hogy kibírsz akár 300%-os emelést is, de Magyarország nagy része nem, sokra megyünk az egészséggel, ha közben éhen halunk.

Nem értem, miért beszél el mindenki egymás mellett. Egyet magyarázzatok meg nekem: miért emeli az árakat az új kormány az infláció többszörösével?Mert azt mindenki tudta, hogy 2003-ben lesz áremelés ez igaz, de a mértéke azért nem mindegy.És ezek függetlenek a választási igéretektől.

szarvasmarha Creative Commons License 2003.01.01 0 0 55
"ebből következik hogy ha valakinek az IQ-ja a libáknál egy kicsivel is több rájöhet,hogy az igéretek 2002-ről szóltak.Ha ezek után sem érted miről van szó csak orvos segíthet."

az Mszp szavazói hálásak lesznek majd ezért a magyarázatért:-)

Előzmény: wort (51)
bugylibicska Creative Commons License 2003.01.01 0 0 54
Medgyessy Péter, M1, Aktuális, 2002, ápr. 18:
"Kérem szépen, nem lesz gázáremelés. Egyáltalán. Most mondom. Húsz évre. Hány évre ígérjem meg? Nem lesz gázáremelés."

Lendvai Ildikó, sajtótájékoztató, 2002. ápr. 12:
"Lassan mondom, hogy az ország minden választópolgára megértse, megértse Orbán Viktor is: nem lesz fogyasztói gázáremelés."

Én hiszek nekik.
Ti nem?
:-)))

Tamerlán Creative Commons License 2003.01.01 0 0 53
Szóval,
ha az ellenfél írásos bizonyítékot hoz, az alapján logikusan érvel,
de erre neked nincs ellenérved, akkor
jöhet az ellenfél sértegetése...

"Remek" módszer.
Legyen csak a tiéd...

Előzmény: wort (51)
PElbai Creative Commons License 2003.01.01 0 0 52
Az MSZP a 2002-es kampányában mindent igért, és hazudott.
A 2003-ban a balliberális nick társainknak nehéz dolguk lesz, ha védeni akarják a pártjaik meséit?!
Ez már az ő bajuk lesz...(:-))
wort Creative Commons License 2003.01.01 0 0 51
"Nincs időbeni korlátozás a szórólapokon". Akkor a gyengébbek kedvéért használati utasítást adok.2002 évre szólt az áremelés elmaradása,egyébként aki egy kicsit is vedte a fáradságot az újságokban és médiákban számtalanszor elmondták az MSZP politikusok,hogy 2003-ban lesz gázáremelés amit kompenzálni kívánnak a lakósság felé,de ha olvasnál Magyar Nemzetet ezekről tájékozódhattál volna,és ezek a megnyilatkozások még a választások előtt történtek,tehát mindenki tudhatott róla,hogy 2003-ban gázár emelés lesz,ebből következik hogy ha valakinek az IQ-ja a libáknál egy kicsivel is több rájöhet,hogy az igéretek 2002-ről szóltak.Ha ezek után sem érted miről van szó csak orvos segíthet.
Előzmény: Tamerlán (50)
Tamerlán Creative Commons License 2003.01.01 0 0 50
Sajnálom,
csak semmi "igen, de".

Az MSZP-s szórólapon az áll "Nem lesz gázáremelés!"
Ha lesz, az írásos ígéret hazugsággá válik.

A többi párt ígéreteitől teljesen függetlenül.

ERRŐL van szó, nem másról.

Előzmény: wort (48)
elemes Creative Commons License 2003.01.01 0 0 49
Azért mondta, mert a Fidesz-MPP a két választási forduló között terjesztett (és tényleg hazugságokat tartalmazó) röpcéduláin azt állította, hogy ha a Maszop 2002 nyer, akkor 2002 nyarán (nem emléxem, hogy júniust vagy júliust mondtak-e?) drasztikusan emeli a gáz árát.

