Keresés

Részletes keresés

BaSand Creative Commons License 2002.11.05 0 0 148
Bizony, bizony feleim, ez van. Régebben Moszkvából jött az ukáz - bevonulni Prágába.
Most meg mi akarunk "megfelelni".
Előzmény: Gép-ész (144)
Donky Creative Commons License 2002.11.05 0 0 147
Ezt is írták már előttem: elvi kérdés.
Azért kell küldeni, hogy ott legyünk. Hogy az aláírt szerződés ne csak s*ggtörlő papír legyen. Ezért követeli meg a NATO. Hogy egyik tagállam se legyen kivétel.

A NATO pedig tisztában van a MKH harci értékével, és ennek megfelelően fogja alkalmazni a segítségünket. De már ezt is írták előttem mások.

Előzmény: BaSand (137)
Nargile Creative Commons License 2002.11.05 0 0 146
Ma a vilagpolitikaban ket lehetoseg van, vagy az amcsik ellen politizalni, vagy mellettuk, tertium non datur. Lasd a nemetek esetet. Medgyessy egyszeruen jol felismert egy vilagpolitikai szuksegszeruseget, amit a lengyelek es romanok mar hamarabb felismertek, mivel az o csapataik mar Afganisztanban vannak.
Bard Creative Commons License 2002.11.05 0 0 145
Hát történetesen emberiség elleni bűntettre nem kell kiképezni senkit, még én is tudok olyat csinálni egy lángszóróval...

De szerintem ha résztvesznek a katonák egy háborúban, akkor résztvesznek egy háborúban. És a mi országunk katonái vesznek részt abban a háborúban. Ennyi. El lehet háritani a felelősséget, de a WTC-ben levők is azt hitték hogy ők civilek, nincs közük semmihez, aztán meg...

És mégcsak nem is ez a baj, mert végülis szövetségesek vagyunk, ez van, ezt kell szeretni. A katonák is élvezni fogják, különben nem lenne túljelentkezés. Csak azért én nem örülök annak a sok hullának, amivel egy ilyen háború jár.

Előzmény: Donky (136)
Gép-ész Creative Commons License 2002.11.05 0 0 144
Azért, mert a NATO elvárja, hogy mi is csináljunk valamit. Mi nem érthető ezen? Jó, tegyük fel, hogy ez nem szerződésben rögzített kötelességünk. És akkor mi van? Az sincs leírva sehol, hogy a diák nem pofozhatja meg a tanárt az iskolában, mégse lehet. Létezik egy elvárás Magyarországgal szemben, ezt próbáljuk teljesíteni. Egyszerűbben: nyaljuk Amerika seggét, hogy ne szidjon meg bennünket. Igen, ez van. Ha mi is akkora ország lennénk, mint Németország, akkor mi is visszabeszélhetnénk.
Donky Creative Commons License 2002.11.05 0 0 143
A felderítőt lehagytad. Az már egy kis jóindulattal nevzhető harcoló egységnek. Meg mondjuk kimegy egy szakasz katona és objektumot őriz a már elfoglalt területeken.

Nem beszélek mellé, ne csak az elméletedbe illő szavakat vedd észre a hozzászólásokban.

Előzmény: BaSand (139)
Prince Tybalt Creative Commons License 2002.11.05 0 0 142
persze persze. megmondtad a frankot. 0 vagy es az idaig osszehordott baromsagaid is 0-ak ezentul.

gg, luzer

Előzmény: BaSand (135)
BaSand Creative Commons License 2002.11.05 0 0 141
Hun van fegyveres támadás? Melyik ország volt az agresszor, mert akkor hegyibe.
Előzmény: Törölt nick (140)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.05 0 0 140
4. NATO kötelezettség
does it ring the bell ???
:-D
BaSand Creative Commons License 2002.11.05 0 0 139
Ne tessék félrebeszélni. Nem műszaki és nem egészségügyiekről van szó. Ha csak ez lenne, nem tépném a szám.
Előzmény: Donky (136)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.05 0 0 138
Ez itt most lényegtelen !
Itt azon áll vagy bukik a kérdés, hogy egy papírvágó kés a WTC-nek csapódó repülögépen, fegyveres támadásnak minösül-e a NATO alapokmánya szerint ? :-))))
Előzmény: sóhivatalnok (134)
BaSand Creative Commons License 2002.11.05 0 0 137
Még mindíg nem tudom, miért kell Afganisztánba küldeni harcoló magyar katonákat.
Illetve eddigi indokok:
1. A kiküldött katonák jól keresnek
2. Többszörös a túljelentkezés
3. Gyakorolni kell valahol.
Ennyi?
Donky Creative Commons License 2002.11.05 0 0 136
Szerinted párszor 10 magyar műszaki, egészségügyi vagy felderítő katona kiket terelhet össze, hogy az amcsik géppuskái elé dobják???

