Sok igazságot tartalmaz a cikk, és sajnos elég sok felesleges nyavajgás is megjelenik a fórumon, de az érem másik oldala az, hogy ha az ember új építésű lakásba költözik bízva egy kultúráltabb lakókörnyezetben, akkor talán elvárhatná, hogy ha kiszáll a kocsiból, akkor ne kutyaszarba lépjen, illetve ha leviszi a szemetet akkor az ajtót kinyitva ne boruljon rá a ház hulladéka.
Törekedjünk csak a maximumra mivel szerintem ez a civilizáció alapja.
Sajnos még nem állunk olyan szinten a ház ügyeivel kapcsolatban, hogy az itt megjelenő panaszok jogosságát a "szociális kódunk" alapján minősíthessük.
Szép napot!
G.
Nem ertem, mire irtad azt, hogy "na ne vicceljunk". 160 lakasnal miert ne lehetne megoldani. Nem akarok peldalozni (kulfoldi tapasztalatokat nem is emlitek), de videken, faluhelyen lattam, hogy bizonyos napokon tobb kukasauto is korbejarta a falut. Az egyik a barna zsakokat, a masik a zold zsakokat, a harmadik a szimpla haztartasi szemetet stb. gyujtotte ossze. Ott nem 160 lakasonkent, hanem hazankent, azaz 1 lakasonkent is meg tudjak oldani... Szoval nem ertem, mire gondolsz. Ha esetleg arra, hogy a hazban lakok atlag intelligencia szintje meguti-e azt a merteket, amellyel mar erdemes belefogni a szelektiv-hulladekgyujtes projektbe, akkor esetleg megertelek. Nekem is vannak ketsegeim. Akinek nem inge...
Amig kutyaszar van a belso kertben, lepcsohazban, parkoloban, amig lopas-gyanus esetekkel kell foglalkoznunk, amig a kozos kepviselonk teli almat alussza, amig nem rendezettek a penzugyi viszonyok (rendesen fizetok penzebol finanszirozzak a renitens nem-fizetoket), amig a portaszolgalat olyan, amilyen, amig a bejarati ajton az jon be, aki akar, amig a konditerem/szauna nem hasznalhato stb-stb, addig valoban apro kis kukacoskodasnak tunik a szelektiv-hulladekgyujtes gondolata es proiritas alapjan valoban hatrebb sorolhato, hacsak nem veszem azt figyelembe, hogy az Altalad emlitett, szemettaroloban lathato turhetetlen allapoton is segiteni tudna. En naiv vagyok es bizom abban, hogy az egyelore kaotikus viszonyok megvaltoznak, es egy tiszta, rendes, biztonsagos, haz lesz a Gizella-hazbol. Ha azt elerjuk, hogy a hazban lakok 80%-anak intelligenciaja meguti azt a szintet, amivel az altalam elkepzelt elet kialakul a hazban, akkor talan a maradek 20% "megregulazhato" lesz a tulnyomo tobbseg altal...
Na jo reggelt kivanok magamnak, ideje lenne felebredni...
Sziasztok!
Egy-két észrevételem nekem is lenne.
Ami a fűtést illeti az az ígéret, hogy a következő számlánál már szerepelni fog az eddigi többletfizetésből adódó jóváírás (egy része). Várjunk türelemmel!
Szelektív hulladékgyűjtés? Na ne vicceljünk. 160 lakásnál hogy akarják megoldani, másrészt pedig ugyanabba a kukásautóba fogják üríteni az általunk szétválogatott hulladékot (Már láttam ilyet).
Inkább a kuka ügyet kellene megoldani, mivel tűrhetetlen állapotok uralkodnak vasárnapra.
Kedves KK! Azt mondta, hogy meg vannak rendelve a konténerek. Én nem preferálom a nagy konténereket, de legalább valami változás történhetne már.
Felháborítónak tartom, hogy vannak olyan "állatok", akik a parkolóba hordják üríteni a kutyájukat!!!
További szép napot!
Hat persze bezar magatol,de csak egy ido utan,addig siman ki be lehet kozlekedni,csomoszor volt mar ra pelda hogy reggel ugy indultam hogy nyitva volt a kapu,oedig nem hallottam egy autot sem kimenni:(
Pedig tobb tarsashazban is igy mukodik,ugyhogy nem hiszem hogy a tuzoltosag belkotne,a lakok vedelmebol van ket ajto es zarni kene,mert minek akkor rajta a kulcsluk:)
Hat azert ejjel egy ures babakocsi mar csak feltunne,plane egy prtasnak akinek az lenne dolga hogy a kamerat figyelje.Tenyelg nem volt rajta,ugyhogy az illeto feljelentette a portas ceget is.MEgjegyzem,2 ilyen eset utan kene keresni egy masikat aki megbizhatobb.
Gentleman
Hat igen ha koltozik valaki,kene egy embernek lent allni,de hat ezt kar magyarazni valakinek ha nem erti.