Pasztorperc, azt azert ne mondd, hogy ez Fidesz-hazugsag volt. A kampany soran az MSZP kevesse koherens kijelentesei kozott szamos alkalommal megjelent, hogy elhibazottnak tartja a Fidesz arpolitikajat a hatosagi arak vonatkozasaban (gyogyszer, gaz). A (fideszpartisaggal ugyancsak kevesse vadolhato) gazdasagi lapok a ket fordulo kozott keszpenznek tekintettek, hogy a hatosagi arakat jelentosen emelni fogja az uj kormany.

Ezeket az aremelesi terveket aztan jol elhittek a reszvenyesek is, bevasaroltak Richter meg MOL reszvenyekbol. Nehany hetre ra buktak is ezekkel akkorat hogy zengett a tozsde.

Csak a tenyek.

Előzmény: Pásztörperc (5)
wort Creative Commons License 2003.01.01 0 0 48
Igen,de akkor ti sem mondhatjátok,hogy a másik hazudott.
Előzmény: Tamerlán (46)
wort Creative Commons License 2003.01.01 0 0 47
Sajnos a televíziós , rádiós megnyilatkozásokról nem tudok bizonyítékokat beszerezni,de voltak Fidesz politikusoktól és közel álló embereiktől ilyenfajta híresztelések.Lovass = jobb oldali rikkancs.
Előzmény: szarvasmarha (42)
Tamerlán Creative Commons License 2003.01.01 0 0 46
Az általam idézett MSZP-s szórólapot cipo topictársunk jóvoltából eredetiben olvashatod (ld.: 34)

Ha egy interjúban vagy politikai vitában a gázár 2002-ES EMELÉSével "vádolt" MSZP képviselője azt nyilatkozza, hogy "Nem lesz gázáremelés!", akkor ez a 2002-es időszakra vonatkozó kijelentés.
Ha EZT a szövegkörnyezetből kiragadta volna a politikai ellenfél és ÍGY vádolta volna az MSZP-t hazugsággal a gázár 2003-as emelése miatt, akkor hamisított volna.

DE NEM EZ TÖRTÉNT.

Az MSZP maga készíttette a (34)-ben bemutatott választási szórólapot az ígéretekkel.
Ezt a szórólapot az MSZP-sek osztogatták, kiragasztották.
Bármely választó olvashatta (elhihette, ez volt a szöveg célja, nem?) függetlenül attól, hogy volt-e tudomása egy korábbi, esetleges vitáról, amelyben az ígéret csak a 2002-es évre vonatkozott.

A szórólap egyértelmű. NINCS időbeli korlátozás benne.
Ha az MSZP bármikor emeli a gáz árát, ellentmondásba kerül a szórólap ígéretével. Az akkori ígéret hazugsággá válik.

Más kérdés, hogy ilyen, "időtlen" ígéreteket egy korrekt párt nem tesz.

(Ez a bírálat mindegyik pártra vonatkozik.
Egyébként, ha valaki az MSZP-s "időtlen" ígéreteket mégsem kifogásolja, akkor nem kifogásolhatja a Fidesz hasonló ígéreteit sem, vagyis az efféle Fidesz-ígéreteket sem mondhatja hazugságnak.)

Előzmény: wort (28)
szarvasmarha Creative Commons License 2003.01.01 0 0 45
liberator53 Creative Commons License 2003.01.01 0 0 44
Lovas sajnos már maga a FIDESZ!
Előzmény: szarvasmarha (42)
Antisystem Creative Commons License 2003.01.01 0 0 43
Ez igaz, főleg annak tükrében, hogy azok a hivatalok, ahova az illetékköteles ügyeid tartoznak (főleg a földhivatal) a lassú, trehány, slendrián munka etalonjai. Nőjön az illeték, de társuljon hozzá minőségi ügymenet, és akkor megéri, mert a kevesebb rohangászáson és időelcseszésen visszajön...

ÜdV

Előzmény: szarvasmarha (39)
szarvasmarha Creative Commons License 2003.01.01 0 0 42
Lovass nem a Fidesz.

A 36-ban viszont elolvashatóak az Mszp riogatásai.

Előzmény: wort (40)
Antisystem Creative Commons License 2003.01.01 0 0 41
Kedves rtsrulez!

