"Jé ezt ide is ?" Ahogy te 3 topikba bemásolhattad a szavazást, és el kellett türnük, úgy te is kénytelen leszel eltürni ezt mindhárom topikban. Már csak az egyenlőség kedvéért.
EU-párti tüntetés Ciprus török részén
2002. december 26. 14:13
MNO MTI
Mintegy harmincezer ciprusi török tüntetett csütörtökön Nicosiában, követelve kormányától: mihamarabb jusson egyezségre a ciprusi görög közösséggel a szigetország újraegyesítéséről, hogy Ciprus teljes egészében, beleértve a török részt is, csatlakozhassék 2004-ben az Európai Unióhoz.
A megosztott földközi-tengeri szigetország megosztott fővárosának török fennhatóság alá tartozó részében lezajlott tüntetésen követelték Rauf Denktasnak, az Észak-ciprusi Török Köztársaság elnökének lemondását, mert a tüntetők szerint az elnök személye akadálya a görög közösséggel való kiegyezésnek.
December közepén tartott koppenhágai csúcstalálkozóján az EU meghívta Ciprust, hogy 2004-ben - kilenc másik országgal együtt - lépjen tagjai sorába. Egyúttal felszólította a két ciprusi népközösséget, hogy február 28-ig egyezzen meg az ország újraegyesítéséről.
Ha nem sikerül, csak a görög rész léphet be az Európai Unióba. A török országrészben sokan aggódnak, hogy kivételes lehetőséget szalasztanak el, ha a megegyezés elmaradása miatt kimaradnak a 2004-es EU-bővítésből. A két fél képviselői jelenleg is tárgyalnak az ENSZ rendezési tervéről, amely szerint államszövetségi alapon történne meg az ország újraegyesítése.
Ciprus 1974 óta megosztott. A görög közösség egyes csoportjai sikertelen kísérletet tettek akkor a sziget Görögországhoz csatolására. Válaszul Törökország megszállta a sziget északi részét, és bábáskodásával létrejött az Észak-ciprusi Török Köztársaság, amelyet Ankarán kívül senki sem ismer el. Jelenleg is mintegy 35 ezer török katona állomásozik a földközi-tengeri sziget törökök lakta részén.
Figyelj, de kijelented valakiről, hogy nem vagy kiváncsi. Én meg kijelentettem, hogy a többség meg rád nem kiváncsi. Ennyi a lényeg. Leírtam a te alacsony szinteden is, mert úgy látom, nem értetted. (Nem véletlenül szöke vagy?? MErt akkor talán megbocsátható.)
Szerintem inkább a te bajod, ha nem akarsz csatlakozni. Szerinted MO megengedheti magának, hogy a környező országokkal ellentétben ő ne csatlakozzon az EU-hoz?? Szerintem inkább a te és a mi bajunk lesz a te véleményed szerinti ne. Én ezért mondok igent!
"komunista hagyományokon nevelkedett hazudozó-álmodozó,tarisznyás stílusodra nem vagyok kíváncsi...Ennyit rólad!" Mi pedig a te hazudozos-pesszimista kommunistaként felnött stílusodra nem vagyunk kiváncsiak. Ennyit rólad!
Ne igyal annyit mert mar osszevissza irogatsz mindent. Bar jozanul is tokhulye vagy de ha iszol az meg rosszabb. Van aki par sor hatasara megvilagosodik, de te hulyulsz tokoslany.
Ember te olyan hulye vagy mint ide San Diego.Mi koze van a napraforgolajnak Bazakerettyehez ahol asvanyolajat termeltek ki 1938 ota. Ott egyebkent is Zalaban tokmagolajat szoktak kesziteni.
Meg mit zagyvalsz itt internacionalizmusrol.
"Bázakerettyén sem ácsorognak kérdező biztosok,mint a Keletibe"
Voltal mar ott? Mert ha valahol tudjak mit jelent Europa ,vagy pontosabban a modern nyugati civilizacio akkor ott igen,Az egesz falu a globalizacio jegyeben epult meg a Maort idokben amikor a mo-i olajipar egyik kozpontja volt.
Nem csak telefonos kérdező létezik. És ne forgasdd ki a azsvaimat!! Nem azt mondtam, hogy mindenki milliómos, mert én sem vagyok az, viszont vannak vidéken olyanok, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy előfizessenek rá!
De, miért kell kormányt buktatni? Miért nem lehet a buktatással várni az elkövetkező választásokig? Hogyjétek el jobbosok, sok volt az Orbán kormányból négy év, mégse akarta őket megbuktatni senki. Ha jól tudom.
Légy üdvözölve! Ajánlom figyelmedbe Széchenyi munkáit. Talán még tudod olvasni eredetiben. Luversenyről cimű müvét , és Alexander Petrovics versét a váci vasutról.
Egyet értek.
Kata. Már mondtam. Ez nem közvéleménykutatás. Mi van azzal aki lekéste a határidőt? Mi van, ha az ellenzők között terjed a híre ennek a szavazásnak?? Mi van ha a mellette állok között terjedt a hír??