Egyebkent engem az is idegesit ha beengednek idegeneket akik csengetnek de nem nyitnak nekik ajtot.En mindig azt mondom,majdha az akihez becsongettek kinyitja akkor erdemes bemenni.De sajnos kar johiszemunek lenni es mindenkinek kinyitni az ajtot.
Ha ilyen nagy a bunozesi aktivitas a hazban, akkor lassan elgondolkozom azon, hogy be kellene racsoztatnom a bejarati ajtomat.
Mellesleg tegnap delutan ugy fel 5 korul a hatso kapu tarva-nyitva volt mikozben a kornyeken senkit sem lattam. Gondolom valaki koltozkodott, de azert ezt esszel is lehetne csinalni es nem kellene nyitva hagyni a hatso kaput, mert igy semmit sem er az amugy is docogosen uzemelo portaszolgalat.
Big_mafa: semmirol sincs semmi hir, igy arrol sem, hogy van-e lehetoseg szelektiv hulladekgyujtesre vagy sem, illetve mennyibe kerulne, ha lenne. Ha jol emlekszem, masfel hettel ezelott kertem tajekoztatast ez ugyben a KK-tol...
Az az erzesem, hogy a lift beinditasaval es a hatso ajto megnyitasaval most elegedett a KK, es mint aki jol vegezte dolgat, megpihen 1 kicsit, hogy par het/honap mulva, megujult erovel, rendeljen 3 kukat, masoltasson 2 kulcsot es esetleg felszereltessen 2 plusz kamerat. Vagy tul sok lenne ez igy egyszerre?
Kivancsian varom a februari szamlat, hogy meg mindig 3000 Ft/GJ-t szamlazza ki, vagy a korrekt, kozgyulesen elfogadott/elfogadtatott erteket...
Garázskapu - az bezár magától - ha egyre gondolunk.
Sztem a garazs benti ajtajait nem érdemes zárni - arról nem is beszélve, hogy a tűzoltóság kicsit akadna ki (mivel a kapu csak távirányítóval nyitható....)
Sztem te se vennéd észre, ha vki kitolna egy babakocsit, és üres... Persze hogy hogy jut be...
Az, hogy "pont az a nap hiányzik a kazettáról" ez hogy történhet meg??? Ha ez valóban megtörtént, akkor azért megkérdezném, hogy miért kapja a portáscég a pénzt?
Hat nekem is lenne nehany legjegyzesem a kozos kepviselovel kapcsolatban:
Honapok ota kerem,hogy legyen mar mindenkinek kulcsa a kerti ajtohoz,igy be lenne mindig zarva.Nem beszelvea garazsrol,oda is kene kulcc,persze csak azoknak akinek van autoja.Pont azert van ott ket ajto hogy zarva legyen.Sot ha valaki a garazskaput is nyitva hagyja siman brjojhetnek onnan es fel a lakasokig szabad az ut.A tarozokat is zarni kene.Tobbszor hivtam ezugyben a kk-t de meg nincs erdembeni fejlemey.Pedig csak kulcsmasolas kerdese a dolog,aztan az arat meg jozzacsapna a havi szamlahoz.
Betores:
Megint tortent olyan hogy elvittek az ajto elol egy babakocsit.PErsze pont az az ejjel nincs rajta a portasok kazettajan (akkor mi van??? ),pedig egy ures babakocsival ejjel kisetalo ember mar feltunhetne nekik .Persze tudom ,minek hagytak kint,kerdezitek majd.Felteteleztek hogy van annyira kulturalt a haz hogy ne tunjon el,ezek szerint nem:(:(:(:(
A liftben ket dolog idegesit de az nagyon,a cigi,es kutyak.Miert kell annak szagolni a masok kutyajat akinek nincs,nem is beszelve hogy egyesuk meg ugatnaki s megijesztve ezzel az ember lanyat es kisgyereket:(:(:(
Tudom most nem leszek nepszeru,de kutyaval talan a lepcsot kene hasznalni:)
Van ez a "bevallólap" vagy mifene amit le kell adni és ezek alapján számlázzák ki a fűtést/vizet ilyesmi. Azon rajta van, hogy ha valaki nem vall be akkor általány kerül felszámításra. Ez TÖKÉLETESEN kifizettethető lenne azokkal szemben akik erre szarnak, ha nem fizetnek jelzálog a lakásra ami valami egészséges büntetőkamattal fog ketyegni egészen a kilakoltatásig :-) Gonosz vagyok de megérdemlik....