Szóval feltételezed a Magyar Köztársaság Honvédségének katonáiról, hogy emberiség ellen bűntettre képezték ki őket?

Előzmény: Bard (129)
BaSand Creative Commons License 2002.11.05 0 0 135
De fórumoztam. Nem idevaló kérdéseket (amire nyilván nem fogsz válaszolni) én is fel tudok tenni, de minek.
Előzmény: teevee (131)
sóhivatalnok Creative Commons License 2002.11.05 0 0 134
Sajnos még nem tudtam teljesen végigolvasni az előttem szólókat, elnézést, ha olyasmit írnék, ami már másnak is az eszébe jutott.
A csapatküldés témában két dolgot mindenképpen érdemes számbavenni:
-Erről csak az országgyűlés dönthet (MP valamikor a hétvégén hivatkozott is rá), tehát lesz mód és alkalom politikiai vitát folytatni a kérdésről.
-Eddig minden esetben, amikor hivatásos vagy szerződéses katonák mentek tőlünk külföldre (pl. békefenntartók), átlagosan 2-3szoros túljelentkezés volt. Hiába, azok között,akik hivatásosnak állnak, akadnak olyanok is, akik kedvelik az éles(ebb) helyzeteket, meg adollárban fizetett vastag napidíjat. Ez tehát korántsem a "más farkával a csalánt..." esete.
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.05 0 0 133
:-)))
De lehetöleg ne legyen a fedélzeten egyetlen müanyagkés vagy fegyvernek látszó tárgy mert a kényes precizítású BaSand olvtárs azt már fegyvernek értékelhetné...
Fontos dolgok ezek ! :-DDD
Előzmény: Donky (130)
armagnac Creative Commons License 2002.11.05 0 0 132
De, papírvágó késsel voltak felfegyverkezve. A pengehosszúságról nem esett szó, de lehet, hogy fegyvernek minősültek azok a kések?:) Nem mintha ezen lenne a lényeg...
teevee Creative Commons License 2002.11.05 0 0 131
Szóval kedves BaSand, Te sem fórumoztál a koszovói időkben? Hm?
Donky Creative Commons License 2002.11.05 0 0 130
Ez jó. :oDDDD
Vásároljon Bush jópár utasszállító Boeing-et, tegyen bele kamikáze pilótát, és vezessék neki Saddam rezidenciáinak. Iraknak egy szava sem lehetne, mivel fegyveres támadás nem történt...
Előzmény: BaSand (110)
Bard Creative Commons License 2002.11.05 0 0 129
úgyhogy a magyar katonáktól a civilek is biztonságban lesznek.

A zsidókat is a németek irtották ki. A magyarok csek összeterelték őket. Nincs itt gond emberek...

Előzmény: Donky (123)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.05 0 0 128
A tiszteket, fotiszteket pedig Amerikaba, Kanadaba, Nemetorszagba, Franciaorszagba viszik tovabbkepzesre, szoval alapvetoen jobb a helyzet, mint -mondjuk- 10 eve.
Előzmény: Törölt nick (120)
Gép-ész Creative Commons License 2002.11.05 0 0 127
Én értem, amit mondasz. És emlékszem a fenyegetésre is. Csak szerintem a terroristák világképe ennél sokkal egyszerűbb: vannak amerikabarát országok (az ellenségeink) és amerikaellenesek (a barátaink). És mi nyilván az elsőbe tertozunk, akár elküldünk 30 katonát, akár nem.
Előzmény: Törölt nick (119)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.05 0 0 126
Sokat nem javult valoban, de manapsag mar specifikusan bekefenntartasra es NATO-kotelezettsegek ellatasara kepezik ki a kulfoldra indulo alakulatokat (ld.: Szolnoki Konnyu Vegyes, illetve az ottani kikepzo-kozpont).