Pro primo: BUÉK Neked és Mindenkinek!
Visszatérve a tavalyi szösszenetedre, olyasmit nem szokás komolyan venni, ami egy provokatív kérdésfelvetés után hangzott el válaszként. Márpedig egy miniszterelnök-jelölttől (a tények hézagos ismeretében de egyébként is) hosszútávú gazdasági prognózisokat várni ezen a szinten baromság vagy/és provokáció.

Persze mindennek van haszna, most majd be fog bizonyosodni hogy igaz-e a jobboldal kedvenc teóriája az MSZP szavazók megvásárolhatóságáról. Ha igaz, heteken belül fordulni fog a kocka, és a jobboldal lesz 2/3-os támogatottságon. Ha nem igaz, át lehet gondolni mindent, amit a FIDESZ & Co mondott a választási kudarcról.

Nézd, én mostanság vezetem be különben a gázt - a tervek már megvannak - és BKV-val utazom. Ennek tükrében azt mondom, hogy cc. 300%-os emelésig biztos vagyok benne, hogy megérte a mellszobor hanyattlökése. Ugyanis ezért csak többet kell dolgozni, attól a napi idegrohamtól meg infarktust vagy gyomorfekélyt lehetett kapni. És ugyi az egészség az első, nem a zseb...

ÜdV

Előzmény: rtsrulez (19)
wort Creative Commons License 2003.01.01 0 0 40
Légyszives látogass el a Magyar Nemzet oldalára és 2002 ápr.13. szám Lovass István cikkére keress rá.De különböző médiákban is elhangzottak a szeptemberi áremelésekről való fenyegetések és riogatások.
Előzmény: 1Ogre (33)
szarvasmarha Creative Commons License 2003.01.01 0 0 39
És ebbe még nincsenek benne a különböző illetékek,amelyeknél 50-100%-os emelések várhatók.
tudom ez nem lett említve a választási ígéretekben,de ettől még igen csak drasztikusnak tartom:-(
Előzmény: holdvilág (38)
holdvilág Creative Commons License 2003.01.01 0 0 38
Ez így helyes, legalább visszaveszik a közalkalmazottaktól az 5o %-os fizetésemelést.
Előzmény: szarvasmarha (37)
szarvasmarha Creative Commons License 2003.01.01 0 0 37
Drágulnak jövőre a közszolgáltatások Budapesten

Budapest, 2002. december 30. (MTI) - A kormány által jelzett 5 százalékos inflációnál jobban, esetenként háromszor nagyobb mértékben drágul a fővárosi önkormányzat árhatósági jogkörébe tartozó közszolgáltatások szinte mindegyike Budapesten január 1-jétől.

A Fővárosi Közgyűlés december 12-i döntése szerint infláció alatti, alig 4 százalékos emelkedés lesz viszont a vízdíjaknál.

A csatornahasználatért 7,5 százalékkal, a szennyvízszippantásért, valamint a kéményseprésért és a temetkezési díjakért átlagosan 8 százalékkal, a szemétszállításért mintegy 10,5 százalékkal, a BKV szolgáltatásaiért januártól elsejétől 10, júliustól pedig 5 százalékkal kell majd több pénzt fizetni.

A BKV-nál évi átlagban közel 13 százalékos lesz a tarifaemelés, a bérletek ára azonban 16 százalékkal vagy még ennél is jobban emelkedik majd.

Nem drágul egyelőre a fővárosi árhatósági jogkörbe tartozó távfűtés ára. Erről várhatóan az állami árhatósági jogkörbe tartozó gáz, illetve a villanyáram árának emelése után dönt a Fővárosi Közgyűlés.

Fővárosi képviselők az MTI-t úgy tájékoztatták, hogy a téli fűtési időszakban, március 15-éig azonban nem várható a távfűtési díjak emelése.