Azert ennel a futesi dijnal alljunk csak meg egy kicsit! Ezt jelen allapot szerint jogtalanul szedi a KK. Ugyanis - ha jol tudom - kozuzemi dijak ilymodon torteno emeleset csak a normal aremeles mertekevel, vagy ahhoz nagyon kozel eso mertekkel szabad kozgyulesi hatarozat nelkul emelni. Minden egyeb aremeleshez kozgyulesi hatarozat kell. Ha rosszul tudnam, akkor javitsatok ki. Namarmost: nekunk van egy kozgyulesi hatarozatunk 7 Ft/kWh-rol, ami ugyebar 1945 Ft/GJ, azaz 3000Ft/GJ eseten az aremeles tobb mint 50%-os. Ha jol logikaztam, akkor ez jogtalan. Es ami ebben nagyon csunya dolog, hogy a KK ezt tudatosan teszi, anelkul hogy annak okarol tajekoztatna a T. lakokat. Persze nem tudom, mi maradna az irodajabol, ha kiderulne mindenki szamara, hogy miert is szed ennyit. Azt hiszen senki sem fizet szivesen masok helyett. Azt en megertem, hogy ha nem fizet a haz, akkor kikapcsoljak a futest, de a nemfizetokkel szemben mar reg fel kellett volna lepni jogi uton. Hany honap eltelte utan fog lepni a KK? Vagy kerdezhetnem igy is: hany honapig kellene fizetnunk a nemfizetok helyett is?
Nagyon egyszeru: aki nem fizet, azt be kell perelni. Szerencsere a torvenyek lehetove teszik, hogy ilyen esetben a tartozas raterhelheto legyen a lakasra. Ha KK nem kepes ezeket az ugyeket onalloan kezelni, akkor valoban nincs ra szuksegunk... Nem ertem, hogy miert kell mindent a szajaba ragni?!?! Ez igy nagyon nem jo...
És ha bevalják, a többletet visszakapjuk?Mert az óra az ketyeg, ha bevalják, ha nem. Ne a rendes fizetősekkel fizettessék meg a hiányt. Ezt a kormány úgy is megteszi.Számolják át újból,hogy akkor most mennyi az annyi és ezután aki nem fizet annak az ügyét jogi utra kell vinni.
Tényleg már üzemel a B lépcsőház is? Nem is hiszem el!
REmélem a kamerák jól fognak működni és nem jönnek be majd újra a betörök. Mivel már mind a két lépcsőház működik így sokkal nagyobb a kockázata. Azért mert a B lépcsőházban is be tudnak jönni ha valaki "okosan" nyitva hagyja a kaput. És gondolom hátul nem lesz olyan nagy a nyüzsgés mint elöl, és nehezebb lesz észre venni.
Nekem is megjött a fütés számla és tényleg 3000Ft-al számol. Most már kiváncsi vagyok arra, hogy melyik az igazi számatás. Lehet, hogy az a gond, hogy a KK más aránnyal számolja át a köbmétert GJ-be.
Konditerem,szauna KK. szerint még egy kicsit(sokat) várni kell rá.Még a kivitelező kezében van és mindenféle engedélyekre várnak.Nyitás:2050. Május 47.
Van lepcsohazi vilagitas, nyitva a hatso ajto, mukodik a lift a B lepcsohazban...
Konnybelabad a szemem...ez olyan meghato... :)))
Csak 1 tipp: a lift "belest" felesleges attelepiteni a B lepcsohazi liftbe, mert az csak egy sztereotipia, hogy azert volt minden "out of order" a B lepcsohazban, mert nem lakott ott szinte senki. Igenis nagyon sokan laknak mar azon az agon. Ebbol kovetkezik, hogy a jovobeni bekoltozok eppolyan valoszinuseggel fognak akaratlanul rongalni a B lepcsohazban mint az A-ban. Tehat: vagy legyen mindket lift kibelelve vagy maradjon ott a beles, ahol van. Az attelepites csak felesleges idopocsekolas. Persze az lenne a legjobb, ha mindket lift ki lenne belelve egyelore.
A szauna hogy áll? ahhoz is engedély kell? én már nagyon szívesen használnám(természetesen ha nem lenne ilyen szellemtanya az egész ház - komolyan félnék egyedül lemenni)
Szerintetek is házlakó követte el a múltkori betörést?
Most hallottam a jó hirt: müködik a hátsó lift, és az ajtót is csinálják.
A konditerem még almás( még engedély sincs!), állitolag.
Hurrá!!
Ja, viszont a kamerákkal baj van, hol müködnek, hol nem. Este nem látnak semmit, ha áramszünet van akkor sem.Ne állitsunk fel mi egy "belső őrszolgálatot"?Aki nem tetszik kitolonszoljuk.( engem ne bántsatok, igérem jó leszek).
A lépcsőház (B) este sötét, reggel sőtét.Mindig attol félek mikor bujik elő valaki a sőtétből és azt mondja HU!!!!!!!.
Azért mert állitolag kevesen lakunk a B szárnyon, nem jár egy kis villágosság?- ha már lift nem-. ja meg hátsó ajtó a hátsó szemetessel, mert talán kevesebb szemét lenne elől.Talán.
Közös ktsg: tényleg jó lenne tudni, hányan fizetik a közös kts-et, mert elvileg mindenkinek kéne, minden lakásnak, ha laknak benne, ha nem.( Tulajdonos,vagy befektető). Én fizetem rendesen, de néha eljátszom a gondolattal, hogy addig nem fizetek amig a KK. nem teljesiti a feladatát, mert ugye az ő jussuk is benne van. Nincs munka, nincs pénz.