Es a felszerelest (beleertve a jarmuveket, helikoptereket, fegyvereket, etc...) is fejlesztik, hogy NATO-kompatibilis legyen.
Az igyekezet nagy, a penz keves, stb, stb, stb, ....

Előzmény: Törölt nick (120)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.05 0 0 125
Tudod mit ?
Ezt rádhagyom.
De ugye nem baj ha mások - köztük a NATO - nem osztják a véleményedet. Te maradj csak meg benne... :-)
Előzmény: BaSand (117)
Donky Creative Commons License 2002.11.05 0 0 123
Ez egy sztorit juttat eszembe:
Egy újságíró riportot készített egy fegyvertervezővel, a legújabb fejlesztése kapcsán. Ő tette fel az általa nagyon okosnak vélt kérdést: "És gondolt arra ön, hogy ezzel embereket fognak ölni?"

Szóval a katonák azok már csak ilyenek. Ha van fegyverük, és megtámadják őket, akkor bizony visszalőnek.
Egy biztos: magyar katonák támadó hadműveletben NEM fognak részt venni, mivel (és ezt már többen megírták itt) erre vannak sokkal képzettebb emberei a NATOnak. Tehát marad a műszaki, az egészségügyi és a felderítő tevékenység. Olyan osztagunk, hogy 'mélységi civilirtó század' vagy 'II. mindenre lövünk, ami mozog ezred' nincs, úgyhogy a magyar katonáktól a civilek is biztonságban lesznek.

Előzmény: BaSand (98)
Bard Creative Commons License 2002.11.05 0 0 122
A legjobb védekezés a támadás. Mindig ezt mondom.
Előzmény: Törölt nick (113)
Gróf Úr Creative Commons License 2002.11.05 0 0 121
:-)))
Előzmény: BaSand (25)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.05 0 0 120
Hát nem tudom. Én idestova 16 éve szereltem le. Ún. elsö lépcsös laktanyában szolgáltam, vagyis a felszereltségünk ( hadi- offkóz) még állítólag jobb volt mint az átlag (BMP-ink voltak PSZH-k helyett).

De amit a sorállományról, a tisztiállományról meg a képzettségükröl el tudnék mondani, nos.....

Nem hiszem hogy az utóbbi 10 évben ehhez képest javult volna a helyzet. A Magyar hadsereget - a szovjet filozófiának megfelelöen - ágyútölteléknek képezték ki, ezért néhány hivatásos/elit egységet leszámítva kizártnak tartom, hogy a magyar hadsereg bármire alkalmas legyen.

Ezt jól tudják az amcsik is, ezért biztos vagyok benne, hogy olyan helyen alkalmaznák a magyar kontingenst, mint pl. a csehet ahol minimális a veszélye az emberi veszteségnek, mert a két hadviselö fél közül csak a NATO és a közvéleménye érzékeny az áldozatokra...

Előzmény: Törölt nick (111)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.05 0 0 119
Felre ne erts: en csupan arra gondoltam, hogy az Al-Kaida mar egyszer megfenyegette a vilagot, hogy azok is szamithatnak terrorcselekmenyekre, akik reszt vesznek egy ellenuk indulo tamadasban.
Akkor ezt az uzenetet Anglianak es Nemetorszagnak szanta.

Erre alapoztam azt a feltevesemet, hogy esetleg minden NATO-tagallam lehet celpont.

Lehet, hogy rosszul fogalmaztam.
Es hangsulyozom: ez csak talalgatas!

Előzmény: Gép-ész (114)
karma police Creative Commons License 2002.11.05 0 0 118
"Ha nem erröl beszéltél akkor mi értelme az Afganisztán nem támadta meg az USA-t mondatnak?"

Olvass vissza. Nem mondtam ilyet.
Nem voltam Afganisztánban. Azt viszont nem hiszem el, hogy terroristákat bombázni mentek oda az amcsik. Lehet, hogy tévedek.

Előzmény: Törölt nick (100)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!