Előzmény: docy13 (-)
kutato Creative Commons License 2003.01.01 0 0 36
riogatni az MSZP riogatott:

"No, ha ezen is túl vagyunk, akkor keressünk magunknak olyan embereket Kisvárdán és környékén, akik azért szavaztak az MSZP-re, vagy az SZDSZ-re, mert elhitték azokat a riogatásokat, amelyekben az elmúlt néhány hónapban bőségesen volt részük. Idézzünk föl közösen. Először azzal riogatták az embereket, hogy a minimálbér emelése miatt, 19.500-ról 50 ezer forintra emelte a polgári a kormány a minimálbért, ami szerintem egy derék dolog, azt mondták, hogy ezért sokan elvesztik az állásukat. Kiderült, hogy ez nem igaz. Utána azt mondták, hogy a Munka Törvénykönyv módosítása miatt a kormány el fogja venni az emberektől a szabad szombatot. Kiderült, hogy nem igaz. Utána azzal riogatták az embereket, hogy a státustörvény miatt millió szám érkeznek majd Romániából ide munkavállalók. Ma négy, azaz négy Romániából érkezett ember ostromolja a magyar munkaerőpiacot, Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ez az igazság. (taps) És ezek után azzal riogatták az embereket, hogy Magyarországon szélsőjobboldali veszély és diktatúra fenyeget. Mindannyian idézzük föl a szombati Kossuth téri nagygyűlés előtt is, az azt megelőző napokban is mi mindent mondtak. Nem a kormányra, hanem önökre és a becsületes magyar emberekre. Azt mondták, hogy félni kell, mert a csőcselék megy az utcára. Félni kell, mert nacionalista és antiszemita tömeg gyűlik majd össze. És mi történt szombaton? Megmutattuk nekik, hogyha demokráciáról, szabadságról, emberi jogokról, nemzeti önbecsülésről van szó, akkor a magyarok minden nyugat-európai országgal állják a versenyt. (taps) Megmutattuk nekik, hogy a magyarok békességben akarnak élni, nem szélsőségesek, egyszerűen csak élni akarnak. Magyarként akarnak élni Európában. "

reszlet a www.orbanviktor.hu honlaprol, a kisvardai kampanybeszed reszlete

kutato Creative Commons License 2003.01.01 0 0 35
ez nem igaz, itt van Orban Viktor beszedenek rezlete, a 2003, de meginkabb a 2004es aremelesekre hivatkozott:
" Mondjuk ki világosan, hogy a csatlakozást követően Magyarországon az árak nőni fognak. Két olyan helyen, melynek hatása alól nem tudja egyikünk sem kivonni magát. Az egyik az élelmiszeripari termékek áremelkedése, a másik pedig a szolgáltatások árának emelése: gáz, villany és sorolhatnám. Akik a 19.500. forintot megkapták, remélem, nem élték fel, hanem félretették. Azért jönni fognak, azt majd vissza kell adni, természetesen! Én most a 2004-ben esedékes csatlakozás utáni, még a 2003-at meghaladó emelésekről. Csak egyetlen módon tudjuk a magyar családokat fölkészíteni arra, hogy a csatlakozás után bekövetkező áremelések jelentette terhet megbicsaklás nélkül el tudják viselni, mégpedig úgy, ha a hátralévő másfél évben jelentősen emeljük a béreket. A közalkalmazottak világában ez többé-kevésbé megtörtént az elmúlt hónapokban, de ez félmillió, vagy hatszázezer embert érinthet. Magyarországon összesen 3,6 millió ember dolgozik, a maradék 2, 8 millió ember a magánpiacon kapja a jövedelmét. Tehát a következő esztendőben, - 2003-ban - folytatva a polgári kormány jelentős béremelést hozó politikáját - béremelésekre van szükségünk a magánszektorban. Ezért elfogadhatatlan, mondhatnám példátlan a magyar rendszerváltoztatás történetében, hogy a múlt héten a legnagyobb munkaadók és a kormány találkozóján, bár a munkaadók készek lettek volna 2003-ban nagyobb béremelést megszavazni, kifejezetten a magyar kormány kérte, szólította őket arra, hogy ne emeljék jobban a béreket, mint 3%. Hát kinek az oldalán áll a kormány, ha nem a munkaadók oldalán? Az önkormányzati kampányban tegyük világossá, hogy ez nem fogadható el. Nem fogadható el, hogy 2003-ban a magánszektorban, a piaci világban csak 3%-os béremelés történjen, mert ez ráadásul valóságos értékét tekintve inkább reálérték-csökkenést eredményez. Így nem tudunk bemenni az Európai Unióba, mert a családjaink nem fogják kibírni a csatlakozás terheit. Tegyük világossá, hogy most már mindannyian tudjuk, hogy az Európai Unióhoz nem a magyar diplomácia fog csatlakozni, hanem a magyar polgárok és a magyar családok külön- külön, a saját személyükben, a saját életükkel fognak csatlakozni. A csatlakozás nem félhomályos, diplomáciai szalonokban eldőlő kérdés, hanem otthon és a magyar munkahelyeken fog eldőlni ez a kérdés. Ezért nekünk két lehetőségünk van: jól csatlakozunk, vagy rosszul. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a következő időszakban a fölkészülés rendben haladjon, és jól csatlakozhassunk. Igaz, hogy a kormány ez idáig nem nagyon szívesen vette a tanácsainkat. Úgy viselkednek, mint hogyha az ellenzéknek, a parlamentben vitézkedő ellenzéki képviselőknek nem nagyon lehetne ehhez a kérdéshez közük. Mindig az a történet jut eszembe őket hallgatva, ami egy francia zeneszerzőről szól, aki egy nagy sláger megkomponálása után sok pénzhez jutott, az összeget elhelyezte egy bankban és megelégedve látta minden nap, amikor elment a bank előtt, hogy egy fegyveres őr áll a bank előtt. Egyszer azonban elfogyott a pénz, és amikor az utolsó ezerfrankost is zsebre vágta és kijött a bankból, odament a fegyveres őrhöz, megveregette a vállát, és azt mondta, hogy „na jól van fiam, most már hazamehet”. Az ellenzéknek nem ez a szerepe, Tisztelt Hölgyeim és Uraim, hogy azt mondják, köszönjük szépen a négy évet, most már hazamehetnek. Az ellenzéknek világos felelőssége, hivatása, küldetése van, hogy a következő másfél évben a csatlakozásig mindent megtegyen annak érdekében, hogy a csatlakozási fölkészülés jó ösvényen haladjon, és olyan állapotba kerüljön Magyarország 2004 júliusára, amikor a csatlakozás várhatóan bekövetkezik, hogy kibírjuk a csatlakozással járó negatív következményeket is. "

forras www.orbanviktor.hu

az onkormanyati valasztasok elott elmondott beszed reszlete

Törölt nick Creative Commons License 2003.01.01 0 0 34

Előzmény: Tamerlán (27)
1Ogre Creative Commons License 2003.01.01 0 0 33
wort

"Az Orbán hogy kerül ide,hát ki hazudta,hogy ..."

Tegyuk fel, hogy Orban tenyleg hazudott a csaladi adozasrol. Akkor a te ervelesed ugy nez ki, hogy arra az allitasra, hogy Megyo hazudott csak azzal tudsz elorukkolni, hogy de egy masik politikus is hazudott. Ne is haragudj, de ez mar a nevetsegesseg hataran is tul van.

"Igen,de én arra is emlékszem,hogy a fidesz azzal riogatta az embereket,hogy már 2002 szeptemberében megtörténik a gázár emelés,erre reagáltak az MSZP-s politikusok,hogy nem lesz,nem arra hogy soha többé"

Akkor ha lennel olyan kedves es hoznal valami forrast arra, hogy hol is mondtak ilyet a fideszesek. Mert igy en meg azt mondhatom, hogy de en meg ugy emlekszem, hogy szeptemberben mar fel is emeltek a gazt! :-)

bad100 Creative Commons License 2003.01.01 0 0 32
bizony a TB tamogatas amie ezerrel harcolnak a gyoccercegek, mer az hatarozza meg a piaci viszonyokat. aki nem kap TB tamogatast az le is huzhattya. vagyis az arakat igenis az allam hatarozza meg. es garantal a gyogyszertaraknak 30%-oa arrest.
Előzmény: kpax (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!